Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2009., 13:33   #91
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Prije sam se i ja bavio modanjem karticama, ali ispravi me ako grijesim, modanje u FireGL se dobivaju samo ubrzanja u OpenGL-u, jel tako? A kako se proizvodaci sve vise okrecu Direct3D-u (ovdje prvenstveno mislim na Autodesk, gdje se u AutoCAD-u u Visti ni ne moze odabrat OpenGL, nego samo Direct3D
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2009., 14:23   #92
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ali i ti DirectX drajveri su uglavnom optimizirani za te programe i naravno ono najbitnije je da nema bugova.

Primjer je 3ds max koji recimo s klasicnim karticama u dosta slucajeva radi ocajno, ne sto se tice brzine koliko sto se tice samih bugova. Rusenje programa, nestajanje objekata u viewportu i slicne gluposti.

Na poslu koristim Quadro FX1700 koja dolazi sa svojim Maxtreme driverom (koji je samo malo tweakan maxov driver od strane nvidie) za max koji koristi DirectXu i brza mi je od FireGL v7700 u nekim scenama koje su mi bitne, gdje imam na stotine objekata. No sada to i nije toliki problem jer je u maxu adaptivna degradacija scene napokon u nekoliko zadnjih verzija napravljena da radi kako treba (nekada to nije bilo tako).

Znam s drugih foruma da Maya radi fenomenalno i mislim cak bolje od quadro kartica sa FireGL ili modanom FireGL kartom. Vue recimo leti s modanom kartom za razliku od klasicne gdje je on toliko spor da je neupotrebljiv (moje iskustvo od prije 2 godine, trebam opet probati Vue). Ostale programe ne koristim pa ne mogu da govorim.

Klasicni drajveri su tweakani za igre i uglavnom stvaraju bugove u ovakvim programima sto stvarno unisti zivce. Netko tko se profesionalno bavi u nekom od ovih programa nema sto razmisljati nego nabaviti Quadro ili FireGL. Ovi profi drajveri su provjereni od strane proizvodaca da stvarno uredno rade u tim programima sto je na kraju dana najbitnije.
AutoCAD koristim samo za 2D i to mi je uglavnom za samo citanje nacrta ili ubacivanje u 3dsmax tako da ne znam vise.
n4d44 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.06.2009., 14:46   #93
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Meni max 2009 radi savrseno stabilno, ali kada mu se nakaci Vue 7.2 xStream kao plugin, ima brdo bugova, i sumnjam da je to do grafickih drivera. Jednostavno mi neki objekti iz Vue-a nestaju, makar su u sceni. Nadam se da 7.5 ispravlja te nedostatke. Vue, ako se koristi kao stand-alone, je puno stabilniji, i nema takvih problema.
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2010., 13:07   #94
++Mate++
Premium

Datum registracije: Mar 2009
Jer uspio tko sa foruma mobilku HD5870 softmodat u firepro 8800, nasao neke tutoriale na netu al reko da pitam ovdje iskustva iz prve ruke.
++Mate++ je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2012., 15:58   #95
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Dali se da modat sapphire x1600pro 256mb?
Bravo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno