|
![]() |
#1231 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Evo kako je kolega dino73n i predložio,skinuo sam FurMark i nakon 25 min. max. temeperatura je bila 83 stupnja s tim da se je većinu vremena vrtilo 80,81,82,80,81... Da li sam trebao duže testirati, a ako nisam dali je temp. ok za karticu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Neznam koliko sam vec puta rekao, moja Asusova 8800GTS 320 je bila je na 106°C u everestu kad san bi izasa iz igre i to bez ikakvih upozorenja ili artefakata, i to je bilo prije jedno godine dana, a evo je i dan danas radi bez ikakvih problema, tako dok je god ispod 100°C nema brige za tu zvijer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
To je posve uredu temp za tu kartu,ali ako bi se malo pozabavio kontrolom vrtnje ventilatora mogao bi lagano dinuti taktove i izvuci finih 25% iz nje jer jos nisam vidio G80 koji ne radi 650/1000mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
@dino73n čak ju ni furmark nije mogao opteretit do tvojih 90°C što znači da je u igri bilo i manje, a samim time ti izjava ne drži vodu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Za sad me kartica takva kakva je zadovoljava (bar mislim), komp je spojen na LG LCD TV 82 cm 1366×768 HD Ready a monitor je 17 inčni tako da ne znam da li bi išta dobio dizanjem taktova. U svakom slučaju hvala svima na odgovorima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
@Speedbraker,mojih 90 je bilo u igri je bilo recene odprilike i i idalje tvrdim da temp drasticno opadne po izlasku iz igre pogotovo kod kartica koje imaju bolje rijeseno hladjajnje a G80 ga ima.Mnoge igre opterete GPU kao i furmark,npr igre sa UT3 enginom ako zelite da vidite 90c i vise na toj karti nek proba OCCT GPU stres ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
nakon dugo vremena odlucih se na upgrade svog kompa pa tako i kartica dolazi na red kartica iz siga e sad sad u dilemi oduvjek sam bio nvidias ali isto tako me sada pere sta da uzmem od nvidie ili da uzmem Ati 4870 512MB ili 1gb? kolika bi bila razlika u odnosu na moj prastari g80 pošto nigje nemogu naci izravnu usporedbu te 2 kartice naravno cekam savjete isto u vezi upgrajda na drugom dijelu foruma unarpijed zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
Guest
|
Ne trebaš nadograđivat grafičku. Tebi treba cijela konfiguracija. ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ne znam sad tocno koliko ali ajmo rec da 8800gts 320mb trosi 100% snage kad se koristi ko primarna kartica za igre, no kad je u uporabi samo kao physix kartica i kombinaciji sa nekom jacom primarnom, kako bi se gledala njena potrosnja? pretpostavljam da onda trosi manje, pitanje samo koliko manje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Dvojezgreni Athlon 5000-6000+ ne može iskoristiti 4870 a kamoli slabašni jednojezgraš. Dobro reče kolega Nybelung, trebao bi ići na radikalniju promjenu hardvera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Umjesto da kupujes novu grafu, prodaj sadasnju MBO, CPU i RAM, i nadodaj te novce na budjet za grafu. Pa si kupi neku Dualcore kombinaciju s 2 gb rama, a ostavi si ovu 8800... Onda ces osjetiti boost i sa sadasnjom 8800GTS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1242 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Pusti razne priče nije dosta ovo, nije dosta ono. Ako naletis na nekakav core duo(e5200 i sl.) i nekakvu p35 ds3(l,r i sl) i 2gb rama to bi ti bilo super. Mislim da se da naci za kakvih 800 kn, a grafa cisto solidno vozi naslove na umjerenim detaljima i visom malkice rezom, tako da nmas frke. Grafa ti je daleko najjaci komad hardvera u konfi ![]()
![]() |
![]() |
#1243 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Linux bagra
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovako, imam Point of View 8800 GTS s 320 MB RAM-a, koja i više nego zadovoljava moje potrebe (tj. to ću 100% znati kad danas isprobam Stacraft II demo), ali je kartica već u godinama (3-4 godine stara). Mislim, ona radi, sve 5, ali htio bih joj malo produljiti životni vijek nekakvim hlađenjem, pa me interesira nekakav aftermarket cooler, koje modele preporučujete (naručio bih izvana, s ebaya ili nekog webshopa) Prijašnji vlasnik nikad nije očistio komp od prašine, tako da je na njoj bilo 2 prsta prašine ![]() I da li takva investicija uopće ima smisla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Koji bi bio ATI ekvivalent (ili novija Nvidia) za XFX 8800 GTS 320MB? Treba mi nešto što manje troši i što se manje grije jer mi ova ne ide u komp, pa čak ni po dimenzijama ![]() Neka kartica koja bi po mogućnosti išla u direktnu zamjenu sa navedenom na tržnici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
HD4670 bi bila ok, al za nju bi ipak trebao mozda nadoplatit koju kunu jer manje troši i što se manje grije ![]()
![]() |
#1250 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Rekao bi da je HD4670 osjetno slabija grafa od G80 8800GTS ![]() Zeru je slabija od GF9600GT (ovisno od igre do igre).
![]() |
#1253 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ne mora biti ATI, samo da ima manje dimenzije da mi stane u komp i po mogućnosti da manje troši i manje se zagrijava ![]() Zna netko kakav je hladnjak po kvaliteti na XFX-ovom modelu? http://www.legitreviews.com/article/459/1/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sve je to referentni dizajn.
![]() |
![]() |
#1255 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
a nebih se baš složio, 4670 je u rezi 1680+ brža od 8800gts, govorim od cod4 na svom kompu. a još kad se uzme da troši ko manji upaljač, kvaliteta slike... koliko se sjećam 4670 bio pušing samo u mirror's edge-u... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Moderator
|
Hmm kod mene na recenzijama to baš nije bio slučaj, govorim o 9600GT vs HD4670. A ne možeš mi reći da je 8800GTS u bilo kojem izdanju slabija grafa od 9600GT.
![]() |
#1257 | |
muimerP
|
Citiraj:
![]() ![]() A ovo sa potrošnjom, dam kladit se da imate mišljenje da gts 320/640 pije 500w...
![]() |
![]() |
#1258 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ja pričam samo ono što sam vidio na svom ekranu... isto tako vidio sam i recenziju po kojoj 3850 pojede 4670, i to za nemalih 30%. a u stvarnosti je ova druga trunku brža. neki puta kad čitam te recenzije imam osjećaj da su ovi što "testiraju", igrali cs 1.6 cijeli dan, a onda pri kraju dana ajmo složit u excelu rezultate testova ![]() p.s. nemojte me krivo shvatit, svrha ovog posta je više infromtivne naravi, a ne započinjanje neke nvidia-ati rasprave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
muimerP
|
Sve 5, mislim da nema jače recenzije od one doma na svom stroju, definitivno daje najobjektivnije dojmove. Ja te rewieve baš i negledam, vecinom na forumima ekipa kad solo slozi mini rewiev i to, onda to pogledam, ovo nema smisla ostalo, sve polunamještani i nerealni rezultati. p.s. niti sam nvidia, niti ati fan, nego mi malo "nerealno" da je 4670 toliko sad baš jaka...
![]() |
#1260 | |
Moderator
|
Citiraj:
Opet, imao obje i razlika se vidi tek na rezolucijama iznad 1680x1050, do tada je sve isto. Isti čip, ista sabirnica, samo ima više memorije koja do izražaja dolazi tek na višim rezolucijama. A ti sad govoriš ko da je razlika nebo i zemlja.
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|