|
![]() |
#1891 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ubacio sam još jednog takmaca:Giant Escaper disc http://www.turbo-sport.com/Products/...000052953.aspx
![]() |
#1892 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Mišljenja sam da za te novce ima boljih bicikala. Probaj još tražit, ja baš nemam sad vremena, pam nisam od neke koristi... ![]() Tj kad bolje pogledam, ovaj ima disk, al opet, pa nije tako ni loš...
![]() |
#1893 |
Premium
|
A ovaj? TRAIL X2 2008 http://www.markoprojekt.com/index.php?m=109&p=611 Uzeo bi njega ili giant boulder-a. Razlika je 300kn za Giant-a. Dal se isplati dat 300kn više za jamisa?
![]() |
#1894 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
U svakom slučaju moj glas ide za gianta. Višegodišnje druženje između moje cure i njega, te nebrojeni padovi bez ikakvih oštećenja osim ogrebotina me uvjerilo u njegovu kvalitetu, a osim toga, mislim da je i opremom iznad svih ovih što si ih nabrojao. Ja bih uzeo bouldera, sad je tako jeftin jer je prošlogodišnji model, inače je koštao 3k kn prije par tjedana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1895 |
Premium
|
Bouldera veličine L i više nema ni u Avenue Mallu, City Centru, Importaneu, a Žitnjak ne uspijevam nikako dobiti. Izgleda da ću na kraju uzeti Jamisa ![]()
![]() |
#1896 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Znači, ne tražim ništa puno, samo mi recite koji bajk je bolji i zašto... X-PLORER RAGE 380 DISC http://www.xplorerlife.com/hrvatski/bicikli/ SCOTT ASPECT 60 http://scottusa.com/us_en/product/62/762/aspect_60 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1897 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
koliko se isplati nabaviti jedan bajk cestovni [specijalka] za ovako malo djirati kojih 5 km do cure i nazad...mislim koliko se s njim lakse/brze/ugodnije ide po gradu [zg] nego sa obicnim mtb-om...trenutno imam mtb i onako...ok je...al sad se sjecam da mi djed [nepitajte koliko je staro ![]() ![]() btw da, bajk ima kojih 37 [ili 47] godina...kaze mi djed da je tad bio glavna faca u gradu...bicikla s brzinama...ko je to tad vidio... eh da i kao sto rekoh, imam vec mtb koji super radi trenutno is ve, ali ipak fali ono nesto ![]() pa eto ako netko imam i mtb i cestovni neka mi slobodno javi prednosti mane i sto i kako |
![]() |
![]() |
![]() |
#1898 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
za 5 km tam i nazad moreš i na ponyju odvest bez da se umoriš ![]() razlika ti je osjetnija na večim relacijama, npr. bratič i ja imamo meride (on cestovnu ja mtb) i kada vozimo neku veću kilometražu po cesti on se ništa ne umori, a ja sav mokar ![]() cestovni ima veči kotač i tanje gume pa pruža manji otpor cesti logično i zato ga je ugodnije vozit, al opet napominjem ak misliš za par km dnevno investirati u nešto, po mojem mišljenju to se ne isplati |
![]() |
![]() |
![]() |
#1899 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1900 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
sorry, ali ne znam bas koliko je ugodnije voziti specijalku po gradu? ja bi rađe neku touring bicikletu sa 28" i amortizericem kakvim, ako nista drugo. specijalka po zagrebackim cestama nije bas neko rijesenje, a da ne govorimo o rinzolima koji nisu poravnati kako treba, rupama u asfaltu itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1901 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
e,e...zbog toga sam se i bio pitao...nasi vrsni graditelji ocito nekuze bas kako pravilno poravnati rinzole i kako bi oni trebali biti u ravnini s cestom...ali me brzina impresionirala ![]() sve u svemu najvise[jedino] me brine neravnine na cestama...a njih poprilicno ima |
![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
Ex-Gastarbajter
|
brzi je daleko, ali opet, probaj mozda od nekog posudit na dan dva, pa vidi kako se ponasa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1903 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
ma ovaj moj mtb ima prednji amortizer na vilici i zadnji...i naranvo jos 2.35 gume malo prazne...tako da sto se udobnosti tice dobar je poprilicno, ali ipak malo je sporiji...a neznam...kad dodjem doma jos cu malo provozati specijalku nakon sto ju podmazem i napumpam gume a onda cu odluciti... ugl vise mi nije nekako do udobnosti nego brzine...btw koliko bi se dobilo prelaskom na polu slick-slick gume?naravno na mtb-u...trenutno su na bajku ritchey z-max classic comp...i za razliku od stock plasticnih s itom ulozenom energijom pedaliranja idem makar 7-8kmph brze...doduse ovo za energiju je subjektivno, ali ciklokompjuter valjda nelaze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1905 |
Ex-Gastarbajter
|
slick gume su velika razlika u odnosu na bilo koje kros.. ja sam dosta dugo vozio na 1.6 slicku, i to je drama kolika je razlika, a jos uvijek moze normalna zracnica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Znaci za po gradu je super za razliku od ripnjača? ![]() Ja si planiram te k-rad, ali sam skeptican, jer znam u blato zalutat a mislim da nisu baš za blato ![]() Evo malo sam sredio bajk: još samo prednje čeljusti i rotore(naprijed 180 iza 160 formuline) zamijenim, eventualno mijenjače ak nađem jeftine i dosta za ovu godinu. http://www.imagesforme.com/show.php/498107_18052009.jpg Edit: jucer sma napravio 30ak km po gradu/asfaltu i dobrano sam se uznoio sa svojim ripnjačama, sumnjam da ću se uključivat u vožnje na sljeme osim ako poluslick nabavim, jer sam do sljemena mrtav ![]() edit: fala ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 20.05.2009. u 17:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1907 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
EDIT: Halos, lijep Specialized ![]()
![]() |
![]() |
#1909 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
jefitno sredstvo ti je specijal ulje za finu mehaniku...10kn...ali malo je pretekuce...pa ostavi biciklu preko noći na balkonu ili u garazi... btw sumnjam da mozes jeftinije od ovoga proci...a ako šivaćim mašinama odgovara bome ce odgovarati i tvom bajku... samo mi nemoj rec da si ti jedan od onih koji kupe najskupljeg bmw-a i onda u njega ulivaju po 50kn tj.u ovom slucaju bajk od 5k kn i onda trazis nesto jeftino ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#1911 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma trebam samo kvalitetno zastiti lana kazetu i prednje zupčanike pa sam trazio savjet, ali sam odmah mislio izbjeći savjte za podmazivace koji kostaju vise od 40 kn..Znaci obicno ulje lanac i bok.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1912 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
http://www.bike-shop.com.hr/index.php?c=52&p=236 Skoro se nista ne prima prasina na lanac i kazetu, sve je lijepo cisto poslije voznje po nasipu.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1913 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Zato nakapas i obrises tako da ostane tanki film, a ne da lanac izgleda ko da je izasao sa tusiranja. Prije brisanja mozes prosaltati po svim zupcanicima tako da svi dobiju malko ulja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
e pa to i radim...nakapam po lancu pa ga zavrtim i prosaltam po svim brzinama...a ja sam se bojio brisati da wc papir ne ostavi one svoje dlacice, krpa takodjer... ajme sad otkad sam malo ispraznio gume cisto reda radi, podmazao bajk...uf sad je milina voziti pogledajte BICIKL KOJI JE ZELIO POBIJEDITI...prelegendarno... Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 20.05.2009. u 21:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1915 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Ovo mi se čini super, nije ni skupo, budem to uzeo.. Jel ima neko mozda kojim slučajem set za odzračivanje avid kočnica? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 | |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Naspram Nevegala je ovo mrak. Prakticki slick. Po blazem makadamu isto tako pristojno drzi dok god je podloga suha. Mokar asfalt bi pod svaku cijenu izbjegavao. Guma je poprilicno tvrda pa ne bi bilo bas veselo. Naravno da te nece dobro sluziti po blatu. Iskreno za to nije ni namjenjena. Ja bicikl vozim veliku vecinu vremena (citaj: jedino ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1917 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Blato, ma nemislim ja po blatu previše, ali ovak kak ti veliš Maksimir i asfaltinjo, vecinom po suhoj utabanoj zemlji...ak i ak se desi blato bume pazil ![]()
![]() |
![]() |
#1919 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
je ima ko straznji kotac viska 26" fkorz za MTB[ili nesto sto bi trebalo biti nalik na to] ? ![]() moglo bi se reci da sam veceras malo nezgodnije sletio pa je straznji kotac dobio blago izbocenje u lijevo na kojih 10cm duzine...nije nista puklo niti je otisao raditi osmice nego je bas ko da sam ga cekicem lupio onako blago odleprsao oko 1 centimetar lijevo... fala bogu pa sam ja nabio samo ruku i rebra...ali kotac...to je sad bitno ![]() ili naravno ako netko otprilike zna kako to u kucnoj radinosti sam nastimati...sve u svemu zbice su ravne odoka, nisu polomljene samo eto kad zavrtim kotac ide ravno, ravno, ravno, lijevo, ravno, ravno, ravno...i tako u krug ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 22.05.2009. u 23:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Red Dwarf: Probaj ovako, uzmes alat za zbice, ako ga nemas posluzit ce i dobre spicange, i sa njima otpustis za npr. 1 krug niple onih zbica koje su na strani gdje je spigan kotac (znaci gdje je najvise spigan, tamo otpustis 1 krug, a ostale gdje idu prema ravnom dijelu obruca racionalno sve manje i manje otpustis). Zatim zatezes istim postupkom ali zbice koje su na suprotnoj strani gdje je spigan obruc. I tako isprobavas dok ne izravnas obruc. Nemas sta izgubiti kad je vec spigan...pokusavaj, moras skuziti... Ako ga budes izravnao, vjerojatno, ili bolje receno sigurno ce biti po visini neravnomjeran na tom djelu. To sredujes ovako: onaj dio koji iskace, postavis npr. okomito da je taj kraj dolje, a na suprotnom kraju najvise opustis najvisu zbicu i sve manje i manje otpustas ostale (ali ovaj put sve zbice i lijeve i desne) prema lijevom i desnom vrhu obruca, znaci otpustas pola kotaca (najvise onu najvisu zbicu, ostale sve manje i manje) i onda okrenes kotac za 180° da ti donji vrh dode gore i onda sve zbice gornje polovice kotaca zatezes isto kako si ih otpustao na suprotnom dijelu kotaca. Vjerojatno neces uspjeti iz prvog puta (ja sam se prvi put zezao 2 dana, ali kada sam skuzio, nedam nikomu lovu da mi izravna kotac), moras malo pokusavati, zamjecivati promjene ozrokovane tvojim zatezanjem/otpustanjem i polako ces uspjeti... Vjeruj mi nije komplicirano koliko je tesko za objasniti... Inace svako malo spigam kotac i uvijek sam ga ravnam.... A ako ti se neda igrat i trosit vrijeme, odnesi taj kotac u neki servis ili kupi novi... |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|