Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.08.2008., 12:30   #1
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
HIPER TYPE R MkII 680W, MkII - dobri stari Golf

MkII - dobri stari Golf.

Ako napajanje služi kao moj stari Golf čeka ga svjetla budućnost
Staro 17.08.2008., 12:58   #2
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ovo je već drugi totalno besmisleni topic koji je nastao ovaj tjedan.
Jel toliko teško napisati smislen komentar?Tema ne služi da se nabije +1 post samo da je otvoriš nego da se članak prokomentira,ili proizvod o kojem se u članku piše

Fino izgleda napajanje,totalno geil,visoka učinkovitost.Zgodna je i ona fora sa USB utorima na napajanju.To je samo plug&play,znači spojiš ga kao svako drugo napajanje i to fercera?Sigurno da će naći odabranu publiku koja pali na napajanje u kovčežiću,ali mislim da cijenom od 800kn postoji bolji izbor od njega.Sa više jamstva ^^
žile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.08.2008., 13:36   #3
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
A koji bi to izbor bio?
Staro 17.08.2008., 13:53   #4
žile
Banned

žile's Avatar

Seasonic/corsair.I tu govorim o TX650.Provjerena kvaliteta,isto 80+ učinkovitost,200+kn jeftinije.Sve je to zgodno,kovčežić,vent s diodama,9 USB utora,ali budimo iskreni,to je beskorisno isto ko što je treći PCIE utor na P35-T2R beskoristan i služi za dizanje cijene.Duplo više SATA konektora i dvije godine duže jamstvo,mislim da je to dovoljno.Povrh svega,sad sam tek vidio kako si dao 95%.Samo 4 sata konektora nije sitan nedostatak,i uz visoku cijenu s obzirom na konkurenciju,definitvno si precjenio za 10-ak posto.
Staro 17.08.2008., 14:11   #5
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Seasonic od 650W košta 100 kn više, dakle malo si zabrijao. Jamstvo na Seasonic je tri godine, isto kao i za HIPER.

Corsair TX650 doista košta 150 kn manje i ima dulje jamstvo, no ja to napajanje nisam testirao i stoga ne mogu na bazi toga formirati ocjenu HIPER-ovog napajanja.

Ti kažeš da su dodatni USB konektori beskorisni, a istovremeno kažeš da ti 4 SATA konektora nisu dovoljna. Kao što neki korisnici rabe mnogo diskova, tako neki imaju trebaju puno USB-ova. Kao što se USB-ovi mogu nadomjestiti kupovinom huba, tako se i SATA konektori mogu nadomjestiti uporabom molex>SATA adaptera koji se isporučuju sa praktički bilo kojom pločom.

Na kraju opet spominješ visoku cijenu u odnosu na konkurenciju, a naveo si samo jedno napajanje koje jeftinije od testiranog.

610W, PC POWER (PCP&C) Silence - 825 kn
620W, ENERMAX Liberty - 1150 kn

Ima ih dosta s praktički jednakom cijenom.

Ja bi prije rekao da je cijena adekvanta u odnosu na ponuđeno.
Staro 17.08.2008., 14:18   #6
žile
Banned

žile's Avatar

Seasonic je 100% ispod haube tog TX-a.Rekao sam kako će naći svoju publiku,ali za većinu nas je cijena visoka zbog tih čičkarija,da mogu birati radije bi bez njih a nižu cijenu.Možda u usporedbi s tim napajanjim i jest jeftinije,ali maltene isto možeš dobit i za 570kn.
Svakako preporučio bih ti da uzmeš taj TX650 na testiranje,jer će to vrlo vjerojatno uskoro postati jako zastupljeno napajanje,nasljednik VX-a
Staro 17.08.2008., 14:22   #7
Funkenstein
Premium

Funkenstein's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Seasonic je 100% ispod haube tog TX-a.
Bilo bi bolje da je CWT.

Funkenstein je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2008., 14:24   #8
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Možeš dobiti 650-vatno, a ne 680-vatno napajanje koje je mnogo manje atraktivno i nema điđa USB konektore.

Slažem se da će puno ljudi odabrati TX650 jer im sve navedeno nije osobito bitno, no bit će i onih kojima će se upravo ove karakteristike napajanja (+ oni nastavci za kabele) svidjeti.
Staro 17.08.2008., 14:28   #9
žile
Banned

žile's Avatar

Citiraj:
Autor Funkenstein Pregled postova
Bilo bi bolje da je CWT.
Otkud to?
Staro 17.08.2008., 21:09   #10
Funkenstein
Premium

Funkenstein's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Navodiš kao bolju alternativu TX650W, a on to sigurno nije. Ovaj Hiper je super stabilan, u loadu mu napon na 12V pada samo 0.02V ( snažnijem silenceru 0.05V ). Opterećen do kraja sigurno regulira <1%, za TX je sigurno nemoguća misija. Vjerovatno je ovo napajanje CWT posebno napravija za Hiper ( kao i TypeM 630W ), sumnjam da je rebrandirani PSH ( kao Tt i Chieftec ).

Prevladava mišljenje da su CWT-ova napajanja inferiornija od Seasonicovih ... ona to jednostavno nisu ... PSH je možda i najbolja platforma za pravit napajanja ovakve snage.

Bez daljnjega, TX650W je odlično napajanje ...

... ali da uzimam napajanje za pogonit dvije grafe to bi vjerovatno bilo Hiper TypeM 630W .

Funkenstein je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2008., 15:05   #11
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
hmm zanimljiva stajalista.

istina, danas se na svaki qrac stavlja toliko beskorisnih dodataka da vise neznas di je granica s gluposcu. no, podosta puta upravo ti unaprijed osudeni dodaci beskorisnima, postanu itekako vazna stvar koja u datom trenutku spasi stvar.

no, kad vidim naslov i u njemu napajanje, prvo mi pada na pamet jacina, koliku kolicinu tisine proizvodi , zagrijavanje te kolicina kablova i njihova duzina.
napajanje, pa usb utori? wtf...pa mala kolicina sata konektora ili necega?

uz zadnja tri ploce koje sam imao, imam toliko kablovinja, ekstenzija i svega da mi je valjda dovoljan jedan rail na napajanju. pogotovo kaj zadnja ploc aima dva dodatka za vanjske sata hardove, na njoj je 10 sata portova itd itd.

stoga te stvari zapravo nisu, a opet i jesu onako, presudne pri kupnji. nagomilavanje toga u jednoj konfi je previse, no razuman kupac si moze uz malo kombiniranja naci zadovoljavajuci omjer djidji koje mu se nude. nekaj na ploci, nekaj na napajanju nekaj kod susjede i tak to

napajanje zvuci ok, pomalo visoke cijene, no koliko vidim, sve je danas puno skuplje nego prije i nema vise no-name firmi, vec se svaka pokusava postaviti kao brand, koji naravno treba i platiti.

i ne treba komentar poput ziletovog (nhf) dali je isplativo ili ne. podsjeca na stanje u trznicu gdje uvijek nekaj nekome ne odgovara i cini mu se neisplativo. lijepo opisan i testiran komad hardwera, pa ko voli nek izvoli. alternative postoje, svi to znamo, no mislim da njima nije mjesto u testu odredene komponente. vise se treba posvetiti samom opisu i njegovoj vjerodostojnosti, nego se boriti da se dokaze kako ima na trzistu boljeg.

a naravno da ima...u to nitko ne sumnja
Staro 18.08.2008., 17:16   #12
žile
Banned

žile's Avatar

Ja nisam ništa rekao o isplativosti,nego o nepotrebnosti tih drnda kojima se diže cijena.
U prvom postu sam rekao kako će naći svoju publiku.Iako sada kada si spomenuo,sjetio sam se da u tom cjenovnom razlogu imaš još primamljiviji TX750,koji je isto tako built by CWT. (?)
Sad,to su u biti dva konkurenta,pa ko voli nek izvoli.Imam osjećaj da će Hiper rado bit viđen u Thermaltake kućištima

Citiraj:
Prevladava mišljenje da su CWT-ova napajanja inferiornija od Seasonicovih
Pogledaj review na johnny guru za TX750.Ripple na 12v railu nije baš nešto čime su se proslavili.Ako masa ljudi favorizira seasonic kao pouzdanije napajanje,nije to bez vraga.

Zadnje izmijenjeno od: žile. 18.08.2008. u 18:00.
Staro 18.08.2008., 17:46   #13
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Prevladava mišljenje da su CWT-ova napajanja inferiornija od Seasonicovih ...
....s razlogom....

btw nema sumnje da se radi o odličnom napajanju. Također ako nešto Hiper zna onda je to ušminkati artikal koji prodaje. Osobno je plavi TypeR 580W najljepše napajanje koje sam ikada vidio/posjedovao.
No ruku na srce košta ipak malo previše.
Osobno bi radije uzeo Corsair TX650

Zašto?
Ima podjednaku snagu na +12V (624W) i odličnu regulaciju napona, nevjerojatno je tih (iako ovog Hipera još nisam čuo), ima 5g garancije za razliku od 3g kod Hipera.
Ima 4 SATA konektora i 2 molex konektora više od Hipera.
I za kraj.... košta svega 575kn

TX750W pak uz sve razlike kao i TX650 vs Hiper ima još 100W više te još dva 6/8pin PCIe konektora i to za 730kn

eh... da
vezano za USB hub.... za 20kn ima 4port USB hubova koliko ti srce želi...

P.S. beren ovak na pri pogled u oko mi upao ovaj tipfeler pa ispravi kad stigneš

Hlađenje napajanja osigurava prilično ventilator prilično nekonvencionalnog promjera od 135 milimetara.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.08.2008. u 18:04.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 21:57   #14
Zunzara
WiFiHr member
Moj komp

Zunzara's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Jos za ispravak:
Dodatni kabeli koje vidite na gornjoj fotki nisu modularni već jr riječ o produžnim kabelima i razdjelnicima koji se

Opremu iz kašete možete vidjeti na gornjoj fotki. Riječ je o čudnom kratkom kabelu za spajanje napajanja na gradsku mrežu, naljepnicama za kućišt, setom vijaka za fiksiranje napajanja za kućište te duguljastoj

Albatron PXP35 v 2.0,E2160 M0 @2,7 GHz,2x1GB+2x512MB Kingmax DDR2 800,Seagate 320 GB Sata II,Optiarc DVD-RW,Peak HD3850 256MB,Fortron 400W PNF in Coolermaster Praetorian,Samsung 205BW"

Gigabyte MA69G-S3H,X2 4000+,2x1GB Kingmax DDR2 800,Seagate sata II 250 GB + WD 200 GB,LG DVD-RW,Powercolor X1950 PRO Xtreme 256MB colled by Accelero X2,Fortron 350W PNF in Chieftec Dragon mediumtower,front 1x80mm,back 1x120mm,Vivax 20" LCD TV

COMPAQ EVO N800v
Zunzara je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2008., 23:18   #15
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Meh, vidim da moj dragi urednik "čita" članke prije nego kaj ih postavi online...
Staro 19.08.2008., 08:10   #16
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
cek tek dok melani uhvati lektorirat tvoj tekst hehe
Staro 19.08.2008., 10:23   #17
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Samo da nadodam cinjenicu da je na mom 3g starom hiperu iz siga ventilator necujan i da napon na E4400@3200MHz u loadu pada (cpuZ) 0[V] (nula) na trecoj decimali, doduse tu je i odlicna ploca ali svejedno. Izgled napajanja nema konukrencije barem kolko sam ih ja vidio i nevidim razlog da ne kupim novi TypeR ubuduce.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno