Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2005., 17:13   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Exclamation ATi OpenGL boost od 50 - 222%

Dakle gameri pa, pa ... ovo nije za Vas jel ako pucate na D3D onda Vas čeka minus -2%. Ovo pali za 3D studio Max, LightWave, Maya i ostale slične stvari. Nema petljanja sa RivaTunerom koji u večini lsičejeva NE RADI !!!
http://www.rojakpot.com/default.aspx...ar1=105&var2=0 tu vam je teorija i baljezganje kako i zašto
http://www.rojakpot.com/showarticle....no=105&pgno=21
ovdje vam je usporedba prije i poslije prebacivanja u neki FireGL.
Jednostavni driveri na linku ispod se odnose na slijedeće kartice:
RADEON 9600 to FireGL T2
RADEON 9500 to FireGL X1
RADEON 9500 (256-bit) to FireGL X2
RADEON 9700 to FireGL X1
RADEON 9700 to FireGL X2
RADEON 9500PRO/9700 to FireGL X1
RADEON 9500(4-pipe) to FireGL Z1
RADEON 9800 Series to FireGL X2
RADEON 9800SE to FireGL 'Z2' (4-pipe)
Drajver je stariji ali radi i skinite ga odavde i ručno se instalira http://www.hardwarelab.ru/files/FreeFireGL_6378.exe
Ja sam probao "svoj" 9500@9700 modat u FireGL (4-pipe) Z1 i nije neš ali sako ga bacim sa 8 paipi 256bitni u FireGL X2 onda rocks ... i da naravno da u Advancedu od display settinaga dobijete sve pojedinačne optimizacije za pro 3D OpenGL programe ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2005., 22:34   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Je, ovo je valjda već četvrta revizija iste gujde-mislim da smo postali tu na forumu drugu i treću.

Probao sam to još davno sa 9800PRO i delalo je fino.
A gubitak u D3D igrama je zanemariv.

Čuj, nisi li ti post-dva ispod rekao da TI4200 pojede takvu moddanu ATI-cu za doručak u MAX-u i drugim profi GL aplikacijama???
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.01.2005., 22:46   #3
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Čuj, nisi li ti post-dva ispod rekao da TI4200 pojede takvu moddanu ATI-cu za doručak u MAX-u i drugim profi GL aplikacijama???
pa pojede taj G4 je Quadro4 700 XGL

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Staro 05.01.2005., 22:47   #4
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Je, ovo je valjda već četvrta revizija iste gujde-mislim da smo postali tu na forumu drugu i treću.
Moramo mi u bakinu kuinju ja lap pod ruku i sjest i nakucat neku qujdu za FireGL, BIOS petljanje i flashanje ... da se stalno ne ponavljamo ... ovaj vikend ??? Aj PMamo se pa da to više riješimo ...

Staro 05.01.2005., 23:01   #5
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Moramo mi u bakinu kuinju ja lap pod ruku i sjest i nakucat neku qujdu za FireGL, BIOS petljanje i flashanje ... da se stalno ne ponavljamo ... ovaj vikend ??? Aj PMamo se pa da to više riješimo ...
Aaaaa...prije sljedeći tjedan...budemo se dogovorili.
Staro 07.01.2005., 12:49   #6
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
jednom davno sam gf2mx moddao u quadro nemam pojma više koji također pomoću riva tunera
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2005., 11:46   #7
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Nisam tražio pa ako se ponavljam izvinjavam se
Imal sam problema u Call Of Duty UO kada se dosi onaj flash kada bomba ili panzerfaust pukne pored mene (nijanse razmučene sive, kao kad pretjerate sa gammom) pa sam tražio druver noviji od 6378 pa ako netko ne zna postoji:
http://www.hardwarelab.ru/files/FORSAGE_43.exe ovaj kojeg negdje odzipate pa PREKO njega odzipate ovaj http://www.hardwarelab.ru/files/FFGL_6430.exe i na sve kažete OK i to je noviji driver i dalje sve kao i prije i stvar hoda
BTW evo kako sada to izgleda kod mene
Image Hosted by ImageShack.us

Staro 08.01.2005., 12:17   #8
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Nisam baš sve pohvatao a kako se malo bavim i modeliranjem, dobro će doć...

Za prebacit u firegl treba samo instalirat ove drivere i gotovo? jel se mogu preko omege ili treba drivercleanerom očistit omegu?

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2005., 12:22   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

poželjno je počistiti drivecleanerom pobrisat omegu i onda instalirati ove drivere principom I Have Disk ili ti manualno i to je to ...
Mislim taj "moj" FireGL X2 256 je kartica koja u Eurpi na najjeftinijem mjestu košta 800€ a koliko dođe 9500 ???

Staro 08.01.2005., 12:47   #10
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Znači ti si ju modao u x2 i moja 9800pro isto ide u x2 samo sa većim frekvama?

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2005., 12:52   #11
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Da A ljudi misle da je puno to kaj su uspjeli 9500 u 9700 sa 8 pajpi a to ide i dalje, u profesionalni verziju 9800 u FireGL X2 256 : goood : mislim je ovo R300 a 9800 R350 ali i nije neka revolucija ...

Staro 08.01.2005., 13:01   #12
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Da citiram:
At its specifications, the R350 neither makes much difference from its predecessor, R300, nor offers any radical changes. The clock speeds have been raised, with some optimization to the drivers and some small architectural innovations added.
The F-buffer proved to be the major innovation. This technology offers hardware support for the execution of shader having unlimited length through partitioning them into pieces. Use of this technology gives some performance boost in shader-enabled applications.

By and large, the R350 is simply a polished and optimized version of the R300, even the quantity of transistors in the chip remained the same. There aren't any essential technological distinctions from the predecessor chip.
Dakle skoro pa isti Q ... recimo Pentium III Katmai - Coppermine - Tualatin skoro pa isto ...

Staro 08.01.2005., 15:31   #13
Jelc
Super Moderators

Pa F-buffer i nije bio neka velika inovacija na R350, stvar baš i nije delala kak su oni zamislili.
Sad je implementiran u X8xx F-buffer druge generacije, nekaj je bolje...malo...
Staro 08.01.2005., 15:44   #14
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

To sa F-om je vljda kao i kod nVidie G4, ja sam vlasnik A2 revizije
citat:
* Unfortunately, we have bad news for the owners of NV25 A2 revision adapters: driver doesn’t use hardware acceleration of antialiased lines on these GPUs, and as a result in some of the benchmarks A3 revision chips are getting performance several times higher than that of its predecessors. We haven’t information describing this limitation. It is possible that A3 has antialiased lines block with some bugs of previous versions fixed.
Tako bi moglo biti i sa tim F om ...

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno