|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Koji HDD od 1TB kupiti
Znam da je malo klišejski topic, ali nisam baš puno informiran o toj temi. Moja dvojba je između SAMSUNG Spinpoint F1, 7200rpm, 32MB i Seagate 1TB, SATA300, 7200rpm, 32MB Važno mi je da je hard pouzdan i da se ne grije. Performanse nisu na prvom mjestu.
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Samsung - garantirano se manje grije od Seagatea, a mislim da je i tiši.
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
želiš li pouzdanost ne kupuj toliko velike diskove. Imaju previše dijelova koji hoće crknuti a prilično su važni za rad diska. Kupuj puno manjih i radi backup. Prednos je što su hladniji, manje bučni, pouzdaniji. nedostatk je što u konačnici nisu toliko jeftini.
#6 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
WD Green Power WD10EACS Nije najbrži, no zato je najtiši, najmanje se grije i troši najmanje struje te je najpouzdaniji od svih. Performanse HDD-a ionako nisu bitne jer su svi više-manje slični što se tiče vremena pristupa (a to je jedino bitno) i ionako će i najbrži HDD biti vrlo usko grlo sustava...
#7 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
P.S. Black serija je tisa u idle-u, a u load-u nesto glasnija (AAM sredi sve ![]() Uzmem ga sutra/preksutra pa cemo vidjet real life situaciju EDIT: Naso ono o zvukovima... to je kolega Daddy spominjao rezonanciju kucista i diska prilikom promjene njegove brzine. Da li se to stvarno dogadja sa svakim i u kojoj mjeri zbilja nemam pojma, ali postoji mogucnost (upitno je kolika :S).
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 03.07.2008. u 18:56. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imam jako puno podataka i imat ću ih sve više, a pre ljen sam pržiti. Stvarno mi treba disk od 1TB. Već su mi tri u kompu i nema mi smisla dodavati svakih par mjeseci dodatni hard. Prema raspravi čini mi se da su samsung i WD "pouzdani" i hladni. I dalje mi je sve to slično. Jedino Seagate otpada.
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prekratko su na tržištu da bi govorili o bilo kakvim problemima...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
>>>
Datum registracije: Oct 2001
|
WD iz Green Power serije. Plus, ako zelis miran san, uzmi dva komada i baci u softverski mirror. Jos bolje slozi neki mali file server, najbolje kao ZFS mirror - znaci pod OpenSolaris. Zasto ZFS? Zbog "truljenja bajtova" ![]() Usred mogucih fluktuacija napona ili utjecaja vise sile, ponekad 0 postane 1 i obrnuto. Na primjer moze ti se dogoditi da odjednom od 1000 slika koje imas na disku, 2-3 budu nekako poderane tj. nacete/unistene. ZFS ce se pobrinuti da jednom zapisani podatak zauvijek ostane konzistentan i cjelovit.
Ubuntu 8.10 cpu Intel Q6600 @3GHz (333x9) w/Scythe MINE Rev.B - 29C idle mbo Gigabyte P35-DS3 ram 8GB Kingston DDR2 667MHz gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1 case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W |
![]() |
![]() |
#13 | |
h3@dhunt3r
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
To ti je ako sam ja dobro skuzio RAID 1 polje...
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|