|
![]() |
#1 |
Zg Riot squad
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() Ubo sam si novi komp,athlon 64 2800+,zalman 7000 B-Cu,9800 pro,512 mb kingmax 466 itd.. Kada sam to sve složio,upalim ga,udjem u bios i ono cpu temp. 47 stupnjeva!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Čekaj tebi je to previše? Pa ne možeš baš očekivat niže temp., ne sa novim procovima. Ovo su sasvim ok temp, pogotovo ako ti na full oko 50C. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
OPTIMUS
Datum registracije: Oct 2004
|
reci, koja ti je matična? nForce3 ploče su (mislim) imale probleme s krivim očitavanjem temperature. Probaj prstom jel tak vruće?
![]() |
#5 |
Zg Riot squad
|
ma znam da to nije tak vruće,al tolko sam se načito o super hladnim athlonima 64 i još piknem zalmana a ono kurac,kaj kad ga klokam ode na 60,70 C!!zajebi ti to... matična je soltek sl k8an2e-gr nforce 3 250,daj recite kaj mislite o toj matičnoj?htio sam uzet epoxicu al nije je bilo,a nisam imao više para za skuplju,već sam probio granicu ![]() na opip se nebi reklo da je skoro 50 stupnjeva,barem meni |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OPTIMUS
|
pa, soltek i nije najbolji izbor, ali razumijem novčane granice! ![]() ako na opip ne bi rekao da je 50 st., možda i nije. ono- ruka je 37, ak je blago toplo to je max 40. Stvarno može biti da je problem u lošem mjerenju temperature na nf3 pločama. Možda bi novi bios to sredio? ne znam... nek se javi neko ko zna više.
![]() |
#7 |
Zg Riot squad
|
znam da soltek nije neki izbor,ali kolko loš nforce 3 može bit?? ![]() moram ga probat malo klokat pa da vidim kaj bu sad sam sa burn in testom ga pičio pol sata,pa onda triput 3dmark 05 demo pa malo fife,a temp. se nije micala sa 46-47 najviše |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Man
|
Blago tebi ;počeo sam gledati svako malo temp na 3200+ sa box hladnjakom na epoxici i vidio da za svaki ku... temp prelazi 60c ![]() ![]() ![]() za vrijeme prime95 64c ![]() Nego ovako kada čovjek mijenja hladnjak dali da zeme artic-cooling freezer 64 ili dobrog provjerenog zalmana 7000B AlCu ili možda nešto drugo ali tiho
![]() |
#9 |
Premium
|
evo gledam da se stalno svi zale da temperature a64, pa sta vam je ljudi... evo ja sad svoj drzim na 220x10 1,65 V ali to nije pravi OC nego volt test. dok surfam i nista pametnoga ne radim max tmep je 43-45 a najvisa ikad postignuta u normalnom radu je 54. max all times, 61 i to kad su svi cooleri osim cpu coolera bili off. Sjetite se starih ahtlona ili pogledajte sadasnje perscote... pa se onda zalite---
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni je u idleu ispod 40. Nije još prešao 45-46 (BOX hladnjak). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Zg Riot squad
|
a kolki ti je system temp.?? ak tvoj sa boxom drži ispod 40 kak moj drži u idle-u 45. moj system temp. kruži oko 27 C |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
The Man
|
Citiraj:
Znam i meni je to smješno mislim imam 2 * 120mm fana u kučištu i tolika temp na procu a sistem temp 3x-4x celzijevaca nego koji bios imaš
![]() |
![]() |
#14 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() sad još samo čekamo jelca da zamijeni tu svoju staru KT 400 kramu s nečim boljim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Jelc je prešao na NVIDU! Barem ploču ![]() Uzeo je ono moje čudo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
tor odakle si ti iz španskog???? to nisam do danas uopce skuzio!!! ![]() pas tetku idemo na kavu ![]() ![]() ps ko je reko da s 754 ne valja?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Ak dignem proc sa 2500 na 2700 i stavim unutra X800XT PE oderaću tvoju i Torovu 745 tak da će biti milina ![]() Dovukao sam doma onu AN7, eno je gdje sam je stavio tu još stoji...te sam ljen, te imam averziju staviti u komp nešto na čemu piše Nvidia ![]() ![]() ![]() Ne mislim uzimat ništa novo dok ne izađu ATI matične, onda ću razmisliti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
kako? svaki put kad bi nesto iso u bios bez obzira po sto meni bi se sjebo VCORE, pao bi na nesto nisko, onda sam svaki put skuzio nakon sto udjem u bios i nakon sto napravim bilo sta resetiram komp i ugasim PSU na 30 sec! Nakon 10 testova 10 je imalo stabilan napon. Trenutno testam na 220x10 1,65 V ta voltaza je dosta za 230x10 sto cu i ovaj vikend napravit. Stabilnost? Prime95 9h je iso pa sam ga prekinuo jer ako izdrzi duze od 6h onda je po meni stabilan. Također je napravio i 100 ciklusa u BurnInu od Passmaraka sve bez ijednog errora... A voltaza varira od 1,568 V u idle do 1,667 V na full, sto je ok i nikad ne pada ispod 1,5. Sorry na dugom postu!
![]() |
![]() |
#19 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() pa jasno nečeš valjda nvidiju stavljat u kom ko je to vidio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() A sa tim taktom i XT PE bi ostali u prašini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Planiram jedan dan složiti tu AN7 i probat iskemijat nešto kao Cool'n'Quiet, ta ploča podržava (valjda) mjenjanje napona proca iz OS-a. Isto mislim napraviti i sa grafom, da mi u 2D-u dela na manjem taktu i sa smanjenom brzinom venta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
samo gotovo sam siguran da ta ploča ne podržava mjenjanje napona proca na taj način a osim toga svaka ploča koju tor proda ne dela na 200 FSB-a tak da to imaj na umu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Eh...ti si kupio od njega onaj Epox ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Hahaha, jedan od prvih postova koje sam imao na Ekspertu je bilo vezano za AMD64-u, malo preplasen nakon prodaje G5-ice (Mac) temperaturama koje su se zbivale u PC svijetu upravo sam dok mi je davao odgovor Tor, citao kako advokatira contra mog socket-a, a vidi sad igru koju igra ![]() Kad kodiram video + upaljeni Tuner + po koja aplikacija, ne prelazi nikad za CPU > 42C, MBO 30C max ili vidljivo na primjeru * No cim je zavrsio sve se vraca u normalu i procesor nikad u normalnom radu ne prelazi 38C, dok je vecinom izmedju 35/36C ili opet na primjeru * U idilicnim trenutcima i ovo se moze vidjeti. Tajna kao sto je i meni u prvom postu rekao Tor je u kucistu ! Nakon puno igranja sa raznim kombinacijama dosao sam do pravih temperatura. Osim Zalmana nemam ama bas ni jedan fancy cooler a svi rade posao kako treba ![]() Zalmanu sam maknuo fan-mate jer sam htio da ima manje kablova i skuzio da se on bez njega vrti jos bolje i hladi bolje, do sad bez ikakve stete za njegov rad ![]() Ostali unutrasnji cooleri su 3x Spire jedan za odvodjenje, a ostala dva na nosu kucista za hladjenje. Za opake vrucine u trubi duckt-u imam ludi magnetski TMD Cooler koji se direktno izivljava na CPU i dostize perverzne buke (nije uopce u funkciji osim u Ljeto) ali zato spusta 64-u da nikad ni na najvecoj vrucini i zaposlenosti sa ili bez AC-a vrucina nikad ne prelazi 44C ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zg Riot squad
|
ma temperature su totalno u kurcu,dignem ga za 220 mhz a temp. u HW-u mi se smanjila :clap: mene zanima kaje to cpu external temperature?? auxiliary na engleskom znači pomoćno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Cudi me da vi moderi to neznate ? Bilo koji dodatno senzor koji se cesto koristi za PSU (ako PSU ima dodatni temp senzor) ili drugi senzor kojeg imas kao takvog instaliranog. Opcenito, svi sistemi monitoriraju interne in-the-house rabote (Cpu,Mbo,...) Aux senzori su samo opcija. Ako ih nemas, jednostavno ot'kliknes tu opciju. Meni je islo na zivce sto mi to polje opcije nije aktivno, pa sam uzeo dodatni senzor i stavio u mog Chieftec-a (PSU) i sad kao AUX se vodi senzor unutar mog napajanja ![]() Opcenito AUX se smatra opcijom (supplementary,additional,extra...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
A sto se tice AUX-a stvarno nisam znao, nije sramota ne znat,nego pravit se da znas a ne znas. Znaci taj aux bi ustvari mogao biti temperatura napajanja ili neka druga temp? Sad je pitanje koja.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Na Intelovim serverima koji imaju po 15-tak hot-swap HD-a i po koji quad MBO ![]() Modeli za koje se ne more naci vlastita prostorija, onda imaju taj environmental aux senzor koji mjera vanjski temp sa onom u kucistu kako bi mogao optimizirati perverzno precizno doziranje hladjenja odnosno kad nije potrebno prekid istog. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|