|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Postavljanje Virtualne Memorije
Buduci da danas stavljam gigu rama zanima me koje postavke bi trebao odrediti za virtualnu memoriju... Več sam jednom pitao kako postupiti ukoliko imam 512 i rečeno mi je da prvo maknem pagefile sa particije gdje su windowsi (C ![]() Na internetu sam čitao da je dobro ostaviti na particiji gdje su windowsi barem 2 mb min i 50 max radi hitnih slučajeva... Dal da i to napravim ili samo na drugu particiju (i koliko da stavim)? : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
1024-1024. Mozes stavit i vise ili manje, najvaznije je da i min. i max. budu isti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Fiksiraj je na 1536 MB i stavi na drugu particiju kako bi spriječio fragmentaciju. Kolko vidim, 2 MB ne pali kod svakog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja sam kompletno isklučio page file kad sam stavio 1024 MB rama i tako je još i sada........... Čini mi se da mi stroj radi dosta "življe" bez virtualne!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ja imam 2gige rama pa svejedno imam taj pagefile na obje particije, svaki 1024MB. kao sto su vec mnogi u slicnim threadovima govorili, pagefile ce se koristiti samo ako nece biti dosta rama, a to ce biti samo ako radis nesto jako zahtijevno.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Ako je isti mogući su problemi, ja sam ih imao u vidu nenormalnog učitavanja kompletne memorije i page file-a ! Citiraj:
Iz svog osobnog iskustva mogu preporučit sljedeće postavke pa probajte, meni još nije bilo problema a ni drugima kojima sam radio. Za 512MB Rama--- min-512--max-524 Za 1024MB Rama--min 1024--max-1048 Sve na "C" , za 2 gige ne mogu ništa reći jer isprobao nisam. Ovo je oprobano, radi, ne stvara probleme. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
ja imam 512 rama i stavio sam page file na 512-512 i to tak stoji vec ko zna kolko dugo i radi besprijekorno. da imam gigu rama..virtualnu bi ostavio tako kao je sad. po meni nije uopce povezana kolicina rama i virtualne memorije u smislu da ako ima vise fizickog rama da bi trebalo biti i vise virtualne memorije. to bi bio samo trosak prostora na disku ako uzemo u obzir da imam primjerice 3gb RAM-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Recimo Photoshop CS2 napiše na startu da je virtualna memorija ugašena, ali radi bez problema!! Samo da napomenem da su u stroju 2 G RAM-a! Mislim da je najbolje sam probati par varijanti, pa vidjeti šta na dotičnom stroju radi najbolje! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Avocado
|
Citiraj:
a problemi su moguci oko drugih stvari, nevezanih uz memoriju. virtualna memorija znana nama kao pagefile, kada je postavljena na dvije razlicite vrijednosti gotovo uvijek ce biti samo na min vrijednosti, sa malim oscilacijama, sto znaci da ce se cesce morati "prazniti". i zato min i max preporucujem svima da stave na jednaku vrijednost i sve ce biti ok.
![]() |
![]() |
#14 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Tako bi bilo i uidealnoj situaciji, al Windows stalno kopa po tome... Evo sad recimo, ne radin ništa ozbiljno, 300 MB memorije je u funkciji od toga 100 swapa, iako iman 2x512...
![]() |
![]() |
#15 |
Avocado
|
pa uvijek ti je 300-400 MB swapa loadano ak imas swap veci-jednak loadu. sad cu bas postavit swap na 100MB na obje particije, testirat cu 2-3 dana (rad u win) pa cemo vidjet koliko utjece kolicina swapa, odnosno njegova iskoristenost.
![]() |
#16 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Već je bilo rasprava na tu temu... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43166 Malo osnova... http://support.microsoft.com/default...b;en-us;555223 http://support.microsoft.com/kb/237740/en-us
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|