|
![]() |
#781 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
A gle ako je situacija takva onda je izbor jasan - ignorirati "problem" i to je to... ![]() Ionako vjerojatno neće nikad ni trebati na reklamaciju a kablova imaš kako si i sam rekao pa to i nije problem, ovaj pokrov otom potom... ![]()
![]() |
#782 | |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#783 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Moja situacija je dobro prosla s vemilom. Dosao sam kuci i stigo mi odgovor od inspektorata. Vemil sam prijavio na inspektorat.hr zbog ne davanja nove garancije kada je zamijenjen proizvod. Oni su dosli kod njih i ustvrdili da sam ja u pravu i da krse moja prava. Ja cu sada dobiti novu garanciju. Ali najveca zalost je ta sto ce ju meni dati, ali ce najvjerojatnije ostalima ne davati kada budu dobili novi proizvod s reklamacije... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Dobar potez , vjerujem da su im sigurno lupili i neku globu zbog tvoje garancije ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
jedno brzinsko, Juce kupio jedan artikal u Ve-milu, isprobao ga, nisam zadovoljan njime, pa bih ga vratio i doplatio za drugi, je to s Ve-milom izvedivo? ![]() Ambalaza je sacuvana, nema vidljivih tragova koristenja, proslo je tek 12h od kupnje. Hvala na odgovoru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
kako kada, stvar dogovora. znam konkretno da je jedan kolega s posla kupio pojedinacno dijelove i sastavio htpc konfiguraciju bash u vemilu u Varazdinu. Kupio 8800gt gigabyte s zalmanom - bila mu prebucna i odnio sljedeci dan natrag i doplatio za 8800gts (neki referentni cooler koji se na defaultu vrti na malo okretaja) i sve 5. E sad, sumnjam da je to praksa, ali ne skodi probati i naci nekakav takav razlog hehe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
mozes dobit povrat novaca ali koliko taj proizvod kosta sad a ne koliko je kostao... makar ga nema na webu ni u ponudi on u programu postoji.. znaci prog baci 400kn ti dobis tolko... kakvih 800... pih.. onda bi vratio svu memoriju koju sam kupio po 900kn = 1 gb i uzo si danas 4gb za tu lovu |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#791 |
Banned
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sad je hgu koliko ja znam fora da možeš uzet proizvode u cijeni tog proizvoda koji se pokvario, dakle meme za 800kn uzmeš, ili proc etc... Zarada na kabelima? Prije je *ebanje u mozak jer izvadiš sve i skužiš da nema kabla i onda opet u dučan.
![]() |
#793 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako bi ti vratio svu tu memoriju dobio bi tocno istu takvu od distributera. Ako nema takve onda bi tu vec bilo tumacenja zakona i sta ja znam cega. Josh jednom kazem - amortizacija cijene sve 5, ali ne na ovaj nacin gdje oni lupe sumu na random i napamet. Mene boli k. za to, a vjerujem da njih ne boli za inspekciju (bilo kakvo rijesenje doslo od inspekcije, sigurno im se zabavno s time zezat za par kuna koje oni ne osjete jer su novce dobili za proizvod a na ovome nista ne gube jer ne mjenjaju oni sami taj neispravan artikl) Slobodno pitam jel ti mozda radis u nekom takvom shopu? Vidim da je mozebitno u tome caka - lijepo je tumaciti zakon kako ti pashe ne? Stavimo cijenu za zadnji proizvod na skladistu 50 kn i eto, svatko tko dodje na reklamaciju s 4000 vrijednom grafom koja ima loshe sredjen cooler dobi kutiju dvd-a, a ne svoj proizvod ili novce koje je dao za prazan zrak, svakako. Vidimo se uskoro kad dodju pravila iz eu ![]() edit. i vidim da se spominje program - kakav program? Prodam ja program iz firme gdje radim u kojem slozim cijenu kakva ti god pashe, ovisno o par sitnih parametara ti izbaci uvijek sta trebas. Mislis da je to sve transparentno? Sigurno se nikad nisi susreo s razlicitim slucajevima koji su zavrsili na sudu zbog takvog nacina "poslovanja" - ja konkretno jesam. pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Tipa, pokvari se mema koju više nemaju u ponudi ili lageru, vi ne morate prihvatiti sličnu. Mora biti ista popravljena ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Strichek Moderator
|
Ja nisam sa nikakvim šeform morao razgovarat, rekao sam da hoću lovu nazad, svu! I nakon par minuta frajer je sam rekao da mogu uzet za tu lovu što hoću a ja "ponizno" Nema problema, i onda ga maltertirao još pol sata dok nisam izabrao što ću kupit. ![]()
![]() |
#796 |
Agent 0
|
Da, to ti govori da su ovi (prodavači) u metropoli iskusni, a ostali nisu upoznati sa načinom rješavanja reklamacija...pa moraju zvati nadređene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 | ||
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
I sada trgovac ti moze zamijeniti za isti proizvod koji si platio i dati ti novu garanciju koja ide uz novi proizvod koji ce valjda ovaj put trajati barem koliko iznosi garancija, a ako ga nema, onda vratiti ti lovu u PUNOM iznosu. Jer ti nisi dobio proizvod koji si platio. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
šlap
|
koliko se ja sjecam, situacija je bila da ukoliko se reklamirani proizvod neda popraviti, kupac moze zahtijevati jedno od slijedeceg: zamjenu novim proizvodom, povrat love i jos nest trece, al se nesjecam. Bitno je da to kupac moze zahtijevati sto mu pase, a ne kako kaze trgovac. A jos bitnije od svega je da se stvar prethodno neda/neisplati popravljati. U meduvremenu je izasao novi zakon koji sam onak sturo procitao, ali mislim da se ono gore napisano nije promijenilo. budem nazvao inspektorat pa provjerio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Strichek Moderator
|
Ovo sa vračanjem love je kod trgovaca ovak: zašto bi ja tebi dao svu lovu nazad ako si ti koristio moj proizvod 2 godine? Sa te strane se slažem jer ispada da na tome on nema apsolutno nikakve zarade, čak je i u gubitku, ma da je to rizik posla ali ne bi htio tad bit u koži trgovca... Ovo kak radi Hg spot da se može uzet bilokoji proizvod za tu lovu mi je skroz ok, jer i on opet ima "profita" preko marži proizvoda a bome i kupac jer nije popušio svoju lovu. Jedino šugavi optimum ne radi tako.
![]() |
#801 | |
Premium
|
Citiraj:
Nadam se da je jasno da trgovci ne mjenjaju sami te proizvode i ne daju oni jamstvo i garanciju vec proizvodjac samog proizvoda/glavni distributer, a preko trgovaca se to jamstvo moze ostvariti. Dakle, gdje je tu konkretno njihov gubitak? Svima je poznata prica s nvidiom i 8600 mobile serijom grafa - jel ce tu snositi troskove dell ili hp kao proizvodjaci laptopa? Ne, barem ne direktno -nvidia kao proizvodjac defektnog proizvoda pod jamstvom (chipa) ce snositi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Strichek Moderator
|
Gubitak je jer moraju dopremit proizvod do trgovine, izdat račune, financijski obradit svaki proizvod (platit računovođe itd) tako da se tog nakupi, a kad prodaju automatski su "zaradili" na marži i sad da im netko uzme maržu, naravno da će izmišljat sve samo da ne vrate tu lovu i pišu minus za to, a s druge strane rizik posla je isto ključan faktor u prodaji, samo što oni taj rizik svaljuju na kupca sa razno raznim izgovorima i sličnim glupostima. Evo primjer, davno prije sam kupio matičnu i dobio uredno račun, vrečicu bla bla, nakon 2 god mi je riknula i dobio sam sve do zadnje lipe nazad, vrečica je ostala kod mene, račun vratio (koji je završio u smeću kasnije najvjerojatnije) i sad mi reci dal su oni u gubitku sa tim il ne? Bez obzira koliki on bio... Naravno da bi ja najjrađe da mi vrate svu lovu ali ako već to "nije moguće" onda je isto tako odlično da dobijem nove proizvode sa novim garancijama za tu lovu koliko sam dao za proizvod koji mi je riknuo. Istina ima dučana di tog proizvoda koji sam uzeo pod zamjenu ima jeftinije ali ipak bolje tako nego da dobiješ neki špek filek kak su me zajebali u optimumu. Grafu platio 1800 kn, kasnije crkla i tražio lovu, dobio 750 kn. A sad pošto sam potpisao da prihvačam lovu nemogu niš... Ali razmišljam da okrenem par brojeva, raspitam se što su sve pogriješili i da to sve sa mailovima stavim u novine. A mislim da nema niš gore od velikog natpisa u novinama, Optimum vara kupce ![]()
![]() |
#803 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedino u tvojem slucaju koji kazes, ali tu su na cistoj nuli, mozda malo u gubitku ovisno kakav ugovor imaju s proizvodjacem/distributerom. A ovo za placanje racunovodja i prijevoza - nije sve to tako jednostavno da mogu staviti - imamo minus od xx kuna na svaki proizvod reklamiran. Oni racunovodje placaju i inace, ovo ulazi u opis posla koji rade, a prijevoz je tu standardan - imaju velike kamione koji dolaze svakih par tjedana i prijevoz je osiguran u oba smjera, nije da salje trgovina city expressom u Ameriku. Sve se svodi na ugovore s distributerima i koliko tu oni imaju muljanja u tome, te volje s zezancijama oko reklamacije (jer to je najveci problem, vrijeme i zezancija ne gubitak para - plus kad covjek vidi da nista od proizvoda koji bi trebao biti zamjenjen, mozda se odluci bash nesto novo kupiti, i gle - bash kod njih ![]() 2. dio posta, kasnije napisan - apsolutno se slazem. Trebao si prije pristanka provjerit sve okolo, zaprijetit novinama/forumima, a kasnije to i napraviti plus inspektorat. Pa ako i dobijes tih 750 nakraju, njih ce negativni publicitet sigurno vishe lupiti po djepu od tih 1000 kn sta su izvukli ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#804 | ||
šlap
|
Evo cuo sam se sad s inspektoricom ![]() Primjetite da sve gore navedeno kupac ima pravo odluke. Dakle ne trgovac. Jos mi je inspektorica savjetovala da im na onaj papir koji kaze da je proizvod neispravan, pismeno zahtjevam novi proizvod ili lovu, tako da kada dobije od trgovaca odjebnicu, mogu pokazati inspektoratu da nisu postovali moje zakonsko pravo. A to mi se jednom dogodilo kada nisam htio proizvod koji su mi nudili. Poslao im inspektorat. Inspektorat kaze da je sve po zakonu, rekoh WTF??? nazovem trgovinu i kazu odobrena vam je zamjena za proizvod koji sam trazio. Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#805 | ||
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ako mi neš rikne kaj je kod njih kupljeno, a nadam se da neće, svaka stvar koja će rezultirat nepovoljnim rezultatom po mene će ujedno i značit natpis u novinama, a to ću im napomenut kod toga, ako, nedaj bože, do toga dođe. ![]() Treba malo detaljnije proučit taj zakon, jer ispada da nam dosta često treba...
![]() |
![]() |
#806 | |
Agent 0
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Premium
|
Citiraj:
ha? O cemu ti sad to govoris tu? Sta mislis da vemil sam ostvaruje garanciju? haha, pa on prosljedjuje neispravan proizvod tom istom esysu, a daje 3 godine garancije jer tako njima pashe i neda im se zajebavat. Pa pogledaj recimo garanciju na diskove kod njih i kod hgspot-a. To je josh jedna koliko tolika "nepravilnost". Ti po svemu (kod nekih proizvodjaca ako se registriras na njihovoj stranici s sifrom) mozes ostvariti garanciju na proizvod kod samog proizvodjaca, ako recimo vemil daje 3 godine, a disk ustvari ima 5 godina. Trgovci su ustvari posrednici, zakonski obavezani da ispostuju garanciju koju nude. Stvarno ne kuzim sta si mislio s ovime reci |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
A netko bi trebao tj više ljudi se skupit i u novine stavit svaki zajeb od trgovaca, kladim se da bi svaka sljedeća reklamacija bila rješena i brzo i na zadovoljstvo kupca. ![]()
![]() |
![]() |
#809 |
šlap
|
sorry krivo smo se razumili. Mislio si na to da trgovac nece snositi troskove zamjene proizvoda (da iz svog dzepa plati za novi proizvod), ne? A ja mislio da si rekao da trgovac daje onoliko koliko daje proizvodac/uvoznik, pa te htio ispraviti ![]() @buljo PODRUČNA JEDINICA ZAGREB 01/650-3000 i trazi inspektora za reklamacije @Gilbert5 To isto sam vec napisao, ali eto opet se nadu oni koji kazu suprotno. EDIT: post 94 u ovoj temi |
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|