|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Tiho 500W+ napajanje...?
Posto sam poprilicno utisao komp, cak i ovu Gigabajticu 9800GT sa Zalmanom VF830 preko FanMatea2, jedina glasna komponenta u racunalu je ostalo ovo OCZ GXS 600W PSU...napajanje je stvarno glasno iako ima 120mm vent. Nije to nekakav turbinski zvuk, ali iritira i cuje se, sto je meni neprihvatljivo. Pogotovo spram Xilencea RW 480W u drugoj konfiguraciji. Dakle, plan je slijedeci, prodat cu ovog GXS-a i uzeti drugo napajanje, ali treba biti tiho...ne zanimaju me napajanja preko 600-700kn, to mi je rasipanje love, dakle do 700kn je gornja granica. Takodjer me ne zanimaju likovi koji citaju rivjue, jer u rivjuima je i moja Gigabajtica proglasena tihom na par mjesta, how yes no ![]() I ne, necu modificirati ovog GXS-a jer ima jos jamstvo 2 godine, a cijena glasi 860kn i malo je stupidno da eventualnih 800+kn bacim u bunar, ako slucajno otegne papak. Hvala i zivjeli. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja imam VX550w i praktički ga i ne čujem da je prisutan i mislim da je tako sa svim Corsair napajanjima (a ima i tiših Cors napajanja od ovog ali mislim da se tu radi o nijansama, npr. mislim da bi tvoje osjetljivo uho bio najzadovoljnije s VX450w a znamo da kod Corsira tih deklariranih 450w ne vrijedi i napajanje isporučuje debelo preko toga) ali pošto ti imaš antipatiju prema Corsairima očekujem salvu zvižduka... ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 25.08.2009. u 08:56. Razlog: Dopuna posta |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
vidim da si već dao oglas ali ipak u mojoj konfiguraciji VX 450 se čuje najviše (a tu su još i jedan 120mm i 2X80 mm ventilatori) kako reče klaun, nije to neka buka, ali eto to ti je moj subjektivan doživljaj glasnoće(tišine) pa ti vidi imao sam prilike čuti i VX 550 i u usporedbi sa VX 450 je svakako bučniji |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#8 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
@Jeltz; znas i sam da sam jedno vrijeme razmisljao o tom TX650, ali sam odustao zbog toga sto Tagan radi kao zvijer. Bar da ga nisam prodao prosli mjesec ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možda bi ti bilo najbolje da prije kupnje odeš kod nekoga tko ima VX450 i da ga čuješ na licu mjesta.
![]() |
#10 |
3.14zda ®
|
Da, trebat cu nesto takvoga izvesti jer sam ovaj OCZ kupio na muletinu i ispao je shit, iako ne mogu reci da je napajanje samo po sebi lose, dapace, jako i stabilnih napona, ali taj vent je koma i treba se mijenjati, jebiga. Sve vise razmisljam o tome da ga ipak rasturim i ubacim jednog CoolerMaster LED-a unutra i bok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Gle, nije ti pametno modificirati bil što na OCZ-u, jer ti bude garant riknuo ako mu ubiješ protok. To nije napajanje visoke klase i ne treba se igrati s time. VX550 nije tiho napajanje, imaš o tome već dosta postova uključujući i slike one plastike što ima ulogu usmjerivanja protoka zraka, pa i zbog toga nije tiho. VX450 u velikoj vecini cvrči, i nije da su svi primjerci tihi...tako da ne budeš u zabludi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
3.14zda ®
|
Bez brige, protok ce ostati, samo sto bi trebao neki tisi vent ici unutra. A Coolermasterovi LED 120mm su i tihi i imaju protoka. A i svijetle kao i ovaj sroteks sto je sad u napajanju. Konacno, Tagan U01 je pojam nikakvog protoka zraka kroz sam trafo i elemente, pa svejedno radi i radi usprkos enormnom zagrijavanju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Kod mene je najglasniji VX450, naravno to večina ne bi čula, ali čuje se u iddleu a tek u loadu... Mislim da je Seasonic puno bolje riješio regulaciju venta. Kako god, napajanje se uvijek može otvorit i staviti vent na neki potenciometar.
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne kupuj VX450W jer je i kod mene to najglasnija komponenta, puno glasnija nego ostatak. Ugradio sam još par istih napajanja i svi su više-manje bili takvi. Za VX550W ne znam, nisam ga čuo, ali graf mi se ne sviđa... HX620W i TX650W bi trebali biti OK, ali su skupi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Zanemari brojke, nije problem buka zraka nego cvrčanje ili ležaja ili čega već...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Vidiš da je napisao da ni starog OCZ-a ne želi otvarati jer ima još 2g garanciju, pa sumnjam da će htjeti otvarati i novo koje kupi. Moj glas ide Corsairu HX620, čini mi se da je mrvicu tiše od TX650 kojeg sam imao (al to vjerojatno ima veze sa srećom, na kakvo naletiš), vjerojatno bi super bio i HX520 ali njega nisam imao prilike čuti |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
POP se meni obraćao, ali ni ja ga zasad ne želim otvarati, isto zbog garancije, a obzirom da sve manje koristim taj komp, mislim da će tako i ostati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Kada se zatvori u Anteca stvarno se nista ne cuje (isprobano sa spajanjem zelene i crne zice) ... BTW S12II-380 je jos bolji ... da bi njega cuo u idle-u moram doslovno zalijepit uho na njegovo kuciste, jer je inace necujan (i to u nekoj krami od kejsa).
![]() |
![]() |
#22 |
3.14zda ®
|
Sad ga jebi, izgleda da cu lagano zaobici sva nova napajanja u sirokom luku i nabaviti opet nekog Tagana iz U01 serije. Svako drugo ili svako je skoro ziva srotara, a to me pili po mozgu i zelim tisinu. Ako ne nadjem Tagana u dogledno vrijeme ici ce izmjena ventilatora u ovom OCZ-u pod svaku cijenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Kupis na trznici nekog corsaira ili nest slicno bez gare, ili sa nekom kratkom garom, i zamijenis mu vent... Sto kazes na to? Evo ja jucer zamijenio ventove u kucistu na cooleru od proca i komp je puno tisi... Cujem lagano zujanje iz zvucnika, istekam liniju, kad ono nesto se cuje u kompu... Kad ono Corsair... A dobro jos samo 4 god gare ![]() Nadam se da 8800 nece ubiti tu koliku toliku tisinu kad dodje...
![]() |
#29 |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
kakvo je ovo napajanje? SeaSonic SS-500ET 500W
![]() |
#30 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
VX550w o jačini sve znaš al TIHO nije! Čuje se i to podosta! Pogotovo kad se optetreti! HX520w to sad imam, i ako ti je dosta 520w nemaš kaj drugo gledat! Na 10cm od uha je nečujno, a kad sam prislonil uho na vent(lasi mi je potegnul nutra ![]() Imaš čak i dosta kablova, meni i previše. Jedino mi se ne sviđa kvaliteta tih kablova i njihov dizajn, mogli su biti nekak bolji/elastičniji/okrugliji...malo su kruti i široki. No ne žalim ni lipe od 450kn kolko sam dal za njega, al vani, tu je malo skuplji al ipak tolko i vrijedi, a imaš i na tržnici ak nije več otišel... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|