|
![]() |
#2131 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ja maloprije probao i stavio na ADSL2+, ali nece mi nikako povuci konekciju ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2134 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
![]() |
#2135 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja sam isto na adsl2+ max, a vrijednosti su 17*** down i 15** up. MaxTV mi ne igra nikakvu ulogu u internetu, ali kad komšije popale maxtv (znam da se ponavljam), znam imati povremenih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2136 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Po wikipediji je G.DMT ADSL to nije čak ni ADSL2 standard !? Što niži standard to veći problemi i manje brzine. Sad postoje dvije opcije: a) preskočili su vas pa nisu na centrali promjenili na viši standard b) fizički je infrastruktura toliko loša da im se ne isplati stavljat ništa više @Burko: iako možda ruter dopušta promjenu to je nešto fizičko što t-com tehničar mora promjenit u centrali - bar je tako bilo u mom slučaju. @Omerta: Fulo si moju poantu. Nije stvar da li ti stvarno želiš/možeš kupit veću brzinu drugi prijemnik ili nešto treće. Poanta je da iskažeš interes za to te na taj način dođeš do informacije / eventualno akcije (ako je moguće) da ti omoguće tih famoznih 4 koje vjerojatno možeš dobit, ali eto zbog njihovog nemara ih možda nemaš. Inače u mom slučaju je bilo sljedeće: Dok maxTv nije radio imao sam 4 čim bi se upalio to je padalo na 3.8, 3.5 ovisi kak je bilo raspoloženo. Grešaka na liniji je bilo malo more. Ukratko zvao SZK sa istom forom za nadogradnju i reče ona tamo da eventualno mogu uzet 2 brzinu ali je to upitno jer imam Maxtv ... kao niska propusnost linije. Inače centrala mi je preko puta, a kablova ima možda 300m max ... ma i da je 400. Reko ajd dobro. Frend u sličnoj situaciji udaljeniji, problem rješen nadogradnjom na 2+ (tehničar radio naravno). Zovem ja opet SZK, tehničar došo izmjerio liniju i ustanovio da je i kod mene isto ADSL2 (nije da to nisam pročito u ruteru al ajd) i otišo u centralu promjenit me na 2+. Nakon toga restart rutera te linije i vidi vraga problema više nema. A trenutna propusnost linije mi je preko 20 (bar mi je tak reko zadnji tehničar), vele da mogu sad imat i 2 MaxTv.a ![]() U konačnici: razmislite malo zar zaista mislite da su oni svaku paricu nadogradili na maksimalni mogući standard itd. ? Šta je lakšte (i jeftinije) napisat DO i time se pokrit nego ispunjavat i nadograđivat svu infrastrukturu? U krajnjoj liniji i na centrali je neko ograničenje tako da vjerojatno nadograđuju djelomično ili po potrebi. Opet s druge strane možda se zaista nalazite sa još XY korisnika te nije moguće više progurat po tim paricama bez nadogradnje centrale, to je vjerojatno slučaj kod D1viry.a - kad cijela ulica upali sve šta ima jbg.a ak je to max ... imaš problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ovo piše na mom: Line mode: ADSL2+ Maximum line rate: 17520 kbps (downstream) / 1432 kbps (upstream) Noise margin: 14.4 dB (downstream) / 12 dB (upstream) Line attenuation: 21 dB (downstream) / 11 dB (upstream) Output power: 4.7 dBm (downstream) / 6539.7 dBm (upstream) To je dobro?
![]() |
#2138 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Prčkanjem po profilima moguće je dobiti malo veći propusnost ali uz rizik češćeg pucanja veze. Da bi MaxTV radio u redu potrebno mu je minimalno 4 mbit, iako je 4,5 - 5 mbit puno bolje.
![]() |
#2139 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Lik je iz tcom bio kod mene juce i mijenjao centralu i ruter radi novih tehnologija kako je meni reko na telefon jer nisam bio doma... jel moguće da je radi vdsla?? Sjeverni dio zagreba, udaljen od centrale 1300 metara... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Moguce je da je bio radi IMS-a (VoIP), tj. http://en.wikipedia.org/wiki/Next-generation_network Sumnjam da ce postojecim ADSL korisnicima ici mjenjati routere posto bi i nove centrale trebale podrzavati ADSL2+ bez problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2141 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Hmm, provjeri modulaciju u novom ruteru pa javi. Javi i koji je ruter u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2144 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nije direktno vezano za MaxADSl, ali obzirom da je najveći ISP... http://www.tportal.hr/scitech/tehno/...l#.UH1Mqq6jU7k
![]() |
#2146 | |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ides na Status, lijevo odaberes Internet i gledas pod ADSL Line. npr kod mene Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2148 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2149 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo ljudi ja se izborio.. Sad me zvao monter da je u centrali nešto premještao, i da provjerim ako mi sve sada radi normalno.. Upalio sam maxTV, otišao na komp i pokrenuo speed test, brzina 4.2 Mbps, kao i prije ali dok je maxTV bio zagašen.. Eto, pohvale Tcom-u na ažurnosti.. Nadam se da će sve biti stabilno i ok.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2151 |
Premium
|
Aha misliš na ono, ček idem vidjet.. Sada mi je line mode: ADSL2+ Downstream rate:8903 kbps (prije je ovdje pisalo oko 6900) Maximum line rate:14168 kbps (downstream) (prije je ovdje pisalo oko 7300) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2152 |
Osobni opis - pitaj me
|
hm! sada si ja gledam kako bi ih isto malo pilio...... jer jebiga, sada barem imam opravdan razlog, upravo sto meni nije isto - adsl2+ ![]() mislim, spojen sam na novu centralu, nije bas blizu (nekih 2.5-3 km), ali znam da je prije radilo. tko zna, mozda bude opet radilo........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2153 |
Premium
|
Pa svakako probaj, zašto ne.. Spomeni što te brine i dalje se samo treba nadat da će štogod napravit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2154 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
@Omerta - dobrodošo na ADSL2+ ![]() @Burko - sam ti njima udjeli poziv ![]() EDIT: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Jel mi može netko objasnit kako funkcionira prebacivanje paketa usred mjeseca npr. sa start na flat (po starom se moralo čekati prvi dan u mjesecu i cijeli taj mjesec npr. biti na flatu) a sad se može bilo kad prebacivati, a kako će onda oni naplatit to? Ako sam ovaj mjesec bio na start paketu i npr. danas se prebacim na flat i budem na flatu do kraja mjeseca, kakav će mi biti račun za dotični mjesec?! -hvala.
![]() |
#2156 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
jer sam 4 do 5 km od centrale. Bilo bi super naći (naj)bolju paricu. Kakav bi bio postupak? Pretpostavljam da službeno nikako, nego direktno dogovorom sa tehničarima i dat im za gablec? ![]()
![]() |
![]() |
#2158 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Odneses mob u t-centar, zajedno s papirologijom i racunom za telefon gdje je naplacen, ili nazoves MESC pa drito kod njih, ista papirologija. REKLAMACIJE: Tel. 01/6188-513, fax. 01/6188-512, email: servis@mesc.hr INFORMACIJE O SERVISU (za Hrvatsku): ONLINE PROVJERA RADNOG NALOGA, Tel. 01/6188-513, email: servis@mesc.hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Osobni opis - pitaj me
|
zajedno s kakvom papirologijom? mislim, ne tice se direkno jer meni SGM sljaka 5/5, no ja ga takoder imam na produzenje ugovora, i nije doslo prakticki nista papirologije s njim. racun, hm, tja......... negdje imam sve to, mislim, glupo bi bilo da ga nisam platio, jer na svakom racunu vidis jesu li podmireni prosli racuni ili ne ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2160 | |
Nisko letim, visoko padam
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas