|
![]() |
#662 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#663 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#664 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Kontaktiral sam ga, pa mi sugerira da: 1. Kontaktiram nacionalnu poštu, te da ima dam tracking broj, da možda najdu di se zagubilo. 2. Da na paypalu pokrenem spor da nisam item dobil, te da mi vrate novac. Dal se opce u HPu da pomocu ovog tracking numbre-a naci artikl? il je to samo za internacionalnu poštu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Preko tracking ID-a možeš vidjeti da li ti je pošiljka uopće stigla u RH i nakon toga će ti ispisati kad se otpremi na tvoju adresu. Kad ti proslijede pošiljku, prije nego ti dođe doma, zapeti će na carini dan-dva. http://ips.posta.hr/ Jedan primjer: 6/12/2009 11:54:00 AM CROATIA ZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb) 6/12/2009 3:49:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 Send item to domestic location (Inb) 6/16/2009 8:51:00 AM CROATIA Rijeka CAR Send item to customs (Inb) 6/16/2009 8:56:00 AM CROATIA Rijeka CAR Record item customs information (Inb) Retention reason : Awaiting presentation to customs commissioner 6/17/2009 12:41:00 PM CROATIA Rijeka CAR Return item from customs (Inb) |
![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Znači ovako: Code:
99.88$ + 26.99$ = 126.87$ (item + shipping) 126.87 * 5.04 = 639.42 HRK (tečaj USD/HRK) 639.42 * 1.05 = 671.40 HRK (carina) 671.40 * 1.23 = 825.22 HRK (PDV) 825.22 + 50 = 875.22 HRK (poštanske usluge) Zadnje izmijenjeno od: timmy. 11.09.2009. u 08:58. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#672 |
Premium
|
Pa previše je, ali ovako kupim jedne naočale sebi, a jedne državi. ![]() Da kupujem u optici kupio bi jedne sebi, a još dvoje optici, tak da mi je bolje jedne poklonit državi nego dvoje optici. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Beerman
|
heheh tako je, naspram sramotno visokih cijena u optikama sunčane se apsolutno isplati kupiti vani bez obzira na davanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
da li je netko možda uzimao Ipod Touch preko ebay-a? kakva su iskustva pošto se radi o nešto skupljoj stvari? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Naime danas sam bil u pošti, te sam im dal tracking broj, prvo su se jedno vreme gubili, onda su uspeli provjerit, te mi rekli da artikal nije stigao u HR. Kasnije sam onda pokrenul žalbu na PayPalu, te ću ju vrlo vjerojatno igubit, jer je seller podnio dokaz o slanju artikla, te odabrao da spor odluči PayPal, dok sam ja iznesel samo svoju činjenicu da nisam dobil artikal, koji nemam kak dokazat, il možda imam??? Samo se nadam da necu sad platit neke troškove toka spora? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Beerman
|
@ Redline Nemas nikakvih troskova spora i u najgorem slučaju ces izgubiti novce i predmet - znači platio si ali ni novaca ni predmeta. Nisam siguran da je dosta sto je prodavac podnio dokaz o slanju vec ako ne grijesim bi trebao i dokaz o isporuci - primitku. U svakom slucaju prodavacu ces moci ostaviti negativnu ocjenu dok on tebi ne moze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Kupio sam stativ za fotić sa ebaya i piše mi na ips.posta.hr da je predmet zadržan na carini zbog nepostojanja računa: ("Retention reason : Invoice missing") Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
a koliko bi me izašla poštarina i carina sa svime što se plaća na ovaki iznos $23.00 Zadnje izmijenjeno od: jraji22. 19.09.2009. u 16:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Shipping to: United States Ne salje vani...
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Mene zanima šta je sa ovim "jeftinim" aukcijama, znači netko stavi starting bid 1€ na item koji realno vrijedi 50€, i na kraju zadnja ponuda bude recimo 8€, dali selleri odustaju od prodaje ili prodaju taj item za tih 8€?
![]() |
#684 |
|
Ništa tamo nije obavezno, on ne mora to prodati a ti mu možeš vjerovatno ostaviti negativan feedback. Mene zanima šta selleri najčešće rade kada aukcija završi sa jako niskom cijenom. Dali su skloni odustajanju? Znam da ovisi od čovjeka do čovjeka ali opet...
![]() |
#686 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Neki itemi imaju ono nešto "reserved price". Znači piše da još nije dostignuta rezervna cijena, a tek kad je dostignuta onda taj bidder može kupiti item, al možda se varam, nisam nikad kupovao u toj situaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Beerman
|
nema oćeš nećeš- ako nema rezervne dužan si kupiti kao i on prodati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Kao što je agm7007 rekao, neki itemi (listingsi) imaju reserved price i ukoliko item ne prijeđe reserved price, aukcija propada...jednostavno više ne vrijedi. Tako da buyer ne winna item i bogme ga ne može niti platiti a automatski seller nije obvezan to poslati. Na takvim aukcijama imate "reserve met" ili "reserve NOT met" oznaku kako bi znali da ima ta rezerva. Kad se rezerva prijeđe, aukcija je tada kao i svaka druga. Ako nema "reserve", najbolji ponuđač winna item, plati ga i automatski je seller dužan isporučiti item pod prijetnjom negativnog feedbacka. Osobno sam iz zajebancije kupio 200g silica gela za 0.04$ sa shippingom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
|
Citiraj:
Dobar post ![]() Tako ću ja pokušati kupiti i7 920 za 2$ ![]() ![]() Nigdje ne piše reserved price ![]() Sad treba visiti po aukcijama i kupovati iteme vrijedne 200$ za 20$ ![]()
![]() |
![]() |
#690 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Kao da si ti jedini. BTW, često aukcije znaju imati veći završni bid od istog predmeta za buy it now kod nekog drugog prodavača.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|