|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Nervozni poštar
Datum registracije: Mar 2008
|
Pretvorba lipa u kune
Bok, Skupio sam puno lipa po 10,20.. lipa.. zanima me gdje ih mogu pretvoriti u kune? U kakvoj i kojij banci mogu promjeniti lipe u kune? Hvala
|
|
#2 |
|
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
FINA
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Ili prvi dućan / kiosk.
|
|
#4 |
|
Premuim
|
Nece ti na kiosku uzet 500 kn u lipama Oni bi to htjeli brojat, hehe...Za finu, razvrstas kovanice u apoenima, dodjes teti na salteru i to je to... Ja stavim kovanice od 10 lp u jednu koverticu napisem koliko komada ima, od 20 lp u drugu, od 50 u trecu i bez brojanja mi odmah razmjeni...
Zadnje izmijenjeno od: Campeonato. 04.07.2010. u 23:50. |
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
[evil mode on] Razmisli da odijeliš one najsitnije kovanice za onu posebnu osobu koja je bahata u tvom lokalnom dućanu, kiosku... Kupiš nešto u vrijednosti od recimo 30 kuna i pripremiš točno toliko po lipu, 5, 10 i to joj uvaljaš. Prema zakonu to mora prihvatit (novac je novac) pa gledaj kako broji polagano po ovom uzavrelom ljetnom suncu dok ti piješ neki hladan sok ispred i čekaš. [evil mode off] |
|
|
#6 |
|
Premuim
|
To duke... Pametno ![]() Tak ja volim ove lokalne tu kod nas kad mi nece razmjenit 100-200 kn, pa im kupim zvaku pa me gledaju cudno ![]()
|
|
#7 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ovo sam vidio u Zagrebačkoj banci, a ima vjerojatno i u drugima. Ima stroj, samo izgleda da je uvjet da imaš karticu od zagrebačke, staviš karticu u njega, istreseš lipe u za to predviđenu ladicu i pričekaš i eto pare sjednu na račun, odnosno tu karticu i to je to...
|
|
#8 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Uzeo sam onu za 50 lipa ![]() Prvi put me čudno gledala, a drugi put je rekla da mi nema za uzvratit da odem negdje razmjenit, a ja njoj, ja sam vama dao novce i uzeo žvaku a na vama je da mi vratite ostatak, na kraju mi je ženska dala žvaku besplatno pa sam morao na drugi kiosk. ![]()
|
|
|
#9 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Najbolje je kad dodes u neki veci prodajni centar, kupis robu od 100-tinjak kn i izvadis joj lipe da broji, a ono red iza tebe svi te gledaju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() . ![]() |
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Onda joj fino tutnem 100/200 kn i nedam nazad, cekam kusur pa nek se snalazi ( obicno se kiosk kljuca pa trk u prvu birtiju/trgovinu ) |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Mozes razmijeniti u FINI ali ti oni uzimaju neku proviziju, kolku to nem tocno najbolje ih je otici pitat |
|
|
|
|
|
#13 |
|
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
prije sam stalno iso u finu mjenjat lipice.. kao sto su rekli odvojis u par koverta po apoenima i odneses,ak je guzva jos te broj trazi i nazove kad je gotova... provizija je neka mizerija,vise bi te zivaca kostalo da ides od ducana do ducana i pokusavas uvalit...
|
|
#15 | |
|
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Inače FINA to uzima bez zlih misli ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
|
|
|
#17 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam radio u trgovini, i ne moras uzet novac. Nema toga zakona koji ti nareduje da moras nekome nesto prodat pa onda da bi morao od njega uzet novac. Lijepo ga potjeras van. Al ako ga opet hoces kao musteriju uzmes novac. |
|
|
|
|
#18 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
mene zena u menzi izvrijeđala jer sam dao 200kn za rucak, da sta se ja njoj tu bahatim... pa ti objasni da si sad s bankomata... |
|
|
|
|
#20 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Je li sredstvo plaćanja u RH, kuna & lipa? je. Prema tome za njegovu pruženu uslugu ja san dužan platit. Ja mogu platit u novčanici od 1000 kn i lipama od 10. NEbitno. Isto tako da me neko s kase proba otirat nakon šta ja izvadin 200 kn, dobio bi šaku u glavu. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
I jos jednom, nisi shvatio poantu - trgovac ti ne mora pruziti uslugu/dati robu cak ni ako si mu samo ruzan, smrdis ili pricas s naglaskom, a kamo li tek ako ne zeli primiti tvoje lipe ili albanske leke koja je baba cuvala jos iz vremena srovanja sa Skanderbeg.
|
|
|
|
#22 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Postoji i jedan organ koji se zove inspekcija rada, da vidiš kako uzima kad njih spomeneš... Inače ne volim biti bezobrazan prema trgovcima, čak i kad mi ne izvrate onih par lipa koje da ja njima ostanem kratak- ništa od trgovine. Ipak ti siročići i sirotice rade po cijele dane za neke mizerne plaćice. Nije ni njima lako. Ali, ako ćemo se inatiti, znam i ja to.
|
|
|
#25 | |
|
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
|