Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.12.2006., 19:25   #61
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
Fleks, preporuči mi neke zvučnike, 2.1 ili 2.0, da rade buke koliko i ovi, da imaju barem malo kvalitetniji zvuk (da, svjestan sam, da z-5500 nije kvaliteta, ali eto). I da nisu preko 2500kn.

ja sam voljan trampiti svoje 5.1 za takve 2.1(0)....
sa pojacalom ili bez?
Fleks je offline  
Staro 06.12.2006., 19:30   #62
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
s pojacalom... nemam doma niti jedno...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.12.2006., 19:35   #63
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Kladim se da pola ljudi nije nikad odvrnulo na više od 50% snage zvučnika...
Nemoj bit tak siguran. I u autu i u kuci vecinom je na nekih 60-75%
Nisam kupovao sve to bez veze. Kaj se tice onoga kaj sam spomenuo da je logi jaci od bosea, sam mislio na to da bose lagano odvrnem do kraja, i nesmeta mi glasnoca, dok logija nesto vise od pola.

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)
Powered by OCZ GameXtream 600W
Everything in Chieftec LCX-04SL-SL-A (HDD cooling – 3x92mm Sharkoon, ispuh 1x120mm CoolerMaster)
Coolers controled by Zalman ZM-MFC1
Visual expirience by Samsung 940BW

Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 (12", CoreDuo 1.6, 1536MB RAM, 80GB) & Ubuntu 8.04

Audio sistem: Monitor Audio Silver RS1, Monitor Audio PureFlow Speaker Cable, Marantz PM310 pojacalo, Pioneer PD-S501 player, van den Hul M.C. THE BAY C5 Hybrid interkonekt.

Panzer je offline  
Staro 06.12.2006., 19:50   #64
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
s pojacalom... nemam doma niti jedno...
Ovako uzeo bi za te nofce posteni 2.0 sistem. Sad mi padaju svakakve kombinacije. Za 2500kn mozes dobiti hebeno dobar zvuk. Poznavajuci tebe volis dobar kick osjetit u plučima, tako da bi ti preporuci da na ovaj sistem koji ti ja predlazem jednoga dana sunes sub. Imas yamahinih dosta dobrih za vec 700-800kn, a kad se zazelis dobrog zvuka jednostavno ga unplugas

U toj klasi uzeo bi sonya za 1300kn. Imas ga u ve milu, hgspotu, santa domenici i na jos miljardu mjesta. Model je STR-DG500. Vjeruj mi nije uopče loš.

Ako neces to imas stereo sonya za 1000kn u hgspotu. Model kazu da je SONY STR-DE197 . Nisam ga cuo, ali ne izgleda mi lose, uglavno u toj klasi bi isao na sonya, eventualno pioneer. Yamahu izbjegavati.

E sad zvucnici. Znaci ostaje 1200kn sa skupljim reccevierom, 1500 sa jeftinijim.

Na pamet mi pada gor bookshelfa. JBL, Jamo, celestion, kef (malo skuplje, al vjeruj mi.... Nesto posebno. Stariji se sigurno sječaju njihovih kitova)....

Uglavnom ja bi iso na JBL BALBOA 10 i skuplje pojacalo.

Tebi preporucam da uzmes jace pojacalo i YAMAHA NS-50 u hg spotu.

kasnije si jos dodas yamahin sub za 700kn i vjeruj mi bit ces zadovoljan.
Fleks je offline  
Staro 06.12.2006., 20:08   #65
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ko zeli dobar zvuk nek si uzme/napravi,stagod, cijevno pojacalo na otprilike 2X 10-15W i ubode neke mission ili b&w dvosistemce u drvenoj kutiji i to je to. Nista vise od toga. Jedino ne znam vise gdje toga ima. Imao sam doma taj sistem oko 2 godine i sve sto sam cuo nije se moglo usporedjivati s ovim. Pojacalo je bilo 2X 12 W.
spawn je offline  
Staro 06.12.2006., 20:21   #66
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ko zeli dobar zvuk nek si uzme/napravi,stagod, cijevno pojacalo na otprilike 2X 10-15W i ubode neke mission ili b&w dvosistemce u drvenoj kutiji i to je to. Nista vise od toga. Jedino ne znam vise gdje toga ima. Imao sam doma taj sistem oko 2 godine i sve sto sam cuo nije se moglo usporedjivati s ovim. Pojacalo je bilo 2X 12 W.
Uf definitivno. Ko je cuo cijevase / lampaše zna sta pricas. Nema boljeg
Fleks je offline  
Staro 06.12.2006., 21:23   #67
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Imate pravo, nisam čuo puno hifi sistema ali one koje sam čuo mogu usporediti sa z2300. Nisam neki audiofil i nemam superuši ali osobno mi zvuče vrlo slično. Razlika između z2300 i z5500 je u snazi i u kvaliteti zvuka i to osjetnoj. To su pc zvučnici i za svoju cijenu po meni daju mnogo više od hifi sistema te cijene. u kategoriji pc zvučnika konkurencija su im samo bolji modeli od Creative-a. pružaju kvalitetu za rock i sl. i snagu za tehno i sl. Da ih samo vidite kad počnu tresti, tresu se stakla u cijeloj osmokatnici, a pritom je zvuk bez distorzija. Osobno mislim da su kućni zvučnici od 10000+kn čisto preseravanje jer se razlike mogu čuti jedino u gluhoj sobi u nekom studiju i još moraš imati sluh kakav ima možda 1% ljudi, u običnim prostorijama razlika je još manja zbog same prostorije (veličina, raspored namještaja, raspored zvučnika, položaj slušatelja...) koja vjerujte nikad nije savršena. Preporučam kupnju svima koji se dvoume ne samo zbog svog osobnog dojma negi i zbog Bug-ovog testa zvučnika u kojem su i Z2300 i Z5500 dobili oznaku "Naš izbor". U testu je dokazano da oboje imaju vrhunsku zvučnu sliku i da dobro prekrivaju sav spektar frekvencija. Inače piše da mogu prikazati od 35Hz do 20000Hz ali to nije točno, osobno sam se uvjerio da mogu prikazati čak i manje od 10Hz(više se osjeća nego čuje, u trbuhu pogotovo) i više od 25000Hz. Naravno frekvencije od 17-18 nadalje kHz stariji od 20 ne čuju tako da im je svejedno (neki kažu da se osjećaju, ne znam da li ste ikada čuli zvuk od 20kHz ali vjerujte mi boli glava od njega i ne želite ga osjetiti). Isto vrijedi za razliku između drvene i plastične kutije. Sve je to relativno, nekome se više sviđa jedno, a nekome drugo, to je stvar ukusa, ali opet razlika je takva da je 90% ljudi neće osjetiti.
Vido je offline  
Staro 06.12.2006., 21:26   #68
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Ako želite vidjeti koji fekvencijski spektar prikazije vaš sustav preporučam NCH Tone Generator.

Zaboravio sam reći da mnogo toga ovisi o zvučnoj koja se koristi.
Vido je offline  
Staro 06.12.2006., 22:20   #69
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

hvala fleks, budem pogledao. meni ne treba surround (iako dobro dođe za filmove), a volim glasno slušat muziku (da mogu po cijeloj kući čut ) tako da bi puno bolje i praktičnije bilo ubost 2.1 sistem...

zasada će biti ovako, ako se netko nađe da ih uzme, a da meni paše će ići... ja sam za njih dao 1500kn, prokurili se, dobio na reklamaciji ganc nove... mislim da za 1500kn teško mogu dobiti bolje...

ako ima još kakav prijedlog, neka slobodno kaže

Abit IS7-E + TR NB-1

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 06.12.2006., 22:26   #70
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Svijetlosnim godinama daleko od naslova ovog topica.Cijevas pa jos i DIY.Malo covjeko mora biti i potkovan s tim.Ni slicno amaterskim izvedbama sa nekim integriranim hibridima, tj isto tako miljama daleko.Govorimo ovdje o vrlo visokim naponima, kondicima koje nije tako lako naci.Cak i da nadjes trafo sa recimo 700V na sekundaru i recimo kondice od 400V di ces naci u najmanju ruku EL34 koja je onak najrasprostranjenija lampa na "svijetu" ili ne daj Boze 300B koja je uber iznad EL34.
Imao sam bas sa potonjima dva monobloka neki kratki period i mogu reci da imati cijevasa i imati bilo koje od zvucnika koji su se spominjali u ovom topica je grijeh i svetogrdje.Niskoosijetljivi zvucnik na potpuno naponskom amplifikatoru.
I jos na kraju samo da kazem kako se ne bih bas slozio da je lampas najbolje kaj mozes imati.Zvuk lampas je potuno individualan, ne pase svima.Meni recimo nije pasao.Previse je trantzijentan, proziran i osobno ne bih bas.Ko zna mozda su bas moje samogradnje bile problem.
I da svaki blok je bio od otprilike u A klasi do nekih 5W kada se krivulja lagano salta u B klasu i ide do nekih 12W.Kod lamapsa pojam W tek dolazi do izrazaja.
Daddy je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.12.2006., 01:19   #71
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova
Svijetlosnim godinama daleko od naslova ovog topica.Cijevas pa jos i DIY.Malo covjeko mora biti i potkovan s tim.Ni slicno amaterskim izvedbama sa nekim integriranim hibridima, tj isto tako miljama daleko.Govorimo ovdje o vrlo visokim naponima, kondicima koje nije tako lako naci.Cak i da nadjes trafo sa recimo 700V na sekundaru i recimo kondice od 400V di ces naci u najmanju ruku EL34 koja je onak najrasprostranjenija lampa na "svijetu" ili ne daj Boze 300B koja je uber iznad EL34.
Imao sam bas sa potonjima dva monobloka neki kratki period i mogu reci da imati cijevasa i imati bilo koje od zvucnika koji su se spominjali u ovom topica je grijeh i svetogrdje.Niskoosijetljivi zvucnik na potpuno naponskom amplifikatoru.
I jos na kraju samo da kazem kako se ne bih bas slozio da je lampas najbolje kaj mozes imati.Zvuk lampas je potuno individualan, ne pase svima.Meni recimo nije pasao.Previse je trantzijentan, proziran i osobno ne bih bas.Ko zna mozda su bas moje samogradnje bile problem.
I da svaki blok je bio od otprilike u A klasi do nekih 5W kada se krivulja lagano salta u B klasu i ide do nekih 12W.Kod lamapsa pojam W tek dolazi do izrazaja.
Malo si ga isfilozofirao ali ajde.
Topic je u vezi z2300 i review istih. Kostaju oko 1100 kn i to je max ulozeno/dobiveno. Nema boljih za TE PARE. 1100kn,1500 i 2500 nije isto.
Ja sam se samo nadovezao da je po meni najbolji zvuk dobiven iz cijevnih pojacala koje sam 2001 god nabavio za 1400 kn rucno slozeno. Zvucnike sam platio oko 1100 kn rabljene (B&W). Znaci za 2500 sam dobio nesto sto se ne moze usporedjivat sa Z5500,Z2300 itd itd. To nemam vec duze vrijeme i zao mi je sto sam prodao jer jos nisam cuo bolji sistem.
Osim B&W Nautilus-a naravno, (kazu da je serija 800 bolja od ove donje iako kostaju oko 70.000kn dva komada - 6X manje) kod jednog tipa,ali to je tada platio oko 220.000 kn KOMAD (hebiga,dionice TDR-a cine cuda )

http://www.bwspeakers.com/index.cfm/...del%20Nautilus

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 08.12.2006. u 02:16.
spawn je offline  
Staro 08.12.2006., 01:27   #72
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Malo si ga isfilozofirao ali ajde.
Topic je u vezi z2300 i review istih. Kostaju oko 1100 kn i to je max ulozeno/dobiveno. Nema boljih za TE PARE. 1100kn,1500 i 2500 nije isto.
Ja sam se samo nadovezao da je po meni najbolji zvuk dobiven iz cijevnih pojacala koje sam 2001 god nabavio za 1400 kn rucno slozeno. Zvucnike sam platio oko 1100 kn rabljene (B&W). Znaci za 2500 sam dobio nesto sto se ne moze usporedjivat sa Z5500,Z2300 itd itd. To nemam vec duze vrijeme i zao mi je sto sam prodao jer jos nisam cuo bolji sistem.
Osim B&W Nautilus-a naravno, (kazu da je serija 800 bolja od ove donje iako kostaju oko 70.000kn dva komada - 6X manje) kod jednog tipa,ali to je tada platio oko 220.000 kn KOMAD (hebiga,dionice TDR-a cine cuda )

http://www.bwspeakers.com/index.cfm/...del%20Nautilus
Cuo sam tog B&W, ali nisam znao da kosta 220 000 kuna. Istina bog nisam ga cuo u idealnim uvjetima (u jednom ducanu u grazu) , al ono wow efekt. Najblize tome mi je bio AEov massimo....... Koj je isto nesto posebno..... : goood :
Fleks je offline  
Staro 08.12.2006., 01:53   #73
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Cuo sam tog B&W, ali nisam znao da kosta 220 000 kuna. Istina bog nisam ga cuo u idealnim uvjetima (u jednom ducanu u grazu) , al ono wow efekt. Najblize tome mi je bio AEov massimo....... Koj je isto nesto posebno..... : goood :
Ako mislis na Acoustic Energy , nisam jos cuo nijedan sistem. Nisam imao priliku. Najvise sistema sam cuo od Mission-a i Celestion-a od malih do najvecim. Malo me se dojmio Mission Pilastro . Cuo sam i dosta starih Celestiona,Kef -ova itd itd. Da se malo potrazi i poslusa,moze se kupiti odlican sustav za manje para nego sto svi misle.
spawn je offline  
Staro 08.12.2006., 01:59   #74
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Da. definitvno.

Iako me bookshelf celestioni nisu nimalo odusevili. Stovise. Katastrofa. Neznam kak da opisem taj zvuk. posluso sam njihovih modela _ubi_me_kojih_modela_ al ono bookshelf ima je zaquratz. I to bas kad sam intenzivno trazio bookshelfe, znaci poslusano nekoliko desetaka zvucnika valjda. Ocarao me Kef, ali oni cijena je bila way to big.... Istina ostavljaju sve za sobom u klasi. Kako zvukom tako i cijenom..... Stari nemre prezalit one njihove kitove.

I da BTW ako neko kojim slucajem prodaje nesto od kefa nek se prvo javi meni .

EDIT: Cuo sam jedan model od celestiona nedavno koj ima iznendujuce dobar zvuk. Pogotovo nakon one katastofe.

Cuo sam takodjer kod jednog frneda neke samostojece celestion, imao ih je na popravku. Mislim da je F oznake, al stvarno neznam koji. Uglavnom crni su. Jako su se fino culi
Fleks je offline  
Staro 08.12.2006., 02:09   #75
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Da. definitvno.

Iako me bookshelf celestioni nisu nimalo odusevili. Stovise. Katastrofa. Neznam kak da opisem taj zvuk. posluso sam njihovih modela _ubi_me_kojih_modela_ al ono bookshelf ima je zaquratz. I to bas kad sam intenzivno trazio bookshelfe, znaci poslusano nekoliko desetaka zvucnika valjda. Ocarao me Kef, ali oni cijena je bila way to big.... Istina ostavljaju sve za sobom u klasi. Kako zvukom tako i cijenom..... Stari nemre prezalit one njihove kitove.

I da BTW ako neko kojim slucajem prodaje nesto od kefa nek se prvo javi meni .

EDIT: Cuo sam jedan model od celestiona nedavno koj ima iznendujuce dobar zvuk. Pogotovo nakon one katastofe.

Cuo sam takodjer kod jednog frneda neke samostojece celestion, imao ih je na popravku. Mislim da je F oznake, al stvarno neznam koji. Uglavnom crni su. Jako su se fino culi
Bookshelf Celestioni su bez veze,slazem se. Niti prije 10 godina nisu bili nesto ludo. Za bolje si morao ipak platiti malo vise.
Cuo sam F20 i nisam nesto odusevljen. F30 ajde vec. Ali vise preferiram kutije na finim sminkerskim stalcima za ku*cenje : goood :

Evo ti Q seriju Kefa za par dolara :

http://cgi.ebay.com/KEF-Q15-2-SP3315...QQcmdZViewItem

Ali dosta OT,da ne dobijem neku opomenu sa strane

@Svi

Pricamo ,lupamo cijene itd itd. Ali mislim da nitko od nas nije dokazao da z2300 nije best buy PC sustav za 1100 kn. Za sve ostalo ,bolje, treba utrosit vise novaca i tu prica staje. Tko nema vise za zvucnike s pojacalom ,ovo je dobar odabir. Ili skupite vise od 2500 kn pa kupite neki hi-fi sustav (ako ga mozemo tako nazvat posto se za 2500 ne dobije puno ali ipak se nesto bolje dobije. Novo naravno, za rabljeno treba imat srece i ubost nesto ludo za 2500kn).

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 08.12.2006. u 02:20.
spawn je offline  
Staro 08.12.2006., 02:17   #76
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Nautilus e da sam audiofil i da imam love..

Uf, čitao sam o njima tonu tog.. nema boljih

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 08.12.2006., 03:07   #77
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Nautilus e da sam audiofil i da imam love..

Uf, čitao sam o njima tonu tog.. nema boljih
Nebi vjerovao da imas para onda najvjerojatnije nebi kupovao te zvucnike. Sad bi mogao o tome razglabat sto godina, ali ajde, necu....

e sad da si neki midle class u neznam naprimjer engleskoj i rajca te zvuk isao bi podzemnom, a ne autom i imao te zvucnike jer je to nesto o cemu sanjas cijeli zivot. Karikiram ovo sa engleskom, al ono you get the point
Fleks je offline  
Staro 08.12.2006., 12:47   #78
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
a da se prebacimo na rasprave? ljudi ovo je review ne parlaonica
Staro 13.12.2006., 23:39   #79
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nažalost, znam da je riječ ovdje o reviewu Z-2300, i po njihovom pitanju, nemam ništa za nadodati ili oduzeti od prvotnog posta, već samo želim naglasiti da se ljudi Wattima razbacuju, pogotovo danas, i to puno previše,pa bih htio reći samo jednu stvar.

Dakle, cjelokupni orkestar u svojoj najjačoj i najsnažnijoj izvedbi neke skladbe ima snagu od 1W prilikom koje se postigne glasnoća od oko 120dB.

Samo da se zna.
BTW i to je jedan od razloga zbog kojih Bose ne daje podatke o Wattima, jer tako ionako nema smisla.

: hello2 : : hello2 : : hello2 :

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina
iggyone je offline  
Staro 26.12.2006., 11:27   #80
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Citiraj:
Autor iggyone Pregled postova
Nažalost, znam da je riječ ovdje o reviewu Z-2300, i po njihovom pitanju, nemam ništa za nadodati ili oduzeti od prvotnog posta, već samo želim naglasiti da se ljudi Wattima razbacuju, pogotovo danas, i to puno previše,pa bih htio reći samo jednu stvar.

Dakle, cjelokupni orkestar u svojoj najjačoj i najsnažnijoj izvedbi neke skladbe ima snagu od 1W prilikom koje se postigne glasnoća od oko 120dB.

Samo da se zna.
BTW i to je jedan od razloga zbog kojih Bose ne daje podatke o Wattima, jer tako ionako nema smisla.
To ti baš i nije istina. Za svaka 3dB glasnoće potrebno je duplo više izlazne snage iz pojačala pa tako i iz zvučnika. Ovo nekima zvuči nevjerovatno, ali razlika između glasnoće zvučika od 500W i 1kW je u samo 3dB. Sub od z2300 ima 120w i postiže glasnoću od 117dB (provjereno), tako da nisam baš siguran da bi izvor zvuka od 1W mogao proizvesti 120dB. Znam da je iskoristivost energije u zvučniku mala, ali čak i uz 100% iskoristivosti to ne bi bilo moguće.
Što se tiće Bose-a mislim da je skrivanje snage marketinški trik iako ne znam čemu to pošto većina ljudi voli znati s kojom snagom raspolaže, pogotovo u okruženjima di je potrebno puno snage (kino, otvoreni prostor...).
Vido je offline  
Staro 26.12.2006., 17:22   #81
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Citiraj:
Autor Vido Pregled postova
Sub od z2300 ima 120w i postiže glasnoću od 117dB (provjereno),
Mjereno, s cime, gdje i kako???

Citiraj:
Autor Vido
tako da nisam baš siguran da bi izvor zvuka od 1W mogao proizvesti 120dB.
Zasto ne?!?Manje vise dosta firmi specijaliziranih za razglase koje drze do sebe imaju jako osijetljive zvucnike s osjetlivoscu preko 11x dB/W/m
Daddy je offline  
Staro 26.12.2006., 21:46   #82
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Mjereno u gluhoj komori sa pofesionalnom opremom (bitaj boga koji proizvođač i kako, znam samo da je mjereno radi nekog pokusa sa puno raznih drivera, ne mora uopče biti istina, ali eto). Nisam ja mjerio tako da ne garantiram da je to 100% točno, ali imam ih doma pa mogu reći da su vrlo blizu toj brojci (boli glava i uši ako si na bliže od 1.5m od suba pri max glasnoći).

Za ovo drugo sam čuo, ali mislim da je to malo pretjerano. Jedan izvor kaže kako profi zvučnici imaju 120 dB/m, a drugi kažu da nema više od 90. Sad ti vidi. Mislim da je ovo drugo točnije pošto je to ipak malo futuristički, barem za ove magnetske zvučnike, to vrlo lako može biti samo marketinški trik (isto kao i mjerenje od 117dB. Može biti, ali ne mora).
Vido je offline  
Staro 26.12.2006., 22:13   #83
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Još jedan imam logitech z2300 i trgam stakla

Mislim 117dB i to onda jos veli da on ''misli'' da je to ''117dB'' jer on to ''čuje''.
Fleks je offline  
Staro 26.12.2006., 23:34   #84
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Citiraj:
, ali imam ih doma pa mogu reći da su vrlo blizu toj brojci (boli glava i uši ako si na bliže od 1.5m od suba pri max glasnoći).
onda imaš zdrastvenih problema...

onaj od Z2300 je pišljiv bob... da si rekao od Z5500, ajde, ajde...

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 26.12.2006., 23:59   #85
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Citiraj:
ali imam ih doma pa mogu reći da su vrlo blizu toj brojci (boli glava i uši ako si na bliže od 1.5m od suba pri max glasnoći).
Mislim da bi trebao malo razmisliti oko ovog!

Citiraj:
Autor Vido
Za ovo drugo sam čuo, ali mislim da je to malo pretjerano. Jedan izvor kaže kako profi zvučnici imaju 120 dB/m, a drugi kažu da nema više od 90. Sad ti vidi. Mislim da je ovo drugo točnije pošto je to ipak malo futuristički, barem za ove magnetske zvučnike, to vrlo lako može biti samo marketinški trik
Mozda da jos jedanput razmislis!?!

Citiraj:
Autor Vido
(isto kao i mjerenje od 117dB. Može biti, ali ne mora).
Ovdje ces se morati odluciti.Jel je ili nije.Gore se kunes da je, dolje pak vise nisi toliko siguran.Hmmm
Daddy je offline  
Staro 27.12.2006., 00:52   #86
Vido
[SW]'V^idO
Moj komp

Vido's Avatar

Kad ti kažem da bole uši, a one bole na glasnočama od oko 115dB naviše (130 je max za sve), zavisi od čovjeka do čovjeka.

Mislim da nitko od vas nije odvrnuo Z2300 do kraja na nekoj hard-core techno pjesmi jer da je, znao bi o čemu pričam (basovi do kraja, naravno).

Svjet je pun sr**a tako da ne možeš vjerovati ničemu što piše ako to ne provjeriš.

Nisam rekao da ono o 120dB/m nije istina nego da ja sumljam u to. Inače Z-2300 sub ima 95-96 dB/m/1W (nisam ni ja povjerovao kad sam vidio)! ( za satelite ne znam, ali mislim da su tu negdje).
Vido je offline  
Staro 27.12.2006., 02:10   #87
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Mislim da nitko od vas nije odvrnuo Z2300 do kraja na nekoj hard-core techno pjesmi jer da je, znao bi o čemu pričam (basovi do kraja, naravno).
Krivo misliš.. A da krče i da im malo fali da pregore, fali.

Ako nešto volim to je ili kvaliteta ili jačina,a za neko malo glasnije slušanje Z-2300 su jako dobri zvučnici za svoju lovu al za neko ubijanje nisu, eb ga.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 27.12.2006., 02:38   #88
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

ROFLAMO LOL

Jos jedan kao što rekoh.

Neda mi se upustat u tehnikalije sa tobom, ali ( ! ) pričaš gluposti
Fleks je offline  
Staro 27.12.2006., 06:38   #89
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Ja? ili...

žmnpp
buljo je offline  
Staro 27.12.2006., 08:45   #90
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Citiraj:
A ne? Slušao sam ih ja jedno duže vrijeme. Nimalo impresioniran, štoviše, nisam ni htio onda preko pola više stavljati jer su užasno krčili...

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge