Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.01.2008., 11:24   #1
Sand
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Slušalice 5.1

Vrlo jednostavno pitanje :jel da uzmem slušalice koje se spajaju samo preko USB-a ili preko 3,5mm jackova? Ima li razlike, te ako ima, u čemu?
Sand je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2008., 11:34   #2
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
uzmi obicne na 3,5mm jack.
(imas od 10-1000 kn, tu je vec pitanje za sto ti tocno trebaju, no neke za 200 su vise nego ok)

imao usb 5.1 Majestic,
i to zna biti gnjavaza, ako odlucis da ti trebaju umjesto zvucnika,
ustekas ih dakle dok nesto svira(winamp,divx,igra) i nemas zvuka na njima, moras ugasiti tu aplikaciju koja je izvor zvuka/slike, pa ponovno pokrenuti...

ista stvar je ako npr pokrenem film i pustim sliku na tv i zvuk na kucno kino,
a ono nema zvuka jer su usb sluške ustekane, pa sve gasiti, istekati taj usb i onda opet...

sa 3.5mm toga nema, sve ustekano i sve radi odjednom
(desktop zvucnici,slusalice i kucno kino)

druga stvar je ako ces stalno imati samo njih spojene, no nisi napisao...

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.01.2008., 12:07   #3
Sand
Premium
Moj komp

Dao si mi odgovor koji sam želio. Mislim uzeti Speed Link Medusa. Dodatni razlog je taj što USB ne mogu uključit na niti jednu komponentu kućnog kina.
Staro 28.01.2008., 12:07   #4
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
uzmi obicne na 3,5mm jack.
(imas od 10-1000 kn, tu je vec pitanje za sto ti tocno trebaju, no neke za 200 su vise nego ok)

imao usb 5.1 Majestic,
i to zna biti gnjavaza, ako odlucis da ti trebaju umjesto zvucnika,
ustekas ih dakle dok nesto svira(winamp,divx,igra) i nemas zvuka na njima, moras ugasiti tu aplikaciju koja je izvor zvuka/slike, pa ponovno pokrenuti...

ista stvar je ako npr pokrenem film i pustim sliku na tv i zvuk na kucno kino,
a ono nema zvuka jer su usb sluške ustekane, pa sve gasiti, istekati taj usb i onda opet...

sa 3.5mm toga nema, sve ustekano i sve radi odjednom
(desktop zvucnici,slusalice i kucno kino)

druga stvar je ako ces stalno imati samo njih spojene, no nisi napisao...
Ja sam imal terratecove 5.1 usb i nisam imal problema s njima. Samo treba postelat u postavkama od odredjenih programa (win amp, bs player i sl.) da koriste zvuk od zvucne kartice a ne od slusalica koje si postave da su primary u windowsima. Recimo ja sam imal zvuk na tvu preko graficke kartice(hdmi), a zvucnike na zvucnoj od maticne te igre na slusalice i nikad nije bilo nikakvih problema ni potrebe za ustekavanjem/istekavanjem slusalica....
Sava css je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2008., 12:17   #5
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Citiraj:
Autor Sava css Pregled postova
Ja sam imal terratecove 5.1 usb i nisam imal problema s njima. Samo treba postelat u postavkama od odredjenih programa (win amp, bs player i sl.) da koriste zvuk od zvucne kartice a ne od slusalica koje si postave da su primary u windowsima. Recimo ja sam imal zvuk na tvu preko graficke kartice(hdmi), a zvucnike na zvucnoj od maticne te igre na slusalice i nikad nije bilo nikakvih problema ni potrebe za ustekavanjem/istekavanjem slusalica....
a kako si slusao mp3 na slusalice?
po ovome što si napisao to nije radilo bez preštelavanja settinga

sve 5, samo velim da je zivot laksi sa 3.5mm

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2008., 15:17   #6
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
a kako si slusao mp3 na slusalice?
po ovome što si napisao to nije radilo bez preštelavanja settinga

sve 5, samo velim da je zivot laksi sa 3.5mm
Nisam jer mi slusalice sluze samo za igre . Sve 5
Sava css je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2008., 15:29   #7
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Uz svo dužno poštovanje ekipi koja kupuje te "5.1" slušalice imam dosad samo loših iskustava s njima.

Pogledajte malo tko ih proizvodi, to je prva stvar. Za slušanje glazbe nisu definitivno, to ne kažem ja, to je činjenica i imaju loš zvuk u usporedbi s "običnim" slušalicama, ali ajde...vele da za to i nisu.

Što se funkcije surrounda tiče, to jedan veeeeliki bullshit i marketing trik.
Naime, suprotno mišljenju većine, opet je jedna činjenica da ne trebaš imati 5+1 zvučnik zašarafljen na glavu da bi dobio efekt surrounda. Ne.
Jedne lijepe Sennheiser\AKG\Grado slušalice za kojih 500injak kuna dati će ti, bez pretjerivanja, ali trostruko bolji zvuk nego te 5.1 slušalice. Ne samo u glazbi, gdje rasturaju u usporedbi s njima, već i u samim igrama. Osjećaj za prostor je u hi-fi slušalicama neusporedivo bolji, bile one zatvorene\otvorene ili nešto između, to je stvar osobnog izbora.

Još jednom, uz svo dužno poštovanja Teacu, Speedlinku i ostalim tajvanezerima koji rade "5.1" slušalice, ja se držim i dalje kreacija gdina. Kossa i Sennheisera koji su doslovce izumili stereo, odnosno slušalice otvorenog tipa.
Iz iskustva vam govorim.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2008., 19:17   #8
Vedran Kologran
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Uz svo dužno poštovanje ekipi koja kupuje te "5.1" slušalice imam dosad samo loših iskustava s njima.

Pogledajte malo tko ih proizvodi, to je prva stvar. Za slušanje glazbe nisu definitivno, to ne kažem ja, to je činjenica i imaju loš zvuk u usporedbi s "običnim" slušalicama, ali ajde...vele da za to i nisu.

Naime, suprotno mišljenju većine, opet je jedna činjenica da ne trebaš imati 5+1 zvučnik zašarafljen na glavu da bi dobio efekt surrounda. Ne.
Jedne lijepe Sennheiser\AKG\Grado slušalice za kojih 500injak kuna dati će ti, bez pretjerivanja, ali trostruko bolji zvuk nego te 5.1 slušalice. Ne samo u glazbi, gdje rasturaju u usporedbi s njima, već i u samim igrama. Osjećaj za prostor je u hi-fi slušalicama neusporedivo bolji, bile one zatvorene\otvorene ili nešto između, to je stvar osobnog izbora.

Još jednom, uz svo dužno poštovanja Teacu, Speedlinku i ostalim tajvanezerima koji rade "5.1" slušalice, ja se držim i dalje kreacija gdina. Kossa i Sennheisera koji su doslovce izumili stereo, odnosno slušalice otvorenog tipa.
Iz iskustva vam govorim.
Potpisujam.

Svake slusalice su zapravo po definiciji "surround" sve ostalo je marketing.
Vedran Kologran je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2008., 20:51   #9
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
mali
OT
danas sam si uboo ove sluške http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4610167
a isto sam se dvoumio između 5.1 i običnih stereo i mogu samo reći wow, inaće nesluže mi samo za igranje već i za slušanje zike, ali mogu reći da su u igri hebene, ma sve se čuje, mogu odrediti odakle metak dolazi a kamoli bilo što drugo, stvarno nema dileme, stereo!!!!!!!!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2008., 20:57   #10
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa i nije OT, napravio si pravu stvar.
Nego, po onome što je navedeno jako bi lijepo trebale zvučati te Philipsice, mada mi 10 - 28 000 Hz djeluje malo preoptimistično
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.01.2008., 21:08   #11
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova

Iz iskustva vam govorim.
potpis, vlasnik sam hdj1000, prije toga imao sennheiser 201, probao frendove 5.1 sluje, i kao sto je kolega gore rekao, cisto marketinski trik, nikakva kvaliteta..danas se sve sto ima neki dobar naziv ili "gamer" prefix moze prodat samo tak, dok se kvaliteta stavlja na stranu.
syzygy je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2008., 21:10   #12
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

2 die 4, jesi za kafu, da probam te sluške
Dodji do mene na cugu, Maximir, pa da vidimo kako to dela na XFi-ju i Realteku, jer brijem si i ja uzet neke headphones...
Staro 30.01.2008., 00:55   #13
Vedran Kologran
Registered User
Moj komp

To su izvrsne sluse i cestitam na kupovini tih umjesto nekih 5.1 ,7.1 ili i sl. , al deklariranih "10 - 28 000" pokazuje koliko je marketing postao besraman i bahat danas
Staro 30.01.2008., 12:08   #14
bullseye
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2006
uskoro dolazi novi komp ( 2-3 mj) sa x-fi zvucnom pa cu uzet senn hd555...
isto imam iskustva sa 5.1 slusalicama i mogu reci da vise nikad...
bullseye je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2008., 12:16   #15
Sand
Premium
Moj komp

E jeste mi zaspamali temu sa stereo slušalicama. Kupio Medusa kao što sam rekao, i ne mogu izvuć još neki zaključak jer se još privikavam. Ali su bolje od stereo slušalica koje sam imao (Philips, ne znam točno model). Zvuk je odličan, dok mijenjam oružje, dok trčim, čujem više stvari (COD4). Ali i dalje se privikavam. Pogledao film, i zaključio da mi treba prava zvučna, jer imam previše šumova na integriranoj zvučnoj. Kad ih stišam jako ćujem konstantni šum.
Staro 30.01.2008., 16:58   #16
Vedran Kologran
Registered User
Moj komp

Oprosti al sta se imas privikavat il zvuci zadovoljavajuce il ne ?

Mislim ne zaj....em ,znatizeljan sam nikad nisam zvuk dozivljavao kao nesto na sta se treba privikavati
Staro 30.01.2008., 21:57   #17
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
@ Sa_Stilom, nepijem kavu(kafu ), ali svakako da može da vidiš----čuješ kakav je zvuk, nešto prehebeno i dakako da je ovih 10-28k marketinga ali lijepo se čuje zvuk, ajde ja radim u Dubravi na okretištu pa se i možemo dogovoriti jedan dan i piće dakako!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno