|
![]() |
#30811 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Nutella vamo u DE je opasna za krvne žile i zube jer kad se krene jesti teglica od 1kg nestane sam tak. I to bez palačinki i kruha ![]() Al da je bolja od one koju sam jeo u HR, to svakako.
![]() |
#30812 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30813 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Usput, danas za ručak su mahune čušpajz na kiselo s Šanjekovim konjskim kobasama. Sjeme mahuna je doputovalo iz dalekog Vijetnama i obradovalo me dobrim urodom i kvalitetom.
![]() |
![]() |
#30815 | |
driver
|
Citiraj:
Prvo kvalitetan ajnprem na masti ( boje lješnjaka ), na to se 30 sek. ( ne dulje ) provrti jušna žlica crvene paprike i tri režnja sitno kosanog češnjaka. Zalije je hladnom vodom i ubaci kobase po želji rezane na sitne ploške. 10 min kuhanja pa se dodaju očišćene mahune, krumpir na ploške i dosoli po potrebi. Kad je kuhano ubaci se pol šake sitno sjeckanog peršina i doda octa po želji. Nek' odstoji deset minuta poklopljeno. Upravo sam rešil tri tanjura uz raženi... ![]() Idem krmit jer me je mjesec u perigeju syebal za spavanje. ![]()
![]() |
![]() |
#30817 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30820 |
Moderator
|
šos' taki, imam i ožujski ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30822 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kako jedete Leberkase? Zena kupila negdje kilu, pa nisam siguran jel se jede onako kao salama ili treba malo prepeci na tavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30823 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#30824 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#30825 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() http://www.telegraf.rs/zanimljivosti...mo-imali-video |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30826 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znam za kinder ladu, najeo sam je se ![]() No kaj mi to znači kad toga više nema. Ferrero je krenuo nutelom i sad to mažem kad stignem ![]()
![]() |
#30827 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() Inače, jel' bio netko u onom "all you can eat" na Kvatriću? Kak to izgleda ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#30830 |
Moderator
|
tako se to radi direktore ![]() si probao roštiljke/pečenice u kotlovinu? majko božja... sad se sjetih onih bavarskih što su na redovitom roštilj meniju, ama... ama... ko će da me digne poslije tretmana kotlovine sotim finim kobasama?! ![]() e da jel netko iz te serije uzeo one pivske kobase? jesu čemu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30831 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Osobno najgore iz te serije, doduse pripremao sam ih na tavi jer nisam imao prilike rostiljat. Elektricne rostilje ne volim, to je smrtni grijeh ![]()
![]() |
#30832 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Nisam probao roštiljke u kotlovinu, bile su sad pečenice na roštilju, a u kotlovinu sam ubacio istarsku kobasicu (žena naletila na akciju u konzumu). Velke i fine kobase, nakon kratkog pečenja ubacio sam ih u saft od kotlovine da daju malo arome. Uz to kotleti, i krumpir s malo sušenih vrganja u saftu za okus. Na roštilju juneći ramstek, svinjska vratina, pileći rasjek napacan u tandoori smjesi začina, malo pilećeg filea, pečenice i ćevapi. Uz to grah šalata, zapečena peciva, paradajz, luk, domaći pinđur. Ubojstvo ![]() Obzirom da sam sad potrošio zalihe kobasa i pečenica, kad bude prilika nabavljam one bavarske koje si spomenuo ![]()
![]() |
![]() |
#30833 | ||
Moderator
|
Citiraj:
jedino mora biti model u koji ide dolje voda, e onda se ta voda našodra sa svime i svačime ![]() Citiraj:
to to sušeni vrganji buraz, taj hint ludosti mi je trebao! ![]() što se piletine tiče za bilo koju pripremu za mene više ne postoji išta osim otkoštenog zabatka... dobro i krilca, dobro i bataci ![]() bavarske pod obavezno stavi na šoping listu... vjeruj mi od idućeg roštilja ja nabavljam 2 x paketa pod regularno jerbo tih 5 komada smažem u dva obroka (uz ostalo meso jelte). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30834 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30835 | |||||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#30836 |
driver
|
Hint: kad god radim kotlovinu šaku suhih vrganja sameljem u starom mlinčeku za kavu i ubacim zadnjih 10 minuta. Uz to, obavezna je žuta mrkva i svakako roštilj kobase. Osnova za kotlovinu mi je u pravilu vratina i par komada carskog kojeg u startu ispečem da izađe većina masnoće. Neće škoditi ni jedna sv. nogica raspolovljena po duljini ili dobar komad juneće/goveđe kosti s ligamentima i srži. Od biljnih začina koristim peršin i ljupčac (vegeta) a final angels touch je 2-3 deci bijelog kiselijeg vina. Usput, da sam znal da je kod Roberta takav hrkljuš, došel bi pa makar i pješice... ![]() ![]()
![]() |
#30837 | ||
Premium
|
Citiraj:
Tak i ja vrganje ubacim pred kraj i to da nenadmašni štih kotlovini. U principu od mesa ja uvijek za kotlovinu uzimam krmenadle (poenkad i kakve kobasice), brzo spečem ih u ulju i izvadim gore. Onda nutra luk paprika, paradajz, feferon, soli, appra, crvene paprike i krčkaj ![]() Na kraju kad se sve fino zdinsta i prožme s vrganjima, zgusnem malo i ubacim krumpir ili grah kao prilog. Inače mi je grah draži, ali sad mi ga se jelo na šalatu ![]() Taj saft od kotlovine, mogao bi se ubit u njemu. Znal sam pol kruha pojest umakanjem dok bi se krčkalo, pa bi na kraju jedva mogel jesti kad bi bilo gotovo ![]() Jedino me sjebal ovaj roštilj. Moj dosadašnji je otišo u vječna lovišta, pa sma se poslužio visećim roštiljem. Katastrofa za manipulirat mesom, moram najesen napokon izgradit pošteni roštilj... Citiraj:
![]() Ali svakako bi dobro došao, nisam znal da si tam ![]() Inače papričice fino rastu, ali je ljutina puno slabija nego prijašnjih godina, barem na nekoliko papričica koje sam dosad probal.
![]() |
![]() |
#30838 | |||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() dakle osuđen sam na taj el. roštilj i gore je meso ono baš crap totalni... ajde oke je recimo ražnjić sa čiketinom, špekom i povrćem... like this: ![]() ispod redom u vodu: češnjak, svježe ubrani ružmarin, maslinovo da to sve ne izgori (odmah) i sol... jer eto... ima se soli pa se dobije slana para preko ribice ![]() ![]() Citiraj:
još se skompo s mesarom pa imam čabe uslugu pacanja i držanja mesa u komori do samog roštilja, što je stvarno life saver kada se radi veća količina roštilja bikoz u frižideru nema mjesta za prdac. Citiraj:
ako čitaš pažljivo vidjet ćeš da sam se ispravio ![]() Citiraj:
od kada su ove u igri prioriteti su se promijenili u moram-ih-imat-svaki-put ![]() Citiraj:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#30839 |
driver
|
Citiraj:
Naravno, kost i nogicu izvadiš kad je gotovo i daš pesima ![]()
![]() |
#30840 |
Moderator
|
ja znam (kad mi se da) stavit kuvat prije kotlovine malo kosti i malo dimljenih dijelova svinje/krave i sotim temeljcem zalijevat cijelo vrijeme, a dimljeno skuvano meso naravno natrag u kotlovinu pred kraj... to je isto jako slasno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|