![]() |
Tiho 500W+ napajanje...?
Posto sam poprilicno utisao komp, cak i ovu Gigabajticu 9800GT sa Zalmanom VF830 preko FanMatea2, jedina glasna komponenta u racunalu je ostalo ovo OCZ GXS 600W PSU...napajanje je stvarno glasno iako ima 120mm vent. Nije to nekakav turbinski zvuk, ali iritira i cuje se, sto je meni neprihvatljivo. Pogotovo spram Xilencea RW 480W u drugoj konfiguraciji.
Dakle, plan je slijedeci, prodat cu ovog GXS-a i uzeti drugo napajanje, ali treba biti tiho...ne zanimaju me napajanja preko 600-700kn, to mi je rasipanje love, dakle do 700kn je gornja granica. Takodjer me ne zanimaju likovi koji citaju rivjue, jer u rivjuima je i moja Gigabajtica proglasena tihom na par mjesta, how yes no :D Dakle vise me zanima praksa i tko je sto cuo kako radi. I ne, necu modificirati ovog GXS-a jer ima jos jamstvo 2 godine, a cijena glasi 860kn i malo je stupidno da eventualnih 800+kn bacim u bunar, ako slucajno otegne papak. Hvala i zivjeli. :beer::beer: |
Ja imam VX550w i praktički ga i ne čujem da je prisutan i mislim da je tako sa svim Corsair napajanjima (a ima i tiših Cors napajanja od ovog ali mislim da se tu radi o nijansama, npr. mislim da bi tvoje osjetljivo uho bio najzadovoljnije s VX450w a znamo da kod Corsira tih deklariranih 450w ne vrijedi i napajanje isporučuje debelo preko toga) ali pošto ti imaš antipatiju prema Corsairima očekujem salvu zvižduka... :D
|
Još jedan glasić za VX450
|
Ajde bas cu uzeti taj jedan VX450/550...ako je glasno uha cu vam odrezati :D
|
Come to the dark side :D VX450w is the way to go ;)
|
vidim da si već dao oglas ali ipak
u mojoj konfiguraciji VX 450 se čuje najviše (a tu su još i jedan 120mm i 2X80 mm ventilatori) kako reče klaun, nije to neka buka, ali eto to ti je moj subjektivan doživljaj glasnoće(tišine) pa ti vidi imao sam prilike čuti i VX 550 i u usporedbi sa VX 450 je svakako bučniji |
Citiraj:
Kvalitetno, tiho i dugo vremena budeš miran:) |
Citiraj:
@Jeltz; znas i sam da sam jedno vrijeme razmisljao o tom TX650, ali sam odustao zbog toga sto Tagan radi kao zvijer. Bar da ga nisam prodao prosli mjesec :( |
Možda bi ti bilo najbolje da prije kupnje odeš kod nekoga tko ima VX450 i da ga čuješ na licu mjesta.
|
Da, trebat cu nesto takvoga izvesti jer sam ovaj OCZ kupio na muletinu i ispao je shit, iako ne mogu reci da je napajanje samo po sebi lose, dapace, jako i stabilnih napona, ali taj vent je koma i treba se mijenjati, jebiga.
Sve vise razmisljam o tome da ga ipak rasturim i ubacim jednog CoolerMaster LED-a unutra i bok. |
Gle, nije ti pametno modificirati bil što na OCZ-u, jer ti bude garant riknuo ako mu ubiješ protok. To nije napajanje visoke klase i ne treba se igrati s time.
VX550 nije tiho napajanje, imaš o tome već dosta postova uključujući i slike one plastike što ima ulogu usmjerivanja protoka zraka, pa i zbog toga nije tiho. VX450 u velikoj vecini cvrči, i nije da su svi primjerci tihi...tako da ne budeš u zabludi. |
Bez brige, protok ce ostati, samo sto bi trebao neki tisi vent ici unutra.
A Coolermasterovi LED 120mm su i tihi i imaju protoka. A i svijetle kao i ovaj sroteks sto je sad u napajanju. Konacno, Tagan U01 je pojam nikakvog protoka zraka kroz sam trafo i elemente, pa svejedno radi i radi usprkos enormnom zagrijavanju ;) |
Kod mene je najglasniji VX450, naravno to večina ne bi čula, ali čuje se u iddleu a tek u loadu... Mislim da je Seasonic puno bolje riješio regulaciju venta. Kako god, napajanje se uvijek može otvorit i staviti vent na neki potenciometar.
|
Ne kupuj VX450W jer je i kod mene to najglasnija komponenta, puno glasnija nego ostatak. Ugradio sam još par istih napajanja i svi su više-manje bili takvi. Za VX550W ne znam, nisam ga čuo, ali graf mi se ne sviđa... HX620W i TX650W bi trebali biti OK, ali su skupi.
|
Ne znam čemu komplikacije?! Otvoriš lijepo corsa, staviš drugi vent i spojiš ga na 5V i bok!
|
Ako uzmemo u obzir da svi Corsevi <750W imaju gotovo isti (vrlo slican) vent, a jedino sto dolazi do izrazaja je regulacija ... situacija je sljedeca:
http://img148.imageshack.us/img148/5162/psunoise.gif |
Zanemari brojke, nije problem buka zraka nego cvrčanje ili ležaja ili čega već...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
POP se meni obraćao, ali ni ja ga zasad ne želim otvarati, isto zbog garancije, a obzirom da sve manje koristim taj komp, mislim da će tako i ostati.
|
Citiraj:
Kada se zatvori u Anteca stvarno se nista ne cuje (isprobano sa spajanjem zelene i crne zice) ... BTW S12II-380 je jos bolji ... da bi njega cuo u idle-u moram doslovno zalijepit uho na njegovo kuciste, jer je inace necujan (i to u nekoj krami od kejsa). |
Sad ga jebi, izgleda da cu lagano zaobici sva nova napajanja u sirokom luku i nabaviti opet nekog Tagana iz U01 serije. Svako drugo ili svako je skoro ziva srotara, a to me pili po mozgu i zelim tisinu.
Ako ne nadjem Tagana u dogledno vrijeme ici ce izmjena ventilatora u ovom OCZ-u pod svaku cijenu. |
Da,Tagan se stvarno doslovno ne cuje dok ne dodjes 10cm od njega...Sjecam se da je domy_os imao Tagana 380W i da kad sam dosao kod njega pitao sam ga "zast ti je ugasen komp??" :D
|
Kupis na trznici nekog corsaira ili nest slicno bez gare, ili sa nekom kratkom garom, i zamijenis mu vent...
Sto kazes na to? Evo ja jucer zamijenio ventove u kucistu na cooleru od proca i komp je puno tisi... Cujem lagano zujanje iz zvucnika, istekam liniju, kad ono nesto se cuje u kompu... Kad ono Corsair... A dobro jos samo 4 god gare:D... A mozda mu je samo vruce... Ili se mozda stisa sam od sebe... Nadam se da 8800 nece ubiti tu koliku toliku tisinu kad dodje... |
Nedavno sam presao s Tagana 430-u15 na corsaira vx550 i moram priznati da sam se iznanadio koliko je Tagan bio tiši. Al' eto bila je dobra prilika i besplatno sam prešao na jači PSU.
|
imaš lika na tržnjaku kaj prodaje HX520 za 500kn pa to uzmi
|
Ili onoga koji za HX620 traži 800 kn :D
Taj HX520 je stvarno dobar. |
Corsair HX 520/620 su jako dobra i tiha napajanja.
Prodajem baš jedno pa da se izreklamiram :D |
kakvo je ovo napajanje? SeaSonic SS-500ET 500W
|
Citiraj:
VX550w o jačini sve znaš al TIHO nije! Čuje se i to podosta! Pogotovo kad se optetreti! HX520w to sad imam, i ako ti je dosta 520w nemaš kaj drugo gledat! Na 10cm od uha je nečujno, a kad sam prislonil uho na vent(lasi mi je potegnul nutra:) ) čuje se i to jedva, istina i Bog da su okretaji na minimalcu al ako je tvornički tak onda ne smeta, jel! Imaš čak i dosta kablova, meni i previše. Jedino mi se ne sviđa kvaliteta tih kablova i njihov dizajn, mogli su biti nekak bolji/elastičniji/okrugliji...malo su kruti i široki. No ne žalim ni lipe od 450kn kolko sam dal za njega, al vani, tu je malo skuplji al ipak tolko i vrijedi, a imaš i na tržnici ak nije več otišel...:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:29. |