Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.09.2010., 20:13   #241
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
ajoj, eto i ja sam probao... razočaran sam. ali još otkako sam čuo davno da codemastersi rade tu igru, eto, 3 godine kasnije mi je sve to skupa bleee
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 20:18   #242
Gumby
Premium
Moj komp

Gumby's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor TheBEaST Pregled postova
Volani su ok, vidiš pregledno brzinu i lampice za mjenjanje...sad dal su baš sve tipke i raspored tipki ko i u stvarnosti, nisam baš obraćal toliko pažnju, niti uspoređival sa onima u stvarnosti. Niti neznam kak izgleda onaj koji koristi Williams team.

Evo kako izgleda i radi F1 volan...
http://www.jamesallenonf1.com/2010/0...teering-wheel/
Gumby je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 20:34   #243
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor blackened Pregled postova
Loše i loše...

AI je priglup, nisam probao na hard ali na medium ih bez problema našamaraš što nije ni čudno pošto je prelagano za vozit.
Ajme, baš volim takve pametnjakoviće. Medim, hard,... to su postavke za težinu vezane uz assists, a ne AI.

Amater, intermediate, proffesional, legend su težine AI-a. Tolko o tvom proučavanju opcija.

Stavi sve na hard i na legend, pa ti nebu prelagano.
TheBEaST je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 20:59   #244
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
a gdje se mjenja tezina igra?

instalirao sam igru
usao u nju
pita me koliki challenge ocu

izaberem drugu opciju misleci da to mogu sve kasnije sam mjenjati po volji

upisem ime i sve te ostale gluposti

odem na trial lap
igra prelagana (igram sa logitech chillstream)
bolid ko po tracnicama

odmah odem u settings pogasit sve assistove (koji su mi ponudjeni u tim opcijama)

i dalje se bolid ponasa kao na tracnicama
izgubit kontrolu mos jedino ako das maximalni gas izvan staze

najjace mi je kad prebacim u cockpit view

lik okrece volan kao da je robot
brzo okrene i vrati ga u srednji polozaj

bolid se ne zanosi ni nista

ne vidim nigdje u opcijama gdje se namjesta sensitivity..

sad ti meni kazi kako da ja podesim da to bude realnije? jel moram pravit novi account i kad me na pocetku pita koju tezinu hocu odmah na najteze ili sta?

ovo je predebilno

btw grafika je lijepa (ali sa onim tipicnim codemasters silovanjem blooma i sakrivanjem low res textura zbog konzola..) i igra ide bez stekanja na 3870 512mb, 4gb rama i 2.6ghz dual core - full detalji
Ordem je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 21:19   #245
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Imaš opcije za to dok ideš na sljedeću utrku unutra u onoj prikolici....pa tam imaš i za assists i za tezinu AI...a za kontrolere i ostalo imaš izvan prikolice pod "my F1" mislim da pise, a moreš mjenjati i ak pauziras igru, pa u onom izborniku.

A to što veliš da formula ide ko po tračnicama, i da tip skreće ko lud je upravo zato jer sa tipkama na gamepadu nebreš analogno upravljati sa skretanjem i gasom onak postepeno (kak možeš na volanu, ili ako imaš one gljive na gamepadu). Ista stvar je i na tastauri i na svemu di se koriste klasične tipke. Znači tipku stisneš ili ne stineš (ili je max ili min), a nemaš sve ono između tih vrijednosti kao kod volana.
Zato i velikoj većini to sve skupa bezveze djeluje. I znam da je bezvezni osjećaj jer sam probal sa svojim gamepadom.
Staro 22.09.2010., 22:16   #246
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Imaš opcije za to dok ideš na sljedeću utrku unutra u onoj prikolici....pa tam imaš i za assists i za tezinu AI...a za kontrolere i ostalo imaš izvan prikolice pod "my F1" mislim da pise, a moreš mjenjati i ak pauziras igru, pa u onom izborniku.
aj pogledat cu u prikolici sto se tice assistova i tezine

a za gamepad nigdje nemos podesit sensitivity u my F1
mos samo mjenjat kontrole

Citiraj:
A to što veliš da formula ide ko po tračnicama, i da tip skreće ko lud je upravo zato jer sa tipkama na gamepadu nebreš analogno upravljati sa skretanjem i gasom onak postepeno (kak možeš na volanu, ili ako imaš one gljive na gamepadu). Ista stvar je i na tastauri i na svemu di se koriste klasične tipke. Znači tipku stisneš ili ne stineš (ili je max ili min), a nemaš sve ono između tih vrijednosti kao kod volana.
Zato i velikoj većini to sve skupa bezveze djeluje. I znam da je bezvezni osjećaj jer sam probal sa svojim gamepadom.
skrecem sa gljivama, gas dajem sa triggerima

trebao bih moci postepeno skretati kao ti sa volanom
Ordem je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 22:50   #247
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004

Igra je sranje živo. Nafilane animacije u startu koje vam nedaju da igrate olala vremena. Kad uđete u igru počinju jadi. Fizika djeluje dosta arkadno bez obzira na postavke, u biti totalni promašaj. Bolid mijenja brzine svjetlosnu godinu dok je zvuk pri tom zastrašujući samo u f1 nepoznat.
Pješćane klopke totalno nerealno zaustavljaju, damage nema veze s vezom iako relativno lijepo izgleda kad se potrefi situacija... međutim na srednjim brzinama možete se nekažnjeno nagurivati. Jednostavno ako ste prešli sa ctdp moda na ovo, nasmijat ćete se i nastavit igrat ko arkadicu dok ne vidite što su sve napravili dobro ili loše ili jednostavno odma odustati.Dalje AI se čudno naguriva
ali je ista situacija i u ctdpu dapaće ako ne i gora. Nisam igrao nego nekih pola sata međutim igra puca od arkadnosti. S time da se u obzir uzme da sam novi volan naručio dok je stari pokvaren pa sam ovo igrao na tipkovnici nažalost. Ali igrao sam ja od f1 championship season 2000 na tipkovnici pa mogu procijeniti da je ovo svejedno najarkadnija f1 "simulacija" koju sam ikad vidio. I usput budi rećeno da sam pomalo frustriran dok ovo pišem jer sam očekivao neke stvari dosta bolje riješeno u igri. Dat ću joj ja još jednu debelu poštenu šansu plus ću pričekat da izađe koji patch mod i tome slično možda je pretvore u zbilja dobru igru.

Pozitivna strana mi je definitivno grafika koja po kiši mami uzdahe na trenutke iako po suncu izgleda jednostavno pre Gridovski. E sad da su oni pošteno rekli da prave arkadu sve 5 nikome ništa, međutim nakon one iznimno hrabre da ako se uzme da je rfactor simulator za 10/10 onda su oni 8 hmmmm ne dolazi u obzir. Neka realna ocjena bi bila blizu 3 po realnosti. Da uopće ne spomenemo što je sve najavljeno za rfactor 2.

-->
Ovo što sad pišem se odnosi samo na ctdp 06 rfactoraše što znaći da je vrlo subjektivna ocjena koja bi neke mogla uznemiriti.
Drugi nemoraju ni čitat.

Igra je sranje živo. Nafilane animacije u startu koje vam nedaju da igrate olala vremena. Kad uđete u igru počinju jadi. Fizika djeluje dosta arkadno bez obzira na postavke, u biti totalni promašaj. Bolid mijenja brzine svjetlosnu godinu dok je zvuk pri tom zastrašujući samo u f1 nepoznat.
Pješćane klopke totalno nerealno zaustavljaju, damage nema veze s vezom iako relativno lijepo izgleda kad se potrefi situacija... međutim na srednjim brzinama možete se nekažnjeno nagurivati. Jednostavno ako ste prešli sa ctdp moda na ovo, nasmijat ćete se i nastavit igrat ko arkadicu dok ne vidite što su sve napravili dobro ili loše ili jednostavno odma odustati.Dalje AI se čudno naguriva
ali je ista situacija i u ctdpu dapaće ako ne i gora. Nisam igrao nego nekih pola sata međutim igra puca od arkadnosti. S time da se u obzir uzme da sam novi volan naručio dok je stari pokvaren pa sam ovo igrao na tipkovnici nažalost. Ali igrao sam ja od f1 championship season 2000 na tipkovnici pa mogu procijeniti da je ovo svejedno najarkadnija f1 "simulacija" koju sam ikad vidio. I usput budi rećeno da sam pomalo frustriran dok ovo pišem jer sam očekivao neke stvari dosta bolje riješeno u igri. Dat ću joj ja još jednu debelu poštenu šansu plus ću pričekat da izađe koji patch mod i tome slično možda je pretvore u zbilja dobru igru.

Pozitivna strana mi je definitivno grafika koja po kiši mami uzdahe na trenutke iako po suncu izgleda jednostavno pre Gridovski. E sad da su oni pošteno rekli da prave arkadu sve 5 nikome ništa, međutim nakon one iznimno hrabre da ako se uzme da je rfactor simulator za 10/10 onda su oni 8 hmmmm ne dolazi u obzir. Neka realna ocjena bi bila blizu 3 po realnosti. Da uopće ne spomenemo što je sve najavljeno za rfactor 2.

Michel je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 23:43   #248
trancer
Premium
Moj komp

trancer's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Evo da kažem koji dojam o F1 2010. Igram preko gamepada, probo malo i na volanu kod buraza no nemogu se naviknuti jer sam već 2-3h s svojim Chillstream-om igro te da napomenem kako je ovo prva racing igra di jednostavno nisam ni krug izdržao na tipkovnici. Prije izlaska igre svi su kukali kako će igra biti prelagana i čista arkada. E pa kad se isključe svi pomagači, bolid nije lako držati na putanji, a da ne spominjem kočenje koje zna biti ponekad teško izvedivo. Za vrlo dobru vožnju i odličan krug treba napraviti i pokoji krug više za vježbu jer inače ništa od toga što recimo nije bio slučaj s DiRT-om. AI protivnika je dobar i nema laganini s njima. Grafika je na visokoj razini, a vremenski efekti (uglavnom kiša) su vrhunski napravljeni.

Zadnje izmijenjeno od: trancer. 22.09.2010. u 23:50.
trancer je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 23:44   #249
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005

sve je više-manje tak kak veliš......

ja sam razočaran.......prilično, čekam da mi igra dođe za ps3 i da ju probam s volanom, na kompu s tipkovnicom je očaj živi....
-->
Citiraj:
Autor Michel Pregled postova
Ovo što sad pišem se odnosi samo na ctdp 06 rfactoraše što znaći da je vrlo subjektivna ocjena koja bi neke mogla uznemiriti.
Drugi nemoraju ni čitat.

sve je više-manje tak kak veliš......

ja sam razočaran.......prilično, čekam da mi igra dođe za ps3 i da ju probam s volanom, na kompu s tipkovnicom je očaj živi....
glista je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 23:53   #250
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
u zivotu nikad nisam instalirao igru i izbrisao je u roku 10min...do sad

katastrofa, ne svidja mi se apsolutno nista osim grafike...
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2010., 23:54   #251
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Ajme, baš volim takve pametnjakoviće. Medim, hard,... to su postavke za težinu vezane uz assists, a ne AI.

Amater, intermediate, proffesional, legend su težine AI-a. Tolko o tvom proučavanju opcija.

OK moja greška što nisam detaljno prekopavao opcije (i budem, baš me zanima kolko je teže) no kolko vidim "pametnjaković" dijeli slično mišljenje 90% ljudi što se tiče ostalih aspekata igre
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 00:30   #252
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo da se javi i jedan sa skroz pozitivnim mišljenjem o igri
Meni je igra sasvim ok, dapače, dobra mi je skroz. Moj Momo (Logitech volan) se odlično slaže s njom, kontroliranje bolida je vrlo dobro, meni je ponašanje bolida sasvim zadovoljavajuće, grafika je odlična (ja sa svojom konfom iz siga imam framerate od 40-45FPS-a konstantno bez dropova, što smatram odličnim rezultatom za HD3870 staru 2,5god. a igra je skroz nova), volan sam postavio kako meni paše za pol minute. Podešavanja bolida za jednu ovakvu wannabe simulaciju ima dovoljno, ja osobno ionako ne koristim ni pol toga, meni je bitna dobra upravljivost bolida, realna i ne prebolesno teška, a u ovoj igri je taman i dobra grafika. Ostale điđe miđe me manje više ne zanimaju.
Po meni, ova igra je 4,5/5.
Staro 23.09.2010., 01:23   #253
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Citiraj:
Autor blackened Pregled postova
OK moja greška što nisam detaljno prekopavao opcije (i budem, baš me zanima kolko je teže) no kolko vidim "pametnjaković" dijeli slično mišljenje 90% ljudi što se tiče ostalih aspekata igre
Neznam zašto onda u svim recenzijama dobiva ocjene 8, 8.5, 9 /10. I na ostalim forumima ju hvale, jedino tu ne. Al to nije ništ novo više. Tu se gotovo sve igre kritiziraju na sve strane. A najbolje od svega je kaj svi glume da kupuju legalni softver, a prava istina je da valjda 10% ljudi kupuje, a 90% ljudi kritizira i ništ im ne valja.
Staro 23.09.2010., 08:44   #254
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

iako mi je igra na kompu loša (čak i grafika nije nešto posebno zadivljujuće) ipak sam je naručio za ps3, mislim da će na velikoj telki i s volanom biti ok doživljaj

ovo se jednostavno nemre igrati sa tipkovnicom
glista je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 09:45   #255
m4x
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
nije mi nešto grafika,nemogu sam konfigurirat tipke(iako koristim samo 3),a nije se lako ni probit na prvo mjesto na easy i sa tipkovnicom

šaltanje,zvuk bolida i boks speak je ok
m4x je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 09:53   #256
TheBEaST
Premium
Moj komp

TheBEaST's Avatar

Citiraj:
Autor m4x Pregled postova
nije mi nešto grafika,nemogu sam konfigurirat tipke(iako koristim samo 3),a nije se lako ni probit na prvo mjesto na easy i sa tipkovnicom

šaltanje,zvuk bolida i boks speak je ok
Moreš si promjeniti tipke, ako ti neće tamo pod keyboard, idi desno pod custom, pa si tamo posložiš kak ti odgovara.
Staro 23.09.2010., 10:27   #257
McT.
Premium
Moj komp

McT.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Odrađujem polako karijeru, za sada je sve na svom mjestu, za casual igrača kao što sam ja, nemam nikakve veće primjedbe, mada fali tu još nekoliko stvarčica (safety car npr.) Krenuo sa HRT-om i jedina stvar koja me nervira je lollipop man uđem u boks ko prvi, iza mene još desetorica i lik čeka da svi prođu i evo me fino na začelju

McT. je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 10:28   #258
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Evo i meni kao ljubitelju Formule 1, I velikom Fanu, ova igra je vrlo dobra.... Ja sam zadovoljan
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 10:54   #259
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Citiraj:
Autor McT. Pregled postova
Krenuo sa HRT-om i jedina stvar koja me nervira je lollipop man uđem u boks ko prvi, iza mene još desetorica i lik čeka da svi prođu i evo me fino na začelju
To je veliki bug u igri. Sigurno ce taj problem rijesiti u vidu patcha.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 11:34   #260
Vicko
Premium
Moj komp

Vicko's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Prvi dojam s logitech momo...bljak!Arkada žešča,ni s od simulacije kao rfactor s modom 2006 i još nekim,neznam napamet.Najviše me smeta jer je razvikana kao simulacija,a kao da ni najmanje to nije.Također odaziv gasa mi malo kasni tj. gas nije direktan,kao da kasni 1 sec.Ako znate u čemu je stvar pomoglo bi,jer komp nije slab nikako a to se prije dešavalo na krntiji od komfe.Grafika je ok ali meni radije nek je grafika loša a upravljivost dobra.5/10 za dobar pokušaj.
Vicko je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 11:56   #261
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Meni je igra super, nisam ni očekivao potpunu simulaciju al sam sretan što je izašo F1 nakon dugo godina, i lijepo izgleda i nije potpuno arkadna. Za simulaciju se igra rfactor.
Ali ja neznam kako vi podešavate vožnju ali meni baca ajme, 1. 2. 3. proklizuje sa full gasom, u zavoju također mi proklizuje kad dam full gas a smotam "puni" i to u 2. nekad i u 3. Na početku nisam dobro namjestio volan i formula je išla ko po tračnicama jel nije primo pun gas, sad mi je zabavno ajme.
Probajte sa tipkovnicom na ravnini full gas sa isključenim pomagalima pa ako vam ne prokliže onda ko zna šta ste instalirali
Inače vozim na Logitech WingMan formula force gp i zadovoljan sam.
Izet Fazlinovic je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 11:58   #262
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Citiraj:
Autor Vicko Pregled postova
Prvi dojam s logitech momo...bljak!Arkada žešča,ni s od simulacije kao rfactor s modom 2006 i još nekim,neznam napamet.Najviše me smeta jer je razvikana kao simulacija,a kao da ni najmanje to nije.Također odaziv gasa mi malo kasni tj. gas nije direktan,kao da kasni 1 sec.Ako znate u čemu je stvar pomoglo bi,jer komp nije slab nikako a to se prije dešavalo na krntiji od komfe.Grafika je ok ali meni radije nek je grafika loša a upravljivost dobra.5/10 za dobar pokušaj.
možda problem ko kod mene.
meni je gas kasnio jel nisam dobro kalibriro papučicu, tj. nisam ga do kraja kao stisnio i nije primo full gas! zato ti i ne može proklizat i zato ti je arkada.
Staro 23.09.2010., 12:08   #263
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Evo vam i manual

ja cu se strpit jos par dana dok ne kupim volan jer na tipkovnici mi se ne isplati igrat
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 13:02   #264
m4x
Banned
Moj komp

živcira me kad se neki zaleti u mene i odmah ja kriv,ili ako malo dotaknem ovog ispred sebe odmah kazna...ili ako se bočno nabijem na njega odmah me kazni...zato ni nevalja prava formula ni ova igra
m4x je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 13:40   #265
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Izet Fazlinovic Pregled postova
možda problem ko kod mene.
meni je gas kasnio jel nisam dobro kalibriro papučicu, tj. nisam ga do kraja kao stisnio i nije primo full gas! zato ti i ne može proklizat i zato ti je arkada.
di si vrsio kalibraciju volana u igri ili?!
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 14:07   #266
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Jako dobra igrica, ali ovaj bug sa cekanjem u boksu je zesci fail, nadam se da ce to sto prije iskorigirati....znam po 13-14s cucati u bolidu i cekati da me svi moguci u boksu produ, obavezno se vratim na zacelje i onda moram prestizat one koji jos uopce nisu ni bili u boksu i time gubim svjetlosnu godinu, samim time postaje uopce tesko ispunit cilj biti iznad 12. mjesta, cekam patch
Staro 23.09.2010., 14:10   #267
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor HCS Pregled postova
Jako dobra igrica, ali ovaj bug sa cekanjem u boksu je zesci fail, nadam se da ce to sto prije iskorigirati....znam po 13-14s cucati u bolidu i cekati da me svi moguci u boksu produ, obavezno se vratim na zacelje i onda moram prestizat one koji jos uopce nisu ni bili u boksu i time gubim svjetlosnu godinu, samim time postaje uopce tesko ispunit cilj biti iznad 12. mjesta, cekam patch
potpis. ovo je poprilično iritantno. ja čekam F1 2011. ne znam koliko će patch išta dobroga donijeti u odnosu na boks. mislim da bi nam bilo pametnije da nejdemo u box ili da idemo kad drugi ne idu
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 14:25   #268
ukiy
Premium
Moj komp

ukiy's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Probao i ja! Grafika je u redu, sve radi glatko na Moj komp konfi, max postavke, lagani AA.
Sto se igrivosti tice mislim da je u redu, ni arkada ni simulacija, da se igrati, jos da rijese bug(ove) i biti ce to to!
ukiy je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2010., 14:30   #269
Izet Fazlinovic
Premium
Moj komp

Izet Fazlinovic's Avatar

Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
di si vrsio kalibraciju volana u igri ili?!
nisam i ne mogu u igri, preko drivera sam kalibriro.
Staro 23.09.2010., 15:00   #270
ehohr
Premium
Moj komp

ehohr's Avatar

Imam problem, konfa iz siga, kad stavim bilo sta preko 8xXMSAA mi crash igru nakon par zavoja, jel ima jos tko takav problem ili samo ja?
ehohr je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno