Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.06.2009., 17:28   #1
Female
Never Registered User
Moj komp

Female's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
LG KE970 Shine i Bluetooth-problem!

Nadam se da nisam pogriješila podforum, jer nisam sigurna u čemu je problem : mobitelu ili PC .

Radi se o prijenosu fileova sa LG na PC i obrnuto. Instaliram bluetooth device (stik) u PS (OS je XP) i to je sve ok, pronađe device LG u kojem je bluetooth predhodno aktiviran. Zelim poslati file na mob ali tada imam poruku da device not found. A ako u mob trazim device ne pronađe ga u PC.
Zatim sam instalirala BlueSender i ista stvar, pronađe LG, a LG ne pronađe PC i poruka u BlueSenderu je conection failed.

E sad, da li i sta krivo radim ?

Mob je nov..ne vjerujem da je kvar u njemu!
(Kabl za prijenos podataka ne postoji, znaci za ovaj mob je predviđen prijenos preko bluetooth!)

Zahvaljujem unaprijed na pomoći!
Female je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2009., 23:21   #2
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Kakav je format file koji se salje ?

Cesto mi dodje Shine pod ruku , jer ga ima jedna poznata osoba , pa cesto skidam slike i filmice , i ubacujem muziku , sve preko bt-a sa lapa i nikad problema.
Router je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.06.2009., 08:58   #3
Female
Never Registered User
Moj komp

Female's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Kakav je format file koji se salje ?

Cesto mi dodje Shine pod ruku , jer ga ima jedna poznata osoba , pa cesto skidam slike i filmice , i ubacujem muziku , sve preko bt-a sa lapa i nikad problema.
Pokusala sam poslati .jpg. Ali mislim da trebam napomenuti jos jednom da mob kad trazi devices u svom dometu ne nalazi nista, tj. ne nalazi PC, ali pronađe drugi mob.
Staro 22.06.2009., 09:19   #4
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Female Pregled postova
Nadam se da nisam pogriješila podforum, jer nisam sigurna u čemu je problem : mobitelu ili PC .

Radi se o prijenosu fileova sa LG na PC i obrnuto. Instaliram bluetooth device (stik) u PS (OS je XP) i to je sve ok, pronađe device LG u kojem je bluetooth predhodno aktiviran. Zelim poslati file na mob ali tada imam poruku da device not found. A ako u mob trazim device ne pronađe ga u PC.
Zatim sam instalirala BlueSender i ista stvar, pronađe LG, a LG ne pronađe PC i poruka u BlueSenderu je conection failed.

E sad, da li i sta krivo radim ?
Imas podeseno ovo?

Imas dva najjednostavnija lakmusa za naci gresku - probaj BT to BT vezu tvog mobitela i nekog drugog (kojem pouzdano radi BT) pa onda s tim istim mobitelom kojem pouzdano radi BT probaj ostvariti konekciju s racunalom.

Kada i ako zapne na nekoj od tih relacija, biti ces blize detekciji problema.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2009., 09:38   #5
Female
Never Registered User
Moj komp

Female's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Imas podeseno ovo?
Imas dva najjednostavnija lakmusa za naci gresku - probaj BT to BT vezu tvog mobitela i nekog drugog (kojem pouzdano radi BT) pa onda s tim istim mobitelom kojem pouzdano radi BT probaj ostvariti konekciju s racunalom.

Kada i ako zapne na nekoj od tih relacija, biti ces blize detekciji problema.
Jeee... To je to. Kvačica je bila problem. Uspijelo. Prebacila file na komp. Čak nasla iz prve gdje ga je spremio!

Pokusala poslati sliku od oko 300 kb pa 25 kb na mob ,i nasao ga i sve ok, ali onda imam ovo:

isto i sa pass key i bez.
PC sam ranije postavila kao ovlašten uređaj u mobitelu.

Prvi put koristim bluetooth na ovaj način (PC), razumite!

Edit:
U drugom pokusaju wizard pronade mob i salje, i ne pošalje. Tu ima jedna sitnica koja je mozda bitna: ime mog moba je naziv moba sa nadimkom, a kad ga pc nađe na wizardu ima jos jedno extra slovo na kraju.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno