|
![]() |
#2132 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() A šta se servisa tiče, jebiga u tom trenutku sam procjenija da mi je pametnije dat za servis 100, 150 kn i kupit samo ploču za 300 i proć sa 450 kn sve skupa. Nego recimo kupit ploču pa skužit da je iapk procesor u kurcu, pa potrošit 300 kn x2 recimo ![]() Samo eto...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2133 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2134 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Evo, nakon pokušaja rješavanja problema s mišem preko Logitech supporta evo što sam dobio na kraju. Koliko mi se čini ništa više od garancija za koje se piše da su preko Logitecha. Citiraj:
Inače, prema datumu proizvodnje miša miš je još uvijek pokriven s Logitechovim jamstvom.
![]() |
![]() |
#2135 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() |
#2136 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Ovo je nekakva vrsta "prvog odjeba"... Budi uporan... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2137 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2139 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Prošle godine negdje u ljeto sam kupio miš MX518 u VeMilu, ovo ljeto je crko. Kako mi nije baš trebao odnio sam ga nakon 2 mjeseca u vemil, uz njega i DVD pržilicu. Objasnim što ne valja kod miša, gubi kontakt pri ulasku žice u kučište, Zovu me slj. dan ujutro da je sve sređeno i neka dođem po to. Baš si mislim kako sigurno nisu složili miša, dođe to meni doma idem ja gledat i naravno miš kakv je i bio, a oni naveli da je ispravan. Odnesem ja njega opet za neka 2 tjedna (14.10.09) i lik uzme to. Mene nitko ne zove i idem gledat da vidim stanje reklamacije na njihovom web-u, vidim izlazak artikla zbog preuređenja prostora. Sad je već 26.11.09, dakle uskoro će biti 45 dana i želim svoju lovu. Nisam uopće informiran sa stanjem vemil-a, jel još postoje? Ako nema šanse da računam na njih što je sa Logitech-om, znam da su slali zamjenske proizvode uz neki dokaz da ne radi. No ja sad niti nemam miša, imam pišljivi papir iz vemil-a. Dali uzimaju oni i one žute listiće za garanciju prilikom reklamacije u vemilu? (možda sam ga gdje zametnuo) Šta da radim, preporuke dobrodošle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Registered User
|
Frend je bio u slicnoj poziciji i povukao proizvod prije propasti vemulja. Sad ti je cekati rasplet i vidjeti dali ce i kako preuzeti obveze "nova" firma. Da si uspio povuci proizvod i sa racunom i stanjem u vemilu siguran sam da bi ti logitech izasao u susret.. Ovako, strpljenja. Inace, fakat mi nisu jasne ova hrvatska posla. Zasto mis/gamepad ili stogod po naski nisu podlozni garanciji. Mislim, misonja kome ode mikroprekidac (ne ode, zeza) a ovi pa to je normalno... I jos 5 y garancija. Pa onda natezi se, budi uporan i nakraju zamjene, ali ono - preko neke stvari. Sta stvarno moramo pociniti zlocin i spaliti elektroniku svemu prije reklamacije da bi ostvarili svoja prava? Balkanska posla... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2141 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Može li mi netko pojasnit tu stavku od 45 dana / komentirat kako se rješavaju stvari koje su na servisiranju duže od 45 dana. Mislim, otprilike mi je jasno kako bi to trebalo iči ali me zanima kako to u PRAKSI ide ... Imam jedan uređaj koji je u ovlaštenom servisu više od 60 dana. U 'Jamstvenom Listu' proizvoda stoji sljedeče. U slučaju kvara na proizvodu koji je predmet ovog jamstva, obavezujemo se da ćemo isti popraviti u najkračem mogućem roku , a najkasnije u roku od 45 dana. Ako se proizvod ne može popraviti ili se ne popravi u roku od 45 dana,biti će zamjenjen novim. Zbog toga stupam u direktni kontakt s serviserom (koji je ujedno i šef ovlašten za odobravanje zamjena) , no on daje do znanja da to više ne vrijedi od početka ove godine jer je promjenjeno. Kontakt s društvom potrošač osvjetljuje malo stvar .To je protivno zakonu i jedina promjena je bila korištenje termina "razumni rok" za rješavanje reklamacija. No međutim to znači isto! Iako, kako god bilo ,uvjeti "ugovornog odnosa" nisu promjenjivi nakon sklapanja/potpisivanja. Ponovljeni kontakt s serviserom potvrđuje da stavka o 45 dana ne vrijedi više zbog "razumnog roka" , jer to njemu ne znači isto! Interna politika firme je takva da tim terminom nema stroge vremenske definicije stoga to za mene znači ,citiram: "dok god ne dobijem proizvod iz servisa/dok se ne napravi". Državni inspektorat se pokazao inertnim te je samo sugerirao da im se pošaje mail/pismo u kojem je njima citiram što piše u njihovom jamstvenom listu ![]() A dani idu. btw,meni ovo stajalište izgleda kao sveopče poništavanje ikakvih mogučnost dobivanja novih uređaja osim u slučaju nepopravljivosti koja može bit zaključena bilo kada!?? ![]()
![]() |
#2142 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jesi ispunio online prijavu jer nju DI mora rijesiti? Pomoglo bi da kazes koji je uredjaj i koji servis i koji ducan da znamo da iste uizbjegavamo.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Je li onaj voditelj linxovog servisa uvijek bahat? Frend je imao grafu na reklamaciji i kad je zatražio da kupi nešto bolje od ponuđenog uz svoju nadoplatu, ovaj je rekao da mu prizna zadnju TRŽIŠNU cijenu. Frend po***dio i citira mu čl. 5 Zakona, a ovaj ga maltene odhebe. Kaže frend da mu vrati lovu, a ovaj opet tupi po tržišnoj cijeni. Sramota da takav tip kvari reputaciju dobroj firmi jer vidim da se milijun ljudi po forumima žali baš na njega i njegove metode. A frend je odlučio ići do kraja jer to više nije pitanje para nego principa i želja da se bahatluku stane na kraj.
![]() |
#2145 |
Premium
|
To što mu nude nije neki drek, ali je lagano zastarjelo (HD4830). Hoće čovjek 5xxx seriju.
![]() |
#2146 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2149 |
Registered User
|
Kod njih ne kupovati dok god ne promjene kriminalnu protuzakonitu politiku.... ![]() @coconut obvezno javi rezultate. Ustvari svi koji su sa linksom postigli ostvarenje svoji prava bi trebali ovdje postati da se razbije mit o toj takozvanoj "nedodirljivosti". Sto se tice bahatog - netreba mu citirati zakon.. nek mu inspekcija svaki drugi dan ga citira i brzo ce promjeniti svoju spiku.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2150 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ček malo...pa reci koja je grafulja u pitanju...nije da nekog branim al mislim svi odma pljujete po dućanima a to što bi vi zamjenu ala (recimo) 7900GT za GTX260 je druga stvar. Po meni bi se trebala gledati snaga kartice,tj. ako se dotična pokvari a iste više nema da se mijenja za karticu identičnih ili malo boljih performansi. I amen. Na taj način nitko nebi bio oštećen a kupac bi dobio što je platio (što se performansi tiče). Osobno sam imao slučaj da mi se pokvarila 8800GT (a kupio sam ju u vremenu kada je došla 1700kn) i pogodi za što je bila zamjena...9800GT (cjenovno dosta jeftinija tada,cca 1100kn). Da,mogao sam forsirat zamjenu po cjenovnom rangu (zapravo i nebi trebao pošto sam dobro poznavao kompletnu ekipu dotičnog servisa). Jesam li dobio karticu jednake snage kao što sam i kupio? Jesam,čak malo jaču...tak da...dokle god nije u pitanju zamjena jače za slabije nevidim razloga za ovakav stav prema nekoj tvrtci. Al to sam samo ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2151 | |
Registered User
|
Citiraj:
Logika je Zakon kaze - nemas isti za zamjenu - vrati uplaceni keš u ruke! Pa pogled na cjenik i uzmes sta hoces. Ili jos bolje odes di je jeftinije pa kupis. Zato da se ne tramaka sa kešem (uplatama stogod) oni ti daju karticu iste novcane vrijednosti ko i tvoja kad si uplatio i zadrze kakvu/takvu marzu. Taj zakon je sasvim ok ako ti je stvar krepala jer ti si ju kupio da ti traje minimalno x godina (koliko proizvodjac garantira), samo problem je sto stvari malo potpomognuto krepavaju.... Iako ostro zagovaram postivanje zakona moja politika je da u razumnom roku od dva tjedna prihvatim zamjenu za malo jace u dogovoru (ne onu koju niko nece ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2152 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
I nisi samo ti. Nisu mi jasni ovi koji forsiraju zakon i žele profitirati na taj način. Ako ti ponude bolju karticu, što je najčeće slučaj, glupo je forsirati s traženjem kartice iste vrijednosti koliko je plaćena stara. Da, znam da je to po zakonu, ali ponekad treba biti korektan i prihvatiti ono što je dobro za obje strane. Na mjestu trgovca bi za takve slučajeve nabavio nekako istu karticu koja je reklamirana, pa nek mu bude sve po zakonu. Ali to smo samo mi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2153 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Evo što bi ja napravio u tom slučaju, da sam iz ZG. Uđeš u dućan malo prije nego što zatvori i tražiš zamjenu ili lovu. Ukoliko te odhebu, stojiš u dućanu i nedaš se vanka. Pa nek onda oni zovu policiju ![]() Mislim, je li to itko pokušao? Čini mi se kako bi moglo upalit jer sumnjam da će Links (ili bilo koja druga firma) uvlačiti policiju u to jer im to definitivno ne ide u na ruku.
![]() |
![]() |
#2154 | |
Agent 0
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2155 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ako je oprečna, onda firma djeluje van zakona, tj. u ilegali te treba snosit pravne poslijedice toga. Malo karikiram, ali takvo poslovanje nije puno drugačije od prodavanja droge jer su oba 2 ilegalna.
![]() |
![]() |
#2156 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2157 |
Agent 0
|
Pa ne bih se složio. Tumačenje zakona se razlikuje od kuta gledanja, imaš i primjer dan od *inksa kada je inspektorica zaključila da povrat novca u slučaju kada imamo jamstveni list - nije legalan. Imam na temi i SS dopisa odluke inspektorata, konkretno Links je bio u pitanju. Iako ja smatram da je pravda negdje na pola puta između stajališta trgovine i nas kupaca. Recimo to ovako, reklamiraš karticu - 2900XT - plačenu 3000kn, *inks ti daje 4850 HD i ne daju lovu natrag. Fino ih prijaviš, dođe inspektor i lijepo mu pokažu kako je kartica bolja od stare i fino odjebanac. Naravno, ovo je slučaj kada inspektor tumači zakon koji paše trgovini. Još kada dodamo u ovu priču da *inks od uvoznika dobije HD4890 za reklamiranu 2900 XT....kaj da velim. ![]() U svakom slučaju, ne treba raditi dramu u trgovini, jer to ne vodi nikuda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
o vjeruj mi na svoje oči sam se uvjerio da PTSP + drama u trgovini vode do vrlo efikasnog rješenja sve u svemu naš zakon je zakurac jer ga svako tumači kako hoće...tako i sa carinom...može ti ju lupiti na praktički bilo što što se sjeti [stanovita "jadranka" ![]() ali ako se ti s njima natežeš na lijepi i kulturan način i od tebe idu praviti budalu onda stvarno treba jednom popizditi i tražiti šefa poslovnice i pare |
![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Premium
|
U pitanju je 3850, a ponuđena 4830 druge firme jer je 3850 EOL. Slažem se da je 4830 jača, ali i razlika u lovi je dupla. Osim toga, u vrijeme kupnje 3850 je bila top grafa, a 4830 to nikad nije ni bila obzirom da ju je u mnogim testovima derala i nazivno slabija 4770 te su u opticaju odavno bile 4850/4870. Očigledno se žele riješiti robe koja ne ide. Kao što sam rekao, frend ide do kraja.
![]() |
#2160 |
Agent 0
|
Samo da ne dobije onu žensku inspektoricu. ![]() Puno srece, i javi rezultat. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|