![]() |
Pazite na izgled bankomata ...
Nesto mi ne radi sa linkovima pa evo copy/paste
SPLIT – Krađe torbica s gotovinom ili kreditnim karticama pomalo gube »trku« sa znatno suvremenijim i opasnijim lopovskim metodama: netko dovoljno tehnički obučen postavio je naime mini-kameru i čitač koda na bankomat HVB Splitske banke u prizemlju nekadašnje Prime 3, na samom ulazu. Kamera je vješto postavljena iza ukrasnog profila iznad samog ekrana, usmjerena prema tipkama za unos PIN-a. Magnetski zapis na karticama bilježio je postavljeni čitač koda tako da su kriminalci imali potpuni pristup određenim karticama. Ovo je na splitskom području prvi slučaj, iako su u nekoliko navrata protekle sezone prijavljivani konobari koji su kopirali kartice gostiju i potom na njihov račun trošili po nekoliko desetaka tisuća kuna. Nepripadajuću opremu na bankomatu primijetili su u ponedjeljak službenici koji pune i održavaju bankomate, a koji su ga posljednji put kontrolirali u subotu u 15 sati. |
Od sam nosim samo gotovinu. Imam osjećaj da će me sad netko opljačkati. :(
|
Tjah .... nemože Švabo nekaj napraviti, a da ga Splićo ne pokrade :D
Dečki su dobri, svaka ima čast - treba imati znanja i muda tak nekaj napraviti :rolleyes: Ono s konobarima - pa kaj je tu čudno. Kad dajete karticu IKOME za plaćanje, ta ista osoba si lagano može zapisati sve podatke, a security broj zapamititi dok " provijerava " vaš potpis. Nakon toga - shoping frenzy :D :beer: |
Citiraj:
|
E, ja nemam problema s bankomatima. Račun je najčešće prazan, pa neman šta dignit. :D
|
to je stara fora sa zapada. Imao sam negdje PDF u stilu "kako bi trebao izgledati pravi bankomat", mislim da se zvao "what to watch on ATM"
|
Citiraj:
|
Moj racun je isto fajervalled neam nis na njemu pa me boli :P
|
je... procitao sam u novinama... stara fora vanka, zacuduje me kako nije prije to doslo u nas... kriminal je ipak grana gospodarstva koja svake godine biljezi 200% rast...
|
Citiraj:
|
Ovo ljeto na moru, uđem ja u
Merkator i tamo neka ženska dade prodavačici karticu dok ona posprema svoje stvari. Prodavačica je pita na sav glas "koj vam je ono PIN", a glupa ženska pred jedno desetak ljudi u redu na sav glas izdiktira PIN. I prodavačica utipka PIN: hitthewa Strašno!!! |
Citiraj:
|
P.I.N.- Personal Identification Number
ne Public Identification Number. Čuo i ja ovo ljeto. A ono s bankomatom je već jako stara fora zato u Švabiji namjeravaju preć na čip kartice a ne više magnetske. |
Isti slučaj i u Zagrebu prije nekih mjesec dana (SuperKonzum Špansko).:rambo:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:15. |