|
![]() |
#61 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Evo sad sam je usliko Yamahu kroz rešetke sa svojim c-700 UZ, i više niš ne slikam ![]() Ti nisi uopce napisal koji je to model Sony-ja..Medjutim i kod jednog i drugog glavna razlika u zvuku će bit u zvučnicima. i izvoru zvuka naravno. Na takva pojacala pa bila ona i low HI_FI end pravi zvučnici su the way to go, samo to je skupo, razlika uočljiva , bez osluškivanja ko šišmiš ![]() ![]()
__________________ |
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Da tvoja Yamaha je slična mom Sony-u, osim u dvije stvari - koliko sam shvatio prema specifikacijama, tvoja Yamaha nema dual monoblock ustroj, što bi bilo teoretski bolje, ali praktično je upitno u ovoj klasi. Druga stvar, i ujedno važnija, jest to da Yamaha ima klasični četvrtasti transformator, dok Sony ima toroidalni transformator, o čemu bitno ovisi učinkovitost i isporučivanje kvalitetnije snage. Što je transformator veći i masivniji, to je jača i kvalitetnija snaga, kao što se vidi i po syssovom ToneWinneru. Sony i Yamaha mu nisu dorasli. Po kilaži su skoro isti (Sony je samo 1 kg teži), pa su otprilike slične konstrukcije. Iz tog razloga znam da se vrlo lako može i bolje napraviti, i razlika se može čuti i na zvučnicima niže klase. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#63 |
Junior Member
|
A dobro, mojih 25 godina kaj se bavim s tim donosi jednostavno drugacija iskustva ![]() A da ne velim da su od svih komponenti, pojacala najsavrsenija, ne velim ja da sysovo nije bolje. A kaj se tice toroidnog trafa on moze bit tamo samo radi reduciranja troskova i cijene i dimenzija , Jel manji toroidni trafo daje vecu snagu, samo nema istu elektro magnetsku karakteristiku ko klasičan.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 19.04.2005. u 10:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Junior Member
|
Zato kaj je moj trafo u jamahi veci duplo od toroida(ne znam kolko dobro to na slici mozes vidjet). I zato kaj je poznato zasto su se toroidi poceli radit, zato jel su za istu snagu manji,posto treba manje materijala i jeftiniji za proizvodnju. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
@visage... tonewinner ad-89 @jango... 4x10000 uF rubycon ak se ne varam, 15kg sve skupa. samo mi nešto potenciometar šumi kad je na 00 glasnoći, tj. kad ga dižem iz 00 na 01... ništa strašno, ali možda neki alps piknut nutra ne bi bilo loše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
ili kao zasebno dedicirano vanjsko koje je onda lakse smanjiti... Postoje u audio svijetu izuzetci koji sa posebnom tehnologijom mogu iz relativno malih gabarita dati nevjerovatne kapacitete (naspram "konvencionalnim rjesenjima) jedno od takvih rjesenja dolazi opet od Wunderkind Bob-a, osobe sa najvise patenata u audio industriji, da se ja postedim piskaranja evo malo detaljnije o samom principu, pojednostavljeno : http://www.mindspring.com/~jonfoulke...nicalTalk.html Taj patenat se najvise koristi u pro pojacalima koje su ovo prihvatile kao melem na ranu : ![]() Nakon ovog patenta, mnogi dizajneri su eksperimentirali sa ovakvim rjesenjima pa su kompanije kao Sumo (ako ne i prvi Amp A klase), Naim, Spectral ponudili slicna rjesenja. U 80-tim je to izazivalo veliko cudjenje kad su mega zvucnicki sistemi povezani sa relativno malim pojacalima (naspram konvecionalnim rjesenjima) pogonili iste sa jednakim autoritetom kao uobicajeni monoliti ![]() EDIT, Predsjednik Naim-a (Verker) je nazalost preminuo nedavno od bolesti a kako cujem i bivsi Sumo (James Bongiorno )nije daleko ako vec i nije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Premium
|
Da, čuo sam nešto o tim pojačalima, ali samo usputno... Zašto se koriste samo za PRO svrhu? Jel to čemu i u audiofilskom smislu? Baš sam čitao u What HIFI-ju za nova Sony S-MASTER PRO digitalna pojačala - navodno mogu strpat 100W na kreditnu karticu... o kvaliteti otom potom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Naprotiv, Sunfire (link vec imas) kao i Spectral koriste za sva audiofilska pojacala. Drugi ne zele placati patent a i ne zvuci dobro da se koriste tudjim rjesenjima, mala je to industrija, jako ponosne glave i svako gura svoje ![]() Za pro je zahvalno zato sto sve iznad 3 visine (19" rack) se smatra pre velikim, tako da vecina danasnjih pro pojacala pa i vecina PA najcesce se zadrzavaju na 2H. Kad se slozi gomila uredjaja u rack, od kojih procesori, dinamika i ostala krama, svako suvisno oduzimanje prostora je nepozeljno. Za ovo Sony S-master, je klasicna opijenost brojevima i tehnologijom, usporedivo sa Car audio integriranim pojacalima hiper specifikacija, dok u realnosti se nema puno sto reci. Za razliku od tih micro obecanja, Magnetic field je ozbiljna stvar i priznata u industriji vec 30-tak godina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
Gjde se može nabaviti/čuti Sunfire, i po kojoj cijeni? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#71 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Za nabavit je tesko, nema dilera u EU za sada, barem ne kontinuiranog. No postoji dosta dilera u DE koji ce naruciti istog po narudjbi (kao i bilo sto drugo) Manji model ne prelazi 2000$ skuplji nesto vise. No kad ga vlasnik Absolute Sounda (H.P.) ima doma a dobiva sve sto pozeli, onda to dovoljno govori ![]() Ovo je sto bi se reklo real world High End pojacala od osobe koja je izumila Phase Linear. Moj diler iz DE ga povremeno nabavlja (barem do sada...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Junior Member
|
Lijepo, koje zvučnike imaš/imat ćeš priključeno na to? Ak sam dobro shvatio to je samo izlazni stupanj, kolko ce te novaca kostat to zajedno sa predpojacalom? Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Meni vec tjedan dana stoji 23.5 (Levinson) koji je dosao iz Sun Audio (Bavarija) za frenda (upgrade i servis) danima sam pozivao svjedoke jel nisam vjerovao kako brutalno zvuci ![]() Frend koji je dizao to pojacalo u mitove se stvarno zacudio kad je slucao. Da se nebi krivo shvatili svira ono jako dobro, ali nije to to. Trebalo bi mjesecima eksperimentirati sa kablovima, uzas ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Prva adresa u svijetu za najpovoljnije dijelove, sve sto postoji. Agnostino (Krell) bas ne voli kad se ovako lako mogu iscitavati cijene elemenata, nije bas lako opravdati cijene ![]() http://www.partsconnexion.com/home.php |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Premium
|
Citiraj:
Zvučnici su Dahlquist Prelude CA-1, kanadska firma (i proizvodnja), malo zahtjevniji (osjetljivost 86 dB), old-school konstrukcija, standmount, sačmom punjene komore (10 kg svaki). Kupih ih polovne prije par mjeseci. Divni su. ![]() Znam da je Soundcraftsmen samo izlaz, ali nažalost nisam imao raspoloživo novaca i za preamp koji se prodavao uz njega (a i bio je iz 70-tih, vrlo ružno i kabasto). Do kupnje preampa morat ću se zadovoljiti sa pre-out funkcijom starog Yamaha stereo recievera... no svejedno je to zbog takve amplifikacije svjetlosnim godinama ispred Sonya. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je to stariji amp, ništa se ne čudim. Često je takav zvuk. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo su kablovi "za svrhu" od 4 kn/m. Ista priča je sa interkonektima, možda nešto bolja - trenutno je Profigold (150 kn/m). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raindrops keep fallin'...
|
Citiraj:
Jesi pravio ffrc ili triple T? Baš si ovih dana razmišljam da si napravim jedan od ova dva. Kako si ti zadovoljan sa tim tvojim? Ako je istina što pišu na TNT-u svakako se isplati malo potruditi. E da, gdje si nabavio UTP kabel? Gdje god dođem sve nekakav škart. ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
eh sad triple t... pa nisam ja rokfeler ![]() ffrc ali bez vanjskog bužira jer sam u trenutku gradnje tog kabela bio jako limitiran parama... a drot ko drot... bolji je ziher od default crveno-crne 2x0.1 kvadrata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raindrops keep fallin'...
|
Citiraj:
Spetljat ću i ja sebi jedan. Mada mi se čini da ovi kablovi bolje sviraju na nekim biwire zvučnicima. (a ja ih nemam). Ako sve spojim na jedan kup čini mi se da će visoki patiti. Al' koliko para toliko i muzike.
![]() |
![]() |
#85 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Evo danas sam se malo igrao sa svojima i došao do sljedećeg: Ako spojim zvučnike digitalno i analogno (2 kanal) istovremeno, zvuk je puno bolji. Puniji i ljepši za čut. ALI zvuk pucketa svako malo, ali baš se ono jako čuje, pa me zanima ako ko ima rješenje... Naime digitalni ima jedan ulaz a analogna ima dva. ovaj drugi se mix-a sa nekim od njih. Tako da kad spojim digitalno i analogno na 2 kanal, zvuk zvuči puno bolje... @Jango - ti si imao ove ko ja, imaš ti kakvo rješenje. Jer sa dual vezom je zvuk PUNO ljepši, nego samo single, bilo digital ili analog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Premium
|
Citiraj:
To da je zvuk bolji ti se samo čini, jer zapravo reproducira u isto vrijeme umixan signal sa oba izvora, i digitalnog i analognog. To nema veze s kvalitetom reprodukcije, no ako te usrećuje, OK. Nažalost, problem sa pucketanjem je poznat kod ovog modela zvučnika. Ja sam ga isto imao i dok sam ih posjedovao, problem nisam riješio. Pucketanje nastaje samo pri početku signala i vezan je isključivo za digitalnu vezu. Dakle, kada krene protok digitalne informacije, ono zapucketa od neke vrste "šoka", jer u digitalnom načinu dok ne protječe informacija nema signala. U analognom načinu signal je uvijek tu, slabiji ili jači. Da li je to slučaj i kod tebe? Prema spoznajama sa Creativeovih troubleshooting foruma, pucketanje se da ispraviti softverski. Ja sam instalirao najnovije drivere za zvučnu (Audigy 2 NX) pa je pucketanje nešto smanjeno, iako nije nestalo. Jedan tip mi je rekao da to rješava tako da ima pozadinski program koji cijelo vrijeme na repeat pušta jednosekudni WAV koji je potpuno tih, pri čemu je signal konstantan. No to mi izgleda prilično neelegantno rješenje da bih išao na digitalnu konekciju. Uostalom, korištenjem dobrih kablova analogna veza je bolja od digitalne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Premium
|
evo ja sam za vikend nabavio Altec Lansing MX5021 i vec imam problema. preko dana na normalnim glasnocama sistem radi super ali kad je tisina a to je pogotovo izrazeno po noci cuje se konstantni sum iz zvucnika (white noise) sto postaje prilicno iritantno. dal bi se to dalo ublazit kako ili da ih idem vratit i trazit neki drugi sistem ili da na kraju iskeširam 1400kn za slusalice i njihovo pojacalo:confused: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Premium
|
Citiraj:
A možda je stvar i tvojoj pratećoj opremi/softveru... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Premium
|
zvucnici su kupljeni u linksu, mogu ih zamjenit u roku od tjedan dana, znaci do vikenda. nije do moje opreme jer se taj sum javlja kad god su zvucnici ukjuceni, bez da su spojeni na bilo koji izvor zvuk i da i sateliti i sub sume (Sub ima zanimljiv zvuk ventilatora u pogonu. gledao sam malo po netu i par ljudi se zalilo na taj sum.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Premium
|
Citiraj:
To ne bi trebalo biti tako. Daj ih na reklamaciju. |
|
![]() |
![]() |