Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.04.2008., 22:49   #61
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
S1 možr u jako dobro provjetrenom casu ohladit i bez venta u to sam 100% siguran (dobro provjetren znači case kao moj npr ili antec nine hundred ili sl sa puno ventilatora na svim stranama, test provjetrenosti je otprilike - kad možeš imati dual core pasivno unutra - dovoljno je provjetren) ali (uvjek ima ali) s obzirom na povećanu temperaturu grafe kao cjeline nebi preporučio da se to radi bez da se stavi na regulatore i ramove neke ježeve, a kako iste nemožeš uzeti iz seta jer ih dobiješ samo 8 u njemu moraš ih negdje drugdje naći...

Zapravo je jednostavnije rješenje uzeti vent sa S1 i tako se rješit briga ali ako se pravilno složi - da može i pasivno...
kako mislis "samo 8". Pa osam memorijskih cipova mi kartica i ima, barem kolko sam vidio sa donje strane
ABuser je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2008., 06:38   #62
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
A kaj ćeš naljepiti na regulatore u tom slučaju hm hm?

Zapravo sad nisam više siguran ali mislim da neke verzije Accelera dolaze i sa onim VR coolerrom, e sad neznam dal to paše na GT ako da onda je problem rješen što se tog tiče ali trebalo bi vidjeti kako to izgleda, nisam ga imao (Accelero) pa neznam...

P.S.
Znam kolko čipova ima i ja imam jednu u kanti jel...
Staro 17.04.2008., 11:07   #63
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Pardon, moram se ispravit, 8800Gt se ipak grije k'o blesava. do 87 stupnjeva u loadu. Prije sam se zeznuo kada sam rekao da ide do 70-75. Dakle, definitivno dobiva novi kuler. Ali jos uvijek ima puno bucnijih kartica
Staro 17.04.2008., 11:55   #64
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Pa rekao sam ti da je lažljiva kučka...
Staro 17.04.2008., 12:05   #65
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Kaj se ne dobije s ac s1 onaj duuguljasti heatsink koj je ko 4 jezeva z vram???
Tak bar vidim na revjuima na netu??!!!???
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2008., 14:06   #66
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Pa rekao sam ti da je lažljiva kučka...
Staro 17.04.2008., 14:59   #67
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Majo Pregled postova
Kaj se ne dobije s ac s1 onaj duuguljasti heatsink koj je ko 4 jezeva z vram???
Tak bar vidim na revjuima na netu??!!!???
Da, ali ide samo na neke verzije Radeona x1950pro.
Staro 17.04.2008., 21:28   #68
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Da, ali ide samo na neke verzije Radeona x1950pro.
Upravo tako, ali da se i on iskoristit za regulatore. I bilo je dosta dilema jel neophodno da mora biti jez na regulatorima, ja ga konkretno nemam, 120 mmm sam pomaknuo udesno tako da svom silinom puse po regulatorima i za sad sve radi ok.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2008., 07:28   #69
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

AM regulatorima je dosta i ovaj na mom Zalmanu - provjereno, ja sam govorio o hlađenju istih kad je pasivni cooler na grafi dakle ništa ne puše neposredno po njima...

Makar mi se ne doimaju neznam kako topli kod OCanja bi mogli zakuhati ako neko voltmoda i još na pasivnom, a s obzirom da pita i za OCanje - bolje se osigurati, šteta kaj nema onih SAC-P01 od Coolermastera više u linksu to mi je bio zakon set od 10 ježeva, SU mi je to bio davno preporučio i jako sam bio zadovoljan...
Staro 18.04.2008., 14:03   #70
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

e da, evo jos jendog pitanja - svi pisu o tim regulatorima. koji je to vrag? na sta mislite? Ako netko moze objasniti, ili ako ne, onda na nekoj slici pokazat. Regulatori cega?
Staro 18.04.2008., 14:17   #71
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Regulatori napona koji sa +12V smanjuju na GPU potrebnih 1,2(5)V i osiguravaju stabilnost istoga...
Staro 18.04.2008., 14:27   #72
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
... i vole se zakurit na 100 celzijusa ako im dozvolis
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2008., 15:59   #73
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Aaa ne ne griju se ovi tolko probao sam...
Staro 18.04.2008., 17:42   #74
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Pitaj mog radajnera X1950Pro do koliko se vole sjuriti
Staro 18.04.2008., 18:03   #75
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Govorio sam o ovima na 8800GT
Staro 18.04.2008., 18:07   #76
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Ma znam, samo se dize tolika buka oko tih VRM-ova, a 100 celzijusa je za njih nista za postici
Staro 21.04.2008., 22:56   #77
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

OK. Kupujem kuler ovaj tjedan, i sad me još zanima par stvari, čiste usporedbe, dakle bez tehničkih pitanja.

1.Koji je kuler ukupno bolji kada se uzmu ova tri faktora u igru - Zalman VF900 ili AC S1 (samo pasivno)? (cijena, hlađenje, buka)
2.Isto pitanje ali za S1 sa turbo modulom?
3.Koji je tiši - Zalman ili Accelero sa Turbo modulom?

Jer vidim samo se ta dva kulera spominju pa eto, zanima me usporedba ta 2, pa da kupim konačno neki. I da, što bih još trebao uzeti uz svaki od njih? Jer ne znam dobije li se uz njih pasta (kako uz koji?), onda jezevi i tako to, da odmah i to kupim, da se ne moram vracati u ducan
Staro 21.04.2008., 23:04   #78
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor ABuser Pregled postova
OK. Kupujem kuler ovaj tjedan, i sad me još zanima par stvari, čiste usporedbe, dakle bez tehničkih pitanja.

1.Koji je kuler ukupno bolji kada se uzmu ova tri faktora u igru - Zalman VF900 ili AC S1 (samo pasivno)? (cijena, hlađenje, buka)
2.Isto pitanje ali za S1 sa turbo modulom?
3.Koji je tiši - Zalman ili Accelero sa Turbo modulom?

Jer vidim samo se ta dva kulera spominju pa eto, zanima me usporedba ta 2, pa da kupim konačno neki. I da, što bih još trebao uzeti uz svaki od njih? Jer ne znam dobije li se uz njih pasta (kako uz koji?), onda jezevi i tako to, da odmah i to kupim, da se ne moram vracati u ducan
Moja preporuka ti je S1 i netreba ti nikakav turbo modul
Lijepo staviš 120mm na 5V i to je to
cuna je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2008., 23:20   #79
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Vec je bilo dosta govora o ta 2 coolera. I puno previse. Taj Zalman je vec jako dugo na trzistu, i iskreno nije dorastao danasnjim grafuljama, dok S1 je jedan od boljih cooler u zadnje vrijeme.. Ti stalno ponavljas kako hoces potpuno pasivno hladjenje, ali mislim da ti to ne bude radilo.. Ali vec je receno valjda milijun puta, S1+ kvalitetan 120mm@5V(koji btw necujan) je najbolje i najucikovitije rijesenje..i to ti je preporuka sta da kupis i bit ces prezadovoljan..
Staro 22.04.2008., 00:23   #80
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Vec je bilo dosta govora o ta 2 coolera. I puno previse. Taj Zalman je vec jako dugo na trzistu, i iskreno nije dorastao danasnjim grafuljama, dok S1 je jedan od boljih cooler u zadnje vrijeme.. Ti stalno ponavljas kako hoces potpuno pasivno hladjenje, ali mislim da ti to ne bude radilo.. Ali vec je receno valjda milijun puta, S1+ kvalitetan 120mm@5V(koji btw necujan) je najbolje i najucikovitije rijesenje..i to ti je preporuka sta da kupis i bit ces prezadovoljan..
ha sad, ne znam da li je bas s1 toliko bolji od vf900. Recimo imam 3870 TOP kojoj su podignuti taktovi, 850 i 1150. na stock cooleru je bila idle na 55 dok je load bio 92-93. onda sam stavio vf900 i na idleu mi je na 36 dok je full load 52. za usporedbu, thermalrightov hr03GT sa 100 mm ventom je drzao grafu na 33-34 idle dok je full load bio na 47-48. mislim da bi se s1 mogao smjestiti tu negdje izmedju hr03gt i vf900 ali razlike od svega 2-3 stupnja ne bih nazivao velikom prednosti. ako misli imati pasivu jedino hr03gt moze drzati bez venta. idle je bio oko 44-45 dok je load bio oko 70 (sto je ipak bolje od stocka, a opet je i hladnije)
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2008., 01:52   #81
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

to je viđenje stvari iz kuta vlasnika VF900

A sad kad jos uzmemo u obzir tisinu (koja je na starni S1+120), cijenu (koja je opet na strani S1, zalman je skuplji 50 % od S1 ali tu jos racunam dobar vent (40 kn) i to ispadne 210 kn, sto je opet manje), i performanse koje su bolje, ja mislim da je ocito sta napraviti sa 210 kn namjenjenih za VGA cooler. I ako se ne varam onaj orginal vent na Zalmanu je jako bucan i preporuca se zamjena sa tisim..znaci jos na cijenu 20-30 ak kuna..

Mislim kad se sve zbroji i oduzma da je S1 trenutno najbolja kupnja za VGA..
Jer po meni davat 300+ kn za vga cooler nema smisla..
Staro 22.04.2008., 06:42   #82
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

S1 je najbolja kupnja ako ga dobiješ za 150kn a ne za 250+ kolko se trži tu po forumu, za tu lovu kupim drito VF1000 (kao što i jesam) koji je isti (pa možda i jači) cooler od S1 tako da ne stoji baš matematika...

VF900 je onako granično dosta za VF900 a uvjerljivo je dosta za 3870 ona ima manje mikrona GPUa i manju termalnu discipaciju i sigurno ju može hladiti VF900 koji je btw u rangu S2 po sposobnostima prijenosa, naravno sa ventom iste veličine na sebi jel...
Staro 22.04.2008., 07:40   #83
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
to je viđenje stvari iz kuta vlasnika VF900

A sad kad jos uzmemo u obzir tisinu (koja je na starni S1+120), cijenu (koja je opet na strani S1, zalman je skuplji 50 % od S1 ali tu jos racunam dobar vent (40 kn) i to ispadne 210 kn, sto je opet manje), i performanse koje su bolje, ja mislim da je ocito sta napraviti sa 210 kn namjenjenih za VGA cooler. I ako se ne varam onaj orginal vent na Zalmanu je jako bucan i preporuca se zamjena sa tisim..znaci jos na cijenu 20-30 ak kuna..

Mislim kad se sve zbroji i oduzma da je S1 trenutno najbolja kupnja za VGA..
Jer po meni davat 300+ kn za vga cooler nema smisla..

S1 se prodaje tu na forumu po 250 (nema ga u ducanima). kvalitetni vent je oko 50 kn. koliko te to ispada? opet 300. a ja pricam za zalmana na 40% jer sam ga spojio direkt u graficku pa ga onda drzi na 40%- necujan je , i daje ovakve rezultate kakve sam napisao.
Staro 22.04.2008., 07:48   #84
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Ma to je pretjerivanje.Treba kupiti grafu na kojoj dolazi aftermarket hladnjak kao stock. Tako sam si i ja uzeo ovu PowerColor X1950Pro sa AcceleromX2. Tiha velika zvijer.
Staro 22.04.2008., 08:13   #85
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

eh da, zaboravio sam napomenuti, sa S1 i ventilatorom grafa zauzima 3 slota sto je IMO malo previse, max 2 slota bi po meni bilo ok. I nije ovo moje vidjenje iz kuta vlasnika vf900 (imao sam i vf700 no on je osjetno slabiji, te HR03GTi Silencere itd...). Da cooler koji je stock na grafi hlade kao bilo koji od prijenavedenih aftermarketa te da kao takav zauzima 1 slot, ja bih bio presretan. No stanje je takvo kakvo je....
Staro 22.04.2008., 13:49   #86
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

@Srale - kao sto je netko rekao, S1 se prodaje po 250kn+dobar 120mm vent(tih) 50ak kn = 300kn, a Zalman nov dodje 220kn u Autronicu, tako da ipak mi je Zalman jeftiniji, i to cak 80ak kn.
A sto se tiče onoga sto je netko rekao da S1 plus vent zauzima 3 slota, iskreno, to mi baš nista ne znaci, jer ne namjeravam tako skoro na SLI, dapace, nisam zbog toga uzimao ni SLI capable maticnu, a PCI kartica nemam nijednu, a ako nesto i stavim, ima mjesta.
Ugl, velicina i zauzimanje prostora mi ne igra ulogu, nego cijena, buka i hladjenje, s tim da mi ne treba hladiti OC-anu grafulju, jer nemam potrebe za tim, nego da ju bez OC-a drzi na kojih max 70° u loadu. Ne treba mi cak ni 60 ili nesto tako slicno, 70° mi je dosta s obzirom dqa je sa stock kulerom na 90
Nego, kakav je taj hr03GT? Jel bolji od S1? I gdje ga ima za kupit i po kojoj cijeni?
Staro 22.04.2008., 16:23   #87
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

hr03GT je preheben cooler za grafe, trenutno mislim da nema bolji od njega na trzistu. kao sto sam napisao gore, 3870 OCana, 33-34 idle, 47-48 full oad max temperatura. nema trenutno boljeg. pogledaj i reviewe na netu. no cijena je bila oko 400 kn kad sam ja kupovao (samo hladnjak bez venta). sto se tice zauzetosti slota, ako ti ne smeta super, tako sam i ja mislio dak sam uzimao hr03, no kad mi je ustrebalo pci slot vise, nisam mogao ustekati jer je smetao cooler od grafe tako da ipak razmisli i o tome.
Staro 22.04.2008., 17:23   #88
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Koja panika oko coolera za grafu..kao da treba projektirat hladjenje reaktora u nuklarki..

Da spomenem, ja sam svoj S1 dobio za 100 kn, novi upakiran, u biti 2 za 200..stoga, nista nije nemoguce..a vent sam dobio s kucistem..

Citiraj:
S1 je najbolja kupnja ako ga dobiješ za 150kn a ne za 250+ kolko se trži tu po forumu, za tu lovu kupim drito VF1000 (kao što i jesam) koji je isti (pa možda i jači) cooler od S1 tako da ne stoji baš matematika...
mozda..ali ipak mislim da nije..

Citiraj:
Ma to je pretjerivanje.Treba kupiti grafu na kojoj dolazi aftermarket hladnjak kao stock. Tako sam si i ja uzeo ovu PowerColor X1950Pro sa AcceleromX2. Tiha velika zvijer.
Ajd i od tebe jedna pametna..

Citiraj:
Nego, kakav je taj hr03GT? Jel bolji od S1? I gdje ga ima za kupit i po kojoj cijeni?
imas google i milijun testova i usporedbi...

I kao sto je Eurovindizel rekao, to je totalna glupost davat za cooler 400 kn+ vent..
Staro 22.04.2008., 17:24   #89
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Mislim stvarno, kud je to otislo da prodaju graficke sa shit hladnjacima kao stock...ili smo mi svi postali razmazeni konji kad bacamo tolike pare na aftermarket hladnjake.

Kad se samo sjetim svog srotavca sa Asusove V3800 Ultra Deluxe

Treba dobro odvagnuti kud se bacaju pare i cemu sve to. Ja sam se dobro zamislio kad sam kupio svojevremeno R 9800XT kad je istom izasla...stock je radio kako je radio, nisam bio zadovoljan kad se zalaufa. Ali onda su AC Silenceri, tocnije ATi Silencer 3 bili dosta povoljni i radili besprijekorno cca 150kn za mrcinu od hladnjaka. Otkad su dosle ove pipe sve je otislo u kurac s preseravanjem tko ce skinuti 1 prokleti celzijus. i kao sto rekoh negdje na pocetku threada, zivo me zaboli papak za temperature VRM-a, do 100 celzijusa je sve okej, ako izgori ide natrag u trgovinu
Staro 22.04.2008., 17:38   #90
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Mislim stvarno, kud je to otislo da prodaju graficke sa shit hladnjacima kao stock...ili smo mi svi postali razmazeni konji kad bacamo tolike pare na aftermarket hladnjake.

Kad se samo sjetim svog srotavca sa Asusove V3800 Ultra Deluxe

Treba dobro odvagnuti kud se bacaju pare i cemu sve to. Ja sam se dobro zamislio kad sam kupio svojevremeno R 9800XT kad je istom izasla...stock je radio kako je radio, nisam bio zadovoljan kad se zalaufa. Ali onda su AC Silenceri, tocnije ATi Silencer 3 bili dosta povoljni i radili besprijekorno cca 150kn za mrcinu od hladnjaka. Otkad su dosle ove pipe sve je otislo u kurac s preseravanjem tko ce skinuti 1 prokleti celzijus. i kao sto rekoh negdje na pocetku threada, zivo me zaboli papak za temperature VRM-a, do 100 celzijusa je sve okej, ako izgori ide natrag u trgovinu

evo jos jedna s kojom se slazem.. kazem mene je moj S1 kostao sa ventom 100 kn.. dao bih mozda sve zajedno 200 za vga cooler..ali ni kune vise..radje zapijem nego za to.. a ne daj boze dat 400+ vent..ali ako se ima para, onda samo dajte..
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno