|
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne može dvi+dvi+hdmi, može bilo koja druga kombinacija sa displayportom. Jedan dvi i hdmi su zapravo jedno te isti izlaz, to jest ne mogu se koristit u isto vrijeme. Isto kao na starijim karticama koje su imale 2 dvi i jedan s-video i slično. Kartica ima 4 izlaza, ali samo tri mogu bit aktivna u isto vrijeme. Znači dvi+displayport+hdmi(ili drugi dvi). Možeš proć sa pasivnim adapterom (možda) ali mislim da moraš imat aktivni. Uostalom nisu skupi, manje od 300 kn sigurno, a možda i manje od 100 (ne da mi se sad tražit ![]() Nakon što nabaviš adapter, ili dp monitor, moraš napraviti grupu od tih monitora. To ti radi samo u sedmici, za vistu ne znam, a za xp ne radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod HD5770 FleX o kojoj smo pričali to ograničenje ne postoji, i ne treba ti DP monitor niti adapter.
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Da se uspamam i ja malo u temu, znači komponente iz siga HD 4870+AMD 690G čipset sa ATI x1250, kombinacija s kojom bi 3 monitora trebala šljakat bez problema no naravno ne radi. Kad upalim surroundview u biosu dobijem sljedeće u windowsima; u device manageru mi uredno vidi i 4870 i x1250 no ne mogu pokrenuti catalyst (javlja no instaled graphic card) niti mogu klasičnim putem (desni klik na desktop/screen resolution) išta promijeniti kada odem na identify monitors, vidi samo jedan koji je prištekan na 4870. Probao sam i s novim driverima i ista stvar. Ako ima tko koju pametnu gdje griješim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
Što ti stoji u BIOS-u ploče pod share memory za onboard VGA? Kod tebe na ploči zove se Frame Buffer Size i stoji pod Advanced BIOS Features
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 12.10.2010. u 10:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Moderator
|
hmm, onda bi trebalo raditi. Mislio sam da si ostavio na Auto a tada se onboard grafa gasi ako je druga spojena u neki od PCI/PCIe utora. Jesi li probao postaviti onboard grafu za primarnu ili se pozabavit tim postavkama? Ovo je postupak za omogućit surround ali ne znam zašto tebi ne šljaka. Nije iz manuala za tvoju ploču no princip je taj. Citiraj:
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
|
Citiraj:
Čim ja stavim "enable surround view" automatski više ne mogu ući u "init display first" nego se on "zaključava" i vidim da ga stavi na PEG (iliti PCIEx16 da se prvi pali). Probat ću počistiti drivere u safe modu pa prvo instalirati za integrušu a onda za 4870. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
mogo bi problem bit sto su zadnji driveri za x1250 "10.2 legacy"... a hd4870 ima aktualne drivere 10.9... pa se mozda "kolju"... probaj starit neke starije drivere koji su univerzalni i za x1250 i hd4870... to su catalyst 9.3.. jedini je bed sto win 7 nije sluzbeno podrzan... probaj nemas sta izgubit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Moderator
|
Da, evo kaj veli ATI Citiraj:
![]() |
![]() |
#41 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Moderator
|
Citiraj:
Jebo mene pas ako sam skužio što si napisao. ![]() Kakvi adapteri? Kakav jedan DVI? ...ali HDMI.. što? ![]() Daj pročitaj što si napisao ![]() Ako si kupio HD5770 FleX onda ta grafa ima dva DVI, HDMI i DP videoizlaze te uz nju dolazi HDMI na DVI adapter. Nemam pojma o kakvom jednom DVI-u govoriš.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 12.10.2010. u 23:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
|
Citiraj:
E pa to meni nije bilo jasno u cijeloj priči pomalo, kako možeš odvojeno imati 2 vrste ati drivera. Inače, da, 10.2 i jesu zadnji koje sam puknuo. Probam sa 9.3 pa javim ![]() edit; narode hvala obojici, stvar uspješno funkcionira sa 9.3 ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: blackened. 12.10.2010. u 23:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
|
Kakav pak sad AGP? ![]() Ako misliš na D-sub ili ti ga VGA fino nabavi tri DVI na VGA adaptera i vozi.
![]() |
#47 |
NePremium clan
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
NePremium clan
|
Kako milion adaptera. Imas 2 DVI porta na koje spojis 2 DVI to VGA adapter. I imas HDMI na koji spojis HDMI to DVI adapter ( Wolv kaze da dobijes uz graficku ) i na njega opet spojis DVI to VGa i imas 3 VGa izlaza za sva 3 monitora. Sve sta trebas su 3 DVI to VGa adaptera. Ili sam ja nes pobrkao ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
No dobro, nabavit će još jedan DVI-VGA adapter, da spoji drugi monitor na drugi DVI priključak. To je samo 20-ak kuna troška i nije problem nabaviti. Svejedno ostaje problem trećeg monitora sa VGA priključkom. Za njega će mu trebati aktivni DisplayPort na VGA adapter. I sad je čovjek došao na isto k'o da je uzeo običnu 5770 karticu (ili čak neku slabiju/jeftiniju). ![]() @theorigigi Jesi li siguran da nijedan od ta dva LCD monitora nemaju DVI priključak. Napiši koji je točan model ta dva LCD monitora, čisto da budemo apsolutno sigurni na čemu si. EDIT: @3NCORE HDMI je digital only priključak, o čemu svjedoči 24+1 pin adapter (DVI-D) koji dolazi sa Flex karticom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
nemože sa hdmi > dvi > vga hdmi je isključivo digitalni dok dvi-i i dvi-a imaju i analogne pinove kupovat nove monitore radi konektora, ![]() radije spoji dva preko dvi> vga, kako ti je wolw reko, a za treći upikni neku jeftinu grafu može bit i najslabija, a da ima dvi-i ili vga izlaz, ako imaš još koji pcie slot slobodan, ili možda imaš integrušu na matičnoj? btw, na monitoru su ti ulazi, a na grafičkoj izlazi ![]() EDIT: isto mi je nevjerovatno da ti baš nijedan monitor nema dvi ulaz, de napiši malo bolje koji su modeli i to, i popuni moj komp |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
NePremium clan
|
Citiraj:
Citiraj:
A dobro, i pitao sam jesam li nes pobrkao ![]() A ovaj Display Port na Vga ima finu cijenu vidim ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Joj, sto ste smiješni. Pa ja sam spojio 3 stara samsunga (crt). Platio sam 250 kn dp-vga adapter i to je to. Višestruko jeftinije od novih monitora. Sve se može spojit s bilo čime, a ako ti se da čekati, na dx-u imaš jeftinh aktivnih adaptera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Banned
|
Ovako situacija stoji na grafičkoj kartici je Output 1 x Dual-Link DVI...... na koji sam stavio adapter dvi-vga i spojio monitor 1 x HDMI...........adapter na VGA ne postoji 1 x DisplayPort.........jako,jako teško nači na VGA i košta oko 200kn 1 x Single-Link DVI-D......to je 24x1 utori a na DVI adapteru stoji 28x1 tako da je također nemoguče spojiti i opet se vračamo na isto,tko če te silne adaptere poslje prodati a za 2 monitora ako odustanem danas-sutra dobit ču neku lovu,mislio sam da če biti puno jednostavnije ali ....tnx!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Nemojte se ljutiti ako sam pogriješio temu... vidim spominju se 3 monitora, 1 mašina, e sad a mene zanima eyfinity kod ovih novih kartica, konkretno me zanima ATI, pa me zanima ima li tko iskustva s tim eyefinitiyem, baš da mi može potvriditi kako to radi i što sve treba imati, zadovoljiti da bi to radilo? Jel sve igre podržavaju to, ili to samo 'izabrane', ili se može 'natjerati' igre da rade u tom eyefinitiju?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Moderator
|
Nemoj se ljutiti ali koristi tražilicu jer je već puno toga napisano o Eyefinityu. A i ovdje piše jako puno toga.
![]() |
#58 | |
Banned
|
Citiraj:
...ja sam več skoro doktorirao taj Eyefinityu ali ga još nisam složio....(uskoro) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|