|
![]() |
#4081 |
Doktor-X NetWork
Datum registracije: Jul 2006
|
evo malo prije mi bio tehničar i spojio mi ruter (a'l se napatio da ga složi, bio problem sa lošim portom u centrali, softverom i još ponešto) i uglavno meni je koliko vidim puštemo 30 mbita a maksimalno koliko mogu imati je 50 ![]() e sad problem je što ja imam download oko 1.1 mb/s kao da imam 10 mbita ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4082 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi prije spajanja pogledao attainable rate? Dal netko zna sa promjenom porta/parice il čega već na centrali se može povećati ta famozna propusnost?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4085 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
To sam i ja pitao u postu prije par dana i nisam dobio odgovor. Tko i kako se to "upikavanje", "prebacivanje", "mijenjanje" na VDSL radi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4086 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Gle, sve jasno ali morali su negdje postavit granice. Odredbama od strane agencije ze telekom. su propisane od-do brzine koje operateri moraju isporucit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4087 |
Doktor-X NetWork
Datum registracije: Jul 2006
|
a gle ovo je stanje koje je st 780 prikazivao neki dan ![]() s time da kada mi je danas došao tehničar išli smo zajedno do telefonskog stupa koji je dvije kuće iza moje i tamo unutar ormara je odspojio moju paricu sa osiguraća i spojio ju direktno na podzemni kabal s time da je ovaj koji putuje zrakom do kuća tanji od ovoga pod zemljom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4089 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
a) nisi na VDSL.u - prebacuje te na VSDL b) već si na VSDL.u - ništa ne radi. Konkretno s jedne strane žice je tvoj ruter, s druge strane žice je parica u centrali, u biti jedan port tj. priključak kao LAN. Tako da .... Šta se tiče povećanja propusnosti promjenom parice možda ako je bio specifičan slučaj u igri (da je baš tvoj bila spojena blizu analognih koje su joj radile smetnje), ali u pravilu to nije slučaj nego ti se propusnost povećava na način da se provjeri stanje na stupu i eventualno popravi. Sad što si dalje od centrale ili što ima više kuća / stupova to ti imaš manju propusnost tj. veće su šanse da je neki spoj loš. Sve ovo je ponavljano u ovoj temi već više puta. Ne znam zašto svaki put treba crtat iz početka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4090 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pitanje koristim obicni najeftiniji flat od t-smradova i tel mi je drito u zidu neide preko modema, koliko se placa taj prelazak na vdsl i dali onda moram tel stekati u modem ili moze ostati drito na zici spojen. citamo sto ovdije pricate i malo sam se pogubio svatko drugacije prica |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4091 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Kad im ponestane musterija za "do 1km" krenut ce oni dalje, dokle got se mogu postic bolji rezultati nego na ADSL2+. Tako je bilo i pri uvodjenju ADSL-a kojeg danas "razvlace" i na preko 3km (moj slucaj u viksi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4092 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Kod mene riješeno nazad na 30 mbit-a nakon zvanja szk. Zadnje izmijenjeno od: Gile. 21.12.2014. u 19:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4093 | |
Oppa Gangbang Style
|
Citiraj:
To mi je jasno, hvala. Valjda nisam dobro pitao, jer ne kužim te stvari baš najbolje. Mene zanima slijedeće. Ovo je moje stanje na ruteru <table id="TABLE_DSL_INFO" class="infor" bgcolor="#979797" border="0" cellpadding="0" cellspacing="1"><tbody><tr class="blue_1"><td class="tdleft">Modulation Type</td> <td id="Frm_Module_type" class="tdright">ADSL_2plus</td> </tr> <tr class="white_1"> <td class="tdleft">Actual Rate (Up/Down)</td> <td class="tdright">1037/12512 kbps</td> </tr> <tr class="blue_1"> <td class="tdleft">Attainable Rate (Up/Down)</td> <td class="tdright">1397/21404 kbps</td></tr></tbody></table> Ako mene neko u centrali prebaci na VDSL, da li će meni i dalje ostati Attainable Rate ista? Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 21.12.2014. u 18:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4094 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ovaj trenutni rate je maksimalna brzina koliko adsl 2+ moze potegnit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4096 | ||
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4097 |
Oppa Gangbang Style
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4098 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Njima samo stoji u sustavu kad se ukuca nečiji broj da li ima mogućnost za vdsl, pa ako to ne piše znaći da nije zadovoljen uvijet udaljenost ili vdsl dslam na centrali ili oboje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4099 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zgodno je da su meni 3 puta rekli moze i onda 4 nakon kaj je frajer "provjerio" veli ne moze. U novom stanu imam problema toliko da bi najradje sa bombom dosao tamo... Btw. Sa mog broja su mi zabranili 0 za razgovor sa agentom na automatu ![]()
![]() |
#4100 |
Banned
Datum registracije: Dec 2013
|
Haha. Iskreno, ne bi ja vjerovao sto kaze agent dok ne dodje bas tehnicar. Ti agenti cas jedno cas drugo govore. Pogotovo ovi vikendom. Kakvih sam se nebuloza naslusao od h1 i tcom agenata vikendom :P Valjda minimalna postava radi tad :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#4101 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Trenutno nisam vezan ugovorom i ako bi prešao na VDSL bojim se da mi neće htjeti besplatno zamjeniti router ako ne potpišem ugovor. Provjerit ću to sve još sa SZK ali čisto da znam unaprijed da me ne bi netko pokušao zavaljat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4103 | ||
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
2. Koliko ja znam VDSL nema nikakve veze s VOIPom tako da se nista ne mijenja sto se tice telefona. Ako budes zatrazio opciju javi je li prosla jer sam ja na Sajmistu i rekli su da centrala nije na VDSLu tako da nije moguce aktivirati VDSL i vece brzine. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4104 |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4105 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4106 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4108 |
Banned
|
Ako sam dobro shvatio, onaj tko trenutno ima 4 mbit/s vezu, taj ne može direktno uzeti VDSL nego mora prvo prijeći na 10 mbit/s? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4110 |
Banned
|
Aha, to bi onda značilo da je cjenovno: 4mbit adsl = 20 mbit VDSL, a 10 mbit adsl = 30 mbit VDSL? I mogao bi normalno mjenjati brzinu kad god poželim preko korisničkih stranica na HT-u? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|