|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Jeste li citali stripove?
Dakle ako ste odrasli uz stripove i loptu onda je ovo thread za vas. Sjecate li se izreka omiljenih junaka. Pokusavam se sjetiti nekih i dokuciti sto su one znacile. Veliki Blek: "Tako mi jelenskih rogova". Inace je Blek uvjek pekao velike jelene u sumi Mali Rodi:"Tako mi smrdljivih tvorica". Prof.Okultis:"Stotinu mi retorti". Sto su bile te retorte nikad nisam saznao. Strip je inace bio na ekavici M.Misterija: "Sto mu gromova" Za-Gor-Te-Nej (iiti Duh sa sjekirom): "Tako mi suma Darkvuda" ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
|
Re: Jeste li citali stripove?
Citiraj:
nema go grunfa i 'moral nam je ovako visok', ruka gore pod 45 i piše 'STRAP' pored pazuha ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja udaram samo po Alan Fordu. Sad baš da tamo ima koja uzrečica... "Nema se para" bi dobro išlo uz taj strip
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni su najdraži Asterixi, Lucky Luke, Lik Orijent i Alan Ford. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
Doboši u originalu, doboši... Retorta je neka vrsta epruvete ili tak nešto. Prokleti Crveni mundiri ![]() Jel se neko sjeća Modesti? I njezin Kongo? Ili Korto Maltez? Ajme koliko sam ih imao... Mandrak, Srebrni letač, sve one serije Gigant izdanja... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Lik Orijent? Je li to onaj sa letjelicom koja je ujedno i vremplov i moze se smanjiti da prodje kroz usicu igle? Neee.... to je bio Brick Bredford. Ali je li ovaj Orijet isto nesto letio svemirom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
A ona plavokosa zanosna polugola ljepotica (vrijeme radnje nakon nuklearne apokalipse) koja ide po Zemlji s macem i povreemeno se prasne s tipom u pecini. Ajme kad sam bio klinac.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Newbie
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Lucky Luke = Talični Tom ![]()
Soltek 75FRN2-RL AMD XP 2500+ Barton @ 200 x 11 (zaključan) @ 1,5 V Extreme Volcano 12+ 2 x 256 MB Samsung DDR 400 DC @ (2,5-3-3-11) Leadtek A6600GT WD 800 JB 80 GB 8 MB cachea Cyber Drive 48 x 16 x 48 CD-RW LG DVD ROM 48 x 12 Chieftec 400W Coolermaster Cavalier CAV-T01 LG Flatron F720P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
|
Will nešto ako se dobro sječam... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Spiderman, Conan, Batman ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Aha, Zagor ![]()
__________________ |
![]() |
#13 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
mislim da je poznatija od misterija " Vragovi Pakla! " ![]()
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 | |
MadModerator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Hijaao, kad se sjetim kako sam guto stripove, majko mila... Jel se neko sjeca iz Stripoteke onih stripova sa "korica" u koloru u nastavcima od Richarda Corben-a - jedan od stripova je bio Den, drugi Svijet Mutanata, oba su o post-nukelarnom svijetu kojim vladaju mutanti, ma mrak! Hmm, a kak se zvao onaj majstor iz Spunka isto u post-nuklearnom svijetu... Hombre mislim...To je isto bilo zakon... Ko i 4 Jahaca Apokalipse ![]() A od klasika su mi legendarni bili Celicna Kandza, Lik Orijent, Axa, ma ima ih tona ![]() Jebes Spidermana i ostala DC sranja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
ja sam se hranio, Alanom Fordom, Zagorom, Texom Willerom, kapetanom Markom, Mikijem, Blekom, Dilanom Dogom, Misterijom, Pajom Patkom... Ali od svih je (osim AFa) najveća legenda, jedan i jedini...... MISTER NO ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
aka Mali Mirko
|
[QUOTE]Originally posted by sbp A od klasika su mi legendarni bili Celicna Kandza, Lik Orijent [/ QUOTE] Celicna Kandza je bio totalna ludnica. Samo je rijetko izlazio. O cemu se radilo u ovom Lik Orijentu? Nemogu ga se sjetiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kaj nitko nije čitao Matakovića???...meni je jedan od boljih, Sad mi je žao kaj nisam skupljao onaj strip iz Panorame (mislim da se tako zvao list). Pa Vam, Aster Blistok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
BTW zna li forumas "Njusskalo" da se zove kao i pas Talocnog Toma ![]() BTW2 jedan od boljih stripova koje se sada moze naci po kioscima je definitivno Nathan Never. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Opasna tema, bojim se i poceti pisati jer ce trebati deset postova ![]() Glavna igra su bili "Lunov Mangus" i "Zlatna Serija" U njima vojska likova... osobno najdrazi Mr.No, Zagor, ostali su se zvali, Kapetan Miki, Kit Teller, Tex Willer, Komadant Mark,... u dodacima izvrstan Lone Woolf. Interesantno da u ranijim brojevima ispod 400, Blek Stena i Komadant Mark su imali price u nekoliko nastavaka, kao i ostali akteri, crtezi su bili bolji, iza nekih 600 brojeva, Mark i Blek su postali, epizodni (jedan roman) tko dobro pamti zna da je Mark imao svaki broj tocno 66 stranica (niti jednu manje niti vise) takodjer da su svi zenski likovi bili varijacija na izgled Marka (nije sala) Neke price su stvarno vrhunske u Zagoru, kad citav ambijent je kao stvoren za misterije i avanture. Od ART crteza koji mnogi vole (iz iste serije) Ken Parker. E sad, famozni EKS-ovi, Stripoteke... Jako sam volio Marty Misteriju (prvih 15 brojeva) u njega je isao i neki Jill (isto super) neki ex ratni veteran. Crtez, vrhunski, price fantasticne, istrazivanje da ga se ni Clark ne bi posramio, cak se i ex YU spominje u epizodi sa Vampirom ![]() Prvih 15-ak epizoda ima price da se sutra mogu odnjeti u LA i ponuditi kao script, izvrsno, kasnije crtez je toliko slab da izgleda grozno (koketira sa Art-om) Grupa TNT, necu ni spominjati, biser 80-tih (imam skoro sve, ukljucujuci nr.1 koji se zove Grupa TNT) Modesty Blaise (Peter O'Donnell) je uopce u modernoj pop kulturi naj sofisticiraniji zenski lik ikad u suvremenom smislu zenskog agenta, pandan Simona Templara (Leslie Charteris) i Bonda (Ian Fleming) Knjige su pisane jednakom kvalitetom kao ovaj spomenuti dvojac naj poznatijih pop junaka iz knjige u strip u seriju u film ![]() Cak i Modesty ima svoj film iz 1966-e ![]() Za razliku od B o n d a kojeg kod nas jedva da je itko ikad procitao a kamoli uopce poznaje taj lik. (to ide za sve HR TV i ine kriticare koji uopce neznaju povijest glumaca a kamoli pricu Bonda) Modesty i Simon Templar puno vise su citani od onih koji se smatraju fanovima. Bio je tu i jedan Romeo Braun (komicni strip) Ma, prekidam, ovo ne vodi nikud osim nostalgije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
pa tu ima ljudi koji se sjecaju modesti (blade ako se ne varam) joj kako je to davno bilo... najblji su Alan Ford, Zagor, Mister No cak me se i dojmio Nathan Never ali sam dosao samo do par komada.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|