| 
 | |||||||||||
|  29.09.2004., 08:55 | #1 | 
| aka Mali Mirko Datum registracije: Nov 2001 Lokacija: Rijeka 
				 | 

Pazite na izgled bankomata ...
			 Nesto mi ne radi sa linkovima pa evo copy/paste SPLIT – Krađe torbica s gotovinom ili kreditnim karticama pomalo gube »trku« sa znatno suvremenijim i opasnijim lopovskim metodama: netko dovoljno tehnički obučen postavio je naime mini-kameru i čitač koda na bankomat HVB Splitske banke u prizemlju nekadašnje Prime 3, na samom ulazu. Kamera je vješto postavljena iza ukrasnog profila iznad samog ekrana, usmjerena prema tipkama za unos PIN-a. Magnetski zapis na karticama bilježio je postavljeni čitač koda tako da su kriminalci imali potpuni pristup određenim karticama. Ovo je na splitskom području prvi slučaj, iako su u nekoliko navrata protekle sezone prijavljivani konobari koji su kopirali kartice gostiju i potom na njihov račun trošili po nekoliko desetaka tisuća kuna. Nepripadajuću opremu na bankomatu primijetili su u ponedjeljak službenici koji pune i održavaju bankomate, a koji su ga posljednji put kontrolirali u subotu u 15 sati. | 
|   |   | 
|  29.09.2004., 10:18 | #2 | 
| nemam kaj napisati Datum registracije: May 2003 Lokacija: Međimurje 
				 | Od sam nosim samo gotovinu. Imam osjećaj da će me sad netko opljačkati.   | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  29.09.2004., 12:05 | #3 | 
| Ekspert iz sjene ... Datum registracije: Nov 2001 Lokacija: New Eden 
				 | Tjah .... nemože Švabo nekaj napraviti, a da ga Splićo ne pokrade    Dečki su dobri, svaka ima čast - treba imati znanja i muda tak nekaj napraviti   Ono s konobarima - pa kaj je tu čudno. Kad dajete karticu IKOME za plaćanje, ta ista osoba si lagano može zapisati sve podatke, a security broj zapamititi dok " provijerava " vaš potpis. Nakon toga - shoping frenzy    | 
|   |   | 
|  29.09.2004., 12:48 | #4 | |
| aka Mali Mirko Datum registracije: Nov 2001 Lokacija: Rijeka 
				 | Citiraj: 
 | |
|   |   | 
|  29.09.2004., 20:37 | #7 | |
| (°_°) Datum registracije: Nov 2001 Lokacija: Samobor 
				 | Citiraj: 

__________________ Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW | |
|   |   | 
|  29.09.2004., 21:04 | #8 | 
| bycod Datum registracije: May 2004 Lokacija: Zagreb / Dubrava 
				 | Moj racun je isto  fajervalled neam nis na njemu pa me boli :P 
				__________________ | 
|   |   | 
|  29.09.2004., 21:04 | #9 | 
| Sannin Datum registracije: Jun 2003 Lokacija: Split 
				 | je... procitao sam u novinama...  stara fora vanka, zacuduje me kako nije prije to doslo u nas... kriminal je ipak grana gospodarstva koja svake godine biljezi 200% rast... 
				__________________ YES - BUT / your evaluation is superb - behold the underlying truth | 
|   |   | 
|  29.09.2004., 21:21 | #10 | |
| ČLAN FKTa Datum registracije: Jul 2004 Lokacija: Split 
				 | Citiraj: 
  | |
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  03.10.2004., 11:56 | #11 | 
| no fear Datum registracije: Jan 2003 Lokacija: ZAGREB 
				 | Ovo ljeto na moru, uđem ja u  Merkator i tamo neka ženska dade prodavačici karticu dok ona posprema svoje stvari. Prodavačica je pita na sav glas "koj vam je ono PIN", a glupa ženska pred jedno desetak ljudi u redu na sav glas izdiktira PIN. I prodavačica utipka PIN: hitthewa Strašno!!! | 
|   |   | 
|  04.10.2004., 10:18 | #12 | |
| Ekspert iz sjene ... Datum registracije: Nov 2001 Lokacija: New Eden 
				 | Citiraj: 
  | |
|   |   | 
|  04.10.2004., 17:38 | #13 | 
| Headbangig Grunf! Datum registracije: Aug 2003 Lokacija: headbanger's ball 
				 | P.I.N.- Personal Identification Number ne Public Identification Number. Čuo i ja ovo ljeto. A ono s bankomatom je već jako stara fora zato u Švabiji namjeravaju preć na čip kartice a ne više magnetske. 
				__________________ Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S.  , Heavy Metal Thunder! Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!  Alfisti site, Alfisti forum | 
|   |   | 
|  05.10.2004., 01:25 | #14 | 
| Moderator Datum registracije: Jun 2003 Lokacija: Kuća 
				 | Isti slučaj i u Zagrebu prije nekih mjesec dana (SuperKonzum Špansko).  
				__________________ | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| Uređivanje | |
| 
 | 
 |