Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2009., 12:17   #841
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
eto, ja imao jos jednu uspjesnukupnju...kljuc bez elektornike, znaci samo skoljka ilitiga sasija za pug 307..stiglo i nesto ranije nego sam se nadao, super zadovoljan, cekam da se frend vrati iz zga, da prebacimo elektorniku i kljuc u novi, jer su se njemu tipke unistile

...

edit... frend me narajcao na deal extreme, pa sad idem vidjet sta ima
Staro 15.11.2009., 12:24   #842
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor William_Munny Pregled postova
ja bi kupio ovaj stick sa ebaya...ebay.co.uk
zanima je jel ovih 8,66 evra jedio što ja moram platit ?
koliko ja kužim poštarina je besplatna...
znači samo platim paypalom i stiže mi doma bez dodatnih troškova ?
ako netko zna neka javi...
ps.stavio sam da sam iz hrvatske
Uff, risky bussinesses....
Ja sam prije nekog vremena isto tako 'popaso' priču - 'jeftino' kupio stickove iz Kine na ebay-u, stickovi došli relativno brzo-za 15ak dana, ali pushing - oba sticka su bila nekak upflashana - imali su 4x manji kapacitet (stvarni) od deklariranog, i svako snimanje veće količine od stvarne (ne deklarirane) rezultiralo je komplet gubljenjem podataka; na kraju sam pop--- i spalio ih....
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2009., 14:37   #843
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Uff, risky bussinesses....
Ja sam prije nekog vremena isto tako 'popaso' priču - 'jeftino' kupio stickove iz Kine na ebay-u, stickovi došli relativno brzo-za 15ak dana, ali pushing - oba sticka su bila nekak upflashana - imali su 4x manji kapacitet (stvarni) od deklariranog, i svako snimanje veće količine od stvarne (ne deklarirane) rezultiralo je komplet gubljenjem podataka; na kraju sam pop--- i spalio ih....
?

za fake stickove napraviš dispute na paypalu i dobiješ natrag novce.
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2009., 17:08   #844
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Nije plaćeno paypalom nego normalnim bankovnim transferom...
jopis je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2009., 17:59   #845
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Trebao bi mi popis robe čiji je uvoz u Hrvatsku zabranjen. Zna li tko gdje bih to mogao pogledat? Na carina.hr ima hrpetina propisa tako da je to iznimno teško naći...
Staro 15.11.2009., 19:05   #846
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
malo ti je pitanje preopćenito, ali jako malo stvari ti je zabranjeno uvoziti u RH.

uz potrebnu dozvolu možeš i tenk uvesti.

pojasni malo pitanje
E-mil je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2009., 19:12   #847
borisko
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
možda ljude?
borisko je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2009., 19:32   #848
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

možeš i njih

ako imaš dozvolu
(pitaj Angelinu)
Staro 15.11.2009., 19:38   #849
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
malo ti je pitanje preopćenito, ali jako malo stvari ti je zabranjeno uvoziti u RH.

uz potrebnu dozvolu možeš i tenk uvesti.

pojasni malo pitanje
Ok, npr. vitaminske tablete, neke vrste hrane kao npr. kavijar...
Staro 15.11.2009., 19:52   #850
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Sve što ti se imalo dotiče lijekova (vitaminske tablete i slično) se automatski stavlja "pod mikroskop" na carini i jako dobro paze da ne uvezeš nešto što se ne bi smjelo.

Inače vitaminski preparati se svrstavaju kao dodaci prehrani i kao takvi su slobodni za uvoz, ali te kod uvoza (ako si takve sreće) može zadesiti i sanitarni pregled (što su ti dodatni troškovi)

potraži malo, mislim da se baš o tim vitaminima već dosta pisalo
Staro 15.11.2009., 19:54   #851
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Neisplativo jer na prehrambene artikle ide i carina i pdv. Tako da dosta skupo izadje. Vec je bilo rijeci o tome, cak mozda i u ovom topicu. Potrazi.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2009., 19:57   #852
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Ok! Hvala Vam na pojašnjenju!
Staro 15.11.2009., 23:57   #853
Manojlo
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
dajte ljudi ne budite šupci neka se netko javi
Manojlo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2009., 00:40   #854
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Ja bih ti rado pomogao, ali nisam iz Zagreba.
Staro 16.11.2009., 19:09   #855
Tomfi
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor manki Pregled postova
imam malu nedoumicu...

prije cca 3 tjedna sam preko buynow uzeo nekaj za frenda i USBstick za sebe (od razlichitih prodavacha) i tada nisam mogao platiti jer kao paypal provjerava sredstva tih prodavacha...
tada sam im slao mail da ih pitam i potvrdili su mi da im to neshto rade, pa da trenutno ne mogu primati lovu putem paypala.

jucher sam ponovno probao i dalje im to stoji...
krenul sam chitati pravila kada se mozhe otkazati kupnja i ovakav sluchaj se ne spominje, jer ne znam da li da josh malo prichekam (par dana) i da onda probam ili kaj...

ima tko kakvo iskustvo sa ovime?
Otkazat' se može i tako da napišeš prodavaču da bi otkazao i zbog čega. Ja sam tako otkazao kad sam vidio poštarinu koje je bila znatno veća od same cijene i to mi je uvažio. Od tada lijepo kad nešto naručujem prvo pitam za poštarinu (ukoliko se ne radi o zadnjim satima aukcije). I sada naručujem preko ebay.de jer je mnogo manja poštarina iako mi je nešto stiglo direktno iz kine.
Tomfi je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2009., 13:55   #856
lugano
Premium
Moj komp

lugano's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Pozdrav,

jel tko zna jel bi kupnja katane http://cgi.ebay.com/HANDFORGED-JAPAN...item1c0e34d5ec
moglo stvarati probleme kod carine.
lugano je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2009., 14:04   #857
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ne znam što će ti reći carinici ali jesi li svjestan da naručuješ fake? Jedan prosječno kvalitetan nož košta više od te "katane". U pravilu treba jako paziti na sve što dolazi iz Kine. Nemaju oni bez razloga najjeftinije cijene na eBayu.
Staro 24.11.2009., 14:11   #858
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Citiraj:
Autor lugano Pregled postova
Pozdrav,

jel tko zna jel bi kupnja katane http://cgi.ebay.com/HANDFORGED-JAPAN...item1c0e34d5ec
moglo stvarati probleme kod carine.

sa SCYTHE Katanom 3 nemaš nikakvih problema sa carinom osim možda +23%,

a sa ovom tvojom katanom...

pogledaj ovaj post #260
Staro 24.11.2009., 14:20   #859
lugano
Premium
Moj komp

lugano's Avatar

Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
Ne znam što će ti reći carinici ali jesi li svjestan da naručuješ fake? Jedan prosječno kvalitetan nož košta više od te "katane". U pravilu treba jako paziti na sve što dolazi iz Kine. Nemaju oni bez razloga najjeftinije cijene na eBayu.
Da znam da je vrlo loše kvalitete.Inače sam vlasnik prave katane i to mi je za ukras.
Staro 24.11.2009., 14:26   #860
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor lugano Pregled postova
Da znam da je vrlo loše kvalitete.Inače sam vlasnik prave katane i to mi je za ukras.
Sve pet onda. Za jedan ukras je to dobra cijena
Staro 24.11.2009., 15:06   #861
lugano
Premium
Moj komp

lugano's Avatar

Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
sa SCYTHE Katanom 3 nemaš nikakvih problema sa carinom osim možda +23%,

a sa ovom tvojom katanom...

pogledaj ovaj post #260
Dobio sam odgovor od mupa na upit o uvoženju katane evo zakona koji su mi poslali.I rekli su da carinski zakon nije točan te da na bilo kakvo hladno oružje nije potrebna nikakva dozvola.Jel možeš reci gdje si vidio tu odredbu da im pošam link Mupu.

1. Razvrstavanje oružja

Članak 6.
Oružje kategorije A su:
1. vojni projektili s eksplozivnim punjenjem i bacači,
2. automatsko vatreno oružje,
3. vatreno oružje koje je skriveno u drugim predmetima,
4. streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim projektilima te projektili za takvo streljivo,
5. streljivo za pištolje i revolvere s projektilom koje ima ekspanzijski učinak i meci za takvo streljivo osim streljiva za lov ili športsko oružje za osobe kojima je dozvoljeno koristiti ga,
6. vojno oružje,
7. eksplozivno oružje i njegovi dijelovi,
8. posebna oprema sukladno posebnom zakonu,
9. oružje koje je izrađeno ili prerađeno bez odobrenja za promet s oružjem, osim oružja iz točke 3. kategorije C i točke 2. kategorije D,
10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju.
Oružje kategorije B su:
1. poluautomatsko ili repetirajuće kratkocijevno vatreno oružje,
2. jednostrijelno kratkocijevno oružje sa središnjom udarnom iglom,
3. jednostrijelno kratkocijevno oružje s rubnim paljenjem, ukupne dužine do 28 cm,
4. poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje sa spremnikom i ležištem naboja za više od tri naboja,
5. poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje sa spremnikom i ležištem naboja za najviše tri naboja, kod kojeg se spremnik može skinuti, odnosno nije sigurno da li je oružje takve konstrukcije da ga je moguće uobičajenim alatom preinačiti u više nego trostrijelno oružje s jednim punjenjem,
6. repetirajuće i poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje s glatkom cijevi ukupne dužine do 60 centimetara,
7. repetirajuće dugocijevno vatreno oružje koje nije obuhvaćeno u točki 6.,
8. dugocijevno oružje s jednom ili više jednostrijelnih užlijebljenih cijevi,
9. poluautomatsko dugocijevno vatreno oružje koje nije obuhvaćeno u točkama 4. do 6. i točki 10. kategorije A,
10. jednostrijelno kratkocijevno oružje za streljivo s rubnim paljenjem ukupne dužine iznad 28 cm.,
11. jednostrijelno dugocijevno oružje s jednom ili više glatkih cijevi,
12. staro oružje.
Oružje kategorije C su:
1. plinsko oružje,
2. reprodukcije vatrenog oružja kod kojeg se ne upotrebljava jedinstveni naboj,
3. mužari.
Oružje kategorije D su:
1. zračno oružje,
2. oružje s tetivom,
3. električni paralizatori,
4. raspršivači,
5. hladno oružje.
Članak 7.
Oružje iz članka 6. ovoga Zakona se glede prava i obveza vlas*nika oružja razvrstava u:
1. zabranjeno oružje – oružje kategorije A i hladno oružje kojem je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda te hladno oružje kada se nosi na javnim mjestima,
2. dozvoljeno oružje za koje je potrebno prethodno odobrenje – oružje kategorije B,
3. dozvoljeno oružje za koje je potrebna prijava nadležnom tijelu – oružje kategorije C,
4. dozvoljeno oružje za koje nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom tijelu – oružje kategorije D.

Staro 24.11.2009., 16:10   #862
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Tipčna hrvatska administracija

Krivo su ti erkli, carinski zakon je točan. Ovdje se radi o Zakonu o carinskoj tarifi i svrstavanju robe u carinsku tarifu.

Mačevi, sablje, bajunete, koplja i slična oružja, njihovi dijelovi i korice za to oružje se po carinskoj tarifi svrstavaju u tarifni broj 9307 0000.

Carinska tarifa za taj tarifni broj (i svu robu koja se svrstava u taj tarifni broj) kaže da je za uvoz potrebna dozvola za uvoz nadležnog tijela (konkretno u ovom slučaju Ministarstva obrane ili MUP-a)

I sad ono najbolje: MUP kaže da nije potrebna dozvola a MF (carina) kaže da treba.

U praksi se to rješava tako da nadležno tijelo (MUP, MO, ...) izda "dozvolu" ilitiga izda papir na kojem piše da za navedene proizvode/robu nije potrebna nikakva dozvola.

Znači, čak da uvoziš samo korice za mačeve (koje se svrstavaju u isti tar.broj kao i mačevi), treba ti "dozvola"-papir-nešto napismeno za uvoz.

Istovremeno zanimljivo i žalosno
... kad bi to bila jedina takva situacija ...
Staro 25.11.2009., 19:24   #863
Redline
Premium
Moj komp

Redline's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
ETA shipping from singapur?

ej ljudi kolko vremenski treba da neka stvar dojde iz azije točnije iz singapura do nas? Ja vec cekam na jednu majcu više od mjesec dana
Redline je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2009., 19:52   #864
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Da te nije možda malo zeznilo? Meni su dvaput stvari iz Hong-Konga došle za desetak dana.
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2009., 21:50   #865
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
da li je roba uopće krenula?
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2009., 23:31   #866
Redline
Premium
Moj komp

Redline's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
da li je roba uopće krenula?
jeje, na eBayu inace pise Shipped 26.10, a na paypalu pise shipped 18.10, sad mi to opet nije jasno zakaj dva različita datuma?!?!

@Emissary, ja si isto brijem da je lik muljator, obzirom kak se vreme odmiče, a od majce ništa. Danas sam ga i kontaktiral, ali nema odgovora još(sumnjam da bude). Isto tak prije je imal eBay store sa raznim artiklima, dok sad nema više nitijedan artikl na prodaju. Neznam, sutra budem vjerojatno pokrenul spor, ako do jutra ništ ne odgovori, iako sam jako skeptičan prema tom resolution centru na paypalu, kad lik imam kao dokaz da je poslal, te mi se nekak cini da sam vritnul v kmicu
Evo ovo je inace njegov profil na eBayu
Redline je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2009., 10:12   #867
perica980
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Ako moze pomoc oko USPS-a.
Znam da su oni najjeftiniji prilikom dostave iz sad-a tako da od prije koji mjesec samo njih zahtjevam.

Medjutim, do sada sam kupvao stvari samo do 10 dolara, dok sada mislim uzeti neke majice (od 30 dolara pa navise). Naravno, gledam samo da je dostava USPS medjutim nisu mi jasne razlike u cijeni. Netko ce mi je dostaviti iz amerike za 11 dolara, a drugi idu sa cijenom do 30 dolara.

Zanima me u cemu je razlika? Koliko je sigurna ova usluga od 11 dolara i na koji nacin da prodavacu kazem da zelim bas tu vrstu USPS-a?

Hvala unaprijed
perica980 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2009., 10:46   #868
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor perica980 Pregled postova
Ako moze pomoc oko USPS-a.
Znam da su oni najjeftiniji prilikom dostave iz sad-a tako da od prije koji mjesec samo njih zahtjevam.

Medjutim, do sada sam kupvao stvari samo do 10 dolara, dok sada mislim uzeti neke majice (od 30 dolara pa navise). Naravno, gledam samo da je dostava USPS medjutim nisu mi jasne razlike u cijeni. Netko ce mi je dostaviti iz amerike za 11 dolara, a drugi idu sa cijenom do 30 dolara.

Zanima me u cemu je razlika? Koliko je sigurna ova usluga od 11 dolara i na koji nacin da prodavacu kazem da zelim bas tu vrstu USPS-a?

Hvala unaprijed
Mislim cak da je to ista stvar. Shipping cost moze odredjivati i prodavac koliki ce staviti.
Sinisazg je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2009., 10:58   #869
perica980
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Ako sam te dobro shvatio, ti kazes da ovaj shipping nije samo puka postarina nego prodavac uracuna postarinu + svoj trud/vrijeme/gorivo?????

Takodjer, gledao sam na usps sajtu shipping do nas i vidim da je najjeftiniji oko 12 dolara. Medjutim prodavaci nude shipping nizak i do 5 dolara. Koja je to opcija USPS-a da bih ja mogao reci prodavacu "Zelim da mi item posaljete preko USPS-a te i te kategorije koja kosta oko 5 dolara" ????????????????
perica980 je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2009., 11:25   #870
Sinisazg
Premium
Moj komp

Sinisazg's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor perica980 Pregled postova
Ako sam te dobro shvatio, ti kazes da ovaj shipping nije samo puka postarina nego prodavac uracuna postarinu + svoj trud/vrijeme/gorivo?????

Takodjer, gledao sam na usps sajtu shipping do nas i vidim da je najjeftiniji oko 12 dolara. Medjutim prodavaci nude shipping nizak i do 5 dolara. Koja je to opcija USPS-a da bih ja mogao reci prodavacu "Zelim da mi item posaljete preko USPS-a te i te kategorije koja kosta oko 5 dolara" ????????????????
Upravo to. On moze staviti shipping kakva mu je volja. Primjer: Item dodje 1$, zapalis se, a postarina mu 50$ (sve zajedno = stvarna cijena). Znaci da on je sam podesio cijenu shippinga.

Eh sad bolje jos jednom provjeri, nek ti jos Emil ili netko od drugih potvrdi ovo moje za svaki slucaj.

Jedino sto sam siguran je da ti prodavacu nemozes reci: "aha, vidio sam da je shipping jeftiniji na n stranici, moras mi po toj cijeni i slati paket".
Sinisazg je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno