|
![]() |
#481 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam jedno negativno iskustvo, naime nisu mi htjeli dat da isprobam zamjenski punjač za laptop, plus priča da mogu dat na servis i platit da oni testiraju. Ostavio sam im tamo (kupovao za curu i bratića) preko 30000kn. Smatram da je moje pravo kao kupca isprobat robu koju kupujem, tak da više tamo neću kupovat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
a onda onaj nakon tebe (isto kao i ti) ne zeli uređaj koji je netko koristio i tako u krug |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: ivand123. 30.06.2010. u 23:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Ja sam davno pitao na forum.hr da li da narucim da mi dodje u dijelovima pa da sam složim ili da mi oni slože. Ja sam htio sam slagat zbog naljepnice, jer sam moder u dusi i kuciste imam pravo bojat, pleksi itd. Na to su mi oni odgovorili da nema veze ta naljepnica kad su se kompnente kupovale odvojeno, znači svaka za sebe ima garanciju. Jel to istina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Je, istina je. Ako sklope konfu onda imaš 1g. garancije na cijelu konfu, a nakon toga svaka komponenta zasebno za sebe.
![]() |
#487 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Jel to istina? -ide upitnik ![]() da, imas po komponentama odvojenu garanciju, i na komplet kuciste. ako ti se sto smrda, a nisi otvarao kuciste - nosim im sve i na njima je da ti srede da sve radi 5/5. ako si otvarao kuciste, a ne znas sto ne radi kako treba - placas dijagnozu, tj otkrivanje kvara. koliko je dobro, toliko je i lose imati garanciju na cijelo kuciste sa komponentama ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
trainspotter
Datum registracije: Apr 2009
|
Imam jedno malo negativno iskustvo s prodavačem (čak mislim da je riječ o vlasniku). Došao sam dole (doslovno) 5 minuta nakon radnog vremena, još je trgovina bila otvorena, i nije mi htio prodati memorijsku za fotoaparat. Onako je sav bio otresit i nervozan, "ZATVORENO, PROŠLO RADNO VRIJEME, NE RADIMO", ja ono, "pa došao sam iz drugog kraja grada, molim vas.."... "NE NE, NE RADIMO VIŠE".. maltene me je izgurao van iz trgovine. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Stvar je u tome kaj zaključaju blagajnu, pa onda ne mogu pisat račune više. A sad jel se to može zaobić ne znam, nisam trgovac. Al mislim da je do toga. Tak da ne možeš biti skroz ljut na njih neg i na sebe. Ja sam imal takvo isto iskustvo, trebao sam podić proc,mbo, i HDD. I zvao 10do 8 mobom da me nek čekaju jer sam na putu da dolazim 100% i tako opet zvao 5do8 da sam tu na raskrižju ivanićgradske(jer je tada bio tam) i dečki me pričekali, zatvorili i dali mi robu ja njima novce i sve 5...objasnio im da sam dolazio iz Zagroja i to je to... al velim bilo je brzinsko jer su do 8 morali zaključat blagajnu i nisu mogli izdavat račune kasnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
trainspotter
Datum registracije: Apr 2009
|
Ma jasno, zato sam i napisao "malo negativno iskustvo" jer sam ipak ja zakasnio. Nije sad da više nikada neću doći kupiti tamo nešto, ali upravo ta pomisao mi je bila u glavi tada. Ali opet, radio sam u trgovini tehničke robe i neki puta su me kupci znali uhvatiti kako zaključavam vrata, na samom odlasku. Otključao bih vrata, upalio kasu i prodao. Znalo se dogoditi da se onda zareda njih nekoliko, kako jedan ode drugi dođe, pa sam znao raditi i do 30-45 minuta nakon radnog vremena. Nikada nisam imao problema sa šefom za to što sam ispisao račun nakon radnog vremena. Dapače, napravio sam dodatni promet. I da, kakve sve fore postoje za prenamjenu računa ako je potrebno i tako to, da ne pričam sad. ![]() Naravno da on ima pravo na svoje privatno vrijeme, ali onda se to riješava na uljudniji način. "Izvinite, ali stvarno imam hitnoga posla za obaviti i u velikoj sam žurbi i nemogu vam sada prodati. Molim vas nemojte se ljutiti i dođite sutra." Naprimjer. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ja do sada nisam imao losa iskustva ali moj kolega sa posla je ,kupio je ddr2 memu neku koja je dobra za OCanje, i dođe doma ,sve radi uredno ali se ne moze ocat da ga ubijes s obzirom da je napravljena za OC, isprobava latencije i ostale điđe miđe,opet neuspjeh, i skuzi da sa memom nije nesto uredu ,dođe drugi dan sa racunom i pita dali je moze zamjenit, jer je neispravna na to ce njemu lik,neki kaj ima nesto na licu ne zelim biti bezobrazan jer mu neznam ime,pa ga moram ovako opisati da kako on to mlisli , gospodine vi ste to vec otvorili ,vi ste to ocali, to mi nemozemo zamijenit ovo ono , i naravno kolega sa potpunim pravom skoro poludio , i tako su se nastavili natezati dok nije došao drugi kolega kratka crna kosa ne znam mu ime ![]() sve mu opet kolega fino odrecitirao ,te je kolega isti cas zamjenio memu i ispricao se u ime firme,i doticnog kolege p.s a jos je tj dana prije tog incidenta, bacio gro love , kada je isao slagat komp za neku frendicu, a covjek je ozbiljan ima 42 godine i kuzi se jebeno dobro u kompove,dok se ovaj ponasao prema njemu kao prema nekom balavcu onda vas ja pitam tu sve prisutne ! pas mater etc...da moram bit tako prost kak mozes prodavat OC stvari i onda ocekivat da se isti taj proizvod ne prizna za zamjenu, ako je neispravan, pa proizvođac ju je napravio da se OCa. onda ne znam u cemu je big deal, ako je ides sam ugradit , kaj oni briju mislim prestrasno :P Zadnje izmijenjeno od: Minox. 16.07.2010. u 22:13. Razlog: pisano sa Iphonea :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() Ko prvo OC je bonus koji dobiješ pri kupnji hardvera, neki primjerci idu više neki nejdu uopče. Memorija ak je radila na onim postavkama kojima je proizvođač deklariral znači na def postavkama momorija je ispravna, to ka se ona ne može OCat to nije njihov problem već tvoj ili prijateljev...etc I sad ne vidim tu problem zašto je lik bezobrazan ako nije htio zamjenit memoriju koja je ispravna, a neda se klokat!? P.S- nisi ni naveo koja je memorija a drugo memorija se ne kloka samo tako, to kaj tvoj frend nije znao ili nezna to je isto druga priča. Ko zna kaj i kak ju je on klokal... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Potpisujem danc00. Da li je memorija radila na tvornickim postavkama kako treba ? Ako jeste (a jeste, prema tvom postu), onda ti je frend bezobrazan, a ne ADMovci. To sto je netko tu memoriju natjerao da radi vise od tvornickih postavki NE znaci da svaki primjerak moze tako raditi i NE znaci da je prodavač dužan memoriju mijenjati ako ista neće raditi na povišenim taktovima. To bi značilo da svaki nadobudni "kloker" ima pravo vratiti, primjerice, Phenoma kojem ne uspije otkljucati jezgre koje ne rade, i sl. To što memorija ne radi znaci slijedece: 1. Memorija uistinu ne moze raditi na vecim frekvencijama od deklariranih; 2. Tvoj frend nema pojma sta radi. U oba slučaja, kapa dolje ADMovcima jer su na kraju ispali vise nego posteni. U biti tvoj post nije bio pokuda nego pohvala samo ti nisi bio toga svjestan. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
kolega ima cpu Intel Q-8400 mbo -Gigabyte P35-DS3 mema- Kingmax DDR 2 3gb 667 Mhz on je kupio kod njih DDR2 Corsair Dominator 1066MHz 2x2GB i htio je OC at proc i memu malo više nego što je imao prije ![]() no kad je umetnuo nju u mbo ona se nije dala više ocat od 800mhz, zato ju je reklamirao jer jednostavo mora ic barem kako piše na memi isprobao je sa biosima, letecijama ,voltima nista nije dalo preko 800 jednostavno blokada neka, s time da se kuzi u te stvari no nastup kakav je bio prema njemu je bio bezobrazan ,moze se to uljudinije napravit kako je jedan i od kolega iz adma napravio njemu kapa dole ![]() eto decki bez ljutlje ja nisam nikad imao problema sa njima i swe 5 no kad sam ovo cuo od kolege moramo sam to napisati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Da li su u trenutku klokanja Dominatora oni jedini bili u ploči?
![]() |
#499 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113881 Pa imaš na gore navedenom linku dosta primjera koji dobro pokazuju da corsair i nije jednosatvno natjerat da radi na deklariranim brzinama a pogotovo ga overclockat... imao sam taj isti corsair (dobro kit 2x1gb sto bi trebalo bit još jednosatvnije) na istoj ploči s 5000+ nije htio radit na deklariranoj brzini npr 266 (fsb) x 10 (multi) = 2660 Ghz (cpu ) dakle ram bi trebao s djeliteljem na 800 radit na 1064 Mhz ... ali no way, ni post screen nisam mogao dobit... no kad bi stavio na 333 (fsb) x8 (multi) = 2664 Ghz (cpu) s memorijskim djeliteljem na 667 što je defualtnih 1066 Mhz uredno vrtio memtest 15h ... ![]() inače nije htio mrdnut dalje s tih 1066Mhz da bi se situacija s x2 240 athlon II dosta popravila i išao je do nekih 1110 Mhz Ovdje možemo okrivit slabi amd-ov IMC ... isto kao sad s ddr3, lijepo se može vidjeti koliko memorija s intelom može raditi na većim brzinama Možda ti je se kolega trebao još malo poigrat s tim ramom, nece mu garancija isteci za 5-6 dana sto bi bio kod njega... i isto je mogao reklamirat normalno a ne odmah isti dan u napad... i da memorija ne valja... dobro možda stvarno nije bila ispravna, možda on nije imao vremena za istraživanje zbog čega ne radi na koliko bi trebala raditi ili jednosatvno nije znao kako je natjerati da radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Why so serious
|
Citiraj:
Jer ta ploća nema profil za 1066MHz, tak da ona nije prepoznala dominaore kak treba, neg je on ručno moral postavit latencije, dignut voltažu na 2.1V i dominatori bi uredno radili na 1066MHz, a i puno više. No sad imaš više vrsta, neki su išli prek 1200MHz a recimo moji su išli do 1200MHz uz ne diranje voltaže kaj ja nisam htel dirati. Evo kak se na halabuku može i bolje proć a da nisi u pravu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Je li itko imao iskustvo da mu ne radi prednji USB (u mom slučaju- naprijed su 2 USB- a i priključci za slušalice i mikrofon). I, sada jedan od ta dva ne radi (i nešto ovaj za slušalice zeza). Zna li netko kako se to popravlja- otprilie, naravno. To je neka kao dodatna ploča koja se samo spoji na matičnu ili se više toga mora mijenjati...? Pitam jer se brinem hoće li taj servis uzrokovati gubitak kakvih podataka. Mislim, po nekoj mojoj logici, ne bi trebalo- pošto se ne dira HDD. Ali, nisam baš stručnjak (ekspert ![]() I, koliko vam je prosječno kompjuter bio na servisu u AMD- u? Iako je sigurno različito za svaki kvar- ovaj moj bi ja kvalificirao kao neki jednostavniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Why so serious
|
Neznam je smiješ otvarat kučište, gubi se garancija. Ili si dobio garanciju na pojedine komponente?! Ako smiješ otvarat kučište. Ljepo otvori knjižicu od matične ploče, nađi na skici di ti je objašnjeno F_PANEL_USB i tam ti piše koje žice kamo idu, isto tako i za zvuk. A ak nesmeš niš dirat strpaj u auto i vozi to k njima, nečeš niš izgubit jer ti nebi smjeli dirat niš drugo osim tih par žica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Guest
|
Po deseti put. Ne postoji garancija na cijelo kučište ili garancija na komponente. Postoji samo posebna garancija za svaku komponentu. Ono kaj te naljepnice na kučištima znače je "pravo na besplatan servis (točnije dijagnozu kvara) unutar (obično) godinu dana" |
![]() |
![]() |
#504 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Imam oboje- i pravo na besplatnu dijagnozu i garanciju (kompjuter je mlađi od godinu dana). Da, zaboravio sam napisati, ne radi (svijetli) mi jedna lampica (isto naprijed, naravno). ![]() Znači, to ne bi trebalo imati veze sa bilo čim drugim- to su jednostavno stvari koje se zasebno popravljaju/mijenjaju. Makar, nije mi jasno da su toliko zeznuli to spajanje... Zbog toga počinjem razmišljati da bi to onda moglo biti i nešto na matičnoj (pošto bi čak i ja sam znao to spojiti kako treba- a tako mi je od početka). Ako mi promijene matičnu- hoće li sve raditi (osim drivera, naravno) i svi podaci ostati (pretpostavljam da ne možete sa sigurnošću napisati, ali ono- otprilike)? Oprostite na pitanjima, ali zanima me da znam trebam li backupirati ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Pa backup radiš inače, bez obzira što šalješ na servis. Ali da, sačuvaj bitne podatke negdje. Makar sumnjam da će mijenjati matičnu, možda su nešto zaboravili spojiti ili se konektor odvojio.
![]() |
#506 | |
Why so serious
|
Citiraj:
Nije ni bitno, ak hoće nek vozi ak ne nek sam ušteka te kablove i bok, nikakav bauk. Baš se to njima da spajat u servisu... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Guest
|
A čuj stari. Ne zna se na kaj se misli ![]() Drugo kaj ja to znam, kaj ti znaš. Ali baš zato kaj piše "garancija" na tim govnima iza prosječan čovjek se boji otvorit. Frend imao egzibiciju da bi došao kod mene da mu prebacim stari HDD na DVD-e jerbo je kupio novi komp i ne može spojiti disk zbog tog. Jednostavno ljudi koji solo ne slažu komponente nisu upoznati sa tim. |
![]() |
![]() |
#508 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Sta kad ti pise na racunu - Racunalo Mega 2 Gamer Whatever ... x.xxx kn Jamstvo 12 mj. Kako tada ostvarujes 5 godina na hd? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Guest
|
Taj disk ima X mjeseci garancije. Oni su ga naručili i dobili u dućanu. To dal su oni složili konfiguraciju sa njim u sklopu, ili si sam složio konfiguraciju sa njim u sklopu nije važno jer se zna koliko imaš garancije na tu komponentu. Da nije tako, svaki dućan bi se mogao posrat i mijenjati uvjete ostvarivanja garancije neovisno o proizvođaču. A to je jedna stvar koju si proizvođač neće dopustiti jer barem danas garancija je jedan od ključnih dijelova marketinga koji može ići na ruku određenom proizvođaču kako bi dobio kupca naspram konkurencije. Dobar primjer Pannasonic neopdp plazme koje su znale imati 5 godina gare, te su mnogi (koje bar ja poznam) upravo uzeli dotični telkač i potegnuli i do soma kuna više jer im je ta činjenica da imaju 5 godina gare prevagnula. |
![]() |
![]() |
#510 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
No nesto nevjerujem da bi bas izasli u susret tako lako... Neznam kako bi DI unutar zakona reagirao na to jer ti sluzbeno i nemas jamstvo na racunu ili jamstvenom listu po komponentama osim da ganjas uvoznika tih komponenata? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|