|
![]() |
#781 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
ps. normalno je ![]() Inače ako ti 3DMark radi, CoD radi i ako ti PC radi bez problema, zajebi orthos ![]()
![]() |
![]() |
#782 |
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
da i meni je to cudno da mi radi i cod i 3dmark, budem probao s primeom! i da pogledajte ovo jel nebi trebalo biti namjesteno na 1:1 ili 1:2 ? a vidite kak je kod mene ![]() koja je na 1.4 i eo da nadodam iako su po svim testovima moje jezgre nestabilne ja sam ih odlucio kloknit i uredno ponovo prosao 3dmark06 evo i SS ![]() Zadnje izmijenjeno od: benny_blanco. 27.02.2010. u 20:37. Razlog: dodavanje ss |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozz, samo jedno pitanje dali je preporucljivo drzat Phenoma X2 555 otkljucanog u X4 B55 na 1.46 voltazi na zraku ili je to previse za zracno hlađenje ? Pitam zato jer mi je za 4Ghz potrebna ta voltaza za stabilnost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Torrent freek
|
Griju se dosta ako nemaš adekvatno hlađenje kad se voltaže približe 1.5v. Možeš ga ti držat i na 1,6 24/7 ako imaš hlađenje koje to podnosi ![]() U mene na 1.42 V radi na 3800 Mhz, hladnjak, kućište iz siga. Temp je oko 35-40 idle, do 50-55 load
![]() |
#790 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ipak mu je premalo 1,39V za stres ![]() Izdrzi nekih 20 min i onda pukne sad sam probao. Ali sve osim stresa prolazi bez problema ![]() Mass effect 2, blu ray filmove, rarao sam itd da bas vidim i za sad sve gura bez beda. Imam feeling da mu treba jos mrvica napona da prodje stres test! |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ti procevi su rijetko kad stabilni 24/7 preko 3800-3850 ![]()
![]() |
#792 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Eh,ja bi bio zadovoljan da je stabilan kao x4 do ~3500MHz dalje ne bih ni isao jer je na kvadu koji recimo radi na ~3.5GHz dodatnih 300-500MHz po meni malo nepotrebno,ok ako imas neki intel koji bez beda ide na 4.0 za 24/7,onda ok,ali na AMD-u??hmm..osim ako imas yebacko hladjenje i "ne stedis" hardware.... ![]() Dobijete novog "kvadonju" u pola cijene zapakiranog kao x2,jos i dobijete primjerak sa batchem koji se otkljucava i sad bi vi jos da je on 24/7 stabilan na 4ghz..pa mislim..ne mozete imati i ovce i novce.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Temperature su ok oko 55 stupnjeva. Nije mi se vise dalo cekati spava mi se ![]() Sutra ako budem imao vremena dobro cu ga istestirati! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
OC addict
|
Ok,samo kad ti njega nakuris na 1.42v to mu debelo skracuje zivotnii vijek...Zato ja uvijek derem kolko moze na stock voltazi.....eventualno +0.05v iako ovaj moj blacky nije nikad bio iznad stock voltaze...(na mojoj ploci = 1.296v) i na toj voltazi je full stabilan na 3GHz.isto tako je full stabilan na frekvi na kojoj radi dok ovo pisem = 2.8GHz 1.26v... |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Torrent freek
|
Priča gluposti ![]() Kao i poviše za AMD i 4,0 GHz, a pola 550 i 555 ide na 4 GHz i bez "jebačkog" hlađenja, dosta je solidno hlađenje i dobar primjerak procesora. Doduše drugi par postola je da li se isplati držat 24/7 takav klok, al to nek odluči svak za sebe, činjenica je da to 550/555 mogu...
![]() |
#798 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Torrent freek
|
A ja san to reka.... di? ![]() Meni se recimo ne isplati (i masu onih koji 4,0 GHz postignu na silu, na krajnjoj granici napona, temperature, svega), jer mi za 4,0 GHz treba 1.55, a 3850 MHz mi drži na 1.4v. Da ne spominjen da je manji napon i na chipsetu, pa su manje temperature svega skupa jer mi je layout ploče takav da su jako blizu i blabla. Razlike u RL ionako ne vidin, u sinteteci ih ima ponešto, al mi ionako nisu napeti previše, a i složit ćemo se oboje da je za ovu kramu od HD3850 isti k bija CPU na 4,0 ili na 3,8, šta se nje tiče može i na 3,0 bit.... Dok s druge strane dajen 0,15V manje. a temp su mi i sigurno 10°C manje, a to će ljeti bit i 20 ![]() Jednostavno zbrojim "uloženo" i "dobijeno" i zaključim da mi je 4,0 GHz overkill, dok to šta si ti sam zaključija iz mog posta ja nisan ni reka, ni mislija ![]()
![]() |
#800 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Je ko probal otključati 545 phenoma, sa novijim datumom proizvodnje?Vidim da je CACYC ali, je datum proizvodnje 40-50 tjedan 09'. Ploča je M3A785GMH/128M Uključil ACC, probao na Auto i ne boota, Clear CMOS-a spašava stvar. Ima još koja fora sa otključavanjem(ACC na per core?), ili je višak jezgri defektan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Nije problem kaj jezgre nisu stabilne, cim ja upalim ACC, ploca ne posta. Stavio zadnji bios, sad ga cpuz reporta ko callisto dok occt veli da je deneb. Moram se poigrati sa voltazama, koliko maximalno smijem dizati vcore/nb? |
![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
OC addict
|
Stavi voltazu proca na 1.4V (koji cooler imas??),ne vise,ukljuci acc i ako boota moguce da ce proradit,ako ne onda ga hebi,dobio si los primjerak...ako se jezgre pokazu stabilne na 1.4v onda polako smanjuj voltazu dok ne dodjes do nestabilnog i onda digni za 0.03-0.05v i to je to... P.S. OCCT zna pricat gluposti o imenu jezgre i slicno...tako meni pokazuje da mi je na blacky-u stock takt 5ghz... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Postavki se ne sjecam jer je davno bilo, trazio sam max takt procesora na voltazi ne vecoj od 1.45. Za fsb 293 ces morat dizat nb voltage te cpu nb voltage. Neka ti nb frekvencija nb-a ne bude veca od 2500mhz, a ht link drzi ispod 2100mhz. Moras isprobavat razne postavke jer ono sto je meni radilo ne znaci da ce i tebi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Guest
Datum registracije: Nov 2008
|
Gdje naci postavke za oc, mislim ne snalazim se u biosu a danas sam sastavio X4 955 konfu i dosao do 4ghz ali sa nenormalnom voltazom kao sto vidite http://forum.pcekspert.com/showthrea...02#post1606302 pomagajte ljudi da dignem ovog smrada na vise, dajte neke postavke bios-a vidite konfu u mom kompu |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Ništa nenormalna voltaža,tak ja svog držim na 3,7(1.55V) da bi radio full stabilno i vec godina dana nikakvih problema...radi on i na 3,8 al ovak mislim da dobije više papice a manje rada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
![]() Bok!
znaci sad za tjedan dana cu kupit ovaj proc: AMD Athlon II x3 435 2.9! I ovu maticnu: Asrock K10N78D-AM2+,nVidia Nforce 720D Chipset,ATX Form fact! E sad; -jer bi ja mogo klokat ovaj proc na toj maticnoj sa stock coolerom i stock voltagom na 3.0 -Jer je maticna ok! za klokat? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|