Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.02.2008., 23:28   #1
Rebel
Premium

Rebel's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Pro Evolution Soccer 6 online - port problem

Evo prijatelj ima problema s ovim, pa vas molim za pomoć. Prije nije imao problema s tim, odjednom mu se javilo. Ja se ama baš ništa ne kužim u to, tako da vas molim da objasnite u jednostavnim terminima ili detaljno objasnite postupak
Dakle, slika govori više od tisuću moji riječi :
Rebel je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2008., 23:35   #2
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Sve ti piše, "otvori" port 5739 (i UDP i TCP).

http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm
Tu nađi svoj modem i pogledaj sta piše.
Oglas

Oglas
Staro 20.02.2008., 23:38   #3
Rebel
Premium

Rebel's Avatar

sve je to lijepo što piše, ali da ja tebi napišem nešto na portugalskom i kažem ti sve ti tu piše, što bi mi rekao?
hvala! sad ću vidjeti da li ide, ako ne ide vraćam se tu

EDIT: nažalost ne pomaže...kaže čovjek da ima sagem fast 800-840, a na popisu nema tog modela.
a i gledam upute za druge sagem modele, na popisu nema pro evolutiona
i + toga, kaže on da ovo njegovo nije router nego modem.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.02.2008. u 11:34.
Staro 21.02.2008., 10:12   #4
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331

Pogledaj tu. Nema baš za taj tvoj modem, ali skontaćeš o čemu se radi i kako se radi, pa onda probaj kod sebe.
Staro 21.02.2008., 12:25   #5
Rebel
Premium

Rebel's Avatar

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331

Pogledaj tu. Nema baš za taj tvoj modem, ali skontaćeš o čemu se radi i kako se radi, pa onda probaj kod sebe.
Cijenim što pokušavaš pomoći, ali da ti objasnim u jednostavnim terminima:
ja o kompjuterima ne znam gotovo ništa. zato sam se i registrirao tu jer znam da ima ljudi koji će mi staviti gotovo rješenje pred nos jer se oni u to kuže. Eto, ja bi rado pomogao svima koji pokušavao igrati PES a nije im nešto jasno Shvaćaš?
Dao si mi ovu drugu stranicu na kojoj ima milijun stvari. Ja se tu ne snalazim.
Vidim da ima nešto o port forwardingu, ali svejedno niti znam kako doći do toga, niti u kojim okolonstima se radi, kakvi preduvjeti moraju biti ispunjeni da bi se to radilo, ništa.
Treba mi objasniti kao da objašnjavaš malom djetetu.

Znači - 1. napravi to i to
2. napravi to i to
3. napravi to i to
4. odjebi s foruma

ako je moguće, naravno...
Staro 21.02.2008., 12:52   #6
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Hmm, teško da ćeš na hrvatskom naći nešto o tome (jedino ako naleti neko ko ima isti takav modem).

Evo sta kazu na engleskom:
Citiraj:
Autor neam pojma ko
The "official" instructions are:-
1. Click on the Windows "Start" button - this will then present you with the Start Menu.
2. Select "Programs" - you will be presented with the list of programs on your computer, select "‘Sagem F@0st 800-840" and then from the sub-menu that appears, select "DSLMON".
3. This will bring up a small screen with the DSL status showing "transmit" and "receive" rates.
4. While this screen is visible, on your keyboard hold down the "‘Alt" key and then press the letter "d".
Current attenuation is shown in the "Attenuation" field, current signal-to-noise is shown in the "Margin" field.
The following information is available:-
~ Basic stats showing speed along with downstream attenuation and margin in top box.
~ Advanced tab with error counters and margin of both upstrea and downstream.
~ Bin plot showing bits allocated to each frequency band. You have to press Reload to get the graph and it takes a while to arrive, so be patient
~ SNR plot showing the margin in each frequency band.

(Images kindly provided by Yarwell.)
You may not be able to access the modem stats because the diagnostics software has not been installed.
If this is the case then you will need to re-install the drivers, - to do this follow the instructions below which have kindly been provided by Yarwell.

Kada ti se otvori ovo sa SSova koji su gore pokazani, otvori karticu Advanced i u njoj potrazi bilo šta u vezi pojmova "port/s", "TCP", "UDP",.. pa napravi SS (screenshot) i uploaduj pa daj da vidimo sta tu sve ima kako bi ti mogli detaljnije reći šta i kako da radiš.

Citiraj:
Install the diagnostic Tools (DSLMon)
If they are not enabled, a re-install is called for.

First remove the USB modem drivers using the Start menu sagem F@st 800-840 entry Uninstall.

Unplug the modem then make a copy of the files off the drivers CD - I found you only need the files in the root directory, leave the folders behind (mainly Acrobat in 10 languages). Put them on a memory stick or in a folder on your hard drive.

Next edit the file SETUP.INI with Notepad, look for the entry :-
;InstallDSLTest is a flag for installing the DSL test software.
;1: Install DSLTest
;0: does not Install DSLTest (Default)
InstallDSLTest=0
<
and change the last 0 to a 1.

Save the file and then run setup.exe from the same folder to install the drivers with the diagnostics. Now Alt+D will pop up a window.

Kao i obično sagem jede govna i pravi komplikacije oko administracije modema. Inče se do "control panela" modema/rutera dolazi jednostavnim upisivanjem IP adrese modema/rutera u neki od browsera, ali za ovaj sagem ne mogu da nađem ništa.

Odo ja sad, letim u školu, a ti do tada uradi ono sto sam gore napisao, pa ćemo vidjeti šta dalje. I BTW potrazi malo na forumu (koristi tražilicu), bila jos jedna ovakva ema ranije, ali se ne sjecam koji je modem bio u pitanju, i problem je tamo bio rješen.
Staro 21.02.2008., 12:55   #7
Rebel
Premium

Rebel's Avatar

eeee to care! nije engleski problem puno hvala!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno