Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2014., 11:14   #3841
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da, opet moralna spika... pričamo o flatu koji nije flat i principima T-Coma.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 16.10.2014. u 11:24.
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2014., 11:16   #3842
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
nek ide radit u BSA ili RIAA..
lobo64 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2014., 11:23   #3843
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Dobro, nećemo podržavat piratluk i kršenje autorskih prava, pričamo o potrošnji 6TB na legalan način bez ikakvog kršenja prava.

Pa koliko se sjećam, 2005 je T-Com je uveo flat rate i imao fair use na 50GB na brzinu od 1,5mbit. I znam ljude koje su zvali i kojima su se grčili preko telefona. Kad je došlo još ISPova, prestali su se grčit.
Sad je to optika. Vjerojatno meću taj limit jer mogu, tj nemaju konkurencije kao i 2005.

U svakom slučaju da zaključimo. Flat rate nije flat rate ako postoji ikakav limit. Točka. To samo može biti Flat* sa objašnjenjem da je limit na 6TB. I bok.
Staro 16.10.2014., 11:32   #3844
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

danas mi niko nemože tvrditi da je trotling ili nadoplata prometa u flat paketima uvjetovana tehnikom, tj, da zbog onih koji generiraju promet 24/7 ostalima pada brzina...

ovdje se radi o kak bi njemci rekli klasičnom abcoku:
aha, ovaj puno surfa, zašto ga nebismo još malo odrali...

nijedan ISP se nebi smio zvati "davatelj usluge". ja bi ih dekretom natjerao da promijene ime u npr. "pljačkatelj uslugom"...

ili im poslati baku iz EU komisije da im j... m.... kao što je to učinila sa roamingom kod mobilnih operatera...
Staro 16.10.2014., 11:34   #3845
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
danas mi niko nemože tvrditi da je trotling ili nadoplata prometa u flat paketima uvjetovana tehnikom, tj, da zbog onih koji generiraju promet 24/7 ostalima pada brzina...

nijedan ISP se nebi smio zvati "davatelj usluge". ja bi ih dekretom natjerao da promijene ime u npr. "pljačkatelj uslugom"...

ili im poslati baku iz EU komisije da im j... m.... kao što je to učinila sa roamingom kod mobilnih operatera...
otvori svoj ISP onda.
  Reply With Quote
Staro 16.10.2014., 11:37   #3846
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Dobro, nećemo podržavat piratluk i kršenje autorskih prava, pričamo o potrošnji 6TB na legalan način bez ikakvog kršenja prava.

Pa koliko se sjećam, 2005 je T-Com je uveo flat rate i imao fair use na 50GB na brzinu od 1,5mbit. I znam ljude koje su zvali i kojima su se grčili preko telefona. Kad je došlo još ISPova, prestali su se grčit.
Sad je to optika. Vjerojatno meću taj limit jer mogu, tj nemaju konkurencije kao i 2005.

U svakom slučaju da zaključimo. Flat rate nije flat rate ako postoji ikakav limit. Točka. To samo može biti Flat* sa objašnjenjem da je limit na 6TB. I bok.
kao sto je .Delboy napisao, ovo je vise izracun, a manje limit i to samo kod ADSL

na optici pise: FLAT (neograničen) internetski promet, dok je prije bilo 256gb ili tako nesto
  Reply With Quote
Staro 16.10.2014., 11:38   #3847
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:

E sad si ga pak malo pretjerao...
Staro 16.10.2014., 11:45   #3848
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
otvori svoj ISP onda.
mora biti da radiš za nekoga od "bratije" čim ih tak srčano braniš...

Citiraj:
E sad si ga pak malo pretjerao...
OK, možda je karikiranje otišlo malo predaleko, ali život je dovoljno ozbiljan pa malo humora nije na odmet...

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 16.10.2014. u 13:09.
Staro 16.10.2014., 11:54   #3849
vorda22
Guest

Citiraj:
mora biti da radiš za nekoga od "bratije" čim ih tak srčano braniš...
opet predvidljivo

linux...mora da radis za njih...

uglavnom trenutno vec 16 dana imam spojen FASTPATH vezu na maxADSL i ne mogu uopce uploadat nista, ne mogu cak ni attachment od 50kb poslat kako spada. dakle trenutno me bas fino zezaju sa svojim uslugama :/

Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 16.10.2014. u 12:05.
  Reply With Quote
Staro 16.10.2014., 12:05   #3850
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
opet predvidljivo

linux...mora da radis za njih...
pa i radim povremeno...
ali kao i velika većina "radnika" u linuxu, pri tome nemam osobnih financijskih interesa ni beneficija tipa plaća ili slično...

ustvari, oprosti, imaš ti pravo. ja, a i svi ostali nezadovoljnici se ljutimo na krivom mjestu: trebali bismo razapeti zakonodavca i regulatora koji su dozvolili "davateljima usluge" da provlače sranja tipa fernes usađe i flat od 6 TB...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2014., 12:18   #3851
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
korisnik sam max adsl flat već 7 god. dakle nemam ugovornu obavezu. dali se limit od 6 GB odnosi i na mene?
Ovo je jedan od razloga zašto se taj paket zove FLAT, čovjek ladno nema pojma što je gb, a što tb, kao niti većina korisnika koji ne čitaju što piše na stranicama providera.
Tako da, označavati taj paket kao paket od "6480 GB" bi bio totalan promašaj, kako za providera tako i za korisnika.

Citiraj:
Poanta priče je false marketing. Onda bi barem FLAT trebao imati * i dolje objašnjenje kako je to 6TB u biti.
Ne da imaš zvjezdicu nego ti pored paketa ogromnim slovima piše "do 6480GB podataka".

Kako rekoh, mogu oni taj paket deklarirat i brojčano, to će samo unijeti pomutnju među korisnike jer za 99,9% njih - 6TB je itekako flat, a onaj 0,1% nek piše hakomu žalbe.
wooden je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2014., 12:23   #3852
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Ovo je jedan od razloga zašto se taj paket zove FLAT, čovjek ladno nema pojma što je gb, a što tb
ej, marketing genije, samo sam se zatipkao...

Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 16.10.2014. u 12:28.
Staro 16.10.2014., 12:28   #3853
wooden
Registered User

I ovdje si se zatipkao:
Citiraj:
OK, 6 TB je pun k...., ne iskoristim na 4 Mb vezi ni frtalj od toga, samo me tjera u ludilo da mi uvaljuju muda pod bubrege ne obavjestivši me, te da mi prodaju nešto što nije onako kako je deklarirano, odnosno flat.
Kolko možeš skinuti za 30 dana na toj brzini GB?
Ali važno da ti njih zoveš na telefon i žališ se što ti podvaljuju muda pod bubrege, daj se malo informiraj o problematici.
Staro 16.10.2014., 12:34   #3854
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

nisam, koliko ja znam MB= mega bajt a Mb= mega bit.
Staro 16.10.2014., 12:42   #3855
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Ne da imaš zvjezdicu nego ti pored paketa ogromnim slovima piše "do 6480GB podataka".

Kako rekoh, mogu oni taj paket deklarirat i brojčano, to će samo unijeti pomutnju među korisnike jer za 99,9% njih - 6TB je itekako flat, a onaj 0,1% nek piše hakomu žalbe.
Osobno mi je jasno i kao što sam naveo u svom prvom postu da postoji limit. Jer sam ga pred 3-4 tjedna i vidio kad sam razmišljao o optici. Što i postoji, to je 6TB. Da sam na toj optici, ne znam jel bi imao 1TB prometa mjesečno, tako da meni nebi igralo ulogu.

Optika mi ionako nije dostupna sljedeća 2 mjeseca pa sam uzeo H1 VDSL, a da sam je i odabrao, sigurno me nebi smetao "limit" od 6TB... i teoretski da jednom mjesečno i nekom forom zakucam 6TB, mislim da bi u tom slučaju trebao ići na psihijatriju i na lječenje od ovisnosti downloadanja...

Što se tiče ogromnih slova, da, ali u svim reklamama po TV-u, internetu i slično gdje nema detaljnog cjenika, bi trebala stajati *. No dobro, nebitno. Imaš pravo, izazvalo bi to pomutnju i samo dodatnih miljon upita dnevno na i onako stalno zauzetu SZK.

A taj FLAT je kao i u bajbukani. sa 18 godina dobiješ 100 godina zatvora. ali to nije doživotna. I onda živiš 119 godina i izađeš van i 118.
Šanse su iste kao i sa ovih 6TB, slažeš li se samnom ?
Staro 16.10.2014., 12:47   #3856
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Malo bacite stvari na papir i onda je vidljivo da je teško dostići taj "limit".
S druge strane, ako je FLAT, onda je FLAT.
Imali smo dosta problema sa njihovim "unlimited" paketima za mobitele, tako da mi ih je pun k***tz i njihovog muljanja.
Staro 16.10.2014., 12:57   #3857
wooden
Registered User

Citiraj:
A taj FLAT je kao i u bajbukani. sa 18 godina dobiješ 100 godina zatvora. ali to nije doživotna. I onda živiš 119 godina i izađeš van i 118.
Šanse su iste kao i sa ovih 6TB, slažeš li se samnom ?
Normalno da se slažem, o tome i pričam, ljestica ograničenja je postavljena prilično visoko, pa stoga, iako to u teoriji nije neograničeno, u praksi zapravo je. Zato i razumijem njihovo označavanje kao flat.
Brojčane oznake ne bi imale smisla pošto ih ljudi ne razumiju, barem ne velika većina.
Staro 16.10.2014., 13:18   #3858
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ako se gleda ova stranica https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl-paketi, onda je tu flat pravi flat i nema nikakvih limita. Ne pise da je limit 6 TB, nego da se moze prenjeti do 6 TB podataka. A to je iznos koji je teoretski moguce ostvariti sa 20 Mbit vezom.
Staro 16.10.2014., 13:23   #3859
crazyy
Registered User

Datum registracije: Aug 2014
madboy, digitron kaze da unutar ravno 30 dana je tolko gb moguce skinut sa 20 mbps brzinom ako se samo skida, i to 0-24 bez prestanka. u to nije uracunat upload. ali bilo kako bilo, cini mi se da je to samo ilustrativna brojka. i cemu takva frka oko toga kada i da samo skidate sansa da stignete do te brojke je realno ravna 0
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2014., 13:31   #3860
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
.....vjerojatno tamo u nekom zakonu pise da mora biti neka brojka kao limit u nasem slucaju 6TB nezz.
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2014., 13:34   #3861
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

OK, malo sam previše zabrijao.
povlačim se iz diskusije.
Staro 16.10.2014., 20:04   #3862
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Bio mi je danas tehnicar iz tcoma a ja nisam bio doma i nije uspio odradit posao(nije se lako ni snac u mom cable managementu ) i reka je mojima da ja nista ne diram jer smo kao na staroj tehnologiji bla bla, da ce on doc sutra i sa ovim iz centrale sve rjesit, a meni se baš dira pa da pitam jel smim dirat ili da to ipak ostavim njemu sutra?
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2014., 22:47   #3863
wooden
Registered User

Pa ako ti je čovjek rekao da ništa ne diraš onda svakako trebaš dirat, ipak je on samo tehničar kojem je posao da to naredi.
:facepalm:
Staro 17.10.2014., 00:38   #3864
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
1. Jedini razlog zašto bi potrošili preko 1TB mjesečno je da okrenete neke pare. A onda niste privatni, već poslovni korisnik. A za poslovne korisnike postoje druge tarife.

2. Ako vas zbilja veseli, zamislite da piše da je limit 6 000 000 000 000 TB. I dalje ne možete teoretski skinuti više od 6TB.
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2014., 14:44   #3865
vorda22
Guest

ovak, potpisao sam ugovor max2s+opcije za surfanje, 215kn
za sada parica ispada u banani i teleportiran sam jedno 10 godina u proslost, jer iako sam prije 6 godina imao mogucnost 10mbita, sad izgleda da je max 4.
ako mi ne mogu isporucit 5-10 mbita, da li imam pravo raskinuti ugovor ili to nema veze jer inicijalna brzina 4mbita radi donekle normalno (iako upload steka u 3pm).
  Reply With Quote
Staro 21.10.2014., 15:13   #3866
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ma ja sam odustao od njih totalno. Prije mjesec i pola skoro sam potpisao zahtjev preko WEB-a da bi prešli s Optime na njih tj njihove usluge tlefona i interneta. Do sada je došao samo ugovor za preseljenje telefonskog broja na njih ali od interneta tj max 2 S paketa ništa. Stalno zvanje njihove službe za korisnike, razgovora na chatu (fejs) i na kraju me upućuju da pišem mailove na web nešto @t.ht.hr. Pa to već predugo traje, niti je božićna ludnica, niti su godišnji odmori, niti imaju toliku navalu novih korisnika.
Idem danas do T-com centra otkazati sve jer im se očito "ne da"
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2014., 15:25   #3867
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Ma ja sam odustao od njih totalno. Prije mjesec i pola skoro sam potpisao zahtjev preko WEB-a da bi prešli s Optime na njih tj njihove usluge tlefona i interneta. Do sada je došao samo ugovor za preseljenje telefonskog broja na njih ali od interneta tj max 2 S paketa ništa. Stalno zvanje njihove službe za korisnike, razgovora na chatu (fejs) i na kraju me upućuju da pišem mailove na web nešto @t.ht.hr. Pa to već predugo traje, niti je božićna ludnica, niti su godišnji odmori, niti imaju toliku navalu novih korisnika.
Idem danas do T-com centra otkazati sve jer im se očito "ne da"
fino si opisao stanje. uglavnom to je neorganizirano, od inicijalnog zahtjeva, po svim pozivima i chatovima, nikako da se ljudi sinhroniziraju. pa malo ima zahtjev, pa malo nema. uglavnom, jucer mi je pukla veza skroz i kaze tehnicar da treba mijenjati cijeli kabel iz sahta. veselo. nadam se da ce biti samo 2 dana kako kaze...
  Reply With Quote
Staro 21.10.2014., 19:13   #3868
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ne kužim se previše u dijagnostiku al pretpostavljam da mi je linija danas u puno gorem stanju neg prije dva tjedna....Može objašnjenje - noise margin bi trebao biti što veći (dB), jel? Prije dva tjedna nisam imao doslovno ni jednu grešku a danas je sve puno.....

Prije dva tjedna:

Link Status Connected
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate (Up/Down) 782/12276 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 1357/26756 kbps
Noise Margin (Up/Down) 26.8/20.1 dB
Line Attenuation (Up/Down) 2.1/6 dB
Output Power (Up/Down) 13.1/12.7 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 2/224
Interleave Delay (Up/Down) 2/4 ms
INP (Up/Down) 0.5/2.5 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors (Up/Down) 0/0
FEC Errors (Up/Down) 0/0
HEC Errors (Up/Down) 0/0

Danas je ovo dolje sa slike.......

Što se moglo dogoditi?

THANKS
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dsl.jpg‎
Views:	304
Size:	79.2 kB
ID:	13986  
denied je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2014., 19:15   #3869
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Ne kužim se previše u dijagnostiku al pretpostavljam da mi je linija danas u puno gorem stanju neg prije dva tjedna....Može objašnjenje - noise margin bi trebao biti što veći (dB), jel? Prije dva tjedna nisam imao doslovno ni jednu grešku a danas je sve puno.....

Prije dva tjedna:

Link Status Connected
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate (Up/Down) 782/12276 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 1357/26756 kbps
Noise Margin (Up/Down) 26.8/20.1 dB
Line Attenuation (Up/Down) 2.1/6 dB
Output Power (Up/Down) 13.1/12.7 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 2/224
Interleave Delay (Up/Down) 2/4 ms
INP (Up/Down) 0.5/2.5 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors (Up/Down) 0/0
FEC Errors (Up/Down) 0/0
HEC Errors (Up/Down) 0/0

Danas je ovo dolje sa slike.......

Što se moglo dogoditi?

THANKS
Prava tema-> click
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2014., 21:41   #3870
sandokan111
Banned

Tamo sam napisao, a i tu cu, jos jedan dokaz kako kinezi super stvari rade. Oni na 6db atenuacije furaju veci max na adslu nego je teoretski moguc :P
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno