|
![]() |
#3842 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
nek ide radit u BSA ili RIAA.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3843 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Dobro, nećemo podržavat piratluk i kršenje autorskih prava, pričamo o potrošnji 6TB na legalan način bez ikakvog kršenja prava. Pa koliko se sjećam, 2005 je T-Com je uveo flat rate i imao fair use na 50GB na brzinu od 1,5mbit. I znam ljude koje su zvali i kojima su se grčili preko telefona. Kad je došlo još ISPova, prestali su se grčit. Sad je to optika. Vjerojatno meću taj limit jer mogu, tj nemaju konkurencije kao i 2005. U svakom slučaju da zaključimo. Flat rate nije flat rate ako postoji ikakav limit. Točka. To samo može biti Flat* sa objašnjenjem da je limit na 6TB. I bok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3844 |
Premium
|
danas mi niko nemože tvrditi da je trotling ili nadoplata prometa u flat paketima uvjetovana tehnikom, tj, da zbog onih koji generiraju promet 24/7 ostalima pada brzina... ovdje se radi o kak bi njemci rekli klasičnom abcoku: aha, ovaj puno surfa, zašto ga nebismo još malo odrali... nijedan ISP se nebi smio zvati "davatelj usluge". ja bi ih dekretom natjerao da promijene ime u npr. "pljačkatelj uslugom"... ili im poslati baku iz EU komisije da im j... m.... kao što je to učinila sa roamingom kod mobilnih operatera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3845 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3846 | |
Guest
|
Citiraj:
na optici pise: FLAT (neograničen) internetski promet, dok je prije bilo 256gb ili tako nesto |
|
![]() |
![]() |
#3847 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3848 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 16.10.2014. u 13:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3849 |
Guest
|
opet predvidljivo ![]() linux...mora da radis za njih... uglavnom trenutno vec 16 dana imam spojen FASTPATH vezu na maxADSL i ne mogu uopce uploadat nista, ne mogu cak ni attachment od 50kb poslat kako spada. dakle trenutno me bas fino zezaju sa svojim uslugama :/ Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 16.10.2014. u 12:05. |
![]() |
![]() |
#3850 |
Premium
|
pa i radim povremeno... ali kao i velika većina "radnika" u linuxu, pri tome nemam osobnih financijskih interesa ni beneficija tipa plaća ili slično... ustvari, oprosti, imaš ti pravo. ja, a i svi ostali nezadovoljnici se ljutimo na krivom mjestu: trebali bismo razapeti zakonodavca i regulatora koji su dozvolili "davateljima usluge" da provlače sranja tipa fernes usađe i flat od 6 TB... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3851 | ||
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Citiraj:
Tako da, označavati taj paket kao paket od "6480 GB" bi bio totalan promašaj, kako za providera tako i za korisnika. Citiraj:
Kako rekoh, mogu oni taj paket deklarirat i brojčano, to će samo unijeti pomutnju među korisnike jer za 99,9% njih - 6TB je itekako flat, a onaj 0,1% nek piše hakomu žalbe. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3852 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 16.10.2014. u 12:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3853 | |
Registered User
|
I ovdje si se zatipkao: Citiraj:
Ali važno da ti njih zoveš na telefon i žališ se što ti podvaljuju muda pod bubrege, daj se malo informiraj o problematici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3855 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Optika mi ionako nije dostupna sljedeća 2 mjeseca pa sam uzeo H1 VDSL, a da sam je i odabrao, sigurno me nebi smetao "limit" od 6TB... i teoretski da jednom mjesečno i nekom forom zakucam 6TB, mislim da bi u tom slučaju trebao ići na psihijatriju i na lječenje od ovisnosti downloadanja... Što se tiče ogromnih slova, da, ali u svim reklamama po TV-u, internetu i slično gdje nema detaljnog cjenika, bi trebala stajati *. No dobro, nebitno. ![]() A taj FLAT je kao i u bajbukani. sa 18 godina dobiješ 100 godina zatvora. ali to nije doživotna. I onda živiš 119 godina i izađeš van i 118. ![]() ![]() ![]() Šanse su iste kao i sa ovih 6TB, slažeš li se samnom ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3856 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Malo bacite stvari na papir i onda je vidljivo da je teško dostići taj "limit". S druge strane, ako je FLAT, onda je FLAT. Imali smo dosta problema sa njihovim "unlimited" paketima za mobitele, tako da mi ih je pun k***tz i njihovog muljanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3857 | |
Registered User
|
Citiraj:
Brojčane oznake ne bi imale smisla pošto ih ljudi ne razumiju, barem ne velika većina. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3858 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ako se gleda ova stranica https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl-paketi, onda je tu flat pravi flat i nema nikakvih limita. Ne pise da je limit 6 TB, nego da se moze prenjeti do 6 TB podataka. A to je iznos koji je teoretski moguce ostvariti sa 20 Mbit vezom.
![]() |
#3859 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2014
|
madboy, digitron kaze da unutar ravno 30 dana je tolko gb moguce skinut sa 20 mbps brzinom ako se samo skida, i to 0-24 bez prestanka. u to nije uracunat upload. ali bilo kako bilo, cini mi se da je to samo ilustrativna brojka. i cemu takva frka oko toga kada i da samo skidate sansa da stignete do te brojke je realno ravna 0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3862 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bio mi je danas tehnicar iz tcoma a ja nisam bio doma i nije uspio odradit posao(nije se lako ni snac u mom cable managementu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3863 |
Registered User
|
Pa ako ti je čovjek rekao da ništa ne diraš onda svakako trebaš dirat, ipak je on samo tehničar kojem je posao da to naredi. :facepalm: |
![]() |
![]() |
![]() |
#3864 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
1. Jedini razlog zašto bi potrošili preko 1TB mjesečno je da okrenete neke pare. A onda niste privatni, već poslovni korisnik. A za poslovne korisnike postoje druge tarife. 2. Ako vas zbilja veseli, zamislite da piše da je limit 6 000 000 000 000 TB. I dalje ne možete teoretski skinuti više od 6TB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3865 |
Guest
|
ovak, potpisao sam ugovor max2s+opcije za surfanje, 215kn za sada parica ispada u banani i teleportiran sam jedno 10 godina u proslost, jer iako sam prije 6 godina imao mogucnost 10mbita, sad izgleda da je max 4. ako mi ne mogu isporucit 5-10 mbita, da li imam pravo raskinuti ugovor ili to nema veze jer inicijalna brzina 4mbita radi donekle normalno (iako upload steka u 3pm). |
![]() |
![]() |
#3866 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma ja sam odustao od njih totalno. Prije mjesec i pola skoro sam potpisao zahtjev preko WEB-a da bi prešli s Optime na njih tj njihove usluge tlefona i interneta. Do sada je došao samo ugovor za preseljenje telefonskog broja na njih ali od interneta tj max 2 S paketa ništa. Stalno zvanje njihove službe za korisnike, razgovora na chatu (fejs) i na kraju me upućuju da pišem mailove na web nešto @t.ht.hr. Pa to već predugo traje, niti je božićna ludnica, niti su godišnji odmori, niti imaju toliku navalu novih korisnika. Idem danas do T-com centra otkazati sve jer im se očito "ne da" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3867 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#3868 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne kužim se previše u dijagnostiku al pretpostavljam da mi je linija danas u puno gorem stanju neg prije dva tjedna....Može objašnjenje - noise margin bi trebao biti što veći (dB), jel? Prije dva tjedna nisam imao doslovno ni jednu grešku a danas je sve puno..... Prije dva tjedna: Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 782/12276 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1357/26756 kbps Noise Margin (Up/Down) 26.8/20.1 dB Line Attenuation (Up/Down) 2.1/6 dB Output Power (Up/Down) 13.1/12.7 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 2/224 Interleave Delay (Up/Down) 2/4 ms INP (Up/Down) 0.5/2.5 symbols Profile N/A LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 0/0 FEC Errors (Up/Down) 0/0 HEC Errors (Up/Down) 0/0 Danas je ovo dolje sa slike....... Što se moglo dogoditi? THANKS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3869 | |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3870 |
Banned
|
Tamo sam napisao, a i tu cu, jos jedan dokaz kako kinezi super stvari rade. Oni na 6db atenuacije furaju veci max na adslu nego je teoretski moguc :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|