|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
chipSET hladjenje
naime otisao mi ventilator na maticnoj za chipseat, pa moram kupit novo, ima li netko kakvu preporuku ili je svejedno koji uzmem. Zadnje izmijenjeno od: Caddy Master. 24.01.2007. u 17:42. Razlog: chipSET hladjenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
repeat after me, chipSET, chipSET ![]() uzmi onog zalmana zm-47j ili nbf-47 (ovisi koji stane) a ako hoces nes elitnije thermalright hr-05 ili noctua nh-u6 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Obzirom da imaš manju grafu, dosta će ti biti i HR-05 (ne SLI) koji je nešto jeftiniji. SLI treba onima kojima grafa prelazi preko zujalice koja hladi chipset (kao npr. meni).
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
obavezno stavi vent da puse po HR-05... Jucer sam ga ja dofurao. Stavim ga na maticnu i gledam temperatura je prek 50... Mislio sam da sam ga krivo postavio ili nesto. Uzmem ja 92mm enermax vent na najsporije da puse po njemu za probu i temp se spustila na 35.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
vjeruj mi ne treba nikakav vent na HR-05 osim ako si ga rezao ili krivo postavio imam HR-05 SLI u zatvorenom kučištu i temp je oko 38°C iskreno sumnjam da ti je temp sa tim coolerom preko 50
![]() |
#10 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
@zmaj: provjeri da se ne klacka hladnjak... pastu probaj promijenit. puno bolji hladnjaci od one zalmanove lepeze pasivne (koju i sam imam)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
pa cuj hladnjak mi se i ne cini potpuno cvrst al mislio sam da tak treba biti posto je on i dosta veci i tezi od onog drzaca kroz kojeg prolaze ona 2 sarafica s federima. Ja sam nariktao sve kak tam piše i probao sam dole dal su dobro prosli oni sarafici kroz rupe i sve je ok... neznam zasto se moze pomicati hladnjak (ima odstupanje od 0.5-1cm sa svake strane ak ga pomicem al dok ga ne diram je normalno na sredini)... kaj bi to trebao nekak jace ucvrstiti ili sto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Jesi stavio onu gumicu po rubu čipseta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Ako si ga ''učvrstio'' onim plastičnim push pinovima (namjerno stavljam pod navodnike jer su ti push pinovi kenja) onda nije ni čudo da su ti takve temp jer oni niš ne valjaju probaj nekak skemijat da ga šerafima zategneš npr ja sam koristio one od Zalmana VF700 u biti imaš više o tome ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46426
![]() |
#14 |
Premium
|
ma da, cuo sam vec da su losi ti push pinovi... stavio sam onu gumu oko ruba chipseta. Jedino se bojim da ak stavim šarafe da previse ne stegnem i ostetim jezgru chipseta il tako nesto :S...hvala na linku vuče... čitao sam ga vec i bas sam ga trazio neki dan i nisam mogo naci hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
s cime ti je bio ucvrscen stock kuler? mozda mozes to iskoristit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
...
ma isto plasticni push pinovi, a mislim i da su manji nego na hr05. Jel moze bit problem u čvrstini zbog toga sto mi je hr05 okrenut tako da je okomit na grafu a ne paralelan s njom? edit: bum otiso kupit sarafe i matice da to sredim... sam se nadam da nebu predugacki il prekratki hehe... Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 26.01.2007. u 00:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
izmjeri ili uzmi par komada ili ponesi ove plasticne za usporedbu ili kupi par komada ![]() Samo pazi kod zatezanja da ne zdrobiš jezgru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Ti imaš Zalmana koji radi fini propuh između grafe i pasivca. A puše i preko njega. Ja sam to najbolje vidio kad je na X1900 bio tvornički hladnjak (onaj sličan kao na X1800XL) i sad kad sam stavio stari VF700Cu. Razlika je ogromna. Sa tvorničkim hladnjakom nije ništa puhalo preko HR-05 SLI a pasivci reg. napajanja grafe su ga još dodatno zagrijavali. Grijao se fino... Sad sa VF700Cu je hladan ko led ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
to me i najvise brine... a sto se tice duzine to ustvari nije bitno jer bu ionak matica vjerojatno s gornje strane... uzet cu onaj drzac jer on ima rupe na sebi pa bum znao koja je sirina... @jelc: da, moguce da je meni bila tolko veca temp jer je grafa na pasivnom hladenju pa nije mogla hladiti hr05, a i okolo nigdje nije i bio niti jedan ventilator da bi propuhao po hr05. Čim sam stavio vent na njega odmah temp 15-17C niza... a da ne spominjem da se sve to i osjeti na dodir... hr05 sa ventom je hladan dok mi je bez bio vruc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#21 |
Premium
|
pa ne cudim se... otpocetka sam ja planirao vent, al iprvo sam htio vidit kako on radi na pasivno dok se ne odlucim kaj bum iskemijao... sad mi je sve super. 92mm vent puse po njemu a 120mm na kucistu dovodi svjezi zrak ![]() Samo jos trebam krenuti u overclockerske avanture kad sve to sredim sa sarafima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
ak je grafa pasivnjak onda nije niš čudno da i pasivni HR ima onakve temp mislil sam da je aktivna pa mi je bilo čudno ![]()
![]() |
#23 |
Premium
|
ma svejedno... nekak sam ja sigrniji ak je gore jedan vent ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa i nije baš... Kažu da je instalacija puno zadrtija (nisam probao) od NB-47J (isti je sistem kopčanja ali je cooler drukčiji) a da temperature i nisu nešto posebno, isto kao i sa manjim (i jeftinijim) zalmanom... Dakle ili jeftino i lošije (Zalmana nb-47j) ili skuplje i bolje (Thermalright) ti je izbor...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|