|
![]() |
#601 |
Make it so
Datum registracije: May 2008
|
Zapravo sam i mislio na njih, ali me žderu njihove revizije.....Mine ima Rev B, Samurai isto, a kod naših vendora to nikad nisi siguran što ćeš kupit. Dakle, Ninja Plus ili Infinity (to je Mugen, ili?)....mislim da će tako i biti.
#602 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mugen nije Infinity, razlika je u bazi Mugen ima bazu presvučenu niklom (koji btw ina toplinsku vodljivost komada drveta ![]() btw revizija coolera je vidljiva na kutiji i njegovoj deklaraciji tak da niš ne kupuješ na slijepo
#603 |
Make it so
Datum registracije: May 2008
|
Taj Ninja Plus, kao i svi glomazni cooleri...sigurno će bočni fan smetati memoriji....jel ima načina da se to izbjegne? Jel će smetat ako se budu doticali?
#604 |
Moderator
|
neće smetat ako imaš RAM standardnih dimenzija dakle ako nemaš Corsair Dominator, GeIL EvoOne, OCZ Reaper ili Flex XLC.... opet nije to jučer izmišljeno.... a imaš i po net-u gro review-a pa vidi ![]() ovak zgleda Infinity na ploči montira se kao i stock cooler samo pushpinovima i ndma nikakvog straha od piganja
#605 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
#607 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
postoje ti takozvane plasticne "šelne"... to ti je ono "kad provuces nema nazad" a i najslabije drze 20ak kg bez problena i kosta 10lipa/komad kad ju skidas samo ju presjeces nozem/skarama/grickalicom.... |
![]() |
![]() |
#608 |
Moderator
|
#609 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Meni se E6850 isto grije na stock postavkama 3.06GHz@1.35V i na 3.515GHz@1.38V ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
#612 |
Banned
|
O Bože wolv,koja je to kutija od hlađenja ![]() Pa evo kod mene,čisto stvar BIOS-a..kad upalim q-fan,optimal...temp se digne 1,2,3c u prosjeku,znači idle 42,load 52,53-55...ali srećom,brzo pada na normalu izlaskom iz 3D aplikacije ili čega već... Tako da voltaža nema veze s tim,držim ga na stock V odavno a čak je na 3.2ghz bio undervoltan..1.325 negdje.. Sad na 3.6,450x8,na 1.37V +/- sad u 0.025 al tu negdje V..imam idle 43,44c a load oko 55.. Tako da je sve u 1 stupanj,2 max..a clocknut proc za čitav ghz.. Da ugasim q-fan vrtio bi se stock dosta brže,i do 2 000rpm vjerujem..palo bi za 3,4c koliko znam iz iskustva sa E6750.. |
![]() |
![]() |
#613 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ovo o cem si ti naprico thedream je puno varijabli i svakakvih mogucnosti nije vazno o kakvoj voltazi pricamo ako je doticna na istoj vrijednosti cijelo vrijeme, a mijenjamo samo frekvenciju procesora te se takodjer sporazumjeva da uvijeti hladenja ostaju isti |
![]() |
![]() |
#614 |
Banned
|
Iskreno ne znam nikoga kome E67 serija, E 68, ili E8,ili ako baš hoćeš..quad..nije radio bar 500mhz više na stock voltaži..to je trebala biti poanta mog posta.. Ja sam sa 2.66 uspio 3.2 bez dizanja..čak i 3.4 uz nekakav minimum.. Znam da Q6600 bez greške ide na 3.0..sa stock frekvi..i stock voltažom.. No da,to što si napisao astral..ista voltaža cijelo vrijeme,a mijenjamo frekvu..to sam mislio reći.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
ja imam mugena, i baza mu je goli bakar, nije nicim presvucena |
![]() |
![]() |
#617 |
Moderator
|
koliko vidim ovaj Mugen na testu ima niklovanu bazu http://www.pcekspert.com/articles/585-1.html
#618 | |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#621 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
#623 |
LateralusX
|
|
![]() |
![]() |
#624 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
http://www.scythe-usa.com/product/cp...scinf1000.html |
|
![]() |
![]() |
#625 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
Opsala, vidi kako je wide kao TRU120 i NEniklovan po bazi za razliku od Nirvane ![]() Cak su i stavili 4-pinsku PWM regulaciju, iako ce neki plakati za potenciometrom...mislim da cu malo u nabavku na eBay uskoro jer ce kod nas kostati i vise od 350kn ![]() @Astral; aj mi ti sad objasni sa tvoje strucne strane gledano zasto ja imam iste temperature na 3.06GHz i stock naponu kao i na 3.515GHz na 1.375V, u idleu IDENTICNE; u loadu 3 stupnja vece. Enigma, jeli? Povecavanje FSB-a gotovo da i ne utjece na zagrijavanje procesora. Samo sopanje naponom. |
|
![]() |
![]() |
#626 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Čovječe, imaš dobar cooler koji može akumulirat taj višak topline što se stvori dizanjem fsb-a ili samim povećanjem brzine procesora. Stavi si origigi cooler na taj procesor i ocaj ga sa dizanjem fsb-a bez dizanja voltaže i onda ponovo probaj tupit ovu priču... ![]() Isto tako, isključi si automatsku regulaciju na ventu od origigi coolera i stavi recimo fixno 1500rpm-a pomoću nekog potenciometra i opet probaj ocat bez dizanja voltaže... Šta bi ti pomislio kad bih ti ja evo rekao da moj proc na stock i na 2,64GHzGHz ima iste temperature i to sa smanjenom voltažom ( 1,225v ) a opet je moguće i da na 2,64GHz ima 5-6C veće temperature ? Enigma, a ? Pa tako 440x6 manje grije procesor nego 330x8 zbog isključenih množitelja i sve to sa 1,225v fixno. Ima puno kombinacija međutim kao što je to netko već rekao ako su uvjeti hlađenja fixni/identični bilo koja promjena brzine procesora na višlje uzrokuje veću temperaturu a sasvim je druga priča što imate dobre coolere. |
|
![]() |
![]() |
#627 |
3.14zda ®
|
Regulaciju sam napravio tako da se ubrzava prek 1200rpm tek kad predje 50 celzijusa(mjereno na ploci). A to gotovo nikad ne predje. Na P4 Northwoodu 2.6C sam imao Freezera 4 i takodjer se isto dogadjalo, dizem li samo FSB procesor se minimalno pregrijava, svega par celzija. Samo sopanjem naponom pocinje zagrijavanje vece od onog na stock naponu. |
![]() |
![]() |
#628 |
Banned
|
Ok, sve 5.. dobar cooler ![]() Eto za pokus probaj sljedeće, stavi si vent na 600-700 fixno i onda opali orthos na deafult i na ocanom procu u trajanju od bar pola sata i usporedi temperature. Kad bi tvoja tvrdnja bila točna nebi trebalo biti baš nikakve razlike u temperaturama a biće ih, pogotovo u oc loadu. |
![]() |
![]() |
#629 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
kaj da stavim na dfi dk p35 t2rs, mislio sam red scorpiona,ali ide samo horizontalno i treba pomicati vent ( http://74.125.39.104/search?q=cache:...ient=firefox-a ) ugl, kaj da stavim, jel ovo ima nekakvog efekta? |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|