|
![]() |
#91 |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Prije sam se i ja bavio modanjem karticama, ali ispravi me ako grijesim, modanje u FireGL se dobivaju samo ubrzanja u OpenGL-u, jel tako? A kako se proizvodaci sve vise okrecu Direct3D-u (ovdje prvenstveno mislim na Autodesk, gdje se u AutoCAD-u u Visti ni ne moze odabrat OpenGL, nego samo Direct3D ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ali i ti DirectX drajveri su uglavnom optimizirani za te programe i naravno ono najbitnije je da nema bugova. Primjer je 3ds max koji recimo s klasicnim karticama u dosta slucajeva radi ocajno, ne sto se tice brzine koliko sto se tice samih bugova. Rusenje programa, nestajanje objekata u viewportu i slicne gluposti. Na poslu koristim Quadro FX1700 koja dolazi sa svojim Maxtreme driverom (koji je samo malo tweakan maxov driver od strane nvidie) za max koji koristi DirectXu i brza mi je od FireGL v7700 u nekim scenama koje su mi bitne, gdje imam na stotine objekata. No sada to i nije toliki problem jer je u maxu adaptivna degradacija scene napokon u nekoliko zadnjih verzija napravljena da radi kako treba (nekada to nije bilo tako). Znam s drugih foruma da Maya radi fenomenalno i mislim cak bolje od quadro kartica sa FireGL ili modanom FireGL kartom. Vue recimo leti s modanom kartom za razliku od klasicne gdje je on toliko spor da je neupotrebljiv (moje iskustvo od prije 2 godine, trebam opet probati Vue). Ostale programe ne koristim pa ne mogu da govorim. Klasicni drajveri su tweakani za igre i uglavnom stvaraju bugove u ovakvim programima sto stvarno unisti zivce. Netko tko se profesionalno bavi u nekom od ovih programa nema sto razmisljati nego nabaviti Quadro ili FireGL. Ovi profi drajveri su provjereni od strane proizvodaca da stvarno uredno rade u tim programima sto je na kraju dana najbitnije. AutoCAD koristim samo za 2D i to mi je uglavnom za samo citanje nacrta ili ubacivanje u 3dsmax tako da ne znam vise. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#93 |
aka Mithrandir
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni max 2009 radi savrseno stabilno, ali kada mu se nakaci Vue 7.2 xStream kao plugin, ima brdo bugova, i sumnjam da je to do grafickih drivera. Jednostavno mi neki objekti iz Vue-a nestaju, makar su u sceni. Nadam se da 7.5 ispravlja te nedostatke. Vue, ako se koristi kao stand-alone, je puno stabilniji, i nema takvih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Jer uspio tko sa foruma mobilku HD5870 softmodat u firepro 8800, nasao neke tutoriale na netu al reko da pitam ovdje iskustva iz prve ruke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Dali se da modat sapphire x1600pro 256mb? |
![]() |
![]() |
|
|