Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2009., 11:13   #1891
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ubacio sam još jednog takmaca:Giant Escaper disc
http://www.turbo-sport.com/Products/...000052953.aspx
Staro 19.05.2009., 11:20   #1892
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Mišljenja sam da za te novce ima boljih bicikala. Probaj još tražit, ja baš nemam sad vremena, pam nisam od neke koristi...

Tj kad bolje pogledam, ovaj ima disk, al opet, pa nije tako ni loš...

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2009., 12:01   #1893
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

A ovaj?
TRAIL X2 2008
http://www.markoprojekt.com/index.php?m=109&p=611
Uzeo bi njega ili giant boulder-a.

Razlika je 300kn za Giant-a. Dal se isplati dat 300kn više za jamisa?
Staro 19.05.2009., 13:54   #1894
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
U svakom slučaju moj glas ide za gianta. Višegodišnje druženje između moje cure i njega, te nebrojeni padovi bez ikakvih oštećenja osim ogrebotina me uvjerilo u njegovu kvalitetu, a osim toga, mislim da je i opremom iznad svih ovih što si ih nabrojao.
Ja bih uzeo bouldera, sad je tako jeftin jer je prošlogodišnji model, inače je koštao 3k kn prije par tjedana.
Staro 19.05.2009., 15:28   #1895
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Bouldera veličine L i više nema ni u Avenue Mallu, City Centru, Importaneu, a Žitnjak ne uspijevam nikako dobiti.

Izgleda da ću na kraju uzeti Jamisa
Staro 19.05.2009., 15:48   #1896
Reedy
Premium
Moj komp

Reedy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Znači, ne tražim ništa puno, samo mi recite koji bajk je bolji i zašto...

X-PLORER RAGE 380 DISC
http://www.xplorerlife.com/hrvatski/bicikli/

SCOTT ASPECT 60
http://scottusa.com/us_en/product/62/762/aspect_60
Reedy je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2009., 19:26   #1897
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
koliko se isplati nabaviti jedan bajk cestovni [specijalka] za ovako malo djirati kojih 5 km do cure i nazad...mislim koliko se s njim lakse/brze/ugodnije ide po gradu [zg] nego sa obicnim mtb-om...trenutno imam mtb i onako...ok je...al sad se sjecam da mi djed [nepitajte koliko je staro ] ima jednu kick ass specijalku old school pa me eto zaintrigiralo sad ...naravno trebalo bi uloziti u nove gume i volanbi promijenio iskreno, ali ostalo je u top stanju...

btw da, bajk ima kojih 37 [ili 47] godina...kaze mi djed da je tad bio glavna faca u gradu...bicikla s brzinama...ko je to tad vidio...

eh da i kao sto rekoh, imam vec mtb koji super radi trenutno is ve, ali ipak fali ono nesto

pa eto ako netko imam i mtb i cestovni neka mi slobodno javi prednosti mane i sto i kako
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2009., 20:31   #1898
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
za 5 km tam i nazad moreš i na ponyju odvest bez da se umoriš

razlika ti je osjetnija na večim relacijama, npr. bratič i ja imamo meride (on cestovnu ja mtb) i kada vozimo neku veću kilometražu po cesti on se ništa ne umori, a ja sav mokar (a ista kondicija tu negdje).

cestovni ima veči kotač i tanje gume pa pruža manji otpor cesti logično i zato ga je ugodnije vozit, al opet napominjem ak misliš za par km dnevno investirati u nešto, po mojem mišljenju to se ne isplati
thuNdeR je online   Reply With Quote
Staro 19.05.2009., 23:57   #1899
minotaur
Premium

minotaur's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
koliko se isplati nabaviti jedan bajk cestovni [specijalka] za ovako malo djirati kojih 5 km do cure i nazad...mislim koliko se s njim lakse/brze/ugodnije ide po gradu [zg] nego sa obicnim mtb-om...trenutno imam mtb i onako...ok je...al sad se sjecam da mi djed [nepitajte koliko je staro ] ima jednu kick ass specijalku old school pa me eto zaintrigiralo sad ...naravno trebalo bi uloziti u nove gume i volanbi promijenio iskreno, ali ostalo je u top stanju...

btw da, bajk ima kojih 37 [ili 47] godina...kaze mi djed da je tad bio glavna faca u gradu...bicikla s brzinama...ko je to tad vidio...

eh da i kao sto rekoh, imam vec mtb koji super radi trenutno is ve, ali ipak fali ono nesto

pa eto ako netko imam i mtb i cestovni neka mi slobodno javi prednosti mane i sto i kako
kad se sjetim suza krene... prije par godina sma bio kupio neku staru specijalku Victoria mislim, svabica za 200kn na hrelicu vozio sam ju nekih pol godine dok mi se frend nije zaletio sa boka u zadnji kotac sa tomos automaticom i popigo zadnji kotac i unistio masinicu... a sta sam radio s tim cudom to ej za nepovjerovat... SKAKO sa visine cca 50-ak cm mozda vise (elvis, preko stepenica onih na trgu u svetoj nedelji ) nikad nista... predobar bajk bio, a brz ufff morat cu opet do hrelica otic vidjet jel ima sta takvog
Staro 20.05.2009., 00:26   #1900
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
sorry, ali ne znam bas koliko je ugodnije voziti specijalku po gradu? ja bi rađe neku touring bicikletu sa 28" i amortizericem kakvim, ako nista drugo.

specijalka po zagrebackim cestama nije bas neko rijesenje, a da ne govorimo o rinzolima koji nisu poravnati kako treba, rupama u asfaltu itd...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 07:48   #1901
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

e,e...zbog toga sam se i bio pitao...nasi vrsni graditelji ocito nekuze bas kako pravilno poravnati rinzole i kako bi oni trebali biti u ravnini s cestom...ali me brzina impresionirala i to sto je isti dizajn te vrste bajkova otkad postoje...a i ima 7kg za razliku od ovog mog cuda...nije da mi smeta, ali eto...nek se nadje...a ovog ljeta cu se bas malo izdjirati na bicikli po otoku pa cu vidjeti kako i sto...

sve u svemu najvise[jedino] me brine neravnine na cestama...a njih poprilicno ima
Staro 20.05.2009., 08:43   #1902
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

brzi je daleko, ali opet, probaj mozda od nekog posudit na dan dva, pa vidi kako se ponasa..

Abit IS7-E + TR NB-1

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 20.05.2009., 08:50   #1903
x32
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:

Mislim da je ono kaj tebi treba jedan hibridni bicikl (mješavina MTB i cestovnjaka). Od modela bi izabrao recimo univegu ili nešto skupljijeg focus-a, oba imaju vilicu hoda 63mm što je više nego dovoljno za vožnju po našim sjajnim cestama
x32 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 09:51   #1904
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

ma ovaj moj mtb ima prednji amortizer na vilici i zadnji...i naranvo jos 2.35 gume malo prazne...tako da sto se udobnosti tice dobar je poprilicno, ali ipak malo je sporiji...a neznam...kad dodjem doma jos cu malo provozati specijalku nakon sto ju podmazem i napumpam gume a onda cu odluciti...

ugl vise mi nije nekako do udobnosti nego brzine...btw koliko bi se dobilo prelaskom na polu slick-slick gume?naravno na mtb-u...trenutno su na bajku ritchey z-max classic comp...i za razliku od stock plasticnih s itom ulozenom energijom pedaliranja idem makar 7-8kmph brze...doduse ovo za energiju je subjektivno, ali ciklokompjuter valjda nelaze...
Staro 20.05.2009., 10:22   #1905
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

slick gume su velika razlika u odnosu na bilo koje kros.. ja sam dosta dugo vozio na 1.6 slicku, i to je drama kolika je razlika, a jos uvijek moze normalna zracnica...

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 20.05.2009., 15:42   #1906
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova
Je to je ta.

Samo kaj sam na kraju ipak uzeo Kenda K-RAD u Markoprojektu.

Moram reci da za voznju po asfaltu u odnosu na Nevegal koji sam dobio sa bajkom (doduse ta guma nije bi blizu za laganu voznju po asfaltu) je K-RAD milina.

Svakako preporuke.
Cek, uzeo si onu 2.35 gumu?
Znaci za po gradu je super za razliku od ripnjača?

Ja si planiram te k-rad, ali sam skeptican, jer znam u blato zalutat a mislim da nisu baš za blato

Evo malo sam sredio bajk: još samo prednje čeljusti i rotore(naprijed 180 iza 160 formuline) zamijenim, eventualno mijenjače ak nađem jeftine i dosta za ovu godinu. http://www.imagesforme.com/show.php/498107_18052009.jpg

Edit: jucer sma napravio 30ak km po gradu/asfaltu i dobrano sam se uznoio sa svojim ripnjačama, sumnjam da ću se uključivat u vožnje na sljeme osim ako poluslick nabavim, jer sam do sljemena mrtav

edit: fala

Zadnje izmijenjeno od: Halos. 20.05.2009. u 17:53.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 16:32   #1907
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
slick gume su velika razlika u odnosu na bilo koje kros.. ja sam dosta dugo vozio na 1.6 slicku, i to je drama kolika je razlika, a jos uvijek moze normalna zracnica...
To si ja mislim kupit. Slick posebno i neke malo jače ripnjače. Za ove semi slick mi se čini da su nit vrit ni mimo. Al za sada teraju di god se ide. Kad će biti novaca onda će se i promijeniti.

EDIT:
Halos, lijep Specialized
Staro 20.05.2009., 17:28   #1908
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Trebam preporuku nekog dobrog i jeftinog sredstva s cim da našpricam kazetu i lanac, pošto mi je bike novi a to je sve praktički suho.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 17:37   #1909
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

jefitno sredstvo ti je specijal ulje za finu mehaniku...10kn...ali malo je pretekuce...pa ostavi biciklu preko noći na balkonu ili u garazi...

btw sumnjam da mozes jeftinije od ovoga proci...a ako šivaćim mašinama odgovara bome ce odgovarati i tvom bajku...

samo mi nemoj rec da si ti jedan od onih koji kupe najskupljeg bmw-a i onda u njega ulivaju po 50kn tj.u ovom slucaju bajk od 5k kn i onda trazis nesto jeftino
Staro 20.05.2009., 17:59   #1910
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Trebam preporuku nekog dobrog i jeftinog sredstva s cim da našpricam kazetu i lanac, pošto mi je bike novi a to je sve praktički suho.
Odi do bilokojeg dučana sa bikeovima i kupi si ulje za lanac, 20-30kn košta.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 18:57   #1911
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ma trebam samo kvalitetno zastiti lana kazetu i prednje zupčanike pa sam trazio savjet, ali sam odmah mislio izbjeći savjte za podmazivace koji kostaju vise od 40 kn..Znaci obicno ulje lanac i bok..
Staro 20.05.2009., 20:20   #1912
ranGO
Premium
Moj komp

ranGO's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Ma trebam samo kvalitetno zastiti lana kazetu i prednje zupčanike pa sam trazio savjet, ali sam odmah mislio izbjeći savjte za podmazivace koji kostaju vise od 40 kn..Znaci obicno ulje lanac i bok..
Moja preporuka ti je
http://www.bike-shop.com.hr/index.php?c=52&p=236

Skoro se nista ne prima prasina na lanac i kazetu, sve je lijepo cisto poslije voznje po nasipu.

AMD II X4 620/AC Freezer 64 pro
AsRock A785GHX
Baracuda 7200.10 250 gb
4GB DDR2 800 Patriot Viper
HD4200
Chieftec Aegis Black / Coolermaster 430W
Logitech tipkovnica/Razer Diamond Black 3G
Samsung 931bw

HP 9470m
ranGO je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 20:37   #1913
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
jefitno sredstvo ti je specijal ulje za finu mehaniku...10kn...ali malo je pretekuce...pa ostavi biciklu preko noći na balkonu ili u garazi...
Zato nakapas i obrises tako da ostane tanki film, a ne da lanac izgleda ko da je izasao sa tusiranja. Prije brisanja mozes prosaltati po svim zupcanicima tako da svi dobiju malko ulja.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 21:01   #1914
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

e pa to i radim...nakapam po lancu pa ga zavrtim i prosaltam po svim brzinama...a ja sam se bojio brisati da wc papir ne ostavi one svoje dlacice, krpa takodjer...

ajme sad otkad sam malo ispraznio gume cisto reda radi, podmazao bajk...uf sad je milina voziti

pogledajte BICIKL KOJI JE ZELIO POBIJEDITI...prelegendarno...

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 20.05.2009. u 21:17.
Staro 21.05.2009., 15:23   #1915
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor ranGO Pregled postova
Moja preporuka ti je
http://www.bike-shop.com.hr/index.php?c=52&p=236

Skoro se nista ne prima prasina na lanac i kazetu, sve je lijepo cisto poslije voznje po nasipu.

Ovo mi se čini super, nije ni skupo, budem to uzeo..
Jel ima neko mozda kojim slučajem set za odzračivanje avid kočnica?
Staro 22.05.2009., 10:17   #1916
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
Cek, uzeo si onu 2.35 gumu?
Znaci za po gradu je super za razliku od ripnjača?

Ja si planiram te k-rad, ali sam skeptican, jer znam u blato zalutat a mislim da nisu baš za blato

Evo malo sam sredio bajk: još samo prednje čeljusti i rotore(naprijed 180 iza 160 formuline) zamijenim, eventualno mijenjače ak nađem jeftine i dosta za ovu godinu. http://www.imagesforme.com/show.php/498107_18052009.jpg

Edit: jucer sma napravio 30ak km po gradu/asfaltu i dobrano sam se uznoio sa svojim ripnjačama, sumnjam da ću se uključivat u vožnje na sljeme osim ako poluslick nabavim, jer sam do sljemena mrtav

edit: fala
Uzeo sam 2,3 gumu.

Naspram Nevegala je ovo mrak. Prakticki slick. Po blazem makadamu isto tako pristojno drzi dok god je podloga suha. Mokar asfalt bi pod svaku cijenu izbjegavao. Guma je poprilicno tvrda pa ne bi bilo bas veselo.

Naravno da te nece dobro sluziti po blatu. Iskreno za to nije ni namjenjena.

Ja bicikl vozim veliku vecinu vremena (citaj: jedino ) po suhom i vecinu po asfaltu ili malo maksimir, nasip. A za to mi je guma jako dobra.
Daddy je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2009., 15:17   #1917
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova
Uzeo sam 2,3 gumu.

Naspram Nevegala je ovo mrak. Prakticki slick. Po blazem makadamu isto tako pristojno drzi dok god je podloga suha. Mokar asfalt bi pod svaku cijenu izbjegavao. Guma je poprilicno tvrda pa ne bi bilo bas veselo.

Naravno da te nece dobro sluziti po blatu. Iskreno za to nije ni namjenjena.

Ja bicikl vozim veliku vecinu vremena (citaj: jedino ) po suhom i vecinu po asfaltu ili malo maksimir, nasip. A za to mi je guma jako dobra.
I ja uzeo KENDU 2.3 RAD...mada zasad imam jednu kendu k-rad 2.3 i jednu dmr moto 2.4 ali dobit cu i drugu kendu ak Bog da za par dana, jer ova DMR je dost velika i smeta mi..kao da krosera vozim.

Blato, ma nemislim ja po blatu previše, ali ovak kak ti veliš Maksimir i asfaltinjo, vecinom po suhoj utabanoj zemlji...ak i ak se desi blato bume pazil
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2009., 22:13   #1918
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Koliko bi otprilike mogao dobiti za Konu Scrap '07? Stara 9 mjeseci, oko 300 km.

Sorry za OT.

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2009., 22:30   #1919
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

je ima ko straznji kotac viska 26" fkorz za MTB[ili nesto sto bi trebalo biti nalik na to] ?

moglo bi se reci da sam veceras malo nezgodnije sletio pa je straznji kotac dobio blago izbocenje u lijevo na kojih 10cm duzine...nije nista puklo niti je otisao raditi osmice nego je bas ko da sam ga cekicem lupio onako blago odleprsao oko 1 centimetar lijevo...

fala bogu pa sam ja nabio samo ruku i rebra...ali kotac...to je sad bitno

ili naravno ako netko otprilike zna kako to u kucnoj radinosti sam nastimati...sve u svemu zbice su ravne odoka, nisu polomljene samo eto kad zavrtim kotac ide ravno, ravno, ravno, lijevo, ravno, ravno, ravno...i tako u krug

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 22.05.2009. u 23:44.
Staro 22.05.2009., 23:42   #1920
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Red Dwarf:

Probaj ovako, uzmes alat za zbice, ako ga nemas posluzit ce i dobre spicange, i sa njima otpustis za npr. 1 krug niple onih zbica koje su na strani gdje je spigan kotac (znaci gdje je najvise spigan, tamo otpustis 1 krug, a ostale gdje idu prema ravnom dijelu obruca racionalno sve manje i manje otpustis). Zatim zatezes istim postupkom ali zbice koje su na suprotnoj strani gdje je spigan obruc. I tako isprobavas dok ne izravnas obruc. Nemas sta izgubiti kad je vec spigan...pokusavaj, moras skuziti...
Ako ga budes izravnao, vjerojatno, ili bolje receno sigurno ce biti po visini neravnomjeran na tom djelu. To sredujes ovako: onaj dio koji iskace, postavis npr. okomito da je taj kraj dolje, a na suprotnom kraju najvise opustis najvisu zbicu i sve manje i manje otpustas ostale (ali ovaj put sve zbice i lijeve i desne) prema lijevom i desnom vrhu obruca, znaci otpustas pola kotaca (najvise onu najvisu zbicu, ostale sve manje i manje) i onda okrenes kotac za 180° da ti donji vrh dode gore i onda sve zbice gornje polovice kotaca zatezes isto kako si ih otpustao na suprotnom dijelu kotaca.

Vjerojatno neces uspjeti iz prvog puta (ja sam se prvi put zezao 2 dana, ali kada sam skuzio, nedam nikomu lovu da mi izravna kotac), moras malo pokusavati, zamjecivati promjene ozrokovane tvojim zatezanjem/otpustanjem i polako ces uspjeti... Vjeruj mi nije komplicirano koliko je tesko za objasniti...

Inace svako malo spigam kotac i uvijek sam ga ravnam....
A ako ti se neda igrat i trosit vrijeme, odnesi taj kotac u neki servis ili kupi novi...
Mejzlik je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno