|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Pazite na izgled bankomata ...
Nesto mi ne radi sa linkovima pa evo copy/paste SPLIT – Krađe torbica s gotovinom ili kreditnim karticama pomalo gube »trku« sa znatno suvremenijim i opasnijim lopovskim metodama: netko dovoljno tehnički obučen postavio je naime mini-kameru i čitač koda na bankomat HVB Splitske banke u prizemlju nekadašnje Prime 3, na samom ulazu. Kamera je vješto postavljena iza ukrasnog profila iznad samog ekrana, usmjerena prema tipkama za unos PIN-a. Magnetski zapis na karticama bilježio je postavljeni čitač koda tako da su kriminalci imali potpuni pristup određenim karticama. Ovo je na splitskom području prvi slučaj, iako su u nekoliko navrata protekle sezone prijavljivani konobari koji su kopirali kartice gostiju i potom na njihov račun trošili po nekoliko desetaka tisuća kuna. Nepripadajuću opremu na bankomatu primijetili su u ponedjeljak službenici koji pune i održavaju bankomate, a koji su ga posljednji put kontrolirali u subotu u 15 sati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Od sam nosim samo gotovinu. Imam osjećaj da će me sad netko opljačkati. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ekspert iz sjene ...
|
Tjah .... nemože Švabo nekaj napraviti, a da ga Splićo ne pokrade ![]() Dečki su dobri, svaka ima čast - treba imati znanja i muda tak nekaj napraviti ![]() Ono s konobarima - pa kaj je tu čudno. Kad dajete karticu IKOME za plaćanje, ta ista osoba si lagano može zapisati sve podatke, a security broj zapamititi dok " provijerava " vaš potpis. Nakon toga - shoping frenzy ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Moj racun je isto fajervalled neam nis na njemu pa me boli :P
![]() |
#9 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
je... procitao sam u novinama... stara fora vanka, zacuduje me kako nije prije to doslo u nas... kriminal je ipak grana gospodarstva koja svake godine biljezi 200% rast...
![]() |
#10 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovo ljeto na moru, uđem ja u Merkator i tamo neka ženska dade prodavačici karticu dok ona posprema svoje stvari. Prodavačica je pita na sav glas "koj vam je ono PIN", a glupa ženska pred jedno desetak ljudi u redu na sav glas izdiktira PIN. I prodavačica utipka PIN: hitthewa Strašno!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
P.I.N.- Personal Identification Number ne Public Identification Number. Čuo i ja ovo ljeto. A ono s bankomatom je već jako stara fora zato u Švabiji namjeravaju preć na čip kartice a ne više magnetske.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Isti slučaj i u Zagrebu prije nekih mjesec dana (SuperKonzum Špansko). ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|