|
![]() |
#1 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() bas sam sad pogledo po web ducanima: links, vemil, nabava etc. kad ono keks od gige dedeer1 mrvicu manje od SOMA KN!! a ja prije nekih 2mj kupio 2 keksa od 1GB iste meme u linksu za skoro pola cijene... nije mi jasno kako je tako poskupjela... dobro da nisam onda prodo memu za soma i tristo, ne bi imo za novu. a kad se sjetim da sam ju kupio prije 5 tjedana...: hitthewa cijene su jako skocile.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
za memoriju ništa neuobičajeno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Standardni godisnji ciklus malo amplificiran ove godine valjda zbog izlaska core duo na kojega se mnogi prebacuju, za koje im obicno treba memorija. Veca potraznja veca cijena.
![]() |
#6 |
made in Usora
Datum registracije: Aug 2005
|
umjesto cijene da padaju one rastu? bas i nema neke logike u tome,ali nema veze ja sam 2x512MB rama kupio u Becu prije godinu dana za nekih 700kn
![]() |
#7 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
kao šta je "konj" ![]() "Standardni godisnji ciklus malo amplificiran ove godine valjda zbog izlaska core duo na kojega se mnogi prebacuju, za koje im obicno treba memorija. Veca potraznja veca cijena." |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Veća potražnja, dakle manje ga ima na skladištima. Što ga je manje/rjeđe ima to je skuplje. Kad se nagomila roba u skladištima, onda se moraju riješiti robe zato i cijene padaju. To možeš usporedit s tartufima, samo što se tartufi nemogu nagomilat ![]() uf.. šta drobim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Pa koliko ja znam zakon potražnje je obrnuto proporcionalan,dakle veča potražnja manja cijena i obrnuto,manja potražnja veča cijena.A sad svi kupuju DDR2 jer prelaze na AM2 i Conroe,dakle pada potražnja DDR1 i cijena raste. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Da,i kod mene je tak,ja sam početkom sedmog mjeseca kupio keks od 1GB i platio ga 680kn,a sad košta 900kn.......dobro da sam je onda kupio,jer sam se bio dvoumio između ram-a i zvučnika....hehe.....
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
... opet drobim... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Cijena DDR1 je prvenstveno skocila jer se proizvodnja prebacuje na DDR2. Pretpostavljam da ce do 3. mjeseca cijena pasti, kao i uvijek a i proci ce ova migracija na nove platforme pa ce pasti i potraznja.
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
A sto se tice "Zakona ponude i potraznje" - veca potraznja = veca cjena ! To je malo freaky, al tako je. A kad razmislite malo bolje, logicno je. Ako znam da sad mogu prodati 10 tona kupusa (samo primjer ![]() ![]() Al cim opadne potraznja za kupusom, spustit cu cjenu, ne bi li prodo sto vise zaliha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
cijene meme su takve jer proizvođači ne mogu proizvesti dovoljno ddr2 800MHz i bržih čipova jer im samo oko 10% proizvedenih čipova valja i mogu raditi na tim brzinama, čekaju se novi quimondini čipovi koji će izaći u prvom kvartalu iduće godine, dakle cijena će pasti za koji mjesec, a vjerojatno je onda i slična stvar s ddr memom, više zarađuju na njoj pa nemaju zaradu na ddr2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 | |
Degustator
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja ne znam o čemu vi učite, ali ja kad sam to učio je bilo da što je veća potražnja za nečim, to je veća cijena tog proizvoda, sirovine ili čega već. Imaš primjer i kod nafte. Što je veća potražnja za naftom, a potražnja se teže zadovoljava cijena nafte raste. Čim svi normalno rade i bez većih problema opskrbljuju tržište, cijena pada.
![]() |
#23 |
Pečurka
|
Ne misliš li da smo malo skrenili s teme? Ali da ti pojasnim. Potražnja je veća zbog popunjavanja zaliha čim se sumnja na neki rat ili bilo kakve okršaje koji bi mogli ugroziti dostavu nafte.
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Uostalom ne utjece samo jedan parametar na cijenu. Sad sam se sjetio... kad sam uzimao novi hard od 160GB... on je kostao, e sad otprilike 650kn eto... a od 120GB je bio 670kn. Ajd sad budi pametan - kak to? Pa mi je netko rekao da je to zbog vece potraznje za ovim od 160GB, a to s opet kosi sa ovim sto sam ja napisao... a u kujac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pečurka
|
EDIT: Nakon razgovora s studentom ekonomije odustao jer te ljude Bog ne može shvatiti šta pričaju
ECS Z77H2-A2X Deluxe I5 3350P G-Skill 16 GB DDR3 2133MHz Gainward Phantom GTX760 250 GB Samsung Evo Basic SSD XFX XTR 650W Silencio 650 Zadnje izmijenjeno od: Zvijerko. 03.11.2006. u 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Hahahahahaha u istom topicu cjena ddr memorije i nafte, dobro je samo tako. Uglavnom točno je ovo što je u knjizi (ko bi reko) iako i ovo drugo ima smisla (i to dobrog smisla jer neki tako zarađuju) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Teže nabavljivi proizvodi nose s sobom i veću vrijednost...
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
@lud76 Normalno da je točno,neče valjda biti netočno u knjizi za ekon. faks ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|