|
![]() |
#1022 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1023 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
#1025 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#1027 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
#1028 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Hoće li raditi na mom laptopu OS X leopard
pozdrav! evo nikad do sad me nije zanimao nikakav drugi OS osim windoza. Kako su mi dosadilo probao bih nešto drugo pa me zanima dali bi Leopard radio na mom laptopu: TOSHIBA A300-15i CPU : Intel Dual Core T2370 (1.73GHz) Radna memorija : 2GB DDR2 667MHz HDD : 200GB SATA VGA : ATI Radeon HD3470 (128MB) OPTIČKI POGON : DVD-RW Povezivanje: modem, LAN, WLAN, BT Ostalo : USB 2.0x4, Firewire, AudioOut, MicIn, Card reader, ExpressCard, S-Video, VGA, WebCam ZVUK : HARMAN KARDON zvučnici OS : Vista Home |
![]() |
![]() |
#1029 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Za ostalo još pogledaj koji ti je točno čipset (pretpostavljam da je Intel Crestline-PM PM965 ICH8), i pogledaj točan audio, lan i wlan čipset. Za wireless ako ti je wireless čipset Intelov 3945 A/B/G ili 4965 A/G/N, to ti sigurno ne bu radilo jer za njega još nema drivera. Za ostalo provjeri čipsete pa probaj naći neku distru koja ih ima integrirane, (mislim da ih novi iDeneb ima dosta integriranih), samo dobro pročitaj info fajlove prije instalacije. Dosta informacija o njima imaš na insanelymacu, a pogledaj i na OSX86Project da li ima Toshibinih lapova poput tvoga na listi kompatibilnog hardwarea, mislim da sam vidio neke Toshibe iz M serije tamo.
![]() |
#1030 |
Banned
|
Ja sam dobio Vanilla sistem sa iDenebom, sve radi osim grafike koja me još jebe malo sa HW akceleracijom [budem je rješio sa EFI stringovima]. Inače sam zadovolja sa 10.5.6 distribucijom koja je zadržala razinu kvalitete od prije ![]() Što se mene tiče nemam više toliko zapreka uspio sam sve distribucije nabiti na laptop, i imao sam masu problema koje sam riješio. Cijena tjedan dana rada ![]() Novi Chameleon najavljen sa dosta dobrih fičra ![]() ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1031 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
iatkos v5i
pozdrav! Moze li rjesenje za jedan problem? Instalirao sam iatkos v5i na poseban hard sa ahci ukljucenim u biosu, pa sada ne mogu startati disk sa windowsima, nakratko se pojavi windows xp logo i onda se restarta. Zanima me da li mogu instalirati iatkos sa iskljucenim ahci modom u biosu? inace, iatkos v5i radi ko urica, update sa apple ide bez problema, jedino ne mogu naci drivere za graficku pa imam samo 1024x768. Komponente su: Maticna: GA-965p-ds4 Proc: Intel core2duo E6400 Graficka: ATI x1600xt 1. hard: 300 GB SATA sa windowsima 2. hard: 200 GB IDE sa instaliranim kalyway leopardom 10.5.1 3. hard: 250 GB SATA na kojem je friski iatkos formatiran GUID Kada je ahci aktivan bios je: SATA AHCI/RAID mode=AHCI SATA port 0-3 native mode=enabled Onboard SATA/IDE device=enabled Onboard SATA/IDE Ctrl mode=IDE i instalirao sam iatkos sa ukljucenim: Main system Netkas PCEFI V9 Appledecrypter smbiosenabler disabler ps/2 OHR Remove thermal kexts intelSATA INTEL AHCI sata graphics update. Ako probam isto tako instalirati sa ahcijem iskljucenim u biosu i maknutim "INTEL AHCI SATA", tada me po zavrsenoj instalaciji leoparda i restartu trazi BOOT CD/DVD. |
![]() |
![]() |
#1032 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako hoces ponovno dic Windoze, moras vratiti kontroler u mod u kojem su Windoze instalirane. OS X bi ti se trebao normalno loadat bez obzira na mod.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#1033 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#1034 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Probaj sa OSX86Toolom instalirat grafiku ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1035 |
Premium
|
I ja sam instaliravao distre na komp s isključenim AHCI bez problema, probaj ponovo instalaciju, možda nisi dobro odabrao drivere. Ili probaj neku drugu distru. Također sam imao situacije kad sam instaliro OSX s uključenim AHCI, a onda ga disableao i radilo bi mi sve ok. Probaj nakon disejblanja AHCIa bootati OSX instalaciju s instalacijskog DVD-a, uz -f -v -x. A ako baš hoćeš AHCI, ili ne uspiješ drugačije, možeš se pozabaviti i ovim (nisam radio ovo pa ne mogu govoriti iz iskustva): Enable AHCI mode after installing Windows
#1036 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
bok, ima li tko kakvih iskustva sa ova dva latopa odnosno ima li kakvih problema ako bih instalirao os X Toshiba L300-1A3 za 3799.99 ili Asus Notebook Asus F5Z-AP071 koji mi preporucate? Hvala... |
![]() |
![]() |
#1037 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Složio sam na acera ideneb 10.5.6. Super zadovoljan. Neke stvari kao wireless ne šljakaju savršeno ali vjerujem da budu popravili. Umjesto ove sam si naručil dell 1390 mini pci-e.
#1038 |
Registered User
|
Evo, probao sam instalirati sa AHCI disabled ideneb 10.5.6 i instalacija prođe ok kao i sa iatkosom. Ali pri pokretanju kompa, kad u biosu idem izabrati hard disk boot order, vidim samo hard sa windozama. SATA DVD-RW također ne radi ako AHCI nije uključen nego moram instalirati sa IDE DVD. Ima li veze što u disk utility piše i za disk sa windowsima i za disk sa leopardom Device ID 0? |
![]() |
![]() |
#1039 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Leopard na VMware?
Radim prema ovom tutorialu i tek sam na ovom koraku: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1040 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1041 | |
Premium
|
Citiraj:
Ili onda još probaj onu foru s uključivanjem AHCI-a u win xp. Drugačije ti ne mogu pomoći, nisam se susreo s ovim problemom.
![]() |
#1043 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
zna li tko koje se wirelles kartice nalaze u modela? koje sam naveo u postu iznad? toshiba atheros i realtek asus atheros Atheros AR5008 ima li drivera? |
![]() |
![]() |
#1044 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Znaci moze se s VMwareom normalno koristiti OSX? Treba li nesto posebno namjestati? Koju bi distru preporucili meni s konfom pod moj komp za koristenje u VMwareu (ne treba podrska za TV karticu)? Hvala. |
![]() |
![]() |
#1045 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne ne mozes skinuti ideneb/ipc ili tome slicno i dignuti u vmwareu jer nece raditi jelte ![]() Probaj na demonoidu (ako ne mozes na isti javi mi se na pm) malo potražiti što se nudi po pitanu macosa u vmwareu ![]() Inace radi u VMWare Workstatio Ace Edition 6.0.4 @flajpan..i tebi štuca u VMWareu ili ne? |
![]() |
![]() |
#1046 |
.....
|
@ pipe: Da normalno koristis u VMware-u trebas instalirati vmware tools - a to jos nisam i nisam siguran hocu li uopce jer nisam nasao nikakav jednostavan nacin. P.S: Na vmware ti ne rade tv kartice- @ Hamm: je spor je, poprilično. Jesi li ti instalirao vmware tools - radi li copy/paste i ostalo? |
![]() |
![]() |
#1047 | |
Registered User
|
Citiraj:
boot0:gpt boot0:hfs+ boot0:error Šta sad? Jel možda disk mora biti MBR pošto imam na drugom windoze? |
|
![]() |
![]() |
#1048 |
Premium
|
Dečki zaboravite vmware, i malo se potrudite za pravu stvar :9 O vmware možete raspravljati pod aplikacije ![]() @sined, pa jesi li ti uopće instalirao bootloader? ![]() idi u winse ili s nekim drugim alatom označi osx particiju kao aktivnu (za bootanje). ako si instalirao bootloader to bi bilo to ![]() ili probaj više bootati disk s dvd-a ![]() evo komande: rd=disk0s2 -v -f -x 0 je oznaka diska, a 2 particije na kojoj je osx instaliran, kako je kod tebe to provjeri u disk utility na instalacijskom dvd-u. znači, staviš dvd, ad se pokrene bootanje stisneš f8 za advanced options i onda upišeš ovo gore i trebao bi bootati (ne zaboravi provjeriti broj harda i particije da pravilno to upišeš). u svakom slučaju, ovo zvuči kao problem s bootloaderom. ako na neki način od ova dva navedena dođeš do desktopa u osx-u, instaliraj bootloader i to će biti to.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 16.02.2009. u 23:17. |
![]() |
![]() |
#1049 |
.....
|
@ Roberto: Pogledaj Moj Komp pa ćeš vidjet zašto se gnjavim sa vmwareom - o 790g chipsetu nasao sam jedan jedini post na insanelymacu. Da mi je komp pogodan ![]() |
![]() |
![]() |
#1050 |
Registered User
|
@ Roberto: Problem riješen. Prije sam nakon instalacije leoparda išao napraviti disk particiju aktivnom, ali EFI bootloader napravi još jednu svoju particiju oko 200MB. Onda sam obrisao disk, napravio jednu particiju i onda fdisk-om napravio particiju aktivnom pa instalirao leopard. Sad fino u biosu stisnem F12 i izaberem ili windoze ili mac. Kad dođem doma još moram srediti zvuk koji zapinje i instalirati drivere za grafičku jer imam samo 1024x768. Mreža i internet rade iz prve. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|