|
|
Rezultati ankete: Kakve Su Nase Pizze? | |||
Da, zbilja su sve domace Pizze slicne ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 25.84% |
Ma ljudi, niste jeli Pizzu dok ne probate u kvartu kod mene! |
19 | 21.35% |
Jedem u premalo pizzerija da budem objektivan. |
28 | 31.46% |
Kakva pizza, ja sam radni covjek, za 50 kuna, kupim kantu hrane i kilu somuna! |
1 | 1.12% |
Godina je teska, jedva spavam zbog poskupljenja, pizze mi se cine kao prividjenja! |
1 | 1.12% |
Jedem samo zamrznutu iz ducana, alimentacija od zene, pojede mi sva primanja. |
1 | 1.12% |
Krasi me nepce sladokusca i kulinarskog snoba, Pizza u Italiji jedina je moda! |
3 | 3.37% |
Svaki dan maznem jednu, metabolizam od sporta izgara, ne pazim se, a imam i viska para! |
2 | 2.25% |
Pizzu jedem samo kad slavim rodjendan i castim ekipu doma. |
0 | 0% |
Narucim Pizzu kad padam s nogu, ili kad maljam stan od punice |
0 | 0% |
Samo domacu radim kod sebe doma, bolje pice nema. |
11 | 12.36% |
Glasači: 89. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#271 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#272 | |||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Kao sto rekoh na pocetku teme : Ako vam netko kaze da je u njegovom kvartu najbolja pizza vec 20 godina. Onda ga trebate pitati pravi li je 20 godina isti kuhar? Ako kaze da nije, onda mozemo pricati samo o periodima u kojima su radili drugi majstori. A to je ujedno i razlog zasto vecina pizza u nekoliko godina moze toliko oscilirati ukusom i kvalitetom. Nedopustivo je pustati majstora, ili barem novog nauciti kucnom receptu, kojeg nazalost vecina objekata nema. No cini se da su neke pizzerije skapirale vaznost kucnog okusa. Eh da, jel netko prolazio pjehaka pored DG-a? Radi li ponovo Full Contact pizzerija? Hamme, jesi li izvidio u prolazu? @Trouble, po ovom postu, mozes kalkulirati ubuduce kad ti je vrijeme za spavanje. Bas gledam, osta mi u drugom duplikatu FF-a nesto zanimljivo ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Ubio sam se od velike pizze u "Plimi" u Bistri. Naduo sam se k'o balon i sad drmam pelinkovac da mi krene probava...
![]() |
#275 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
@visage...radi uredno. Jeo sam par puta kod njih u zadnjih mjesec dana. Opet su odlični. Doduše jeo sam capricciosu, picante i specijal tak da ne znam kak su s vegetarijanskim pizzama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
tega i dalje imaju? Jesu li konobari i dalje ostali na familijarnom pristupu tipa: Koju ces pizzu stari? Mozda i razlog najvece srozavanje medju prijasnjim posjetiteljima. Inace, tijesto i receptura su bili svakako medju boljim ponudama u gradu - u tome nije bilo spora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Uređenje: isto. Tacna (ako misliš onaj "tanjur za pizzu") to dolazi samo s jumbo pizzom. Konobari: ne bi rekao da se radi o familijarnom pristupu nego o čobanskom pristupu. ![]() Doduše sada unutra radi jedan novi konobar (radio je u news caffe kod doma sportova gdje je radio kebabove) i on je ok i pristojan. Jučer smo ja i djevojče uzeli jumbo specijal. Kvaliteta na razini. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Guest
|
Ko klinac sam uvijek slavio dva rođendana. Jedan sa random frendovima doma, a drugi sa ekipom sa plivanja u DG-u ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | ||
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Završila su dva dana obžderavanja u pizzi. Napravio sam u nedjelju popodne tri velka protvanja pizze s tunom, sirom, svježim lukom i paprikom (moj osobni favorit što se pizze tiče). Jučer navečer je stradao zadnji komad ![]() Napravio sam jedan protvanj s ajvarom i vrhnjem umjesto paradajz sosa i uvjerio se kako je to dobro, ali da je jedino pizza s paradajz sosom uistinu pizza ![]() Pogovoto što sam stavio gore svoj domaći paradajz sos. Jest da sam sate i sate proveo nakuhavajući 12 kila paradjaza, ali mogu ponosno reći da se isplatilo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 | |
driver
|
Citiraj:
Slučajno znam da je za zagrebačke picerije najveći dobavljač Metro, a tamo nema da nema do odurne šunke stare par godina ( EU smeće), zamjenskih sireva i gaude po 27,00 kn ( moš' mislit kvalitete ), talijanskih jeftilen paradajz umaka ( ono kaj ne mogu prodati u EU ), tako da jedino što vrijedi na pizzi u restoranu su domaći šampinjoni i origano. Bolje je peć' doma.
![]() |
![]() |
#282 |
*
|
Jako dobru pizzu jeo sam u Chateau des Jardins, relativno nova pizzerija u Tkalčićevoj, odmah prije Cascade centra. Pizza podsjeca na Karijolinu, koriste kvalitetne sastojke, lijepo uređeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
![]() Da znam da ne buncaš,reko bi da si zašao u regiju pričanja gluposti... Ko prvo,niko nemre gazdu koji oće stavljat kvalitetne stvari u/na pizzu(a takvih ima,vjeruj mi) natjerat da mu dobavljač bude METRO. Drugo,frend mi je do nedavno bio vlasnik jedne renomirane pizzerije i zaposlio drugog frenda koji je radio ko picmajstor tamo....tak da znam kaj pričam. Drugo....domaći šampinjoni? Toga tek moš na prste nabrojat. 95% pizzerija opere kiselinu s onih predivnih tursko/rumunjskih gljivica,nareže na 3 djela i stavi na pizzu. 2005. godine je samo 4-5 pizzerija u ZG županiji imalo stroj za sviježe šampinjone(zamisli da onu mrcinu moraš ručno na 10 ak djelova nasjeć) a ostali su radili po goreopisanom sistemu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
driver
|
Citiraj:
Zar misliš da u restačima koji nude "tjesteninu sa škampima" dobiš nutra škampe? Dobiš jeftine kozice iz Tajlanda koje su musave ženturače trijebile prstima iz njihovih oklopa, za nadnicu od 2-3 $ na dan... Pileća prsa u umaku od vrhnja sa sirom? Kaj misliš da je slobodnotrčeći Jelcov picek položio svoj mladi život da bi ti mljackao? Ne, prsa su veliko smrznuto pakiranje iz Metroa, uvoz iz Brazila a cijena za kilu niti 20 kn. Ako do sada još nisi shvatio da je Lijepa naša, europska kanta za smeće, onda ti ja više niš ne mogu pomoći... Kaj se tiče šampinjona, svaka picerija koja stavlja ukiseljene gljivice trebala bi biti zabranjena. Dobar tek ![]()
![]() |
![]() |
#285 |
Guest
|
Ne znam kakve veze ima "smeće iz EU", tajlandske kozice, piletina iz brazila sa vlasnikom restorana/pizzerije... i njegovim odabirom sastojaka. Jasno da 99% pizzeria dere po najgorem smeću. Ali uvijek ima tih 1% koji rade posao kako spada! |
![]() |
![]() |
#286 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Inače kila brašna je malo više od 3 kn, a iz njega ispadne 2 kile tijesta. Znači malo više bi bilo cca 5 dkg tijesta, cca 5 lipa. A tako razmišlja 99% vlasnika pizzerija. Samo profit. Da li je normalno da na rubnim dijelovima metropole i u ZG županiji pola litre piva dođe od 13 do 15 kn. Dok sam isto pivo pio usred turističke sezone na terasi pola metra od mora za 12 kn. Takvo Vam je razmišljanje naših ugostitelja.
![]() |
![]() |
#287 | |
driver
|
Citiraj:
![]() Usput, pitaj pizza majstora Ninu, stavlja li u svoju domaću pizzu smeće ili poštene sastojke. Znam pouzdano da na njegovu pizzu uleti i kakva feta istarskog pršuta koji mu visi u podrumu... ![]()
![]() |
![]() |
#288 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Istina je da pizzerija daje velike mogućnosti ''uštede'' i manipulacije na hrani, a ujedno je i jedno od najpopularnijih jela za jest vani. Otkad sam naučio i da bolju pizzu s kvalitetnijim sastojcima od većine pizzerija mogu napraviti sam doma, rijetko pizzu jedem vani ili naručujem.
![]() |
#289 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
![]() I opet ti velim,malo predobro poznam ovaj grad i gazde raznoraznih restorana(koji su me ipak odgajali ko maloga ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
driver
|
Citiraj:
Ako si mator kao i ja, onda su te kao maloga odgajali restorani u doba kad je igra bila postena. Kad bi me starci nedjeljom odveli na objed kod Pere ustaše,to je bila hrana i kvaliteta. Ako nisi odvec mator onda puno ni ne pamtis. Za najzesceg Domovinskog rata, picerija u rodnoj mi Folki, uvijek je imala svjeze sampinjone. Zar je to danas problem ? Naravno, konzerva ukiseljenog smeca je jeftina i bogtepitajotkuda a Fridrihove treba platiti, i zamisli, jos i narezati ? Zato cu danas jesti tzv. prisiljeno zelje sa kobasama i razeni kruh, sto i tebi preporucam. ![]()
![]() |
![]() |
#291 |
našikan pravim haos
|
Dal sam mator il ne to bi ostavio na izbor damama,al sam za vrijeme rata bio mali i cajo me ostavio u rakitju dok je vodio svoje "mačiće" po terenu pa su me tamo hranili teta Vilma sa hranom na žlicu (bilokoji vlasnik tadašnjeg poduzeća na potezu Podsused-Samobor,pa i njegovi zaposlenici) je upoznat s dotičnom,pa se papali čevosi kod Lojza,išlo se na ribice(linjake) kod Dva Ribiča(valjda se tak zval) i još XY restača kojima nit neznam ime.... (kaj se tiče pizzerija....bivši Astro na Voćarskoj FTW ![]() Zašli smo u sferu težeg OTa,ali i danas ima poštene igre....samo se treba znat,i nažalost moć platit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
https://lh4.googleusercontent.com/-F...-52-20_815.jpg ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Moram pohvaliti standardno hvaljene pizzerie Oro Goro i Plimu, te isto tako Dvojku, tamo mi je u zadnje vrijeme pizza odlična. Isto tako uvijek sam jeo pizzu u jednom klasiku a to je pizzeria Zaja na Vrbanima, ali kako se pogodi pizza majstor takva bude i pizza. Ono zbog čega pišem ovaj post je pizzeria koja me je oduševila i koja se ne boji inovacija, a to je pizzeria Chello na Vrbanima (bliza Yabani-a). Više se orijentiraju na dostavu ali niti prostor nije nešto loše uređen. Ali pizza je njihovo glavno oružje. Ako će itko probavati preporučam jedan od tri specijaliteta kuće. Prva dva su Special pizze sa 4vrse sira i četiri vrste mesa i slatkim/ljutim feferonima. A vjerojatno prvi u zagrebu imaju u ponudi Double decker / Chicago style pizzu, znači pizza na dva kata. Prvo se stavlja mješana sa dodatkom paprike i onda na vrh ide još special pizza. Mene je osobno ovo oduševilo jer je pizza jako sočna i bogata namirnicama, a ja i cura ju nismo mogli pojesti zajedno kolika je. Ali da ne duljim više evo slika te ljepotice. https://picasaweb.google.com/117172168467721546931/ChelloPizza?authuser=0&feat=directlink
![]() |
![]() |
#295 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Deder malo opisi delikatesu prikazanu? Ovako pripremljeno kao zamotuljuci se nude? Jako visoka estetika serviranja, steta sto se ne vidi i ostatak ambijenta. Vrlo zanimljivo mjesto za posjetiti. Rijeka mi je uvijek bila posebno draga za jelo, posebno sto je rasadnik eco i vege firmi. Jedino su me u vasem gradu deprimirali grozno zapusteni haustori po centru. Ali vjerujem da se to popravilo? ![]() Mislim na unutrasnjost i nacin na koji su smece drzali, jer sam prijatelj koji je zivio dok se studiralo, nije volio se penjati do stana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
*
|
Citiraj:
U medjuvremenu sam jeo i Kod Zaca, na pocetku Grskoviceve. Mohguce je birati zelite li tanku ili debelu pizzu, te zelite li goudu i mozzarelu. Nude samo pizze, prostor je fino uredjen. Pizza mi je nesto losija od Jardinsa (favorit za sada), tako da bih joj dao ocjenu vrlo dobar. Cisto da se ne iznenadite cijene su jedne od visih kada je rijec o pizzerijama (45-70 kn). @syss ispravljeno ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: morph. 01.11.2011. u 20:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
radio kao dostavljač u jednom restoranu u Slavoniji: - brašno iz Lidla -pomfrit iz Lidla -šunka, sir i ostale sitnice iz Metroa -gljive domaće i uvijek svježe -kulen domaći, znači nije bilo onih zimskih, pučkih i ostalih sranja -ćevapi, e to vjerojatno nema nitko bolje tu u okolici, znači pravili su se od najboljeg mesa i to baš u restoranu -pizze su mi bile super za jesti, jer su bile dobre kuharice a najbolje pizze što sam jeo su u Osijeku u Lipovom hladu i Saloonu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Probah i ja nekidan pizze iz Oro Gora. Uglavnom, zagorska odlična, no slavonska je bila preeemasna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|