Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.05.2005., 10:53   #91
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Meni pucketa u toku pjesme i to samo ako spojim preko dva kabela. ako je spojen samo jedan (ana ili dig) nema pucketanja.

A to da je zvuk bolji, zvuči punije, bogatije malo....

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2005., 11:26   #92
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Renesis
Meni pucketa u toku pjesme i to samo ako spojim preko dva kabela. ako je spojen samo jedan (ana ili dig) nema pucketanja.

A to da je zvuk bolji, zvuči punije, bogatije malo....

Onda budi sretan.

Odluči se na jednu konekciju (preporučam analognu) i investiraj u bolje kablove, te uživaj u zvuku (koliko god je to moguće sa tim zvučnicima )
Jango Fett je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2005., 11:16   #93
Njusskallo
Premium
Moj komp

Njusskallo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Onda budi sretan.

Odluči se na jednu konekciju (preporučam analognu) i investiraj u bolje kablove, te uživaj u zvuku (koliko god je to moguće sa tim zvučnicima )
Da i ne kupuj kablove u HG spotu jer če pucketat još više
Njusskallo je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2005., 12:02   #94
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Njusskallo
Da i ne kupuj kablove u HG spotu jer če pucketat još više

Ne razumijem ovu izjavu. Iz nje proizlazi kao da HGspot proizvodi svoje kablove (koji su loši). Koliko ja znam, HGspot prodaje Bandridge (i Profigold kao njihov ogranak). Po toj logici treba izbjegavati sve trgovine koje prodaju Bandridge (a njih je mnogo).

Dok Bandridge ogranak nudi zaista bezvezne kablove, Profigold je sasvim solidan kao svrsishodan kabel i vjerojatno najbolje što može naći za sebe, bez obzira ne cijenu. Razlog je taj što PC konekcija daje problematične uvjete - kabel naime mora biti 2 RCA (chinch) na 3.5 mm minijack, što se ne nalazi kod high-end hifi proizvođaća. Prema onome što sam dosada vidio, ne možeš naći bolji kabel od Profigolda ako tražiš takav sistem, a na njega si prisljen ako nemaš zvučnike sa klasičnim stereo RCA ulazima. Jedini bolji kvalitativni odskok možeš postići samogradnjom, no već Profigold će izvući maksimum iz PC-a.
Staro 20.05.2005., 23:43   #95
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Da ne otvaram novu temu - molim samo jedan praktični savjet. Mogu li kako na svoj komp spojiti pojačalo? - nemam neku posebnu zvučnu osim ove integrirane. I onda spojiti na to zvučnike i mikrofon i da mogu nešto snimit - neki program preporuka. To je sve u svrhu zabave - karaoke. Ništ posebno. Hvala!
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2005., 23:55   #96
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
Originally posted by flajpan
Da ne otvaram novu temu - molim samo jedan praktični savjet. Mogu li kako na svoj komp spojiti pojačalo? - nemam neku posebnu zvučnu osim ove integrirane. I onda spojiti na to zvučnike i mikrofon i da mogu nešto snimit - neki program preporuka. To je sve u svrhu zabave - karaoke. Ništ posebno. Hvala!

Za spajanje zvučne kartice i pojačala treba ti ovakav kabel:

Možeš ga nabaviti gotovo u svakom elektro-dućanu i dođe par kuna.
Njega spajaš na uobičajeno zeleni izlaz sa zvučne kartice, tj. primarni stereo izlaz (nije bitno je li integrirana ili samostalna, uvijek je takva shema). Ukoliko ti je kartica surround, onda imaš tri izlaza, pa pazi da priključiš na onaj prvi (dakle, zeleni).

Što se mikrofona tiče, svaka zvučna (gotovo svaka) ima Mic In, tj. ulaz za mikrofon i softversku podršku za snimanje. Mikrofon spojiš direktno na taj ulaz na zvučnoj i softverski u Audio properties namjestiš način rada sa Playback na Recording, pa snimaš. E sad, karaoke situaciju nisam nikada probao, pa trebaš eksperimentirati - ili čekaj da ti se javi netko iskusniji od mene.
Staro 21.05.2005., 07:24   #97
Njusskallo
Premium
Moj komp

Njusskallo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Ne razumijem ovu izjavu. Iz nje proizlazi kao da HGspot proizvodi svoje kablove (koji su loši). Koliko ja znam, HGspot prodaje Bandridge (i Profigold kao njihov ogranak). Po toj logici treba izbjegavati sve trgovine koje prodaju Bandridge (a njih je mnogo).

Dok Bandridge ogranak nudi zaista bezvezne kablove, Profigold je sasvim solidan kao svrsishodan kabel i vjerojatno najbolje što može naći za sebe, bez obzira ne cijenu. Razlog je taj što PC konekcija daje problematične uvjete - kabel naime mora biti 2 RCA (chinch) na 3.5 mm minijack, što se ne nalazi kod high-end hifi proizvođaća. Prema onome što sam dosada vidio, ne možeš naći bolji kabel od Profigolda ako tražiš takav sistem, a na njega si prisljen ako nemaš zvučnike sa klasičnim stereo RCA ulazima. Jedini bolji kvalitativni odskok možeš postići samogradnjom, no već Profigold će izvući maksimum iz PC-a.
ne ne ne

Mislio sam na to kako HG-spotovci izlaze u susret pri kupovini kabela .. samo govorim iz iskustva
Njusskallo je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2005., 08:45   #98
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Njusskallo
ne ne ne

Mislio sam na to kako HG-spotovci izlaze u susret pri kupovini kabela .. samo govorim iz iskustva

Znači... kada ti ne izađu u susret ili su neljubazni, velika je vjerojatnost da će ti ono što si kupio biti neispravno ili...?

Hehe...

Ma razumijem ja tebe... no od njih ne treba očekivati čuda - čudo bi bio obrnuti scenarij. Naime to je veliki dućan za apetitima svestrane mase kroz kojeg protutnji bar tisuću ljudi dnevno - teško da će se ponašati kao u maloj specijaliziranoj trgovinici...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno