|
![]() |
#31 | |
Guest
|
Citiraj:
2. Nije da je važno za temu. Ovo je samo moje subjektivno mišljenje jer vjerujem da je basic znanje prije bilo dosta veće nego danas. Prije navale graphical tweak utility-ja svih vrsta sa kojima ljudi misle da nešto znaju, a zapravo je sve to samo false knowledge. Općenito mislim da su ljudi bili više sposobni sami naći odgovor na neki problem sa kojim se susreću, nego kaj je slučaj danas! |
|
![]() |
#33 |
Guest
|
Ako sam dođe do odgovora puno će više znati. A ne tvrditi samo hrpu gluposti! |
![]() |
#34 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Što se bitnosti procesora tiče kako sam ju ja shvatio (a ostavljam si mogućnost pogreške), ona bi trebala označavati širinu protoka podataka u procesoru u adresnim poljima, registrima i podatkovnim sabirnicama. Točno ili krivo? Što se tiče 128bitne registarske širine u procesorima, znam da ta mogućnost postoji već duže, ali koliko mi se čini, mainstream PC procesori to trenutno ne koriste? Ja u tom smislu shvaćam 128bitne windowse kao OS koji daje podršku mogućnosti ''adresiranja'' podataka u toj ''širini''. U teoriji mi se čini da bi takvo nešto načelno trebalo donijeti brži rad računala, više obavljenog posla u jedinici vremena ![]()
![]() |
#35 | |||||||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Also, 64-bit CPU and ALU architectures are those that are based on registers, address buses, or data buses of that size NetBurst je do Prescotta imao 16 bitni ALU. Cini li to Pentium 4 16 bitnim procesorom (obzirom na brzinu, skoro da se covjek i zapita)? Jos je MMX dozvoljavao baratanje nad 64 bitnim podatcima. Cini li to moj Pentium 166 MMX 64 bitnim procesorom? Wikipedija je genijalna stvar, to bez daljnjega, ali za bilo koju ozbiljniju primjenu valja je uzet s velikom dozom rezerve. Citiraj:
S druge strane, slazem se u potpunosti i bezrezervno s tobom da danasnja apstrakcija rada vuce od onog bitnog; gledam bas ovdje prije neki dan pitanje kako najjednostavnije iznumerirati neki link s brojevima na kraju, sto predstavlja problem elementarnog algoritamskog razmisljanja i zahtijeva samo (u)poznavanje s osnovnom sintaksom bilo kojeg jezika. Stvarno bi trebalo uvesti pod obavezan predmet u skole "prakticno racunalstvo i inzinjerski pristup". ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Ne smatras li u najmanju ruku bizarno da imamo svjecke prvake u ouvrkloukingu (ne, ne prozivam nikoga, nego svi znate koliko volim klokati u slobodno vrijeme, pa cisto da uzmem za usporedbu) a 95% foruma je elementarno informaticki nepismeno? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ne postoji nista intrinsicno 64 bitnom kodu da bi radio brze od 32 bitnog; da pace, nekada cak moras placati penale ako nemas dobar razlog za koristenje 64 bitnog koda. No, kad smo vec kod teorije, koji ti je to tocno teoretski aspekt dao naslutiti da bi nekakvo (imaginarno) "128 bitno racunalstvo" bilo brze od manje bitnih? ![]()
![]() |
![]() |
#36 | ||
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
evidentno je da neki na forumu imaju stručno znanje, ipak, većina je tu radi nekakve razonode i dokoličarenja, meni je shvatljivo da tebi kao osobi od struke takvi mogu ići na živce, ali prihvati da je većini zajednice ovo tek zabava, te da je onda kao takvu ponekad shvaćaju i površno |
||
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|