|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Photoshop (layeri)
imam "problem" iz ciste dosade cackam po photoshopu, jer sam napravio sve poslove koje sam "morao" odraditi, no da ja neduljim dalje, a slika govori vise od rijeci- radi se o 2 layera (ako racunam i background onda ih ima 3, no on je najmanja stavka ovdje): ovo je slika kak bi donekle trebalo izgledati (no nije jos gotovo) ![]() ovdje sam zamjenio pozicije layerima ![]() E sad mene zanima kao sto se vidi na ovoj drugoj slici, kako je noga iza LCD-a, dali postoji neki drugi nacin osim da zaokruzim nogu, osim s nekim od laso tool-eva ili u quick mask modu (jer tako sam napravio prvu sliku), znaci neka jednostavna opcija, da ona dodje naprijed i da se ljepo uklopi. palo mi je na pamet da zaokruzim tocno uz nogu i obrisem taj dio televizora, no posto sam koristio father nehvata ga dobro a i to mi bas neigra ulogu jer to "nikad" neispadne savrseno, pa sam razmisljao dali je uopce moguce zaokruziti pojedine dijelove na vec napravljenom layeru i samo na dijelu slike smanjiti opacity?? primam sve prijedloge, ovo je iz ciste sprdnje radjeno jer nemam pametnijeg posla-cudim se da se nisam nikad susreo s ovak necim, e sad za nekog je lagano a za nekog tesko ![]()
![]() |
#2 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Pa maskiraj taj dio televizora koji ti smeta. Recimo da je telka Layer1, tiger Layer2, s tim da je Layer1 na vrhu, 2 ispod. Selektiras layer1, add vector mask, lupis D na tasti da ti prebaci boje u c/b i sa obicnim brushom maskiras dio telke koji ti smeta. crnom maskiras (brises), bijelom vracas puni opacity. Ako oces preciznije i ostrije rubove, smanjis brush ili povecas hardness, plus zoomaj na bar 400%.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
bravo bravo ![]() ![]() Hvala ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ako ga je netko radio u phtoshopu onda je vjerovatno u layerima (osim ako nije napravio flaten image)-ako imas PSD fajl bilo bi gotovo za 5 sek maknuti tekst ja ti to mogu preraditi s pozadinom EDIT: sad sam u skoli, radio sam sad prek odmora 5min, slika je velicine 46kb ali sam krelac slucajno obriso jedan layer i sad je dosta mutno...ako ti nepase ovako napravit cu ti kod kuce drugi ![]() sam reci kako i sta (jesi mislio kompletan tekst maknuti ?? ) ![]() evo mozda ti neki od ovih pase ![]() ![]()
Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna ![]() Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 11.03.2010. u 11:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
crnjo
|
Maske nisu mucenje. Moze narezat komad noge, ali onda ima tri layera, tigra ispod okvira, okvir, komad noge. Plus, rezanje je nepotrebno ako mozes maskirat, nedestruktivno editiranje. Masku lako editiras i mijenjas, sliku bas i ne.
![]() |
#9 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() tri layera je puno ? bi ti ja pokazal fajl od 300+ ![]() ali dobro, dosa mog prof. misljenja. Maska ftw ako zeli.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
a slusaj ja mislim da je isto s maskom bolje raditi.Recimo imas layer tigra i layer LCD, i sad stavis masku na tigra. Ako ti ponovo treba tigar jednostavno ga kopiras na neki treci layer, a ovako sam vec na 3 layera ako kopiram nogu + da dobivas preklapanja preko iste slike pa je na nekim mjestima tamnije (što mi apsolutno neodgovara). Moj izbor Maska ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
![]() pa stavi masku preko lcda, da tigra moze unutar nje micat kako pozeli. Kad slozi kompoziciju koja mu pase, samo cvikne nogu van, naravno na layer iznad.
![]() |
![]() |
#12 | |
crnjo
|
Citiraj:
![]() Zamisli da imas 10 layera u istoj situaciji ko tigar i ekran. I treba ih rezuckat na 50 mjesta. Sad mozes rezuckat tri dana i stvorit nepregledno brdo layera i rascvjetat neke layere u nepregledno more, ili imat masku na svakom layeru i svaka promjena ti znaci samo malo vise/manje crne. Ja sam prije 5 godina rezuckao slike tako ko i ti. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Vršni visioc
|
Citiraj:
![]() gle, svejedno..ja osobno mrzim maske jer mi se najcesce dogadja da radim to ne na jednom, nego na 100 mjesta. i svaki je drugaciji. Lakse se snadjem po grupama layera kad svaki ima svoj naziv, svoj path. Ovo sto kolega pokusava sa LCDom i tigrom je situacija za doslovce 34s patha. Ali sto je da je, nemam ja nista protiv maski, ali osobno kako sam i reko, ih ne volim. Koristim ih jedino kad znam da ce klijent mjenjat nesto. Pogotovo ambalažu. A to da si rezuckao prije 5g, na neki svoj nacin, samo daj. Ja to radim svaki dan vec 11g. I vec mi je pun k ![]()
![]() |
![]() |
#14 | ||
crnjo
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Mene upravo taj nagging klijenata koji neznaju sto tocno zele natjerao da zaboravim rezanje i predjem na maske ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
a slusaj klijent je uvijek u pravu, ako on meni kaze ocu ovdje plavu i crno, ja se nemam sta mjesat. Ti odradis kak mislis da je dobro i da njemu pase, a sad na koji nacin si ti doso do rezultata to njega nije briga...obadvojica ste u pravu negdje je bolje primjeniti copy/paste, a negdje masku. Kake sam recimo vizitke radio, propao u bi u zemlju od sramote da tak sta ljudima ponudim iz asortimana, ali covjek sretan jer si mu dao sto je trazio.
![]() |
#16 |
Vršni visioc
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |