![]() |
Slušalice 5.1
Vrlo jednostavno pitanje :jel da uzmem slušalice koje se spajaju samo preko USB-a ili preko 3,5mm jackova? Ima li razlike, te ako ima, u čemu?
|
uzmi obicne na 3,5mm jack.
(imas od 10-1000 kn, tu je vec pitanje za sto ti tocno trebaju, no neke za 200 su vise nego ok) imao usb 5.1 Majestic, i to zna biti gnjavaza, ako odlucis da ti trebaju umjesto zvucnika, ustekas ih dakle dok nesto svira(winamp,divx,igra) i nemas zvuka na njima, moras ugasiti tu aplikaciju koja je izvor zvuka/slike, pa ponovno pokrenuti... ista stvar je ako npr pokrenem film i pustim sliku na tv i zvuk na kucno kino, a ono nema zvuka jer su usb sluške ustekane, pa sve gasiti, istekati taj usb i onda opet... sa 3.5mm toga nema, sve ustekano i sve radi odjednom (desktop zvucnici,slusalice i kucno kino) druga stvar je ako ces stalno imati samo njih spojene, no nisi napisao... |
Dao si mi odgovor koji sam želio. Mislim uzeti Speed Link Medusa. Dodatni razlog je taj što USB ne mogu uključit na niti jednu komponentu kućnog kina.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
po ovome što si napisao to nije radilo bez preštelavanja settinga :kafa: sve 5, samo velim da je zivot laksi sa 3.5mm :chears: |
Citiraj:
|
Uz svo dužno poštovanje ekipi koja kupuje te "5.1" slušalice imam dosad samo loših iskustava s njima.
Pogledajte malo tko ih proizvodi, to je prva stvar. Za slušanje glazbe nisu definitivno, to ne kažem ja, to je činjenica i imaju loš zvuk u usporedbi s "običnim" slušalicama, ali ajde...vele da za to i nisu. Što se funkcije surrounda tiče, to jedan veeeeliki bullshit i marketing trik. Naime, suprotno mišljenju većine, opet je jedna činjenica da ne trebaš imati 5+1 zvučnik zašarafljen na glavu da bi dobio efekt surrounda. Ne. Jedne lijepe Sennheiser\AKG\Grado slušalice za kojih 500injak kuna dati će ti, bez pretjerivanja, ali trostruko bolji zvuk nego te 5.1 slušalice. Ne samo u glazbi, gdje rasturaju u usporedbi s njima, već i u samim igrama. Osjećaj za prostor je u hi-fi slušalicama neusporedivo bolji, bile one zatvorene\otvorene ili nešto između, to je stvar osobnog izbora. Još jednom, uz svo dužno poštovanja Teacu, Speedlinku i ostalim tajvanezerima koji rade "5.1" slušalice, ja se držim i dalje kreacija gdina. Kossa i Sennheisera koji su doslovce izumili stereo, odnosno slušalice otvorenog tipa. Iz iskustva vam govorim. |
Citiraj:
Svake slusalice su zapravo po definiciji "surround" sve ostalo je marketing. |
mali
OT danas sam si uboo ove sluške http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=4610167 a isto sam se dvoumio između 5.1 i običnih stereo i mogu samo reći wow, inaće nesluže mi samo za igranje već i za slušanje zike, ali mogu reći da su u igri hebene, ma sve se čuje, mogu odrediti odakle metak dolazi a kamoli bilo što drugo, stvarno nema dileme, stereo!!!!!!!! |
Pa i nije OT, napravio si pravu stvar.
Nego, po onome što je navedeno jako bi lijepo trebale zvučati te Philipsice, mada mi 10 - 28 000 Hz djeluje malo preoptimistično :) |
Citiraj:
|
2 die 4, jesi za kafu, da probam te sluške :)
Dodji do mene na cugu, Maximir, pa da vidimo kako to dela na XFi-ju i Realteku, jer brijem si i ja uzet neke headphones... |
To su izvrsne sluse i cestitam na kupovini tih umjesto nekih 5.1 ,7.1 ili i sl. , al deklariranih "10 - 28 000" pokazuje koliko je marketing postao besraman i bahat danas :D
|
uskoro dolazi novi komp ( 2-3 mj) sa x-fi zvucnom pa cu uzet senn hd555...
isto imam iskustva sa 5.1 slusalicama i mogu reci da vise nikad... |
E jeste mi zaspamali temu sa stereo slušalicama. Kupio Medusa kao što sam rekao, i ne mogu izvuć još neki zaključak jer se još privikavam. Ali su bolje od stereo slušalica koje sam imao (Philips, ne znam točno model). Zvuk je odličan, dok mijenjam oružje, dok trčim, čujem više stvari (COD4). Ali i dalje se privikavam. Pogledao film, i zaključio da mi treba prava zvučna, jer imam previše šumova na integriranoj zvučnoj. Kad ih stišam jako ćujem konstantni šum.
|
Oprosti al sta se imas privikavat il zvuci zadovoljavajuce il ne ?
Mislim ne zaj....em ,znatizeljan sam nikad nisam zvuk dozivljavao kao nesto na sta se treba privikavati :D |
@ Sa_Stilom, nepijem kavu(kafu :) ), ali svakako da može da vidiš----čuješ kakav je zvuk, nešto prehebeno i dakako da je ovih 10-28k marketinga ali lijepo se čuje zvuk, ajde ja radim u Dubravi na okretištu pa se i možemo dogovoriti jedan dan :) i piće dakako!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:29. |