|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Seagate Maxtor DiamondMax 22 750GB SATA II (STM3750330AS)
Juce mi je stigao ovaj hard. Evo malo testova. Ovo mi se cini da je lose..... http://www.photorola.net/uploads/afb9878e13.jpg http://www.photorola.net/uploads/b3a56b6b51.jpg A ovakav rezultat je bio sa starim Samsugom: http://www.photorola.net/uploads/95113ae6f4.jpg Zanima me da li postoji nacin da se ovaj score popravi ? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 01.05.2008. u 08:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Čekaj, o čemu ti pričaš?! Što je tu loše? Pa taj Sextor (Seagate-Maxtor) ti ima 50% brži transfer rate od tog Samsunga! I usto ima i niži random access time! Što bi konkretno trebalo tu popraviti?! p.s. Inače, hipotetički, kad bi bilo nešto za "popraviti"... ne, ne može se.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Mislio sam na male padove u brzini. Nema veze... Drugo sto me zanima je sto Hard Drive Inspector pokazuje da je Reliability 97% http://www.photorola.net/uploads/edfbfc3267.jpg Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.05.2008. u 17:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
@mige, sve imam osjecaj da sebe zelis uvjeriti da je disk los.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa niti jedan disk ne moze biti 100% pouzdan, to ti je valjda jasno? Tih 97% je vjerojatno rezultat nekakve matematicke formule izracunate faktorima ocitanim iz SMART-a...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kolko vidim rečeni samsung je imao još i veće pa kolko sam te shvatio njega pokušavaš postaviti kao primjer "dobroga" diska... Zato jer je to tako, on ima neku svoju formulu na osnovu koje radi tu procjenu, to neznači AMA BAŠ NIŠTA i nikad neće niti značiti... Gle ako ti se nesviđa to da je u imenu maxtor (a sve mi se čini da to ide u tom smjeru) kog vraga si ga kupio?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Nisam mogao da odkazem porudzbinu. Hteo sam WD, i kada mi je frend rekao da je stigao 750, nisam ga ni saslusao do kraja kada je rekao da je Maxtor-Seagate. Mislio sam da je WD. Ali nema veze, ima 3 godine garancije. Za sada radi kao sat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Dam ti ja Samsung 160 - za 750GB ako je tako loš ![]() Testovi su OK, to što padaju je normalno jer nije ista brzina na početku i na kraju HDDa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
a što se brzina disk ti je brži i od mojeg pa nemaš razloga se sekirati...
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ima razlike, a razlika je ta sto je mehanika - Maxtorova. Dakle diskovi se fizicki razlikuju. Elektronika je pak Seagate-ova, pa se recimo ne moze podesavat AAM. Tako je uglavnom sa Seagate-Maxtor diskovima, ok, moguce je da je ovo izuzetak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prečupavi mod
|
Nitko ti to ne moze reci sa sigurnoscu, jer je svaki disk drugaciji i drugacije se ponasa. Mislim da te to nebi smjelo zabrinjavati, za svaki slucaj instaliraj si neki SMART monitoring utility (mozes to gledati i npr. Everestom), pa vidi da li su sve vrijednosti "normalne".
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
Kolko ja znam o tim raznim "procjenama stanja diskova" to ti disk tool progiji rade tako da rade kalkulacije iz onih SMART vrijednosti (neki average ubacuju u statističke formule vjeroajtno) koje disk snima u sebi (broj ovih i onih errora, pokretanja, fielurea, bla bla) i što duže radi veći je uzorak i manje će biti pomaka sa par errora - na početku životnog ciklusa diska ti alati su zato potpuno beskorisni (čak i do nekoliko mejseci rada u standardnim uvjetima vulgaris usera) zato jer je premali uzoak i nekoliko errora gajako promjeni... Tek kasnije postaju kolko tolko vjerodostojni, a i tada nije apsolutna vrijednost nego nagla promjena neke od tih varijabli ono što će progiju sugerirati da imaš problem... Iako svi znamo da najčešće kad disk misli otegnuti jednostavno otegne bez upozooranja od strane SMARTa ili bilo koje druge metode i zato je backup zlatni standard i zato i velim da to nikad neće ništa značiti...
![]() |
#21 |
Premium
|
ovo postaje zabrinjavajuce. Pogledajte posle danasnjeg dizanja sistema kakve su vrednosti. http://www.photorola.net/uploads/b2fbb9e231.jpg Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.05.2008. u 22:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Evo kako HD tune vidi problem: http://www.photorola.net/uploads/8c6a7ba7c9.jpg ovde izgleda sve ok. Neverujem da je bash Hard Drive Ispector djubre. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.05.2008. u 22:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prečupavi mod
|
Slike su ti prevelike (150kB), stavljaj ih u GIF ili PNF format sa smanjenim semplingom boja i zauzimat ce vrlo malo. Ili u thumbnail...
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Malo si paranoidno-opsjednut s tim programima. Neće crknut tak skoro - tek si ga kupio. Jest da je Maxtor, ali ako HDTune pokazuje OK - onda je OK. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|