Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2015., 11:03   #4831
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Kako god, nakon razgovora s 3 agenta svaki mi je dao jednu netočnu informaciju. Prvi da je hard disk ili mobitel 199kn i da sam već na VDSL brzini, drugi da se čeka par dana da mi aktiviraju brzinu, a treći da se digne sa 4 mbita na VDSL i 30. Za nekog neupućenog se vrlo lagano izgubiti.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2015., 12:19   #4832
Brc
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Kako god, nakon razgovora s 3 agenta svaki mi je dao jednu netočnu informaciju. Prvi da je hard disk ili mobitel 199kn i da sam već na VDSL brzini, drugi da se čeka par dana da mi aktiviraju brzinu, a treći da se digne sa 4 mbita na VDSL i 30. Za nekog neupućenog se vrlo lagano izgubiti.
Trebao si vidjet moj posjet t-centru kad sam potpisivao max3s + HDD. Uzimam kod jednog agenta, drugi pokraj sluša i veli "u jebote HDD nisam ni vidio, to je danas doslo ha?". Prođe par minuta i taj isti dobaci "da da imamo HDD 399 kn u max3s paketu". A ovaj kod kojeg sam ja bio je napravio faceplam i rekao "ne slušaj ga, 99 kn ko i mobitel
Oglas

Oglas
Staro 12.03.2015., 12:19   #4833
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
To je provjerena informacija? I na što se točno odnosi?

Ono šta je meni poznato je da je na području Čakovca 5 centrala - i samo jedna, ona kod pošte u centru je prebačena na VDSL. Tako da svi u tom krugu (primjerice ulica ZAVNOH-a ima, a par metara dalje od nje već ne jer su ljudi na drugoj centrali) imaju mogućnost VDSL.
Dosta okolnih sela (pr. Mala Subotica, Hodošan) su također već odavno prebačena.

Ja sam dobio neki hint da kao na području Čakovca namjeravaju širiti optičku mrežu do kraja godine pa samim time neće žuriti s upgradeom opreme na centralama = nema VDSL-a.

Provjereno.. 6/2015 ide i šenkovec na vdsl i okolica
Svi koji se spajajo na prelog centralu vec imaju mogucnost vdsl.
Mozda pojedine micro lokacije ne, ali bude.
Savska ves isto 06/15.
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2015., 13:13   #4834
mirko1
Registered User

Datum registracije: Jan 2015
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
Provjereno.. 6/2015 ide i šenkovec na vdsl i okolica
Svi koji se spajajo na prelog centralu vec imaju mogucnost vdsl.
Mozda pojedine micro lokacije ne, ali bude.
Savska ves isto 06/15.
Ima možda naznake za gornje Međimurje Mursko središče Selnica ?
mirko1 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2015., 13:21   #4835
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
kada su mi stavili ZTE pokazalo se da je to ipak 27 dB, što je bilo točnije.
Malo je tehnicar izmjerio atenuaciju na vdslu profilu pa uspostavio da je 27... Malo tehnicar mora nazad u skolicu.

Prije ce ti thompson pokazat tocno nego zte. Ti si vidio atenuaciju kad si vec bio na vdslu i ona nije usporediva s adslovom jer su vece frekvencije i samim time veca atenuacija.

Tako da, to zasto se nisi mogo spojit je nesto drugo u igri.
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2015., 13:42   #4836
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Prije ce ti thompson pokazat tocno nego zte. Ti si vidio atenuaciju kad si vec bio na vdslu i ona nije usporediva s adslovom jer su vece frekvencije i samim time veca atenuacija.
Znam to, ali nije bio takav scenarij.

Citiraj:
Ne, ne, to mi je trenutna na ADSL2+ profilu.

Znači na ADSL2+ Tupson je pokazivao 18-19 dB, a ZTE sada pokazuje 27-27,5 dB.

Citiraj:
Tako da, to zasto se nisi mogo spojit je nesto drugo u igri.
Ima vjerojatno nekoliko razloga. Prva je ta naravno daljina od oko 2km (po acterni) do centrale. Druga je to što ima nekoliko čvorišta od glavne ceste do moje kuće, a treća je ta što imam dosta veliki noise margine od preko 6 dB (uglavnom od 7-9 dB), pa je zapravo uopće i čudo da mi recimo 10 Mbit/s na ADSL2+ radi bez čestog pucanja.

Sve u svemu, neovisno o mom slučaju, dosta ljudi mi je iz te industrije konstatiralo da je VDSL generalno puno "osjetljivija" tehnologija u usporedbi s ADSL2+.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2015., 13:46   #4837
isalopek
Premium
Moj komp

isalopek's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
malo Ot, al isprike unaprijed. Ima tko informaciju da li se da ovaj WD disk što ga tht dijeli izvaditi iz kućišta?hvala
isalopek je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2015., 21:23   #4838
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Znači na ADSL2+ Tupson je pokazivao 18-19 dB, a ZTE sada pokazuje 27-27,5 dB.
Ne vjerujem u gresku od 8db-a samo radi routera. Nesto se tu drugo odvijalo (ako je istina ovo da su oba mjerili na adslu). Vise vjerojatno da te prespojilo. Da, vdsl je osjetljiviji, ali ovdje je problem u atenuaciji koja je skocila za 8db-a.
Staro 12.03.2015., 21:48   #4839
shibi81
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Meni je thompson 782 pokazivao za line attenuation 5dB onda su mi prosle godine dali techicolor 789vn taj je pokazivao 7dB ali nije mogla kroz njega proc vdsl brzina pa ga tehnicar proglasio neispravnim i doneso zte 931 taj pokazuje 12.9 dB. To je isto 8 dB razlike a do centrale imam najvise 200m. Taj Zte router nis nevalja najbolji mi bio techicolor 789vn. Trazio sam HT 17a profil i stavili mi ga ali mi dowload Attainable Rate osto isti ko i na 8b 48000 kbps.
shibi81 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2015., 23:32   #4840
sandokan111
Banned

Davno sam ja primjetio da taj ZTE izbacuje sve samo ne tocne brojke oko nekih parametara. Ali ipak nisam ocekivao (niti dosad primjetio) da toliko razlicito baca na atenuaciju. To je uzas ak je tako.
Inace, da se nadovezem, neznam kakav je to tehnicar kad on mjeri atenuaciju preko routera i gleda sto on pokazuje. On ima poseban instrument kojim mjeri to i puno bolje nego routeri. Da li ti je preko tog mjerio?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.03.2015., 00:48   #4841
shibi81
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Davno sam ja primjetio da taj ZTE izbacuje sve samo ne tocne brojke oko nekih parametara. Ali ipak nisam ocekivao (niti dosad primjetio) da toliko razlicito baca na atenuaciju. To je uzas ak je tako.
Inace, da se nadovezem, neznam kakav je to tehnicar kad on mjeri atenuaciju preko routera i gleda sto on pokazuje. On ima poseban instrument kojim mjeri to i puno bolje nego routeri. Da li ti je preko tog mjerio?
Ukljucio je neki uređaj u uticnicu i trazio prvo adsl signal pa vdsl signal i onda mjerio brzinu i pokazalo mu najveca 22 na adslu za atenuaciju neznam jel mjerio i jos je reko da sumnja da cu ja moc na vdslu imat 30 brzinu a ja mu reko da moram kad sam vidio na forumu da drugi imaju a i jos dalje su od mene. Onda sa mucio sa tehnicolor 789vn nikak nije mogo napravit da mu prode vdsl30 brzina cak je i na centrali odjavljivo modem tj zvao me sa centrale da iskljucim modem a on ce nest resetirat i opet nije proslo onda zakljucio da je modem pokvaren a nije i stavio zte 931 i opet resetiro na centrali i onda proslo vdsl 30. evo postavki iz thompsona i sad zte od tehnicolora mi na laptopu a nemam ga kod sebe
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2638f80559b61cc7489146dce2fe6d57.jpg‎
Views:	403
Size:	46.3 kB
ID:	14660   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 02-19-15 at 07.08 PM.PNG‎
Views:	418
Size:	262.8 kB
ID:	14661   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 03-13-15 at 12.22 AM.PNG‎
Views:	489
Size:	276.6 kB
ID:	14662  
shibi81 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 08:44   #4842
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Dolaze li vam ovi diskovi ili su ovi zaspali?
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 09:00   #4843
grubi13
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
04.03.2015 napravio zahtjev za max2s danas zvao da pitam gdje je zapelo za hard dobio odgovor da jos nije poslan distributeru.
grubi13 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 09:10   #4844
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Bok

Meni ne prolazi ni 10MBit, Svaki put ga systme odbije/stornira jer kad oni "mjere" na daljinski ispada da mi je ukupna propusnost 10-10.1 MBit a iz Routera kad ja mjerim je vise (Siemens je izbacivao 14.7-14.8 kao Maximum dok ZTE javlja 15.3-15.4).

U cemu je sto sa tim njihovim "mjerenjem" onda ?
Staro 13.03.2015., 09:25   #4845
zupy
Premium

zupy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor grubi13 Pregled postova
04.03.2015 napravio zahtjev za max2s danas zvao da pitam gdje je zapelo za hard dobio odgovor da jos nije poslan distributeru.
Znači i kod tebe ništa, možda je to i bolje jer vidiš da su nekim poslali mobove, pegle, mixere i ko zna šta drugo
zupy je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 10:55   #4846
grubi13
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Jutros sam poslao mail i brzo sam dobio odgovor.<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:AllowPNG/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]-->Nadalje, želimo Vas obavijestiti kako je željeni hard disk u procesu isporuke. Poslan je distributeru, a realizaciju isporuke očekujemo u kratkom roku.<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <woNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>HR</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <wontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> <w:EnableOpenTypeKerning/> <wontFlipMirrorIndents/> <w:OverrideTableStyleHps/> </w:Compatibility> <m:mathPr> <m:mathFont m:val="Cambria Math"/> <m:brkBin m:val="before"/> <m:brkBinSub m:val="--"/> <m:smallFrac m:val="off"/> <m:dispDef/> <m:lMargin m:val="0"/> <m:rMargin m:val="0"/> <m:defJc m:val="centerGroup"/> <m:wrapIndent m:val="1440"/> <m:intLim m:val="subSup"/> <m:naryLim m:val="undOvr"/> </m:mathPr></w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99" LatentStyleCount="267"> <w:LsdException Locked="false" Priority="0" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="35" QFormat="true" Name="caption"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="10" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" Name="Default Paragraph Font"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="11" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="22" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="20" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="59" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Placeholder Text"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Revision"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="34" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="29" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="30" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="19" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="21" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="31" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="32" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="33" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="37" Name="Bibliography"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" QFormat="true" Name="TOC Heading"/> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} </style> <![endif]-->
grubi13 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 11:29   #4847
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Bok

Meni ne prolazi ni 10MBit, Svaki put ga systme odbije/stornira jer kad oni "mjere" na daljinski ispada da mi je ukupna propusnost 10-10.1 MBit a iz Routera kad ja mjerim je vise (Siemens je izbacivao 14.7-14.8 kao Maximum dok ZTE javlja 15.3-15.4).

U cemu je sto sa tim njihovim "mjerenjem" onda ?
Vjerojatno su ti ostali parametri u banani, nije propusnost jedino što je bitno
Staro 13.03.2015., 12:18   #4848
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Produžio danas na godinu dana net, 99kn hdd, kažu da ga imaju i danas šalju
Staro 13.03.2015., 12:29   #4849
seljak12
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
zna li netko mozda kako tocno triba sastavit zahtjev za raskidanjem ugovora koji se salje priko mail-a?

fala!

edit: uspio sam priko chata

Zadnje izmijenjeno od: seljak12. 13.03.2015. u 14:19.
seljak12 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 12:32   #4850
myroman
Premium
Moj komp

myroman's Avatar

Citiraj:
Autor housel Pregled postova
Produžio danas na godinu dana net, 99kn hdd, kažu da ga imaju i danas šalju
Meni jucer rekli ako produzim max2s (flat) na godinu dana da me hdd dodje 499 kn. A lijepo su me onda za*ebali...
myroman je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 12:52   #4851
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ugovor bi trebao biti produžen na dvije godine, da dobiješ disk za 99 kn

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 13:11   #4852
myroman
Premium
Moj komp

myroman's Avatar

Housel tvrdi drugacije...
myroman je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 13:44   #4853
hrvatska1991
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2010
Ovisi o paketu, nije ista cijena za MAX3 S (koji je najmanji paket) i MAX3 L (koji je najveci), tako i za MAX2 S - MAX2 L.

Bez paketa cijena ovisi o brzini. 2-4 pa je cijena 199, 5-10 cijena je 99kn.
hrvatska1991 je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 14:39   #4854
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Vjerojatno su ti ostali parametri u banani, nije propusnost jedino što je bitno
Nisu strasni, jesam 1.56km od centrale (mjereno uredjajem a ne preracunavajuci nosie/margin i slicno) ali opet poanta je kako njihovo online mjerenje izbacuje 10.02 MBit ka dje 15 ?. Znaci ne govorim o tome da je mozda noise prevelik ili nesto ali zasto se mjerenje propusnosti linije razlikuje za 50% ?

Inac elinija mi je 4Mbit+MaxTV i stabilna je i janso mi je da VDSL nece ici (malo se samo digne propusnost na nekih 16Mbit kad sam na VDLS Dslamu/8b profilu jer sma tamana na granici kad se adsl2ivdls izjendac epo brzini (oko 1.5-1,6km)) ali zasto njihovo mjerenje toliko odstupa to mi neide u glavu. 10Mbit bi moralo radit a nece ni da mi puste(p amakar smao onih 2 mjesec probno) jer oni izmjere 10.02 ukupne propusnosti i samo otkantaju nalog ovih studenata koji pokusavaju na sluzbi za korisnike ..

EDIT: ovo je screengrab iz routera:http://snag.gy/Sh9eR.jpg
Znaci oni dobiju 10.02 MBit rezutat kad mjere online.

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 13.03.2015. u 14:45.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 15:22   #4855
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ako ti je line attenuation ("Down") 35dB to pokazuje ili probleme s linijom ili si udaljen bar 3km od centrale. Primjerice u vikendici imam nategnutih 10MBit (sync na 12 i voip) i zagušenje je oko 30dB. Centrala fizički znam da je udaljena dobrih 3km i jedino SX763 radi koliko-toliko normalno...
Staro 13.03.2015., 16:00   #4856
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ako ti je line attenuation ("Down") 35dB to pokazuje ili probleme s linijom ili si udaljen bar 3km od centrale. Primjerice u vikendici imam nategnutih 10MBit (sync na 12 i voip) i zagušenje je oko 30dB. Centrala fizički znam da je udaljena dobrih 3km i jedino SX763 radi koliko-toliko normalno...
Vec sam naveo koliko sam udaljen od centrale. Pravi uredjaj (njihov tehnicar je mjerio nekoliko puta) za mjerenje spojen kod mene na instalaciju kaze 1560m.

Kod mene godinama bio SX763 i onda ga je njihov tehnicar spojio kad je dosao da me prabaci na VOIP (prosle godine) pa mi je sutradan donio ZTE-a i kao sto rekoh ZTE daje cak i malo bolje rezultate nego Siemens prije njega. Linija ne puca, MaxTV radi stabilno 99% vremena.

Znaci nevidim di je problem da mi puste 10Mbit PROBNO tih 2 mjesec a (ionako je dzabe i ne potpisujem/raskidam ugovor) pa ako neradi neradi ali prilicno sam siguran da bi radilo samo da nadjem nekog tko to moze pustiti bez da radi "daljinsko mjerenje" jer onda mu sustav to odbije svaki put posto izmjeri smao 10Mbit max
Staro 13.03.2015., 16:12   #4857
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Dakle, pokazuje da imaš problema s linijom ako ti mjeri toliku udaljenost, a tako veliko zagušenje.

Kad je već donio "pravi uređaj" (a počeli su koristiti i kineska smeća umjesto Acterni i sl.) - onda je mogao i gledati na kojoj udaljenosti je problem kad je već samo toliko udaljeno jer se ovisno o prikazanom grafu može identificirati koji problem je u pitanju i gdje.

Prosječno zagušenje se kreće oko 10dB po kilometru. Ako ti zbilja imaš 35dB na 1.5km tu onda neki problem postoji.
Staro 13.03.2015., 16:17   #4858
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor grubi13 Pregled postova
Meni je rečeno da se čeka 1-2 tjedna... Za 99kn se strpim i mjesec dana.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2015., 18:19   #4859
sandokan111
Banned

Citiraj:
Autor shibi81 Pregled postova
Ukljucio je neki uređaj u uticnicu
E s tim se mjeri. Ovaj dio sam pitao mathewa.
Sto se tebe tice, neznam kojom logikom ti na 5db ili cak 12db atenuacije nemozes imat 30. Sve se meni cini da oni tebe ne zele trenutno prebacit na vdsl zbog interne politike ili neceg drugog.
Sto se tice da se modem nije spajao na centralu, vjerojatno ga nisu vidjeli na acs-u da povuce postavke. To se i meni dogadjalo kad su dolazili. Nije to do tebe to njima sustav zajebaje.
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Nisu strasni, jesam 1.56km od centrale
EDIT: ovo je screengrab iz routera:http://snag.gy/Sh9eR.jpg
Znaci oni dobiju 10.02 MBit rezutat kad mjere online.
Vec ti je receno bilo. Ako imas 35db atenucije na 1.5km onda ti nesto puno ne stima s linijom i to bi se trebalo popravit jer te stvari ne idu skupa. Znaci ili imas 35db atenuacije i puno si dalje od centrale, ili si toliko od centrale pa je linija sje*ana i treba je popravit.
Mozda ti imas centralu blize ali nisi na nju spojen.
Na 35db atenuacije 10 bi ti i bio nekakav max.
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Kad je već donio "pravi uređaj" (a počeli su koristiti i kineska smeća umjesto Acterni i sl.) - onda je mogao i gledati na kojoj udaljenosti je problem kad je već samo toliko udaljeno jer se ovisno o prikazanom grafu može identificirati koji problem je u pitanju i gdje.
Sumnjam ja da oni to sve vide il znaju ocitat. Lik kad je meni mjerio gleda mjerenja i nije mu jasno sta ne stima, vidi prekid linije i 2-3 puta pokusava dok ga ja nisam pitao jeli mako spliter.... Sto reci...
Staro 13.03.2015., 21:24   #4860
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Ma jasno je meni da 10db ide po kilometru ali to je u idealnim uvjetima. Ali kad god opcinari nesto rade pio cestama ili infrastrukturi (plin, kanalizacija, trafo stanice, ceste, slivne vode...) uvijek negdje bagerom nesto pokidaju ili zakace kabele i onda na spojevima dobijes jos gusenja i ode to jace od 10 po kilometru.

Ali uporno vi kao da ne citate sta ja pisem/pitam . Znaci pitanje je kako ovi iz supporta 'mjere' kad dobiju 50% slabije rezultate nego sto router izbacuje?

Znaci ja ne osporavam da je linija losija od idealne nego mi nije jasno otkud tolka razlika u mjerenju?

Udaljenost od centrale je zracne linije oko 1km ali zicama kao sto rekoh je 1560m.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno