|
![]() |
#1 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Ultrabrzo podizanje windowsa...
ajmo pucajte trikove.pogasio sam sve u runu što se moze. ali recimo maknuo bi one crtice od winsa i ono smece od log ona. to bi se odjednom pocelo pojavljivat. ![]() fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja log on mičem preko tweak utilities xp. Odnosno složim da mi se automatski digne user account (mada još postoji i administratorski account koji se zove != administrator ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma nisi, sa kolko sam ja glupih pitajna zasipal ovaj forum... ![]() (***iga sad kad znam da postoji manje truda (i vremena) ulažem da nekaj sam prekopam kad znam da mogu pitati). control panel, tweak ui, logon, autologon, staviš kvačicu na log on automatically..., staviš ime I ŠIFRU accounta za koji to želiš. Poz. A i ovo sa stand by je jako dobar prijedlog, stvarno, meni npr. smanji vrijeme podizanja (i gašenja) na pola. To sam nekad koristio kad sam još gasio komp. Sad radi 24/7 pa imam ovaj autologon da si skratim vrijeme čekanja kad nešto instaliravam ili se fakat uspori pa ga rebootam (ili trebam neki drugi OS). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja to ovako radim: BootVis i optimizacija boota, isključivanje svih uređaja koje ne korsitim (LTP, COM, LAN i sl), nLiteani Windows za moj komp (znači samo šta imam u njemu), services.msc ugasim servise koji nisu potrebni, visual efekte pogasim sve osim prozirnosti ikona, stavim da se većinom sve izvršava u RAM-u a ne PageFileu, autologon... Ima tu još dosta stvari! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
nema do suspend-to-ram ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Neznam. Mislim svi ti tweakovi mi smanje ionako brzi boot za koju sekudnu, sto mi je podpuno nebitno jer racunalo moram upaliti svakih par dana jer je stalno upaljeno. al jedna je grozna istina htjeli vi to priznati ili ne. Sto vise tweakas widnowse, osim onih obaveznih tweakova, to se doticni prije sasuju. Treba imati mjere. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Slažem se posebno sa Vistom ubiješ neki servis koji naizgled ničem ne služi i ona poblesavi... ![]() Ispadne baš ovo kaj ti veliš, par najesencijalnijih tweakova i pusti je na miru od previše pikanja se samo pokvari... ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
Moj nLiteani XP (server) se digne za cca 7-8 sekundi od pocetka bootanja do desktopa. dobro, istina da mu je pogaseno sve osim mreze, ali eto... primjer kako iskljucivanje nepotrenih servisa dosta pomaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() inace, nevidim sad svrhu ubrzavanja boota za 5 sekundi. neznam kako vi, ali ja komp bootam bice jednom mjesecno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Sto se tice "auto-logona" nemoras instaliravat nikakve programe, slusaj vamo: RUN upises:"control userpasswords2" i otvori ti se skriveni menu iz vindoza di vrlo jednostavno narihtas postavge logona...... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
naravno, dok mozes normalno radit na njemu. no i u mene je situacija kao u Dule tj. cim vidim desktop odmah mogu radit na kompu. jedino mi se msn i avg procesi dizu od namjestenih a ostalo je ono sto mora (nekih 15 procesa + ova 4) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Spam Witch
|
Hibernacija > all ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
![]() U power menagmentu si složiš da kad stisneš gumb gašenja ide u hibernaciju. I više ne moraš start, shut down... ili radit neke skripte za to. Kad ti dojadi samo stisneš gumb i od šećeš. Imaš i brže "gašenje" i brže "paljenje". Svakih tjedan, dva ga restartaš reda radi ili si nabaviš neki program koji prazni ram (tune up), ali minutica da pričekaš restart nije strašna ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|