![]() |
Windows Next (8)
Windows Next - stiže nova revolucija iz M$-a :D
http://www.bug.hr/vijesti/revolucion...xt/100582.aspx Ruku na srce, a koji Winsi nisu bili najavljivani kao nešto revolucionarno? :D Kaj je to postalo neko pomodarstvo da svako malo izlazi novi OS? Pingvini se štampaju k'o na tekućoj vrpci, slijedi ih sve više i famozna Jabuka i MikroMekani. Osobno bih volio rjeđe vidjeti nove OSove, a da su kvalitetniji i dorađeniji kad izađu. Kad se samo sjetim hypa oko Viste, revolucije i naprednih opcija koje će imati i kako će to biti najbolji OS ikad... |
a pa nemoš reć da nije bila ful velika razlika naspram xp-a (vista). mislim i sad ove stvarčice s win 7 su isto fora...ovo kad stiltaš prozor da se ostali zatvore i kad ga odvučeš u kut da se maximizea i brzina koja je skoro ko kod xp-a i tako...sve u svemu mene čisto zanima što će se dobiti eto s tim windowsima...ako budu optimizirani i radili brže od xp-a e onda će to biti revolucionarno :D
|
svaki put ista pjesma :D
to ce sedmicu malo usminkati i eto je osmica :D |
Citiraj:
Sve te kozmetičke promjene su meni apsolutno nebitne. Ja sam aludirao na stvari koje je MS najavio da će se pojaviti u Visti a nisu (kao novi FS primjerice). Te neke stvarčice se na kraju nisu ni u 7 pojavile. Uostalom net je pun objektivnih članaka o Visti i o njezinom uspjehu kod krajnjih korisnika, samo treba malo potražiti a ja neću u to ulazit jer je OT. Jasno je k'o dan da MS samo štanca OSove na NT bazi bez radikalnih promjena mada se one uoči svakog OS najavljuju. Ono što se pitam je jel će opet podvalit muda pod bubrege... |
Samo još jedan Windows...:kafa:
|
Citiraj:
Uglavnom su promjene kozmetiče ili minimalne, a svako malo izdaje se novi OS. Čini mi se da u tom smislu značajnijeg tehnološkog napretka nema i da OSovi kaskaju za današnjim hardwareom. Tako će vjerojatno biti i s ovim Winsima... |
Citiraj:
a što se tiče novina i ostaloga : pa ja nisam primjetio ni na os x-u pri prijelazu s tigra na leoparda neke promjene radikalne da mi se svijet odmah okrenuo...jedino što su uveli transparentnost što sam vidio ovako odoka... a sad...i imate i nove aute koji nedonose ništa revolucionarno jer cugaju benzin ko i ovi prije...tako da ono...uvale par fensi efekta i prodaju dalje i uberu pare...čisti biznis...nikakva srednjovjekovna filozofija |
|
Citiraj:
|
Bas to, sta fali visti? Molim te samo bez onog da guta brdo rama, kad se ionak pol foruma koji ne zaraduje za zivot kompovima ( svaka cast ekipi kjima je to posao i kruh), natjece ko ce imat vise rama ? A sto se tice ove 8ice, valjd cemo vidjet nesto inovativno :D
|
Citiraj:
Mislim, tehnicki je bila naprednija od XP-a, al' je najveca promjena za krajnjeg korisnika bila u stilu "uuu gle fancy interface". Nista konkretno, nikakvih razloga za prijelaz, pogotovo ne za manje firme koje nisu imale mocne kante sa metar RAM-a, a bome ni zivaca da vise desetaka racunala prebace na novi OS. Meni je vista bila nuzno zlo koje je prepoznavalo mojih tada 4 a kasnije i 8 GB RAM-a, a i nisam bio bas odusevljen radom... A ni interface osim fancy efetka nije nudio gotovo nista dramaticno bolje. Samo da napomenem da nisam bio ni razocaran.. Zato su Win7 prvi OS koji nisam kupio u zaljevu gusara :D, nego u Linksu :chears: Tuzno ali mislim da najbolje govori o tome kolko su Win7 bolji. |
Imao sam XP pa Vistu pa W7 na istom kompu, meni su svi jednako dobro radili, je da su se povećali zahtjevi ali mi je Vista radila OK, kao i W7 sada.
E da mene isto smeta što vuku NT i sve važnije stvari ostavljaju po strani (novi FS je primjer). |
Da a kada sam ja procao kako je meni Vista čist ok...i nemam primjedbe...te da mi ne radi sporo bio sa popljuvan da bogohulim.
JBG nemoš sa P3 rokat crysis bez lagga pa ne znam sta ljudi ocekuju od OS-a. |
Citiraj:
Nisam ni ja imao primjedbe, sve sto je radilo na XP-u, radilo je i na Visti, uz par iznimaka zbog prijelaza na 64 bitnu Vistu s moje strane. Ali kada sam vidio kako to sve isto radi na Win7, bilo je: "whoa!" :chears::zdero: Win.Next ili Win8 jednostavno moraju slijediti taj skok sa Viste na Win7 sto se tice razlike u kvaliteti... Ako korisnici budu imali osjecaj da su novi windowsi vise kao Service Pack nego kao novi-bolji-brzi OS, desit ce se isto sto i sa ME i Vistom. :hitthewal: |
Potpuno se slazem! Evo gore je naveden primjer kako su driveri bili problem. Pa naravno da su bili kad je to novitet! Da li je sada problem?
A jos kad je dosa 64bitni windows, a ne valja, a nema podrske, a smrdi na ribu, i koji vec kukac ne, a sada svi skoro imaju 64bit i ponosni su na to. Ljudi su imali xp na pentium 4 i pentium D kad je stigla vista i ocekivali su da ce to letiti na 512 MB RAM-a iako je preporuceno 2 Gb. Probajte sada sa tim i7-icama usporediti w7 i vistu, bas me zanima koliku cete razliku osjetiti. A sta se novog windowsa tice, stara baza, nove budale! :D |
Citiraj:
Prilažem sliku sa koje se može vidjeti vrijeme izlaska (godina) svake pojedine Windows edicije do danas: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...y_Tree.svg.png Ono što se iz ove slike može zaključiti je da je vrijeme od 5 godina između izlaska XP-a i Viste zapravo iznimka. Vjerujem da postoji veliki broj ljudi (i forumaša na ovom forumu) koji su se prvi puta sa Windowsima dotakli u njihovoj XP varijanti i sad im je jako čudno što je sedmica došla nakon dvije godine i što će iduća verzija također doći jednako brzo ali to je zapravo normalan tijek razvoja. Tako je to bilo u prošlosti i tako će biti u budućnosti. Postoji više razloga zašto je tomu tako a onaj najvažniji je novac. Microsoftu je u interesu da što češće izlazi sa "novom i poboljšanom" verzijom operativnog sustava kako bi si osigurao stalan i zdrav financijski prihod. Za dežurne Windows i Microsoft pljuvače treba napomenuti da nije Microsoft jedini u tome. Tako funkcioniraju ama baš sve kompanije na tržištu. Ako ne razvijaš, propadaš. To je to što se mene tiče na ovoj temi. Osim ako me netko ne povuče za jezik :D |
Prestanite s raspravom dali je vista bila loša ili ne? Dali je tema rasprave vista? Nije. Stoga dosta o visti, sedmici itd...
|
Citiraj:
i novi hardver ce trebati a tek driveri. Jos nisu ni za 64 b. sredili kako treba a vec drobe o 128 u 2012 . Jedan napred, dva nazad (koraka) ovo je dobro http://209.85.229.132/search?q=cache...-windows.aspx+ ... is that the next version will be something completly different from what folks usually expect of Windows .... Avatar Windows ? |
Citiraj:
Citiraj:
|
to sa 128 bita...to je velika patka.64 bitni winsi su izašli prvenstveno zbog memorije, skupa instrukcija i točnosti u računu.
Prelazak na 128bita ne samo da je glupo, nego i neisplativo. |
64bita se ne koristi još u potpunosti te je dovoljan sljedećih ohoho godina.
Mislim da u sljedecih minimalno 10godina nema smisla delat 128bit procesore |
Hebote tek se sad počeo privikavat na 64-bitni OS, a oni već o 128. A dobro, samo neka unapređuju tehnologiju. Možda jednog dana i bude neke koristi od toga:D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Standardni PC, tj. x86 kompatibilni procesori, imaju vec 11 godina (od Pentiuma III; SSE) 128 bitne registre, za "tocnost" u racunalu, ako konkretno govorimo o preciznosti FPU-a, je vec i Bog zaboravio otkad je 80 bitna u x86 procesorima, a jos je K7 (1999) nativno baratao s Alphinim 43 bitnim adresnim modom s dovoljno tag bitova za x86 adresni mod (kao kulturan primjer 32 bitnog procesora) dok se danasnje implementacije uglavnom svode na <50 bitne izvedbe (A64, 48 bita, recimo). Ovaj clanak i komentari su otprilike jednako elementarno racunalno suvisli kao i marketinsko gutanje Playstationa 2 kao "128 bitne konzole". Strasno... |
Čovječe ja sam se samo šalio. To što moje potrebe zadovoljava 64-bitni OS ne znači da 128 bitni HW i SW neće naći svoju primjenu.
|
Citiraj:
|
Kaj mučiš čovjeka :D hehe
Nek pročita barem http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64 :P |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Prema mom iskustvu (koje sigurno nije mjerodavno već sasvim subjektivno) sa 64 bitnim Windowsima XP, to prije svega znači par godina muke dok upravljački programi i ostali software ne budu popratili čitavu stvar na osgovarajući način, a da su za to vrijeme 128bitne prednosti upitne. Citiraj:
http://arstechnica.com/microsoft/new...-windows-9.ars |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Tek kada definiras sto znaci da su "Windowsi 128 bitni" (Boze mi oprosti), onda je moguce razmisliti o tome bi eventualno donjela za sve nas (mir u svijetu, prestanak gladi u Africi, prosirenje Remetinca n' stuff). "Bitnost" procesora je opcenito vrlo dubiozan, slabo ili nedovoljno precizno iskazana definicija, tako da ako slucajno i bude "128 bitnih Windowsa", to ce "proizvesti" i "128 bitne procesore" i najmanje 20 megabajta u SQL bazi s pitanjima "a dal da uzmem 128 bitni ili 64 bitni Pentijum i koje Windouze da stavim". Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:24. |