PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Jeste li citali stripove? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=13243)

pogi 07.10.2004. 14:02

Jeste li citali stripove?

Dakle ako ste odrasli uz stripove i loptu onda je ovo thread za vas.

Sjecate li se izreka omiljenih junaka. Pokusavam se sjetiti nekih i dokuciti sto su one znacile.

Veliki Blek: "Tako mi jelenskih rogova". Inace je Blek uvjek pekao velike jelene u sumi
Mali Rodi:"Tako mi smrdljivih tvorica".
Prof.Okultis:"Stotinu mi retorti". Sto su bile te retorte nikad nisam saznao. Strip je inace bio na ekavici

M.Misterija: "Sto mu gromova"
Za-Gor-Te-Nej (iiti Duh sa sjekirom): "Tako mi suma Darkvuda"

...

choby 07.10.2004. 14:07

Re: Jeste li citali stripove?

Citiraj:

Originally posted by pogi
...Za-Gor-Te-Nej (iiti Duh sa sjekirom): "Tako mi suma Darkvuda"

...

mislim da je bilo: 'sto mu doboša darkvuda'

nema go grunfa i 'moral nam je ovako visok', ruka gore pod 45 i piše 'STRAP' pored pazuha :D

LorD ClockaN 07.10.2004. 15:06

Ja udaram samo po Alan Fordu.

Sad baš da tamo ima koja uzrečica...

"Nema se para" bi dobro išlo uz taj strip

rendula 07.10.2004. 15:35

Meni su najdraži Asterixi, Lucky Luke, Lik Orijent i Alan Ford.

tor 07.10.2004. 17:29

Doboši u originalu, doboši...
Retorta je neka vrsta epruvete ili tak nešto.
Prokleti Crveni mundiri:D
Jel se neko sjeća Modesti? I njezin Kongo? Ili Korto Maltez? Ajme koliko sam ih imao...
Mandrak, Srebrni letač, sve one serije Gigant izdanja...:(

pogi 07.10.2004. 19:42

Citiraj:

Originally posted by rendula
Meni su najdraži Asterixi, Lucky Luke, Lik Orijent i Alan Ford.
Lucky Luke.... WTF. Tko je taj?

Lik Orijent? Je li to onaj sa letjelicom koja je ujedno i vremplov i moze se smanjiti da prodje kroz usicu igle? Neee.... to je bio Brick Bredford. Ali je li ovaj Orijet isto nesto letio svemirom?

pogi 07.10.2004. 19:46

Citiraj:

Originally posted by tor
Jel se neko sjeća Modesti?
Da sijeca. A kako se zvao onaj plavokosi tip koji je uvijek isao s njom.

A ona plavokosa zanosna polugola ljepotica (vrijeme radnje nakon nuklearne apokalipse) koja ide po Zemlji s macem i povreemeno se prasne s tipom u pecini. Ajme kad sam bio klinac....

Boomer 07.10.2004. 22:01

Citiraj:

Lucky Luke.... WTF. Tko je taj?

Lik Orijent? Je li to onaj sa letjelicom koja je ujedno i vremplov i moze se smanjiti da prodje kroz usicu igle? Neee.... to je bio Brick Bredford. Ali je li ovaj Orijet isto nesto letio svemirom?

Lucky Luke = Talični Tom :D

tor 07.10.2004. 22:06

Will nešto ako se dobro sječam...

Citiraj:

A ona plavokosa zanosna polugola ljepotica (vrijeme radnje nakon nuklearne apokalipse) koja ide po Zemlji s macem i povreemeno se prasne s tipom u pecini. Ajme kad sam bio klinac....
E da, kako se zvala...

MadBoY 07.10.2004. 22:15

Spiderman, Conan, Batman :D

BrunoZG 07.10.2004. 23:58

Aha, Zagor:gringo:

MIK 08.10.2004. 00:37

Meni je jaka ona iz Alan Forda sa groblja--> na nadgrbnom kamenu piše " Zaboravio disati"

ßellerophon 08.10.2004. 00:51

mislim da je poznatija od misterija " Vragovi Pakla! " :D

MentalHarikiri 08.10.2004. 01:42

alan ford, dylan dog i zagor...to najviše...ove ostale neš sitno

SlavoS 08.10.2004. 03:40

Citiraj:

Da sijeca. A kako se zvao onaj plavokosi tip koji je uvijek isao s njom.

mozda Aksa

MadBoY 08.10.2004. 09:26

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
Sad si me podsjetio. I ja sam citao Dylan Dog i nes mao Zagor.

Emissary 08.10.2004. 13:21

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
Isto vrijedi i za mene:)

acer 08.10.2004. 14:31

Alan Ford definitivno:burn:

sbp 08.10.2004. 15:40

Hijaao, kad se sjetim kako sam guto stripove, majko mila...

Jel se neko sjeca iz Stripoteke onih stripova sa "korica" u koloru u nastavcima od Richarda Corben-a - jedan od stripova je bio Den, drugi Svijet Mutanata, oba su o post-nukelarnom svijetu kojim vladaju mutanti, ma mrak!

Hmm, a kak se zvao onaj majstor iz Spunka isto u post-nuklearnom svijetu... Hombre mislim...To je isto bilo zakon... Ko i 4 Jahaca Apokalipse :)

A od klasika su mi legendarni bili Celicna Kandza, Lik Orijent, Axa, ma ima ih tona :)

Jebes Spidermana i ostala DC sranja!

Elven 08.10.2004. 16:27

ja sam se hranio, Alanom Fordom, Zagorom, Texom Willerom, kapetanom Markom, Mikijem, Blekom, Dilanom Dogom, Misterijom, Pajom Patkom...

Ali od svih je (osim AFa) najveća legenda, jedan i jedini......
MISTER NO

:beer:

pogi 10.10.2004. 13:09

Citiraj:

Originally posted by SlavoS
mozda Aksa
:beer:

Ta bas ta...

pogi 10.10.2004. 13:11

[QUOTE]Originally posted by sbp

A od klasika su mi legendarni bili Celicna Kandza, Lik Orijent
[/
QUOTE]

Celicna Kandza je bio totalna ludnica. Samo je rijetko izlazio.

O cemu se radilo u ovom Lik Orijentu? Nemogu ga se sjetiti

Jelc 10.10.2004. 16:27

Kaj nitko nije čitao Matakovića???...meni je jedan od boljih, Sad mi je žao kaj nisam skupljao onaj strip iz Panorame (mislim da se tako zvao list).
Pa Vam, Aster Blistok...

thunderbird 11.10.2004. 11:42

Alan Ford, asterix, i ponekad talični tom (lucky luke, za one koji neznaju slovenski)

pogi 12.10.2004. 07:41

Citiraj:

Originally posted by thunderbird
talični tom (lucky luke, za one koji neznaju slovenski)
Ok. Ja sam generacija Talicnog Toma, ali ne kuzim kakve veze Lucky Luke ime veze sa slovenskim jezikom ?

BTW zna li forumas "Njusskalo" da se zove kao i pas Talocnog Toma :D

BTW2 jedan od boljih stripova koje se sada moze naci po kioscima je definitivno Nathan Never.

Emissary 12.10.2004. 20:29

Meni je Never dosadan...

Visage 13.10.2004. 03:16

Opasna tema, bojim se i poceti pisati jer ce trebati deset postova ;)

Glavna igra su bili "Lunov Mangus" i "Zlatna Serija"

U njima vojska likova... osobno najdrazi Mr.No, Zagor,

ostali su se zvali, Kapetan Miki, Kit Teller, Tex Willer, Komadant Mark,... u dodacima izvrstan Lone Woolf.

Interesantno da u ranijim brojevima ispod 400, Blek Stena i Komadant Mark su imali price u nekoliko nastavaka, kao i ostali akteri, crtezi su bili bolji, iza nekih 600 brojeva, Mark i Blek su postali, epizodni (jedan roman) tko dobro pamti zna da je Mark imao svaki broj tocno 66 stranica (niti jednu manje niti vise) takodjer da su svi zenski likovi bili varijacija na izgled Marka (nije sala)

Neke price su stvarno vrhunske u Zagoru, kad citav ambijent je kao stvoren za misterije i avanture.

Od ART crteza koji mnogi vole (iz iste serije) Ken Parker.

E sad, famozni EKS-ovi, Stripoteke...

Jako sam volio Marty Misteriju (prvih 15 brojeva) u njega je isao i neki Jill (isto super) neki ex ratni veteran.

Crtez, vrhunski, price fantasticne, istrazivanje da ga se ni Clark ne bi posramio, cak se i ex YU spominje u epizodi sa Vampirom ;)

Prvih 15-ak epizoda ima price da se sutra mogu odnjeti u LA i ponuditi kao script, izvrsno, kasnije crtez je toliko slab da izgleda grozno (koketira sa Art-om)

Grupa TNT, necu ni spominjati, biser 80-tih (imam skoro sve, ukljucujuci nr.1 koji se zove Grupa TNT)

Modesty Blaise (Peter O'Donnell) je uopce u modernoj pop kulturi naj sofisticiraniji zenski lik ikad u suvremenom smislu zenskog agenta, pandan Simona Templara (Leslie Charteris) i Bonda (Ian Fleming)

Knjige su pisane jednakom kvalitetom kao ovaj spomenuti dvojac naj poznatijih pop junaka iz knjige u strip u seriju u film ;)

Cak i Modesty ima svoj film iz 1966-e ;)

Za razliku od B o n d a kojeg kod nas jedva da je itko ikad procitao a kamoli uopce poznaje taj lik. (to ide za sve HR TV i ine kriticare koji uopce neznaju povijest glumaca a kamoli pricu Bonda) Modesty i Simon Templar puno vise su citani od onih koji se smatraju fanovima.

Bio je tu i jedan Romeo Braun (komicni strip)

Ma, prekidam, ovo ne vodi nikud osim nostalgije :(

Chuby 14.10.2004. 17:38

pa tu ima ljudi koji se sjecaju modesti (blade ako se ne varam)
joj kako je to davno bilo...

najblji su Alan Ford, Zagor, Mister No cak me se i dojmio Nathan Never ali sam dosao samo do par komada....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:24.