|
![]() |
#31 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Navodno H3xxx serija hardverski ne moze vrtiti stream jer joj fale neki registri/cache/sto_li_vec koje je ATi ugradio tek u HD4xxx seriju. Tako da to nije stvar volje ATi-ja, nego hardverskih ogranicenja
![]() |
#32 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nekoliko stvari o ovom novom ATi avivo video convertoru Prvo neznam zašto svi pišete da podržava samo HD4xxx seriju, kad na službenim stranicama piše da podržava i starije serije. Ustvari treba probat i vidjet. http://support.ati.com/ics/support/d...estionID=21793 Na gornjem linku je ujedno i objašnjeno kako ga pokrenuti. E sad dolazimo do ajmo tako reći problema Citiraj:
Citiraj:
Pošto sam ovako dosta znatiželjan po prirodi, ono što me mući jest, ako doista na bilo koji način ne koristi GPU (a sve upučuje na to), zašto je ta stvar tako prokleto brza? Evo jedan cijeli film mi prebaci za manje od 10mina. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
evo pokrenio gpu-z i ukljucio rekodiranje hd trailera u divx (2min materijal) medjutim u gpu-z pod sen gpu load nije mrdnuo ni pol % wtf |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
meni je to bio problem isto kad pogledam na tv lcd a ono mi on postavljen za main a ovaj moj iskljućen pa sam ga samo morao aktivirati i zamijeniti da je monitor main i bilo je riješeno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
bloatvirus zvan c.c.c. 8.12 :(
Evo samo da izvjestim da su mi njihovi novi suppaduppa ccc 8.12 driveri priuštili "zabavu" goru nego virus. Dva računala su mi otišla u kvar zbog običnog updateanja drivera, za koje čak i njima naklonjeni fudzilla kaže da imaju bijedno poboljšanje u odnosu na stare. Ali ajde, mislim si, niš me ne košta, a ima se i taj neki fenci transkoder kojim bi mogao fino probati transkodirati nešto iz šupljeg u prazno što u biti i tako nikad ne radim. Da krenem: Stroj br 1: Registrirana Vista64, AMD5400+BE, 8GB rama, gigabyte GA-MA790FX-DQ6 napajanje TAGAN PipeRock SeriesTG600-BZ, 2 atiGecubeHD3870 - nakon updatea drivera... tadaaa, isključilo jednu gecube. KAd odem u ccc, kliknem enable crossfireX, crni ekran, oporavak i obavjest viste da je isključen nekomatibilni hardver. Papa jedna gecube. Restarti i mrdanje nula bodova. Super performance update, odrezao prekrižio jednu ne tako davno skupo plaćenu i uredno spojenu bridgeovima xturbo3 Oc ediciju od gecubea, koja je uredno (iako ne baš shodno očekivanjima performansi) radila sa ccc8.11. Okej. Rekli bi sistem mi nevalja, grafičke, napajanje, memorije, matična se ne podnosi... Dok se ovo restartalo, instalirnuo sam na registriran WinXP64, Intel Q9450, 8GBrama, GygabyteX48DQ6, CorsairHX620W drivere za gigabyte HD4870 sa 1GB ...i ? Imam šta vidit. BSOD! win32k.sys causes system to crash i fakfakfak restart i ponovo tako dok sve nisam poslo u pi*** i zgasio komp na silu. ![]() ![]() ![]() Naravno safe mod u oba kompa clean uninstall, instaliranje starih 8.11 i sve ponovo radi. Još jedan pokušaj clean uninstala sa 8.12 za svaki sličaj, sve isto. Neradi. Da ne ispadnem luud, pogledam na amd forumu - imam što vidjeti: Ni par dana nakon drivera, problemi identični oba moja, sa goomilom potvrdnih postova! Moj prvi problem: http://forums.amd.com/game/messagevi...&enterthread=y Citiraj:
http://forums.amd.com/game/messagevi...hreadid=104604 Citiraj:
avanturu sa bloatvirusom 8.12 ili ako je već iskusio sličnu zabavu, da ga nebude sram potvrditi ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Prijatelj je također instalirao nove 8.12 i nakon restarta sami problemi. Jedan od problema je da mu se čak aktivirao WGA sa obavijesti kako koristi piratske Windowse, sada ne može više ni ući u sustav, jedino preko safe moda. Testirao ga je sa Malwarebytes Anti-malware programom koji je našao neke viruse/trojane, počistio ih, i sada više nema WGA notifikacije, i može ući normalno u Windowse, ali totalno su sjebani i često BSOD-ira. Prilično sam šokiran, jer mi nije jasno odakle ti virusi u 8.12 službenim driverima. To je u najmanju ruku nedopustivo. Pretpostavljam da su im hacknuli site i ubacili u drivere te viruse, a da ovi to nisu ni primjetili (vjerovatno konkurencija). A sada druga verzija priče: ja sam instalirao iste te drivere i sve mi je u redu. Doduše, ja imam kompletni ESET sustav (antivir/firewall/antispam), on samo Avast home edition + windowsov firewall, ali svejedno... Ne znam, čudno. I vi niste prvi koji su prijavili ovakve probleme. Baš mu popodne moramo formatirat hard disk, sve je smrzlo... Ima tko kakvu vijest na ovu temu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Baš gledam malo po netu, izgleda da probleme imaju samo oni koji su uninstallirali stare drivere i očistili sustav sa driver cleanerom, dok ovi šta su ih samo pregazili sa novim 8.12 su ok (npr. ja). |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ja sam ga ocistio sa cleanerom i radilo mi je savrseno i ta sa svakom verzijom. jucer sam moddao u firegl tako da ti nemogu vise od ove recenice reci. ali radilo je odlicno, bez problema. neznam kako su ti cistili sa cleanerom, ali ja sam u onu listu za ciscenje sve sto ima veze sa ATI. imao ja to il ne, jer ni sam neznam sta sve ono znaci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Premium
|
Citiraj:
Najgore je sto i nije sad Ati HD4870 sa 1GB rama (to sam uzimao jer radim na full HD, i to sa puno polyja u 3d-u)... bio uopće bitno povoljniji od recimo GF gtx 260 core216 - jedini i glavni razlog što je ati kod mene odjednom toliko brojčano narastao je što Intel sa X48 i ranijim p35 nadalje chipsetima podržava samo Crossfire, a ja si planiram obično upiknuti i drugu karticu kad nešto pojeftine, što sam učinio sa HD3870. Naravno da AMD chipset nema druge, ali Intel je trebao odavno dozvoliti SLi kompatibilnost, afaik, stvar je samo u glupim driverima, i da je Nvidija imala pristupa za SLi ranije na intelu, nebih uopće razmišljao. Kao što neću kad upiknem X58 i i7 ![]() @Wizzard i Alen S: vjerojatno nije kod vas prednost kako ste instalirali update, nego na čemu ste instalirali update. WinXPSP3, kod mene nema što raditi sa 8GB rama. I da, treba mi svih 8 GB, mogu poslati screenshot zauzeća, ako netko ne vjeruje. A vidim, Čak i vista32 ljudima pravi probleme. Zadnje izmijenjeno od: Overhaul. 12.12.2008. u 17:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
Dobro, sa da ne offtopičarimo, spomenuo sam da imam i XP64 i Vistu 64, moram imati 64 bitni OS zbog rama. .... Evo mali update, nisam još osobno provjerio, ali mnogi po netu potvrđuju da su uspjeli rješiti crossfire i bsod problem sa 8.12 ccc-om na Visti nakon što su ručno, ne preko automatskog updatea, skinuli i instalirali zadnji DirectX sa Microsofta, odavde: http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
Eto samo da ukratko javim da sam i ja samo "pregazio preko starih" 8.10 ak se ne varam) i sve ok. Al igram samo Stalker CS trenutno pa i nisam neka referenca :P A da, i stavio sam ih na čistu Vistu x65 SP2, sa svim njenim updateima i ručno instaliranim DX-om iz 11.mj, i sve 5. Naravno, opet smao Stalker CS, no dobro.. Neke extra testove nisam radio, al igra radi u DX10.1, i mogu sve stavit na max (+ ručni tweakovi za još bolji izgled) na 1600x1200 i skoro pa je igrivo... nekih 16-17fps ( ![]() ![]() Ovo kodiranje sam probao, ali sam dobio neupotrebljiv file.. Slika bi malo išla normalno, pa zacukala, pa bi onda "poletila" na brzaka i tak to.. Al eto probao sam samo jedan file, a i bojim se da mi je istovremeno radio i Folding@Home na koji sam zaboravio ![]() Bum baš probao malo.. I da - još neki članci vele da nema veze frekva GPU-a, al moral bum sam probat.. Cya soon ![]() EDIT: OK, par stvari.. - GPU clock zbilja ništa ne mijenja - mjerenje vremena je jako nepouzdano (jednom mi je program stajao kao da je završen još cca 30 sec nakon kraja..ali nikako da ZAVRŠI konačno..) - onaj video s početka je ok, problem je bio u originalnom fajlu koji ima jednu dionicu di zacuka i onda brzo preleti (my bad!) - sad skidam Rad Tools da na brzinu vidim usporedbu vs CPU -> edit2: nisam baš neku usporedbu uspio napravit.. jako sam loš s kodiranjem videa općenito, pa nikak pogodit da bu file isti (više manje). .a onda usporedba nema smisla. Al cca 2x brže je sa grafičkom na ovom mom testu. Baš i nije onih 6x kak su neki testirali.. :/ Quad nemam za isprobat..
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise Zadnje izmijenjeno od: LuxZg. 12.12.2008. u 23:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
"The new ATI Video Converter uses ATI Stream™ technology1 " .....a niže u tekstu stoji: "1. The ATI Video Converter is only supported on ATI Radeon™ 4600 and ATI Radeon™ 4800 Series GPUs" ...dakle jedino 4600 i 4800 serije grafa podržavaju ATI Stream tehnologiju, tj novi ATI Video Converter koji koristi tu tehnologiju. Evo i link sa kompletnim tekstom: http://ati.amd.com/technology/Avivo/technology.html ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Glavno da oni o stream tehnologiji pričaju još od X1xxx serije. Stavija sam 8.12 ali sam prvo napravia uninstall na 8.11, zatim driver cleaner. Sve radi uredno. WinXP x64 2x3870 cf. Čak mi je ova instalacija dobro došla jer sam toliko prčka po ATI toolsima da mi je L4D grozno radija s 8.11. I dalje imam problem da se cf ponekad ne upali u igri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
Premium
|
Prvo napišeš ovo Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Dakako ovdje cijelo vrijeme pričam o samom video convertoru, jer već i vrapci znaju da Stream ne radi ni na HD4000 seriji. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
"Error launching installer"
kod pokretanja datoteke za nove ati drivere prijavi mi poruku iz naslova. isto se dešava za 8-11 i ranijim driverima. kontaktirao sam ati, ali od njih dobijem "automatski" odgovor koji ne rješava stvar. da li netko zna o čemu se radi? inače grafička je saphire x1950 pro hvala, |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Magarac
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
isti problem se i kod mene dešava.. jebali ih novi drajveri kad nevaljaju ništa...
Desktop: Gigabyte GA-EP43T-UD3L / Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66GHz under Scythe Katana III / Corsair Dominator DDR3 1600GHz (2x2Gb kit) & Corsair Vengeance 1600GHz (2x4Gb kit) / Sapphire HD6750 512Mb GDDR5 / 3xSATA HDD (80Gb+120Gb+160Gb) / Aopen mid tower / Fortron Bluestorm 400W |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: dart_tom. 15.12.2008. u 11:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Nevjerovatni su,ajd ovo bi očekivao od Nvidije ali na ATIju pa nevjerujem,jedno 10tak puta probao na sve moguće načine instalirat drivere i nula bodova,najgore od svega što ću morat rušit sistem jer se sve nekako usporilo,pa sam na kraju stavio 8.10 koji rade normalno,tj. rade tako da GTA 4 super radi a PES mi je koruptiran,sve šteka ko neznam šta...Sjećam se 2005 kad su izdali 5.13...nadam se da će ove godine bit 8.13...
![]() |
#57 |
Premium
|
heh i meni zacudo sve radi ko podmazano... i prije par dana na xp-u radilo bez problema iako sam napravija ceremoniju sa instalacijom (uninstall starih, driver cleaner, install novih drivera) i danas na Visti-32 bez ceremonije ![]() samo nacisto inst 8.12... sve ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Guest
|
Citiraj:
Obicno je uvijek problem u samom OS-u, odnosno nece drugom instaliranom na istom! |
|
![]() |
![]() |
#59 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Trenutno sam na 8.11 i cekam 8.13. Ovako mi sve radi da je milina ![]() ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Imam hd2600 pro i ne igram se baš (osim COD4 povremeno). Ali foldam dosta. Sa starim driverima nisam uopće znao da mi je F@H pokrenut (osim po opterećenju CPU i GPU). Sve je bilo fluidno. Međutim, od kad sam instalirao 8.12 sve je postalo "jerky". Prozori mi se otvaraju kao da nemam instaliran driver uopće (ono kad točno vidiš kako se prozor iscrtava od gore do dolje). Kad ugasim F@H sve je OK ali sa starim driverima je bilo OK bez obzira da li je F@H pokrenut ili ne. A to me totalno iritira jer čak potiču ljude da foldaju budući da su u samu instalaciju uključili i link na F@H gpu klijent. Uglavnom, nisam baš zadovoljan i mislim da ću se vratiti na prošlu verziju.
![]() |
Uređivanje | |
|
|