|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
OC 6800gs pci-e?
Kupljen je vf900 pa bi htio još malo dignut performanse 6800. Koristio sam search i jedino što sam saznao je da ne mogu otključati dodatne piplineove. E sad, ja bi ipak malo softverski digao sa riva tunerom. Kako sam totalni newbie molim pomoć. Što i gdje podesiti na rivatuneru? Pod kojom karticom se oc? Da li pod main pa onda Driver settings, pa Customize? Pa onda pod overcloacking izaberem Performance 3d? Al što dalje? Nekako mi se čine veliki ovi taktovi?! Te što da dižem core clock ili memory clock? Ako da što prvo što drugo?
![]() |
#2 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Nije bitno sta ces prvo OC-ati, memu ili GPU. Uglavnom moras prvo naci max za jedno pa onda za drugo. Prilikom trazenja maximalnih taktova dizes samo jedno, dok drugo ostavljas na defu. Redoslijed nije bitan (dakle nije bitno sta ces prvo OC-ati, a sta drugo). Maximalne taktove trazis tako sto u posetku dizes za 10ak MHz takt i onda pokrenes test kao sto je 3DMark i neke igre koje najcesce igras i gledas da li ima kakvih nus pojava (deformacije tekstura, razne crtice i tackice, smrzavanje,...) Kada dodjes do nekih vecih vrijednosti onda dizes frekvencije za po 5 MHz i opet probavas u 3DMark i igrama da li ima kakvih smetnji. Kada dodje do pojavljivanja artefakata onda smanjis takt za 5-10MHz, ponovo pokrenes neku igru i ako nema artefakata to je onda maximalna frekvencija. Nakon sto si nasao maximalne vrijednosti i za jedno i za drugo onda ih postavis. Dakle ako ti je max bio 620 za GPU i 1450 za memoriju (karikiram) onda podesis te frekvencije. I ponovo probas da li ima artefakata. Ako nema to je to, ako ih bude spustis frekvenciju i jednog i drugog za po jos 5-10MHz i onda igras do mile volje. To bi bilo onako ukratko i okvrino pa ako jos negdje zapnes pitaj.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Zahvaljuje, a isto tako zahvaljujem i kolegi yedwy-u. Malo sam se igrao pa sam digao core cloack sa defaultnih 425 na 461. Sad je počeo i Zalman radit! Temp mi se ne diže na idleu više od 46, prije oc-a, idle temp je bila 50-51. Zanimljivo!
![]() |
#4 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Eo..ova mi se tema cini ok pa se ubacujem u nju...valjda matt-u nece smetat... ![]() Uglavnom, na jednoj konfiguraciji imam ati x850XT pcie...koju sam nekidan pokusao klokat, na njoj je zalman vf700alcu.. i sad, grafa je pkazala artefakte na 600 mhz(core) okruglo.. ![]() ali memorija mi je dosla do 1300 mhz i ide i dalje, ali da nebi bilo nismo znali tu sam stao i ipak cu zatraziti vase misljenje, dali je to realno??s tim da joj je dofault clock na 1080??....dali da probavam i dalje kolko ide ili ?? Hvala
![]() |
#6 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
znaci rokabili dokle ide...heh Matt-ovu sam GS-icu natjerao na 500/600--
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Je i nije, čip to može podnjeti bez probelma ali je neuobičajeno da se 6800GS grije tolko ako nije klokana, GT i ultra ajde de ali za GS mi je ipak čudno...
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|