|
![]() |
#663 |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zadnji put toleriram ovakvu vrstu spama (prepirke, podyebavanje i flejmanja), idući put će ići kartoni bez prethodnog upozorenja. Ovo ide posebne pojedince koji se često nađu na ovim mjestima, pa ih neću posebno prozivati, znate na koga mislim. Svaki dan se ovo treba gledati na Overclockingu/Intelu zbog par debila na ovom forumu. Ako imate osobnih problema s nekim, obračunajte se negdje drugdje, a ne ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Jos sam se malo poigrao sa svojim procom i ovo je maksimalan rezultat sto sam uspio dobiti. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=819958 Ipak sam bio u krivu i nije do memorije jer sam posudio drugu memoriju i probao sam sa svim latencijama i nema nikakvog pomaka. Izgleda da je to maksimum sto se moze izvuci iz njega na zraku. Btw temperature su bile jako dobre tj nisu prelazile 50 stupnjeva ali jednostavno vise ne ide! Ali nije ni to lose koliko vidim prema hwbotu sa 4329.42Mhz za sada drzim 1. mjesto na zraku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni je tih 1.55v & 50°C sumnjivo ![]() Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#669 | |
Premium
|
Voltaza je 1,55V a bios je f6. ??? Citiraj:
Pa naravno da je u idle, sta si mislio da je to stres stabilno?! ![]() To je maksimalna validacija koju sam postigao! Malo sam i probao i nb i za sada jako dobro ide. Napravit cu ovih dana validaciju da vidim koja mu je gornja granica! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#672 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Premium
|
Citiraj:
Uf da mi je stabilan na 4,3 imao bi prej.... proc! : ![]() Milsim da bi me odmah iz amd-a zvali da ga prodam heheh! Temperature su mi sad malo vise jer uopce vise nemam ventova u kucistu. Da, iznenadio sam se malo kad sam vidio da za sada imam prvo mjesto na hw botu. Vjerovatno ima ekipe koja ima bolji rez samo nisu ga objavili! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Premium
|
Neznam tocno vise, ja mislim da mi je nb bio na 1,200 ili na 1,250. Na ovoj validaciji nisam dirao nb. Probao sam ga kasnije i bas lijepo ide. Sutra ako uhvatim vremena malo cu ga testirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Premium
|
Nisi me shvatio za validaciju. Rekoh da na validaciji općenito nemožeš vidjeti NB frekvenciju pa stoga nema svrhe tjerati NB a napraviti validaciju jer nam tako nećeš ništa pokazati. Za to ćeš ipak trebati praviti SSove ![]() A za voltaže, pitao sam za CPU PLL voltažu (koja je po def 2.5v) i CPU-NB VID Control (koja se izražava kao +0.xxx) |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Premium
|
Da ubijem monotoniju ovdje ![]() ![]() http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=840219 Validacija nije maksimalna, može ić još. Ovdje sam najviše memoriju testirao i zadovoljan sam. Usput mi se našao i NB pa rekoh, kad može na 3GHz zašto ne pa tako i CPU ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Prvo nemamo isti procesor pa i nije neko mjesrilo, drugo, matičnu sigurno nisam uzeo samo za OC, jer mi je to možda 10. po važnosti stvar kod matične. A ovih dana bi trebao (probat) montirat HR-05 na chipset pa ćemo vidit ima kakvih pomaka. Iako primatno ciljam na tišinu i manje temp više nego na koji MHz više. Trenutnih 59°C u idle u 67°C u loadu mi je puno previše...
![]() |
![]() |
#682 |
Premium
|
Malo se poigrah pronalaskom max frekvencije. Ne radi mi AOD pa je malo u grubo tako da vjerujem da može još malo ![]() Za razliku od prošlog puta, večeras je u sobi bilo oko 20ak °C (možda 2-3°C manje) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=844417 ![]() I dalje je hlađenje TRUE + 120mm fan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Šta misliš jel ima lufta do 4.5GHz na zraku, ili je i ovih 4.4GHz izmrcvareno? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Premium
|
Kad uspijem navuć sobnu temperaturu na 10°C mislim da bi luđak išao na 4.5GHz al ništa ne garantiram. Za sad bi možda mogao dobiti još koji MHz al budem još probavao ovih dana. Ništa nije izmrcvareno dok ja nebudem zadovoljan ![]() Za sad baš i nisam vidio veći rez na zraku, ako netko zna da ima neka posta. Volio bi imat neki cilj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Torrent freek
|
HR-05 ugrađen ![]() ![]() ![]() Ne stoji baš najbolje, niti mi je drago šta dira CPU hladnjak, al jebiga, šta je tu je, dragačije ne može, a i ovako san spustija 10-ak°C. Prije sam imao Idle/load: 59/69, sad iman nešto ala 50/60 i to u OCCTu, dakle bit će još manje u normalnom radu, bez ikakvih dodatnih coolera šta mi je bija cilj. E sad, vrijedi li to 100 kn je drugi par postola ![]() E sad, ovo sve pišen, da pitan nešto... Naime, ka šta se vidi na slici, nakon čupanja hladnjaka su mi gornji (naponski?) čipovi ostali goli, pa sam improvizira sa ovim bakrenim hladnjakom kojeg sam naša ispod kreveta, a neman pojma čemu je i kad služija, mislin da je to u biti memorijski hladnjak od Thermalrighta... ![]() E sad zanima me jel to adekvatno hlađenje ili da tražim šta bolje? IMHO je, jer ovaj bakreni komad, sumnjam da je lošiji od onog aluminijskog komada iako je nešto manji, ali ogromna je prednost šta nije povezan s NBom koji se prije grijao i do 70°C i automatski tu toplinu "prenosio" dalje tako da je kompletan aluminij bio toliko vruć da nisi mogao niti stavit prst...
![]() |
#687 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Temp čega? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#690 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
O jbt, na tom jeftikaneru si ga lijepo nakurio lol ![]() Nebi nikada rekao da je ta ploča sposobna za takav OC, s obzirom da sam ju uzeo frendu i da mi strašno oscilira cpu vid. U svakom slučaju, mrak reza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|